Şimdi Ara

Galeriden Mercedes almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
4.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar galeriden Mercedes almanın dezavantaları nedir size göre?
    E Coupe kullanıyorum ve çokta severek kullanıyorum aslında ama çocuk olduktan sonra gözüm 4 kapıya CLS'ye kaymaya başladı.
    daha önce de hiç galeriden araç almadım. fiyatları bayiye göre çok daha uygun.
    bununla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum.
    teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 6 Ocak 2013; 23:19:54 >

• Galeriler filo indirimi ile arac aliyorlar. Bu yuzden indirimliler. Ama garantileri daha erken basliyor. Birde donanimli araclari bosmus gibi gecirip otvden vuruyorlar. Ondan daha avantajli fiyTlari. Garanti sorun olmazsa galeriden alinabilir. Ama ben guvenip almadim. almam da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurttan kuzu teslim almak gibidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

arkadaşlar galeriden Mercedes almanın dezavantaları nedir size göre?
    E Coupe kullanıyorum ve çokta severek kullanıyorum aslında ama çocuk olduktan sonra gözüm 4 kapıya CLS'ye kaymaya başladı.
    teşekkürler.

Royce Motors daki 112000€ lük aracı düşünüyorsanız bence düşünmeyin. Çünkü eski adi Kalyon Motors tu bu galerinin,isim degisikligine giderek bazı vergi durumlarını atlatacagini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. En azından o galeriye bulaşmayın derim ama ha onun dışındaki galerilerden almayı düşünüyorsanız,es dost cevreye sormanızı,hatta internetten az da olsa araştırmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu aralar yalan olduysada yinede Grey market- Defterini al da gel muhabbetleri hala devam etmekte aman dikkat :)

• quote:

Orijinalden alıntı: halilibocartero

quote:

teşekkürler.

Royce Motors daki 112000€ lük aracı düşünüyorsanız bence düşünmeyin. Çünkü eski adi Kalyon Motors tu bu galerinin,isim degisikligine giderek bazı vergi durumlarını atlatacagini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. En azından o galeriye bulaşmayın derim ama ha onun dışındaki galerilerden almayı düşünüyorsanız,es dost cevreye sormanızı,hatta internetten az da olsa araştırmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu aralar yalan olduysada yinede Grey market- Defterini al da gel muhabbetleri hala devam etmekte aman dikkat :)

yok başka bir galeriden. bir arkadaşımın yakın arkadaşı kendisi. ama yine de kıllanıyorum. yani daha sonradan maliye ile falan başım derde girer mi? vergisinde falan bir katakulli yapmışlar mıdır?
    garanti olarak 1 sene uluslar arası garanti var diye söylediler. ve biraz para ödeyerek 400-500 euro garantiyi 1 sene daha uzatmak mümkünmüş. tabi bu arkadaşımın dedikleri. araştırmadım hiç. ama tabi ki araştırırım kafama yatarsa. önce buradaki arkadaşların da yorumlarını almak istedim açıkçası.

• Aradaki fiyat farkı ne kadar ? Ayrıca bayiye gittiğinizde sağlam bi pazarlıkla 5000 € civarında indirim yaptırırsınız galeriyle fln uğraşmayın.

• Daha bugün sektördeki bir arkadaşımla aynı muhabbeti yaptık.

Aracı bomboş gösterip minimum ÖTV ödeniyormuş araçlara.Piyasada iki aracın sıfır fiyatı arasında 50 bin euro oynuyor bazen dedi,biri opsiyonları gösteriyor,biri göstermiyor,ikisi de aynı araba halbuki dedi.

2 sene sonra maliyeden çağırmasınlar dedim de yok olmaz öyle bişey dedi.

Gerçi iş araca plaka takılmasına geldikten sonra maliye nerden farkedecek arabadaki ekstra donanımları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E60 Araç Almak
    5 yıl önce açıldı
    Mercedes w204 almak istiyorum
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halilibocartero

quote:

teşekkürler.

yok başka bir galeriden. bir arkadaşımın yakın arkadaşı kendisi. ama yine de kıllanıyorum. yani daha sonradan maliye ile falan başım derde girer mi? vergisinde falan bir katakulli yapmışlar mıdır?
    garanti olarak 1 sene uluslar arası garanti var diye söylediler. ve biraz para ödeyerek 400-500 euro garantiyi 1 sene daha uzatmak mümkünmüş. tabi bu arkadaşımın dedikleri. araştırmadım hiç. ama tabi ki araştırırım kafama yatarsa. önce buradaki arkadaşların da yorumlarını almak istedim açıkçası.

