Şimdi Ara

Galeriden Mercedes almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
4.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1) Ss ve Nasyonel'e bir bakin. Bayi cikisli arabalar satiyorlar.

2) Baska yerden alacaksaniz eger faturayi inceletin. Arac gumrukten kac bin Tl ile gecmis baktirin. Sonra sibel canin arabasi gibi 400 bin tl lik arabayi 30 bin tl den sokmus olmasinlar.

3) Hersey tamam karar verdiniz ve alicaksiniz. Dua edip sansli olmayi dileyin. Gule gule kullanin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradaki yorumlara bakılırsa hiç buluşmamak lazım sanırım.
    galerici bile alma diyorsa.
  • Alınabilir bence sıfırsa problem çıkmaz herhalde. Bende düşünüyorum bu aralar ama sıfır diye 2.el satarlar diye korkuyorum bunu anlamanın bir yolu yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5454kopgit5454

Alınabilir bence sıfırsa problem çıkmaz herhalde. Bende düşünüyorum bu aralar ama sıfır diye 2.el satarlar diye korkuyorum bunu anlamanın bir yolu yok mu?

serviste ortaya çıkar. şase numarasından kontrol ettirebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

quote:

Orijinalden alıntı: 5454kopgit5454

Alınabilir bence sıfırsa problem çıkmaz herhalde. Bende düşünüyorum bu aralar ama sıfır diye 2.el satarlar diye korkuyorum bunu anlamanın bir yolu yok mu?

serviste ortaya çıkar. şase numarasından kontrol ettirebilirsin.

ee o zaman bir sıkııntı olmaz heralde.
  • Rahatlıkla alabilirsiniz. ÖTV sizden istenmez.Garanti dışında bir sorun olmaz.Haberlerde yayınlananlar sadece göz korkutmak amaçlı öyle araçlara el konma falan yok.El konulan arabalar gizli bölmelerinde uyuşturucu kaçakçılığı yapılanlardır.Buyrun burdanda daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.http://www.tebkobitv.com/video/otvsi-dusuk-gosterilen-luks-araclarin-vergisi-kimden-istenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reys -- 7 Ocak 2013; 16:26:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Bir galerici olarak alma derim

• Eğer araç bayii çıkışlı ise ve bayiiden daha uygun fiyat veriyor ise alınır neden alınmasın? Fakat ben olsam bayiiden alıp istediğim gibi aracı doldururdum
  • Otohaber de okuduğum bir yazıya göre birkeç grey market hakkında işlem başlatılmış.. Ülkeye giriş yapmadan önce araçları birkaç kez el değiştirmiş gibi göstererek değerini düşürmüş ve öyle ülkemize sokmuşlar. Bu araçları satın alanlar hakkında bir işlem yapılmamış ancak araçlarına el konulmuş dikkatli olun derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pershing105

Bir c veya e alacak olsanız bayi haricinde bir yerden almanın mantığı olamaz diye söylerdim fakat s, cls ve cl gibi modelleri bayiden almanın pek bir mantığı yok.Yalnız ben yine de bayi den alırım ya da hiç almam.

Özel ithalatta aracın garantisi başlamış olduğundan bunun kalanını iyi bilmek gerekir.

Geçmiş yıllarda s kasa için bayiden tercih yapmış ve yaklaşık 70 bin euro gibi zarar etmiştik.

Şimdi cls alsanız bayiden, boş bir araç alacaksınız.Ayrıca istediğiniz opsiyonlarla aracı o paraları veriyor olsanız bile teslimat zaman alacak.

Son zamanlardaki fiyatları bilmiyorum ama 155 bin euro bayi fiyatına göre çok boş bir araç olmayabilir.

Proforma varsa ona göre mukayese yapmak daha doğru olur.

Cls zaten ciddi değer kaybeden bir sınıf.155 bin euro ya tahmin ettiğim paketteki aracı alacak olsanız 1 yılın sonunda 100 bin euro gibi fiyata satabilirsiniz.

Bu sebeple 120 bin euro gibi rakamlara grey de çok dolu araçlar var.

Tabi şu da var ki bir E olsaydı isterse gırtlak tabir edilen şekilde dolu olsa bile bayi çıkışlı bomboş bir araca nazaran satılması çok güç.

Bayi çıkışlı bir hatasız bir e'nin satılması 15 dakika.Cls ise zaten belli bir kesime hitap etmesi sebebiyle satışta hep zaman kaybetmek varken üstüne boş bir araç alıp çok zarar etmeye değmez.

Günümüzde bir çok türüyen yeni galeriler var.Bir çoğu belli bir ithalatçı grup üzerinden yürür.

