Şimdi Ara

Galeri ile anlaşıp yurt dışından araba getirtmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yurt dışından araba getirmek istediğimizde mesela avrupa’dan arabanın orda ki fiyatı vergisiz 288.000 dolar ise getirtirken vergili fiyatı üstüne biner hale mi gelicek ? Çünkü vergiler eklenince 400.000 dolar olsa üstüne buraya getirttiğimizde ki vergiler ile yaklaışk 1 milyon dolara çıkıyor büyük bir rakam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye’ye nakliye.
    Gümrükte oluşabilecek ordino, antrepo ve diğer dosya masrafları.
    ÖTV (aracın hacmi ve değerine göre belirlenir) ve KDV: %18 KDV standart.

Tescil ve kayıt masrafları: Ruhsat ve plaka çıkartmak için olan normal masraflar.

Araç sıfır km olmak zorunda.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi vermeyelim 2. El aracı da ithal edebilirsiniz
    Ayrıca sıfır aracın Türkiye fiyatı; Aracın CIF Değeri(Malın Değeri, Nakliyesi, Sigortası) + %10 Gümrük Vergisi + ÖTV(Motor Hacmine Göre) + KDV değeriyle hesaplanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 4 Ocak 2018; 12:29:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhand28 kullanıcısına yanıt
    Yurt dışından getirmek istediğiniz aracın Türkiye’ye kesin ithalatı da mümkün olmakla birlikte bunun için bulunduğu ülkede hiçbir alım satım vergilerinin ödenmemiş olması gerekir. Araç için hiçbir şekilde kendi adına veya başkası adına plaka çıkmamış olması gerekmektedir. Plaka çıkarılan araç 2 ci el statüsündedir.

Diğer mevzunun prosedürü farklı onda gurbetçi statüsü falan fişman var. Bu yukarda yazdığım hiçbir statüsü olmayan sıradan T.C vatandaşının prosedürüdür. CİF değerinin içinde nakliye masrafı ve aracın kendi bedeli ve sigortası var.

Avrupa ülkesinden gelen araçlara ATR belgesi varsa gümrük vergisi uygululanmaz.Yoksa %10 olarak uygulanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Ocak 2018; 12:41:44 >
  • Alinacagi ulkenin vergisi eklenmez kisaca. Arac bir malmis gibi paketlenir ve bizim gumrugumuzde vergilendirilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Ben böyle birşeyi ilk sizden duydum. Normal bi vatandaş 2. El araç ithal edemez zaten. Kesin dönüş şartı var. Diğer ülke vatandaşlığını iptal edip yurda kesin dönüş yapan biri 2. El araç ithal edebilir. Bu şekilde ithal edilen araçlardan gümrük vergisi (%10) alınmaz.

• 2.el araba satın alıp gümrüğe sunamaz 0 olması gerekmektedir.Eğer tek başına 0 araç ithali yapıcaksınız burdaki fiyatlardan daha pahalı gelir vergilerle.

2.el olarak sadece geçici sokabilirsiniz yurda yurtdışında 6 ay önceden sizin adınıza kayıtlı olmalı araç ve 2 sene içinde TR'den çıkışı yapılmalı.Yerli plaka takamazsınız bu araçlara
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TR ye resmi yollardan gelmeyen bir araç almayacaksanız bence ortada avantaj diyebileceğimiz bir şey yok gibi.

• Tr'ye resmi yollardan gelmeyen bir model marka ise bu masraflara ek olarak Uygunluk belgesi gereklihttp://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/AracIslem.aspx burada detaylı evrak listesi var. Sizin ki B

B- MÜNFERİT İTHAL EDİLEN ARAÇLAR:

1- Gümrük trafik şahadetnamesi (ilgili gümrük müdürlüğü tarafından bir üst yazı ekinde gönderilmesi gerekmektedir),

2- Uygunluk belgesi,

3- Zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi,

4- Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödeme belgesi,

5- Nüfus cüzdanı,

6- Şoförler odasından alınan araç tescil dosyası,

7- Sadece ÖTV’den muaf olan araçlar için araç özelliklerine ve sahibinin kimlik bilgilerine göre doldurulmuş şoförler odasından alınan iki adet araç trafik tescil ve müracaat işlem formu (EK-1),

8- Araç tüzel kişilik adına tescil edilecek ise ticaret sicil gazetesi, oda sicil kaydı ve imza sirküsünün,

İbraz edilmesi gerekmektedir.

NOT: Uygunluk belgesi ve matbu formaların aslı ile diğer ibraz edilecek belgelerin aslı görülmek suretiyle fotokopileri trafik tescil kuruluşları tarafından alınmaktadır.