Haber sitelerinde okumuşsunuzdur belki bır ara Sibel Can'ın Mercedes G serisine el koymuslardi sırf haber yapmak ve milleti kandırmak için. Oradada güya o aracın galeriden alındığı ve vergisi düşük gösterildiği için el konulduğunu millete yutturmaya çalışıyorlardı. Amac milleti galerilerden araç satin alımı yapmalarını engellemekti ama galeri cikisli yaklaşık 300000 tane araç oldugundan maliyeyle kafa kafaya gelmek öyle o kadar kolay değil bence :) Ayrıca Sibel Can in aracına el koyulmasının sebebide lastiklerin içerisinde uyuşturucu taşınması ve araç ithalatı adi altında uyuşturucu kacakciligiydi, ama cok az kisinin bundan haberi var :) Ha konuya gelecek olursak,Tabikide vergide katakulli soz konusudur. Diğer arkadaslarımızın dediği gibide en basitinden araç bomboş gostertilip full+full getirtiriliyor ve ciddi fiyat farkları soz konusu olabiliyor. Sonuçta Hakkari üzerinden ülkeye 1 tl ÖTV li Panamera Diesel,70.000 tl ÖTV li Aventador sokulduğunu bilirim :) Ona göre tanıdıkta olsa iyice bır araştırmanızı tavsiye ederim. Bende araba alma arefesindeyim tanıdık bır galeri var aynı sekilde ama bakalım daha görüşmek nasip olmadı , derin çaplı bır araştırma icerisindeyim su aralar :)

• Valla bayii de boş cls 350 cdi 4matic fiyatı 155bin euro. galeride dolu aracın fiyatı 115bin-120bin euro civarlarında. arada bariz bir fark var.

halilibocertora kardeş herhangi bir araştırma yapıp buraya sonuçlarını yazarsan sevinirim. teşekkürler.
  • bende bu işi hep merak etmişimdir.
    mantıklı olarak baktığında aracın daha dolusunu 20k-30k az fiyatlara satıyorlarsa sizce bir sorun yok mu?
  • Al gitsin işte okadar kurcalama üstteki arkadşaın anlattığına göre hiç bir tehlikesi vs.. yokmuş işte

Fazladan en az 40-50 milyar vermek enayilikten başka bişi olamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 7 Ocak 2013; 1:07:39 >
  • Sonradan maliye problem cikarmasin.

Garanti hakkinda bilgisi olan var mi peki? 1 yil garantili mi acaba arac dedikleri gibi. Ben bunu mercedese de sorarim gerci ama onlar garanti yok derler kesin.

• Bir c veya e alacak olsanız bayi haricinde bir yerden almanın mantığı olamaz diye söylerdim fakat s, cls ve cl gibi modelleri bayiden almanın pek bir mantığı yok.Yalnız ben yine de bayi den alırım ya da hiç almam.

Özel ithalatta aracın garantisi başlamış olduğundan bunun kalanını iyi bilmek gerekir.

Geçmiş yıllarda s kasa için bayiden tercih yapmış ve yaklaşık 70 bin euro gibi zarar etmiştik.

Şimdi cls alsanız bayiden, boş bir araç alacaksınız.Ayrıca istediğiniz opsiyonlarla aracı o paraları veriyor olsanız bile teslimat zaman alacak.

Son zamanlardaki fiyatları bilmiyorum ama 155 bin euro bayi fiyatına göre çok boş bir araç olmayabilir.

Proforma varsa ona göre mukayese yapmak daha doğru olur.

Cls zaten ciddi değer kaybeden bir sınıf.155 bin euro ya tahmin ettiğim paketteki aracı alacak olsanız 1 yılın sonunda 100 bin euro gibi fiyata satabilirsiniz.