Siz geçmişi köklü(kök salsa ne yazar bazen) olan bir yeri tercih ederseniz en azından maliye ile ilgili bir sıkıntı yaşarsanız kapısına dayanıp kaybınızı talep etme şansınız olabilir.

Yıllar öncesinden eski bir aracımla alakalı böyle bir sürece almış olduğum klasik ikinci el ile karşılaşmıştım.

Aracı devlet alıyor mu derseniz evet alıyor ama arkasında ki galeri bu işi ahlakıyla yapan bir yerse sizin mağduriyetinizi gideriyor.

Daha sonra o araca napılıyor ne oluyor bilmiyorum ama sorunu bir şekilde çözüyorlar.

Biz 90'lardan bu yana servis vs. düşüncelerden genelden hep yetkili bayiden aldık...

Yalnız fiyatlar eskisi gibi değil ve bu sınıfta 2 yıl sonra satarken ciddi zarar yaşatıyor.Bir kısım belki şöyle düşünebilir bu aracı alan adam zaten onu sineye çekecek diye ama kimse de parasının böyle uçup gitmesine göz yumamıyor.

Kimi araçlar da bayi çıkışlı olmasına karşın noksanlarından mağduriyetlerden yaşadık ama en azından satarken geçenlerde özel mesajla bilgi isteyen bir kişiye sözümü yineleyerek size de söylüyorum.

Aracı satarken elli tane hikaye anlatmaktansa alıcıya aracın plakasını verir ve yetkili bayisine sor dersiniz geçersiniz uğraşmazsınız.

Bir kişi yukarıda Kalyon Motors ile birşeyler paylaşmış ben de o işletmeye ilaveten bir şey söyleyeceğim.

Bir gaflettir ya da her neyse bir hata bir şeyler olmuştur.

Ama o tabelayı indirip arkasında durmamak kadar itici ve acı veren birşey olamaz.

Bugun en dolu araca uygun fiyatla ya da bedava verseler tenezzül edip almazdım.

Bunun emsali cadde de bir dönem olmuştu.

Florya sakinleri alınmasın ama florya gerçekten garip bir semt.

Oturanlardan galerilere kadar.

Bir de benim de ilanlarda dikkatimi çeken bir araç var...

Bu araç bugun Liva Motors'daolduğu gibi yarın Demir, GNS , BLUE, NEW CAR ve daha adresi florya yazan bir çok Motors ve Auto ünvanlı galerilerde farklı gün ve aralıklarla girebilir çıkabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-liva-motors-2012-cls350-amg-airmatic-plus4-isitma-plussogutma-pluskeylessgo-110020433/detay

Hiçbirine bir itham, imada bulunmadığım gibi gayet dolu bir araç için hiç pazarlıksız haliyle bile uygun fiyat vermişler.

Tahminim yanına varıldığında ciddi indirimlerle satın alabileneceğinden de şüphem yok.

Yine de tercih sizin bir e alıyor olsaydım bayi ama bugun bir cls alacaksam özel ithalat tercih ederdim.

Yalnız bu tip galeriler de daha önceden gördüğüm ve bana hoş gelmeyen usluplar söz konusu ve dahil olmak hoş değil.

Bazen o muhabbete dahil olmaktansa fazlasını vermeye razı edecek an yaşabilirsiniz.

Bu sebeple ben bayi den alırım kendim satarım.Hiç başımı ağrıtmam.

Bir de özel ithalatta ml için de çok uygun fiyatlar var ve 120 bin euro istenen bir araçla bayi arasında 75 bin euro fark var.

Denemeye değecek kadar heyecan verici rakamlar.

Bir sözü daha yineliyorum para yüzü sıcaktır, bu sadece verirken değil, alırken de öyledir.

Bu arada e coupe'yi hangi motor seçeniğinle kullanıyorsunuz?

Arkadasımızla aynı düşünceler icerisindeyim ,arastirmayada gerek yok bence yorumlardan sonra.

Ek olarak arkadasım 1.20D siparişi vermişti Almanyadan. Araç bayadır geldi ama yaklaşık 4 haftadır gümrükten cikarilamadi. E böyle oluncada bugun Borusan dan 320d Ismarlamaya gitti.

