Merhaba herkese, 2020 model Skoda Scala 1.6 tdi dsg 95 binde aracım var. Aracı alalı 2 ay daha olmadı. Yaklaşık 1000km yol yaptık ama hanıma aracı sevdiremedim. Bundan önce Kia Stonic vardı 2021 onu çok beğeniyordu ama artık bebek olunca daha geniş bir araç lazım diye Scala aldım. Ben de 2016-2017 1.6 Gdi concept plus (cam tavanlı, anahtarsız giriş ve çalıştırma) araç bakıyorum. Km 100 bin altında olmak kaydı ile.. Fiyat olarak biraz eklemem gerekecek.. Sizce bu mantıklı bi hareket mi olur? Arabayı 3-4 yaş yaşlandırıp, atmosferik benzinli sportage almak ? Düşüncelerinizi merak ediyorum. istanbulda ikamet ediyorum ve öyle çok fazla yol yapan biri değilim. Haftada en fazla 1-2 kere araç kullanıyorum. cevaplar için şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şair-i Maderzat -- 19 Şubat 2023; 0:19:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Skoda scala satıp Sportage almak ??
-
-
Bence mantıksız, 1.0 veya 1.2 turbo b suv almak yerinizde olsam yapacağım hareket olurdu muhtemelen. Tcross veya arona tarzında birşey almaya çalışırdım. Bütçe varsa taigo kamiq filan da iyi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Skoda scaladan sonra eşinize en iyi gidecek arabanın net Kamiq olduğunu söyleyebilirim.
Yaşı düşürüyorsunuz eyvallah ama premiumda değilki baktığınız kia sportage diyorsunuz ve atmosferik kesinlikle yanlış karar diyorum
A4 kullanıcısıyım arkadaşım 0 km kamiq aldı 1.0 otomatik aldı ve inanmazsınız belki ama benim D segmenti premium aracımdan daha iyi yalıtımı var B segmenti crossoverın. resmen kütüphane gibi hissettiriyor araba. Götürün test sürüşü yaptırın kamiqi çok sevecektir. Bütçe yetiyorsa tabi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
0 km almayacaksanız anlamı yok yakıt olarakta sizi üzecek. Birde bu süreçte yorulacaksınız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yalıtım olarak katılıyorum. Çok ilginçtir, B suv den beklenmeyecek bir yalıtımı var.
Sıfır aracı bulabilsek keşke.. ikinci ellere sıfırından fazla fiyat verip almak da aklıma yatmıyor. Sportage C Suv olduğu için ve bize de bagaj lazım oluyor bebek arabasından dolayı.
2. elde 1.6 tdi dsg scala ilerleyen zamanlarda 1.6 atmosferik benzinli otomatik sportage dan daha değerli olacak diye düşünüyorum. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir?
Kamiq hiç kullanmadım ama scala nın yalıtımı da ondan aşağı kalır değildir bence. B suv kamiq ile C hatchback scala benzerdir.
Arkadaşlara katiliyorum. Para varsa kamiq al.
Yani Kamiq, Scala'ya göre daha kısa, sadece yerden 3 cm daha yüksek bir araç. Evet güzel bir model ama Pek bir olayı olmayacak gibime geliyor sanki. Plase olarak 2008 Allure paket düşünülebilir. Daha bir SUV gibi duruyor.
Sportage tarafında ise, sanırım 2019da makyaj yedi, dizel otomatik var artık. Donanım olarak iyi, sınıf olarak C sınıfı, heybetli, bagaj ihtiyacınızı karşılayacak bir araç. Belki makyajdan itibaren Sportage bakabilirsiniz. Yine turbo benzinli modelleri de var. Tucson da bir seçenek olabilir.
1.6 atmosferik yakıt olarak üzer doğru. Çok km yapıyorsunuz siz de sanırım. Kendi aracınızda yaşına göre km bir tık yüksek. Sizin aracın değeri de benzer oranda düşecektir. Bende de 1.6 TDI var. Yüksek km dizellere ön yargı fazlasıyla mevcut ülkemizde. Nispeten haklı olarak.
Özetle, Scala verip Kamiq almanin mantığı pek olmayabilir şahsi düşüncem olarak ben onu yapmazdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
scalayı 94 binde aldım şuan 95 binde araç. İntercity çıkması. Onlar çok yol yapmış
işe metroyla gidip geliyorum o yüzden çok yol yapmıyorum artık. 2020 scala ile 2016/2017 sportage hemen hemen aynı kilometrelerde olacak.
