Şimdi Ara

Galaxy W i8150-Xperia Neo V-Hangisi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba telefon almayı düşünüyorum ve bu iki tel arasında kaldım,düne kadar Neo V tercihimdi ancak Galaxy W'nin fiyatına ve özelliklerinde bakınca kafam biraz karıştı.
    7 yıldır aynı telefonu kullanıyorum(k750i) ve öyle herşeyini kullanmışlığımda yok şuan da Neo V almak istiyorum ancak Galaxy W'nin f/p da çok iyi. Daha önce akıllı telefon kullanmamış birisiyim ve 1-2 hafta öncesine kadarda telefon modellerini hiç takip etmezdim. Kendi kullanımımı göze alarak bazı sorularım var yardımcı olursanız sevinirim

1-)Galaxy'nin işlemci hızı 1,4 ghz bu fark hissedilirmi? hissedilirse bu anlık kullanımamı bağlıdır yani 3-5 programın aynı anda açık olması gibi?Yoksa 2-3 sene sonrada telefonun daha işlevsel olmasında belirleyici midir?Hangi durumlarda 1 Ghz hız yetersiz kalır?bu sadece anlık bazı programların çalışmasına mı etki eder yoksa genel uzun süreli kullanımda mı hissedilir?

2-)İşlemci hızı ve HSDPA hız farklarını göz önüne alırsanız ( W-14 mb/ Neo V-7 mb), internetten video- film izleme de farklılı olur mu?

3-)W- divx vs. çalıştırıyor, Neo V çalıştırmıyor gözüküyor özelliklerinde, bu fark ekstra programlarla kapatılır mı?

4-)Hangi telefonun video-film izleme,oynatma performansı daha iyidir? S5830i'ye 720p film yüklemiştim donarak oynatıyordu bu iki modelde böyle birşey söz konusu olurmu?

5-)Dahili hafıza ve RAM,ROM muhabbeti nedir?Wonder'ın dahili hafızası 4GB iken,Neo V'nin 320 MB +2GB micro sd? 320 mb dahili hafızayı etkileyen şeyler neler? Bu hafıza sınırı (320 mb) nereye kadardır?

6-)Telefona 10-12 oyun,program yüklediğimi farz edersek bu telefonların performansını düşürür mü?Neo V kaldırır mı bu kadar programı?

7-)Telefonu ebook,navigasyon,internet,video izleme bir ölçü kamera-video için alacağım ve 3-5 sene kullanmayı planlıyorum SE'nin kalitesine güveniyorum, Samsung'dan ise son s5830i muhabbetinden dolayı biraz tiksindim açıkcası(tel al-iade et).

Yorumlarınız tavsiyeleriniz nedir? 2 model de aşağı yukarı aynı fiyatlarda bugünlerde Wonder'ın fiyatı iyice düştü ancak 700-750 arasın Neo V'ye vermeye hazırım.

• ewet yorumları bende merak ediyorum.
  • 1. Hissedilir, programların aynı anda açık olması sadece işlemciye bağlı değildir aynı zamanda ram miktarı da çok önemlidir bu boyutta; ancak iki cihazın ram miktarı aynıdır. 2-3 sene sonralık değil bu iki cihaz da zira tek çekirdek işlemcilerin ömrü fazla uzun sürmez; teknoloji ilerliyor. Aradaki 0.4'lük GHz farkını etkileyebilecek çok unsur var. Arayüz de bu etmenlerden biri. Bu fark illaki anlaşılacaktır.

2. Türkiye'de yanılmıyorsam operatörler 7.2 Mbps'ye kadar veri akışı sağlıyorlar dolayısıyla 14 olması pek bir şeyi etkilemez şu an için; ama 1 sene sonra 14 Mbps'ye destek verirseler neo V'de faydalanamazsınız Galaxy W'da faydalanırsınız.

3. Ekstra program ile kapatılır.

4. neo V'de film izlemedim; fakat 720p filmleri sorunsuz oynattığı söyleniyor keza Galaxy W'da da. neo V'nin ekran parlaklığı düşüktür; ama led aydınlatma olduğu için görüntü kalitesi iyidir. Galaxy W'da ise TFT ekran var. İmkanınız varsa ikisini de bir deneyin siz karar verin.

