Şimdi Ara

Araç kamerası aküyü bitirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araç kamerasını çakmaklığa bağladığımda sürekli çalışıyor, hareket aldıladığında kayıt yapıyor. Kontağa bağlatmazsam bunu aküyü çok etkiler mi? Park halinde de kayıt yapmasını istiyorum (sadece hareket algılayınca) aslında ancak aküye zarar verecekse çakmaklığı kontağa bağlatıcam mecburen.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Kamerası Aküyü Bitirir mi?

Araç kamerası veya araç içi kamera, sürüş güvenliğini artırmak için popüler bir araçtır. Ancak, bazı sürücüler, araç kamerasının aküyü bitirip bitirmediği konusunda endişe duymaktadır.

Araç kamerası, genellikle aracın sigorta kutusundan veya çakmaklık prizinden güç alır. Araç çalışırken, kamera pilden değil, aracın elektrik sisteminden güç alır. Ancak, araç kapalıyken bazı araç kameraları çalışmaya devam edebilir. Bu, park halindeyken kayıt yapan kameralar için geçerlidir.

Araç kapalıyken çalışan araç kameraları, aracın aküsünü bitirebilir. Bunun süresi, kameranın güç tüketimine ve aracın akü kapasitesine bağlıdır. Genellikle, araç kapalıyken çalışan bir araç kamerası, birkaç saat ila birkaç gün içinde aküyü bitirebilir.

Akü bitimini önlemek için, araç kapalıyken çalışan bir araç kamerası kullanıyorsan, aşağıdaki önlemleri alabilirsin:

• Araç kamerasını, yalnızca kısa sürelerle park halinde kayıt yapacak şekilde ayarla.
    • Akü kapasitesi düşük olan araçlarda araç kamerası kullanmaktan kaçın.
    • Aracın aküsünün iyi durumda olduğundan emin ol.
    • Uzun süreli park durumlarında, araç kamerasını çıkar veya araç çalışır durumdayken şarj et.

Araç kamerası, sürüş güvenliği için faydalı bir araçtır, ancak akü bitimi sorununu göz önünde bulundurmak önemlidir. Aracın akü kapasitesine ve araç kamerasının özelliklerine dikkat ederek, araç kamerasını güvenli bir şekilde kullanabilir ve akü bitimi sorunlarını önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba.
    Uzmanına sordum imkansız dedi.
  • Bitirmez. Onun cekecegi akimdan birsey olmaz. Mesela alarmlar takili araclarda. Aku bitiyor mu? Hayir. Sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler
  • Eyvallah kolay gelsin

• Merhaba ben de arac kamerasi aldim vakmakliga bagli arac stop edince kamera kapaniyor kendi bayaryasindan kayit yapiyor sizinkinde batarya yok mu

• quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

Merhaba ben de arac kamerasi aldim vakmakliga bagli arac stop edince kamera kapaniyor kendi bayaryasindan kayit yapiyor sizinkinde batarya yok mu

Batarya var da çakmaklık kontağa bağlı değil, kabloyu çıkarmadıkça çakmaktan alıyor gücü. O bataryanın fazla ömürlü olduğunu da sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aküsüz araç gider mi?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

Merhaba.
    Uzmanına sordum imkansız dedi.

neden kontak kapalıyken nükleer enerjilemi çalışıyor elektirik çeken herşey aküyü bitirir. sen uzmanı çöpe at.
  • Kameralar genellikle 500mA(0,5A) çeker. Adaptöre ve modele göre artabilir.

Aküler ise 45-60-65 amper olur.

Basit bir hesapla, aracın kendi kullandığı enerji ile birlikte aracı olduğu yerde 2 ay civarı bırakmayacak iseniz sağlam bir aküyu bitirmez.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

Merhaba ben de arac kamerasi aldim vakmakliga bagli arac stop edince kamera kapaniyor kendi bayaryasindan kayit yapiyor sizinkinde batarya yok mu

Merhaba.
    Aracım kontak kapatsam bile çakmaklıklara elektrik vermeye devam ediyor.
    Geçen kış kar yağdığında kamera bu şekilde 4 gün yatan arabada çalışmıştı ve aküde her hangi bir zayıflama olmamıştı.
  • Benim astra H da kontak kapalıyken bile çalışıyor bende mecbur çekip çıkıyorum.açık bıraksam gece ışığından fark edilir camı patlatırlar 50 liralık kamera için.

• Benim araç neredeyse her gün çalışıyor, açık bırakayım o zaman. Önünden biri geçtiğinde çekime başlıyor, 15 saniye sonra falan duruyor tekrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rozetmen

Benim astra H da kontak kapalıyken bile çalışıyor bende mecbur çekip çıkıyorum.açık bıraksam gece ışığından fark edilir camı patlatırlar 50 liralık kamera için.

Kamera için cam kırma ile her yerde uğraşmazlar. Belli olmaz tabi ki ama o riski aldıkları yerlerde teyp, gözlük vs. diğer araçlar kadar risk altındayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

quote:

Benim astra H da kontak kapalıyken bile çalışıyor bende mecbur çekip çıkıyorum.açık bıraksam gece ışığından fark edilir camı patlatırlar 50 liralık kamera için.

Kamera için cam kırma ile her yerde uğraşmazlar. Belli olmaz tabi ki ama o riski aldıkları yerlerde teyp, gözlük vs. diğer araçlar kadar risk altındayız.

park ediyoruz gece bazı sokak lambaları kapanmış oluyor.zifiri karanlıkta renkli ekran görünürse epey dikkat çekebilir diye düşündüm.gerçi benim kamerada sarsıntı anında açılıp kayda geçme özelliği varda ben etkinleştiremedim,uğraşmadım.halbuki vibrasyon sensörü olsun diye ekstra para ödemiştim :D

• Ekranını kapatırsan aküyü etkilemez. Bazı modellerde ekranı fiziki olarak yada menüden kapatabiliyorsun.
  • aküden bağımsız bir sistem yapman, bataryaları da solar bir şekilde şarj etmen gerekir. mevcut araç aküsünü hareket anında bile kaydetse dual kamera 2-3 günde bitirir. hareket halinde kayıt yapacak olması sizi yanıltmasın, hele bi de dışarı koyacaksanız aracınızı, yaprak düşse kayıt yapar. ayrıca her araç içi kamerada park modu yok, ona göre de alman lazım.
  • Ekran surekli açık, bugun isyerinde denedim. Dual kamera yok, sadece on kamera. Ekran kapatmaya bakacagim ancak yanılmıyorsam komple kapaniyor.

• Bildiğim kadarıyla bazılarında 5 sn de bi fotoğraf çekerek falan daha az güç kullanıyor bi araştırın derim

• quote:

hocam bence hiç uğraşmayın direk aracı kapatırken ufak koyu bir bez parçasını kamera nın üstüne atın..geceleri öyle kalsın..:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.