• bugün mercedese uğradım. hatta içeride siyah bir cls vardı. galeride 120 bin euroluk araç 160 bin euroya geliyor yaklaşık olarak.

arada çok fark var. ama bu tür araç alanlar hakkında yasal işlemler başlatılacak ve toplatılma kararı çıkacak diye bir şeyler duydum. çünkü herkesin bildiği gibi bu araçların fiyatları olması gerekenden çok daha düşük gösterilerek vergi kaçakçılığı yapılıyor ve buda bir suç tabi.

ancak aracı satan galeri sahibi ile notere gidip tasdik edilerek ileride maliye/devlet ile meydana gelecek tüm yasal ve maddi sorumluluklardan ben sorumluyum, el konulması durumunda aracın şu an piyasa fiyatını alıcıya ödemekle yükümlüyüm... şeklinde bir garanti verirse ben alırım. var mıdır böyle bir galerici acaba?

• peki türkiyeden Bayi den en boş olan aracı alıp almanyada donanımlarını ekletsek .. hem herhangi bir sıkıntı olmaz gibime geliyor.Doğrumu bu düşünce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

ancak aracı satan galeri sahibi ile notere gidip tasdik edilerek ileride maliye/devlet ile meydana gelecek tüm yasal ve maddi sorumluluklardan ben sorumluyum, el konulması durumunda aracın şu an piyasa fiyatını alıcıya ödemekle yükümlüyüm... şeklinde bir garanti verirse ben alırım. var mıdır böyle bir galerici acaba?

Sanmıyorum böyle bir galerici çıkacağını:)
  • arkadaslar 20 milyarlık araba satan galerilerle karısıtrıyorlar herhalde. yüksek bütceli arac satan galericilerin hitap ettiği kesim bellidir.
  • grey market aracın her zaman riski vardır . ülkeye giriş yaparken ötv ve kdv den yırtıyorlar bu yüzden otomarsan , mengerler , gülsoy gibi dağıtıcılarla aralarında %50 ye yakın bi fiyat farkı var bulabilirsen büyük galerilerden bayi çıkışlı sıfıra yakın araç bakman . 0'a meyilliysen büyük zarar etmeyi kabul etceksin ...
  • en son bu karara vardım: galeriden lüks araç almak risk. dertsiz başa dert aramak gibi bir şey. sonuçta bu araçlar vergi kaçırılarak ülkeye sokuluyor.
  • herkese merhaba bu konuda bi kaç düşüncemi paylaşmak istedim sadece.
    öncelikle şu bir gerçekki galericelerin hepsi düşük ötv yatırıyorlar. ama bu bana kalırsa sadece arzdan doğan bir durum. siz bir galeriye gidip normalde 125bin € olan arabaya abicim siz tam yatırın ben size 150bin vercem derseniz tabiki de onlar tam yatırır. piyasaya çok yakın olduğumdan rahatlıkla bunu söyleyebilirim. ama her işin olduğu gibi bu işin de cılkını çıkaranlar mevcut arabanın mtv sinden daha düşük 1-2 bin tl ötv yatıranları görmedim de değil. genellikle 35-40 bin € yatırmakta galericiler. Bu arada binici artık zarar görmesin diye değişik yöntemler uygulanıyor. örneğin galeri arabayı önce üstüne alıyor ondan sonra noterden size 2. el olarak satıyor. tabi burdaki püf nokta araba gerçekte sıfır km sadece kullanıcıyı hiç bir problem etkilemesin diye bulunmuş bir çözümdür. aynı zamanda ithal edilen arabaların da gerekli evraklarını verdikleri takdirde distribütör çıkışlı arabayla aynı garanti şartlarına sahip olyuor. bir arkadaşımız sibel can örneğini vermiş. haberlerde çıkanlar çoğu yalan haber. büyük distrribütörrlerin grey marketi öldürmeye çalıştığı bir ortam da bundan daha doğalını da beklemezdim ztn. bir yerde sibel hanımın arabasının tamamen el konduğu ve incelemelerden sonra mahkeme kararıyla satışa çıkacağı bile yazmıştı. kanuna göre emniyet arabaya inceleme amaçlı sadece 6 iş günü tedbiren el koyabiliyor ve sonrasında iade etmek zorunda. aynı zamanda hukuksal olarakta bu olaylar son kullanıcıyı bağlamaz sen arabanın parasını vermişsin noterden onaylatmışsın satışı. satış öncesi seni değil öncekileri bağlar. kaldı ki distribütör firmaların çoğu zaten inceleme altında ve bir kaçı çoktan milyon dolarlar mertebesinde vergi cezası yedi. sonuçta bu olay kullanıcının kararıdır nasıl rahat edicekse onu tercih etmelidir. bu arada evren bey yeni araba alıcaksanız da şimdiden hayırlı olsun.

• Arada çok ciddi farklar söz konusu şahsen o meblalara çıktıktan sonra biraz araştırıp galeriden alırdım 100 -200 milyar az para değil
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.