Şimdi Ara

Galaxy Tab İçin Root Recovery ve Orjinal Rom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
13.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kendim hazırladığım bir sayfa sizlerle paylaşayım istedim. Samsung Galaxy TAB için Turkcell logosu ve reklamından kurutlup market vb uygulamaları yükleyebilme custom rom yükleme ve unbranded hale getirmek için herşey mevcuttur.

UYARI OLUŞABİLECEK HATALARDAN SORUMLU DEĞİLİM
    UYARI 2 Brick Olmuş Cihazları Tamir Edebilirim :)
    UYARI 3 Hiçbir şey bilmiyorsanız yazılım hakkında lütfen burda yazanları uygulamayınız

Umarım Faydası Dokunur :http://www.cepdukkani.net/tab/

• Faydalı bir paylaşım olmuş ama bu işlem sonrasında telefon hangi dilde çalışacak bilgi vermemişsin..
    yüklenen dosyalar ile yapılan tüm aramaların sonucunda ispanyolca unbranded çıkıyor? xda developers dahil...

http://www.cepdukkani.net/tab/ sayfasında yazdığın işlemleri hiç gerçekleştirdin mi? sonuç olarak telefon hangi dilde çalışmaya başlıyor?

merak ettiğim root işlemi yapıldıktan sonra zaten cihaza istediğin yazılımı (international google market vs) yükleyebiliyorken, neden brand rom u yazmaya ihtiyaç duyalım? sadece trcell logosu ile açılmasın diye mi?

teşekkürler
  • Kendim teknik servis olarak yüklediğim için sorun yaşamadım. İlk başta kurulumda dil seçeneği yapılıyor. Dil sorun değil yani. marketten more locale ile de bu sorun çözülebilir. Kaynağıma göre International english geliyor.

Yazılım daha güncel daha stabil ve daha etkili. Root yapıldıktan sonra vendor.apk yüklemek bazen çözüm olmayabiliyor. Ayrıca sadece root etmek yetmez vendor ile birlikte calisan gapps ve gsign uygulamalari da gerektirebilir bazı durumlarda.

Ben şahsen Turkcell reklamı yerine android yazısını görmeyi tercih ederim. Unbranded rom ve stabil olması yüklemek için yeterli bir sebep.

Saygılar
  • teşekkür ederim, hızlı bir cevap oldu... şimdi deniyorum... sonuçları aktarırım...
  • 5) Cihaız download moduna geçirin (Ses kısma ile açma kapamaya aynı anda basın)
    bu adımda downlad modu dediğiniz nedir? benim cihazımda bu tuş kombinasyonunda.. normal power tuşuna basılı tuttuğunuzda gelen "sessiz mod-veri ağ modu-uçuş modu ve kapatma geliyor

bu şekilde pit dosyasını seçerek ve Re-partiton tic li iken start ettiğim zaman:
    veri ağ modu seçili de olsa!
    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 0) mesajı alıyorum. (usb hata ayıklama modu hala aktif)

nerede hata yapıyorum?
  • pardon tamam onu da buldum.. cihaz kapalıyken.. volume down+power
    ama yine de odin ile işlemi yapmaya çalıştığım zaman:
    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 0)mesajı alıyorum?
  • cihaz kapalıyken vol dwn ve power ile açtığınızda ekranda download mode çıkacak sonra cihaız bağlayın ve bilgisayarın tam olarak gördüğünden emin olun ondan sonra odini çalıştırın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler... evet öyle yaptım...
    şu an:
    <ID:0/008> Odin v.3 engine (ID:8)..
    <ID:0/008> File analysis..
    <ID:0/008> SetupConnection..
    <ID:0/008> Initialzation..
    <ID:0/008> Set PIT file..
    <ID:0/008> DO NOT TURN OFF TARGET!!
    <ID:0/008> Get PIT for mapping..
    <ID:0/008> Firmware update start..
    <ID:0/008> Removed!!
    <ID:0/008> Completed..
    <OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)

mesajları çıktı ve cihaz öyle samsung galaxy tab ekranında bekliyor...
    odin ekranında sadece ilk aşama PASS 0:15.. sanırım problem var..
  • süre 10 dakika beklemeniz lazım
  • 17 dakika oldu durum aynı...
    odin yazılımı birşey yapıyor gibi değil zaten... de-aktif bekliyor.. start tuşu vs aktif
    tab da, galaxy tab samsung ekranında bekliyor...