Bu sebeple 120 bin euro gibi rakamlara grey de çok dolu araçlar var.

Tabi şu da var ki bir E olsaydı isterse gırtlak tabir edilen şekilde dolu olsa bile bayi çıkışlı bomboş bir araca nazaran satılması çok güç.

Bayi çıkışlı bir hatasız bir e'nin satılması 15 dakika.Cls ise zaten belli bir kesime hitap etmesi sebebiyle satışta hep zaman kaybetmek varken üstüne boş bir araç alıp çok zarar etmeye değmez.

Günümüzde bir çok türüyen yeni galeriler var.Bir çoğu belli bir ithalatçı grup üzerinden yürür.

Siz geçmişi köklü(kök salsa ne yazar bazen) olan bir yeri tercih ederseniz en azından maliye ile ilgili bir sıkıntı yaşarsanız kapısına dayanıp kaybınızı talep etme şansınız olabilir.

Yıllar öncesinden eski bir aracımla alakalı böyle bir sürece almış olduğum klasik ikinci el ile karşılaşmıştım.

Aracı devlet alıyor mu derseniz evet alıyor ama arkasında ki galeri bu işi ahlakıyla yapan bir yerse sizin mağduriyetinizi gideriyor.

Daha sonra o araca napılıyor ne oluyor bilmiyorum ama sorunu bir şekilde çözüyorlar.

Biz 90'lardan bu yana servis vs. düşüncelerden genelden hep yetkili bayiden aldık...

Yalnız fiyatlar eskisi gibi değil ve bu sınıfta 2 yıl sonra satarken ciddi zarar yaşatıyor.Bir kısım belki şöyle düşünebilir bu aracı alan adam zaten onu sineye çekecek diye ama kimse de parasının böyle uçup gitmesine göz yumamıyor.

Kimi araçlar da bayi çıkışlı olmasına karşın noksanlarından mağduriyetlerden yaşadık ama en azından satarken geçenlerde özel mesajla bilgi isteyen bir kişiye sözümü yineleyerek size de söylüyorum.

Aracı satarken elli tane hikaye anlatmaktansa alıcıya aracın plakasını verir ve yetkili bayisine sor dersiniz geçersiniz uğraşmazsınız.

Bir kişi yukarıda Kalyon Motors ile birşeyler paylaşmış ben de o işletmeye ilaveten bir şey söyleyeceğim.

Bir gaflettir ya da her neyse bir hata bir şeyler olmuştur.

Ama o tabelayı indirip arkasında durmamak kadar itici ve acı veren birşey olamaz.

Bugun en dolu araca uygun fiyatla ya da bedava verseler tenezzül edip almazdım.

Bunun emsali cadde de bir dönem olmuştu.

Florya sakinleri alınmasın ama florya gerçekten garip bir semt.

Oturanlardan galerilere kadar.

Bir de benim de ilanlarda dikkatimi çeken bir araç var...

Bu araç bugun Liva Motors'daolduğu gibi yarın Demir, GNS , BLUE, NEW CAR ve daha adresi florya yazan bir çok Motors ve Auto ünvanlı galerilerde farklı gün ve aralıklarla girebilir çıkabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-liva-motors-2012-cls350-amg-airmatic-plus4-isitma-plussogutma-pluskeylessgo-110020433/detay

Hiçbirine bir itham, imada bulunmadığım gibi gayet dolu bir araç için hiç pazarlıksız haliyle bile uygun fiyat vermişler.

Tahminim yanına varıldığında ciddi indirimlerle satın alabileneceğinden de şüphem yok.

Yine de tercih sizin bir e alıyor olsaydım bayi ama bugun bir cls alacaksam özel ithalat tercih ederdim.

Yalnız bu tip galeriler de daha önceden gördüğüm ve bana hoş gelmeyen usluplar söz konusu ve dahil olmak hoş değil.

Bazen o muhabbete dahil olmaktansa fazlasını vermeye razı edecek an yaşabilirsiniz.

Bu sebeple ben bayi den alırım kendim satarım.Hiç başımı ağrıtmam.

