Şimdi Ara

marş motoru mu ? akü mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araç bi gün önce tek seferde 3 4 saniyede marşi aliyordu..
    Akü yeşil işik.
    Sanayi ye gitmeden önce bir sorayim dedim,aküyse yakinlarda akü alabilcegim bi yer var.
    Yardimlariniz icin tşk.

http://www.youtube.com/watch?v=WEDD7z-nHBQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirreal1453 -- 26 Haziran 2014; 6:08:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• akü iyi olmasa marş basmazki
    ateşleme ile ilgili olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atesleme olabilirde takviye yapildigi zaman aliyor marsi o kafami kurcaladi..

• akü ve marş değil

Akü olsa; marşa hiç basmaz veya çok zayıf basar, marş olsa tık der kalır marş motorunu çevirmez...

Sorun; ateşleme sistemi ile ilgili.

Yakıt gelmiyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

akü ve marş değil

Akü olsa; marşa hiç basmaz veya çok zayıf basar, marş olsa tık der kalır marş motorunu çevirmez...

Yakıt gelmiyor olabilir.

Oncelikle tskrler peki bu sorun icin elektrikciyemi gitmeliyim yoksa karburatorcuye flnmi arac lpg li benzinde zaten calismiyor

• sirreal1453 kullanıcısına yanıt
    elektrikçiye gidin, benzinde çalışmıyorsa benzin pompası bozuktur motor ustaları bakar

• %70 manyetik kaptör
    %30 ateşleme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzin pompasi bozuk zaten, gerekte yok benzinde calismasina eski sistem lpg kiti var lpg de calissa yetiyor uzun zamandirda boyle.
    Araci vurdurarak calistiriyorum hic bi problem yok gidiyo ancak stop edince tekrar calismiyor bu sekikde yapiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirreal1453 -- 26 Haziran 2014; 10:00:58 >
  • quote:

akü ve marş değil

Yakıt gelmiyor olabilir.

Çok doğru teşhis
    belki akü şarz olmuyordur , marş motorunun kömürünede baktırın

birde lpg ayarı kısıkken zor çalışıyordu ,lpg gaz ayarını az açarak deneyin ,karbüratöre giden hortum üzerinde büyük bir vida olmalı daha önce benim başıma gelmişti bi deneyin

• Büyük ihtimal akü sarj olmuyor hocam . Dün takviye yaparken araba marsa basiyordu 5 6 dk takviye kablolari takili oldugu halde kablolar cikinca tekrar basmiyor ,bence aku yeterli olmadigindan marş tamanlamiyla basmiyor atesleme sistemi olsa takviyeylede calismaz kanimca.

• Sorun ateşlemede gibi gözüküyor. Onun dışında aracınızı debriyaja basarak çalıştırmanızı tavsiye ederim. Birde eğer lpg de çalışmıyorsa yani 3 4 marştan sonra arabayı boğdurmuş olursunuz çalışacağı varsa da geç çalışır marşı çok basmış olursunuz bu durumda ; gaz ayarını ortaya yani boşa alın marşa basın böylelikle bi temizlensin ki boğulma yapmaz. Daha sonra lpg tarafına tekrar alıp marşa basabilirsiniz.
  • Takviye ile çalışıyorsa indüksiyon bobini zayıflamış, bujler eskimiş veya kablolarında kaçak olabilir. Bujilerin de çalışması için voltaja ihtiyaçları var, voltajdaki küçük düşüşler kıvılcımın kuvvetini çok etkiler.
    Akü yeterli olmasa, marşı çevirmez... Takviye seni yanıltıyor olabilir... Israrla söylüyorum, sorunun akü ve marş değil. Sonuçtan bilgi verirsen tecrübe kazanmış oluruz... Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-rose -- 26 Haziran 2014; 13:55:35 >
  • yani akü bitik olsa hiç ses gelmez zaten

• YHa ateşleme bobini arızalı yada yakıt gitmiyor.
  • quote:

Akü yeterli olmasa, marşı çevirmez... Takviye seni yanıltıyor olabilir... Israrla söylüyorum, sorunun akü ve marş değil. Sonuçtan bilgi verirsen tecrübe kazanmış oluruz... Kolay gelsin.

Hocam az once tekrar denedim . Araba yine calismadi yokusta birakmistim Allah tan.vurdurup calistirdim bir tur attim geri geldim biraz bekleyip stop ettim. 2 mars videodaki gibi oldu ucuncude aku tamamen bitti sanirimm hic marş almadi.kanimca aku kendini sarj etmiyor yada 60 ah akü arabaya yetmiyor bi kac gun icinde maddi anlamda kendime geldigimde halletmeyi dusunuyorum ilk isim aku degistirmek olucak sanirim.

öyle devam et çok akü değiştirirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

öyle devam et çok akü değiştirirsin

Hocam oyle diyosunuzda
    Bir kez marşi almadi 4 5 saniye daha sonra birkez cevirdi marsi baska cevirmedi maddi durumum olsa cekerim sanayiye .simdi arabada lpg de az benzinlige girsem bi daha calismicak benzinlikte rezil olucam bide :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.