antalya dan kalkıp eski memleket ankaraya gelelim şimdi yani?
    brick mi olduk
  • bu işlemi yaparken.... PDA + PHONE + CSC bölümlerini tickleyerek dosya seçmeyeceğiz değil mi?
    sadece PIT dosyasını seçiyoruz ve "Re-partition" tick önemli ?

teşekkürler
  • hocam yazımda belirtilen yerlere açın dedim hepsini açacaksınız.

brick filan olmadı korkmanıza gerek yok tekrar download moduna alın bu sefer hepsini seçin.

partition tick en önemlisi.

cihaz kapatıp tekrar download modda açın işlemleri tekrarlayın dosyaları seçin
  • hocam panik olmadım... brick olan cihaz olsun
    ama bu işi bilen birisi olarak bilgi verirken neden biraz daha açıklama yok?
    tamam anlamayan yapmasın vs ama ben az çok anlayan birisi olarak bile salak durumuna düşebiliyorum
    HTC cihazıma bu formdaki 1307 nick li arkadaşın açıklamaları ile android kurdum... org rom u sildim, kernel yükledim vs vs vs...
    dosyalar seçilecekse neden hazırladığınız sayfada belirtmiyorsunuz.
    tüm dosyaları tabiki aynı klasöre açtım (belirtilen yere açacaksınızdan kasıt nedir bilmiyorum çünkü belirtilen biryer yok!)
    PIT dosyasını ilişkilendirmede problem yok zira soyadı PIT
    hadi CSC için de durum aynı diyelim ve ilişkilendirdik CSC_P1000OXAJM6.tar.md5 > CSC
    eee geriye kalıyor PDA ve PHONE
    dosya olarak da: CODE_P1000XXJM6.tar.md5 ve MODEM_P1000XXJM6.tar.md5
    hangisi nedir.. nereye ilişkilendirilmelidir.. yazı tura mı atalım?
  • deneme yanılma yöntemi ile buldum... teşekkürler...
  • yardımlar ve açıklama için teşekkürler....
    sonuç başarılı... 24 saat test ettikten sonra
    hazırladığınız sayfayı sizin bilgilerinizi vererek daha açıklayıcı eklemelerle post edeceğim...
    herkes azı çekmeden faydalanmalı... umarım sakıncası yoktur...
  • siz bana detaylı açıklama verin ben sayfayı güncelleyim . böylesi daha iyi olur sanırım
  • yaşadığım sorunları halledebilirsem.. son hali ile adım adım basit bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
    şu an cihaz normal şekilde trcell siz açılıyor... google android market çalışıyor... herşey normal gibi ama bir sorun var !
    cihaz hiçbir şekilde 3G - edge yada wap bağlantısı kuramıyor :(
    wi-fi de sorun yok ancak gprs bağlantısı yok... logosu bile çıkmıyor.. cihaz bağlanmayı bile denemiyor.
    kablosuz ağ ayarlarında erişim noktalarında ağ operatörleri bölümünden turckcell i seçebiliyorum ama yine de hiçbir sonuç alamadım... herhangi bir kaynaktan da bilgi bulamadım..

bu durum ile ilgili bir öneriniz var mı?
  • veri dolaşımı ve veri modu açık mı ?
  • Merhaba,

Rom yükleme ile ilgili detaylı anlatım rom upgrada ve güncel romlar için

http://forum.donanimhaber.com/m_45000108/mpage_1/key_/tm.htm

Aynı başlıkta Güncel apk larıda bulabilirsiniz.

Saygılar.
  • root edip yeni rom u yükledikten sonra, kesinlikle tekrar hard reset atmak gerekiyor cihaza... trcell den alınma iki adet galaxy tab root ettim ve rom güncelledim ikisinden de aynı şeyi yaşadım...
    tekrar hard reset attıktan sonra hiçbir problem kalmıyor.

odin ile rom yüklerken

Re-partition tickli olacak
    PIT >>>>> P1_SMD_MAP.pit
    PDA >>>>> CODE_P1000XXJM6.tar.md5
    PHONE >>> MODEM_P1000XXJM6.tar.md5
    CSC >>>>> CSC_P1000OXAJM6.tar.md5
    şeklinde yaptım

herşey stabil ve düzgün çalışıyor

teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.