· Gerçek kişiler adına yeni kayıt tescil işlemleri MERNİS’de kayıtlı yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunda,

· Tüzel kişiler adına yeni kayıt tescil işlemleri ticaret sicil gazetesinde yayımlanmış merkez veya şubesinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunda,

Yapılmaktadır.

Araç tescil işlemi için araç sahibi veya kanuni temsilcisinin bizzat ilgili trafik tescil kuruluşuna müracaatı zorunludur.

Fatura tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescil işlemi yapılmadığı takdirde Karayolları Trafik Kanunu’nun 20/1-a maddesi gereğince cezai işlem uygulanmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1407

2.el araba satın alıp gümrüğe sunamaz 0 olması gerekmektedir.Eğer tek başına 0 araç ithali yapıcaksınız burdaki fiyatlardan daha pahalı gelir vergilerle.

2.el olarak sadece geçici sokabilirsiniz yurda yurtdışında 6 ay önceden sizin adınıza kayıtlı olmalı araç ve 2 sene içinde TR'den çıkışı yapılmalı.Yerli plaka takamazsınız bu araçlara

Burada olmayan 0 araç 288.000 dolar işte vergisiz hali

• Araç klasik olunca 2.el getirilebiliyor

Arkadaş Amerika dan buick getirtmişti

• Konusu varken merak ettiğim bir konuyu sorayım. Niye kimse efsane olmuş araçları getirmiyor. Artık herkes youtubede. Genç zengin elemanlar görüyoruz. Hiç biri mi nsx ya da r34 gibi arabalara ilgi duymuyor. Fiyatları öyle abartılacak düzeyde değil gibi.

• ayhand28 kullanıcısına yanıt
    Bakın Kesin dönüş prosedürü 2 senelik getirme falan fişman farklıdır onu ayrı tutarak yazdım. ben ilk mesajımda ömrü hayatını burada geçirmiş bir insanın yapması gerekenleri yazdım. Onunda hakkı sıfır araçtır.( yada klasik araçlar için 25 veya 35 yaş emin değilim ve üstü)

Ülkedeki çiftkurtlar galeri davasından (bu bir çok ünlünün galericisi) alıntı yapayım.

quote:

C.T. Otomotiv Gıda Sanayi tarafından ithalatı yapılan ve davaya konu olan Mercedes Benz marka bir otomobil de incelemeye alınan araçlar arasında yer aldı. Şirket söz konusu otomobili 2005 model olarak ithal ettiğini beyan etti. Savcılık, otomobile ilişkin bilgileri Mercedes Benz Türk AŞ’ye sordu. Mercedes’den gelen yanıtta söz konusu otomobilin 2004 model olduğu, hatta ekim 2004’te 24 bin 334 kilometrede teknik servise alındığı bildirildi.

İşte 2ci el araç olduğu ortaya çıkınca Bu araç kaçak damgası yiyor ve Savcılık, söz konusu otomobile el konulmasını istiyor. İzmir Sulh Ceza Mahkemesi 2 Kasım 2011’de, talebi yerinde görerek otomobilin mülkiyetinin kamuya geçmesine karar veriyor. Araç 2013 yılında artık bilmem kaçıncı sahibindeyken yakalanıp el konularak gümrüğe çekiliyor.

İlk mesajda yazdığım prosedürde eksik sayılabilir bilgi olarak gümrük vergisi var. Onunda şu koşulu var Avrupa ülkesinden gelen araçlara ATR belgesi varsa gümrük vergisi uygulanmıyor.Eğer belge Yoksa %10 olarak uygulanır.(https://www.gumrukleme.com.tr/gumrukleme-terimleri-sozlugu/a-tr-dolasim-belgesi-nedir/)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Ocak 2018; 16:22:9 >

• Cevaplar için teşekkür ederim kısaca 300.000 dolar olup 6.5 litre yani büyük hacimli motoru olan aracın son fiyatı yaklaşık ne olur burada ?

• mertcan_190700 M kullanıcısına yanıt
    Araç nedir?

• Valla imkanim olsa 2. El getirirdim Almanya'dan. Ama şöyle ki.

Benim focus 2004 tr de fiyati 30 bin civari , orda 500 Euro ya felan aliosun ayni araci. Alır garaja cekerdim. Sonra çalındı ihbarı verirdim yedek parça lazim olduğu zaman ordan kombin yapardım. Mesala direksiyon kutum arizali, eksik yirtik yanik yerleri yapardim. Camiydi aynasiydi iyi para eder

• Ayseybi A kullanıcısına yanıt
    Aventador s

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.