5. Dahili hafızanın bir kısmını işletim sistemi kullanıyor o nedenle neo V'de kullanıcıya bırakılan hafıza 320 mb. Galaxy W'da 4 gb toplam, kullanıcıya bırakılan hafıza sanırım 3gb civarındadır. Her iki cihaza da hafıza kartı takarak daha fazla hafızaya sahip olabilirsiniz. neo V ile 2 gb hafıza kartı geliyor. Program yükledikçe dahili hafıza miktarınız azalır bu nedenle de ne kadar fazla dahili hafıza var ise o kadar iyidir. Galaxy W'da ise sanırım hafıza kartı çıkmıyor kutudan.

6. Ben de yaklaşık o kadar program+oyun var herhangi bir performans kaybı söz konusu değil.

7. Teknolojiyi yakından takip ediyorsanız 3-5 sene senelik cihaz değil ikisi de gördüğüm üzere 7 yıl K750i kullandığınıza göre bu cihazlardan satın aldığınızı da uzun vadede kullanacaksınız.

Şahsi düşüncem iki cihazı da elinize alıp ölçüp biçip tartıp karar vermeniz. Ben neo V'den yana kullandım tercihimi; çünkü yeni gelen ICS(Android 4.0) güncellemesinin garantisini Sony Ericsson verdi. Galaxy W'ya ise gelip gelmeyeceği meçhul.

Düzenleme: Galaxy W'da da 2 gb hafıza kartı mevcutmuş kutuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 22 Mart 2012; 10:42:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

1. Hissedilir, programların aynı anda açık olması sadece işlemciye bağlı değildir aynı zamanda ram miktarı da çok önemlidir bu boyutta; ancak iki cihazın ram miktarı aynıdır. 2-3 sene sonralık değil bu iki cihaz da zira tek çekirdek işlemcilerin ömrü fazla uzun sürmez; teknoloji ilerliyor. Aradaki 0.4'lük GHz farkını etkileyebilecek çok unsur var. Arayüz de bu etmenlerden biri. Bu fark illaki anlaşılacaktır.

2. Türkiye'de yanılmıyorsam operatörler 7.2 Mbps'ye kadar veri akışı sağlıyorlar dolayısıyla 14 olması pek bir şeyi etkilemez şu an için; ama 1 sene sonra 14 Mbps'ye destek verirseler neo V'de faydalanamazsınız Galaxy W'da faydalanırsınız.

3. Ekstra program ile kapatılır.

4. neo V'de film izlemedim; fakat 720p filmleri sorunsuz oynattığı söyleniyor keza Galaxy W'da da. neo V'nin ekran parlaklığı düşüktür; ama led aydınlatma olduğu için görüntü kalitesi iyidir. Galaxy W'da ise TFT ekran var. İmkanınız varsa ikisini de bir deneyin siz karar verin.

5. Dahili hafızanın bir kısmını işletim sistemi kullanıyor o nedenle neo V'de kullanıcıya bırakılan hafıza 320 mb. Galaxy W'da 4 gb toplam, kullanıcıya bırakılan hafıza sanırım 3gb civarındadır. Her iki cihaza da hafıza kartı takarak daha fazla hafızaya sahip olabilirsiniz. neo V ile 2 gb hafıza kartı geliyor. Program yükledikçe dahili hafıza miktarınız azalır bu nedenle de ne kadar fazla dahili hafıza var ise o kadar iyidir. Galaxy W'da ise sanırım hafıza kartı çıkmıyor kutudan.

6. Ben de yaklaşık o kadar program+oyun var herhangi bir performans kaybı söz konusu değil.

7. Teknolojiyi yakından takip ediyorsanız 3-5 sene senelik cihaz değil ikisi de gördüğüm üzere 7 yıl K750i kullandığınıza göre bu cihazlardan satın aldığınızı da uzun vadede kullanacaksınız.

Şahsi düşüncem iki cihazı da elinize alıp ölçüp biçip tartıp karar vermeniz. Ben neo V'den yana kullandım tercihimi; çünkü yeni gelen ICS(Android 4.0) güncellemesinin garantisini Sony Ericsson verdi. Galaxy W'ya ise gelip gelmeyeceği meçhul.

hocam cevaplarınız için teşekkürler,kararsız olmak çok kötü birşey, neo v daha şık ve hoşuma gidiyor ancak bundan sonra iki ürünün fiyatlarına göre karar veririm. hız ve dahili hafıza olayı womderın avantaj ama onada ICS gelip gelmiyeceği belli değil.en iyisi 1-2 hafta daha beklemek heralde tekrar teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.