Bir de özel ithalatta ml için de çok uygun fiyatlar var ve 120 bin euro istenen bir araçla bayi arasında 75 bin euro fark var.

Denemeye değecek kadar heyecan verici rakamlar.

Bir sözü daha yineliyorum para yüzü sıcaktır, bu sadece verirken değil, alırken de öyledir.

Bu arada e coupe'yi hangi motor seçeniğinle kullanıyorsunuz?

• Bazen 0 km diye satılan araçlar çalıntı veya birkaç yaşında ithal edilmiş çıkabiliyor...
  • Galeriler faşo da dist. ler ne oluyor onlar faşo değil mi kaçır mıyor mu? ne sanıyorsunuz siz bunların patronlarını.
  • Bayiler de kaciriyor vergi.

• quote:

Orijinalden alıntı: pershing105

Bir c veya e alacak olsanız bayi haricinde bir yerden almanın mantığı olamaz diye söylerdim fakat s, cls ve cl gibi modelleri bayiden almanın pek bir mantığı yok.Yalnız ben yine de bayi den alırım ya da hiç almam.

Özel ithalatta aracın garantisi başlamış olduğundan bunun kalanını iyi bilmek gerekir.

Geçmiş yıllarda s kasa için bayiden tercih yapmış ve yaklaşık 70 bin euro gibi zarar etmiştik.

Şimdi cls alsanız bayiden, boş bir araç alacaksınız.Ayrıca istediğiniz opsiyonlarla aracı o paraları veriyor olsanız bile teslimat zaman alacak.

Son zamanlardaki fiyatları bilmiyorum ama 155 bin euro bayi fiyatına göre çok boş bir araç olmayabilir.

Proforma varsa ona göre mukayese yapmak daha doğru olur.

Cls zaten ciddi değer kaybeden bir sınıf.155 bin euro ya tahmin ettiğim paketteki aracı alacak olsanız 1 yılın sonunda 100 bin euro gibi fiyata satabilirsiniz.

Bu sebeple 120 bin euro gibi rakamlara grey de çok dolu araçlar var.

Tabi şu da var ki bir E olsaydı isterse gırtlak tabir edilen şekilde dolu olsa bile bayi çıkışlı bomboş bir araca nazaran satılması çok güç.

Bayi çıkışlı bir hatasız bir e'nin satılması 15 dakika.Cls ise zaten belli bir kesime hitap etmesi sebebiyle satışta hep zaman kaybetmek varken üstüne boş bir araç alıp çok zarar etmeye değmez.

Günümüzde bir çok türüyen yeni galeriler var.Bir çoğu belli bir ithalatçı grup üzerinden yürür.

Siz geçmişi köklü(kök salsa ne yazar bazen) olan bir yeri tercih ederseniz en azından maliye ile ilgili bir sıkıntı yaşarsanız kapısına dayanıp kaybınızı talep etme şansınız olabilir.

Yıllar öncesinden eski bir aracımla alakalı böyle bir sürece almış olduğum klasik ikinci el ile karşılaşmıştım.

Aracı devlet alıyor mu derseniz evet alıyor ama arkasında ki galeri bu işi ahlakıyla yapan bir yerse sizin mağduriyetinizi gideriyor.

Daha sonra o araca napılıyor ne oluyor bilmiyorum ama sorunu bir şekilde çözüyorlar.

Biz 90'lardan bu yana servis vs. düşüncelerden genelden hep yetkili bayiden aldık...

Yalnız fiyatlar eskisi gibi değil ve bu sınıfta 2 yıl sonra satarken ciddi zarar yaşatıyor.Bir kısım belki şöyle düşünebilir bu aracı alan adam zaten onu sineye çekecek diye ama kimse de parasının böyle uçup gitmesine göz yumamıyor.

Kimi araçlar da bayi çıkışlı olmasına karşın noksanlarından mağduriyetlerden yaşadık ama en azından satarken geçenlerde özel mesajla bilgi isteyen bir kişiye sözümü yineleyerek size de söylüyorum.

Aracı satarken elli tane hikaye anlatmaktansa alıcıya aracın plakasını verir ve yetkili bayisine sor dersiniz geçersiniz uğraşmazsınız.

Bir kişi yukarıda Kalyon Motors ile birşeyler paylaşmış ben de o işletmeye ilaveten bir şey söyleyeceğim.

Bir gaflettir ya da her neyse bir hata bir şeyler olmuştur.

Ama o tabelayı indirip arkasında durmamak kadar itici ve acı veren birşey olamaz.

Bugun en dolu araca uygun fiyatla ya da bedava verseler tenezzül edip almazdım.

Bunun emsali cadde de bir dönem olmuştu.

Florya sakinleri alınmasın ama florya gerçekten garip bir semt.

Oturanlardan galerilere kadar.

Bir de benim de ilanlarda dikkatimi çeken bir araç var...

Bu araç bugun Liva Motors'daolduğu gibi yarın Demir, GNS , BLUE, NEW CAR ve daha adresi florya yazan bir çok Motors ve Auto ünvanlı galerilerde farklı gün ve aralıklarla girebilir çıkabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-liva-motors-2012-cls350-amg-airmatic-plus4-isitma-plussogutma-pluskeylessgo-110020433/detay

Hiçbirine bir itham, imada bulunmadığım gibi gayet dolu bir araç için hiç pazarlıksız haliyle bile uygun fiyat vermişler.

Tahminim yanına varıldığında ciddi indirimlerle satın alabileneceğinden de şüphem yok.

Yine de tercih sizin bir e alıyor olsaydım bayi ama bugun bir cls alacaksam özel ithalat tercih ederdim.

Yalnız bu tip galeriler de daha önceden gördüğüm ve bana hoş gelmeyen usluplar söz konusu ve dahil olmak hoş değil.

Bazen o muhabbete dahil olmaktansa fazlasını vermeye razı edecek an yaşabilirsiniz.

Bu sebeple ben bayi den alırım kendim satarım.Hiç başımı ağrıtmam.

Bir de özel ithalatta ml için de çok uygun fiyatlar var ve 120 bin euro istenen bir araçla bayi arasında 75 bin euro fark var.

Denemeye değecek kadar heyecan verici rakamlar.

Bir sözü daha yineliyorum para yüzü sıcaktır, bu sadece verirken değil, alırken de öyledir.

Bu arada e coupe'yi hangi motor seçeniğinle kullanıyorsunuz?

merhaba
    yazdıklarınız için teşekkür ederim. dikkatlice okudum. benim düşündüğüm araç yaklaşık 115bin euro ya gelecek. 350 cdi 4matic ve dolu bir araç. 2012 model ve 0 km. galeri adını vermek istemiyorum ama bir arkadaşımın çok yakın arkadaşı. bu aracı bayiden almak ile galeriden almak arasında fiyat olarak bayağı bir fark vardır diye düşünüyorum. ama mercedesten de bir teklif isteyeceğim. merak ediyorum aynı özelliklerde bir araç ne kadara gelecek. zaten kafama yatmazsa değiştirmem şimdilik. 1-2 sene daha kullanırım. sonrası Allah kerim.

ayrıca niyetine girersem adamdan imzalı yazı isterim. noter tasdikli "aracı satın aldıktan sonra ortaya çıkabilecek maliye ile ilgili her türlü sorun ve borçlanma durumu söz konusu olur ise tüm mesüliyet benimdir." gibisinden el yazısı ve ıslak imza. bunu yapabilecek adam var mıdır onu bilemem tabi.

bu arada benim e coupe 350 cdi amg paket.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Bazen 0 km diye satılan araçlar çalıntı veya birkaç yaşında ithal edilmiş çıkabiliyor...

evet. onu iyi araştırmak lazım. bir kez çok yakın bir arkadaşımdan duymuştum. adam 2011 diye alıyor aracı ama serviste aracın 2010 model olduğu ortaya çıkıyor falan. o yüzden iyi araştırma yapmak lazım.

zaten Türkiye'ye gelen ferrari, lamgo gibi araçlarda da ne üç kağıtlar dönüyordur vergi olarak. yukarıda da bir arkadaş bahsetmiş.
  • Neden se ismi ..... motors olan galerilerin araç ilanlarına bir türlü ısınamadım.
  • Bir galerici olarak alma derim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.