Pardon daha yeni aldığınız detayını gözden kaçırmışım 😁
Belli noktalarda dezavantajlari mutlaka var bu ülke şartlarında her şeyi düşeş denk getirmek imkansıza yakın ama tamamen de mantıksız bir seçenek değil. Ben öncelikle bütçe yeterse Elegance donanımdan itibaren makyajlı dizel Sportage. Değilse duruma göre atmosferik veya turbo benzin Tucson & Sportage bakardım ki öyle aşırı km yapmıyormuşsunz.
Plase, B sınıfında Peugeot 2008.
A4 kaç model bilmiyorum ama dediğiniz belki düşük hızlar için geçerli olabilir (100 km altı), onun da sebebi muhtemelen lastikler, A4'teki lastikleri kamiqe takalım bakalım ne kadar sessiz olacak? Yüksek hızlarda A4'ten daha iyi yalıtıma sahip olacağını hiç zannetmiyorum zaten segment farkı yüksek hızlarda ortaya çıkar. A4 dizel, kamiq benzinli ise o da kamiqin yalıtımını daha iyi olduğu yanılgısana sebep olur. Ayrıca araca yolcu olarak binmek ile uzun süre kullanmak arasında fark var, eğer sadece yolcu olarak kısa süre bindiyseniz o da yanlış bir algıya sebep olabilir.
-
Bence mantıklı bir hareket olmaz.Eşiniz alışmaya baksın
Yüksek hızlarda kast etmedim tabiki yüksek hızlarda fark açılacaktır ama iki araçtada yaz lastiği varkende kış lastiği varkende benim araçtan daha sessiz oldu hep. Bide genellikle şehir içi tecrübelerim böyle ama rüzgar seside benimki kadar almıyor ki?
Adam eşi için alacakmış oda sadece işe gidip geliyormuş. Bu durumda kamiqte yaşadığım yalıtım tecrübesi benimkinden daha iyi olduğu için her türlü sessiz oluşuna kefilim.
Benim a4 dizel zaten 1600 devirde gidiyor hep motor sesi yok denecek kadar az. 2200 devirden sonra içeriye ses almaya başlıyor yani motor sesi olarakta kıyaslayamam iki araçta şehir içinde motor sesi olmadan ilerliyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kamiq nere Sportage nere. Sırf VAG grubu olacak diye sert koltuklara manual el frenine o paraları vermezdim ben ki vermedim de. Açıkçası beklenti genişlik rahatlıksa minimum C SUV almak lazım. Sportage makyajlı kasa bulunsa daha iyi olur bence de dediğiniz kasa çok yakar. Bence B SUV eleyin siz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Peki 2011-2013 Mercedes w204 c180 veya 2013 civarı bmw f30 takası nasıldır? Mesela 1 yol sonra Scala ile aynı oranda 2. El değeri olur mu?
Kamiq scaladan daha beter yorumlara aldanmayın. aracınız iyi. 2016 model Sportage tabii hissiyat olarak daha iyi gelecektir ama 7 yıllık araba... lungur kundur trim seslerini şimdiden işittim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üzerine para ekleyecek iseniz Dizel 4x4 Tucson alın. 98-99 modellerden. Eli yüzü düzgün bir şey alırsanız zaten bir daha başka araç kullanamaz eşiniz. Dizelleri mazotu kokluyor. En son bir arkadaşıma aldık 3.16i den sonra hem yakıt olarak hemde kullanışlılık olarak çok rahat etti. Şimdi yeni kasalarından alabilirmiyim diye kolluyor.
-
B-suv stonic küçük gelmeye başladı, scalayı da beğenmedik diyor gelen yorumlara bak. Kamiq öneren mi dersin, arona, 2008 öneren mi dersin, 4*4 tucson öneren mi dersin Forumun seviyesi berbat.
Sportage sizi memnun eder. İç hacim, bagaj vs aile ihtiyacını karşılar. Yakıtı biraz fazla ama çok yol yapmadığınız için sorun olmaz. Bağımsız süspansiyon, geniş iç hacim vs diğer artıları.
Yerinizde olsam egea cross sıfır alırdım.
-
Abi ben önce Sportage önerdim sonra illa yeni B SUV istiyorsa diye 2008 önerdim, Kamiq yerine. Benim seviyem nasıl abi ona göre hareket edeyim, icazetsiz iş yapmayalım şimdi. Egea aklıma geldi abi kusura bakma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kamiq nere Sportage nere. Sırf VAG grubu olacak diye sert koltuklara manual el frenine o paraları vermezdim ben ki vermedim de. Açıkçası beklenti genişlik rahatlıksa minimum C SUV almak lazım. Sportage makyajlı kasa bulunsa daha iyi olur bence de dediğiniz kasa çok yakar. Bence B SUV eleyin siz.
|
Benzer içerikler
- dunlop lastik yorumları
- toyota auris yorum
- cvt şanzıman kullanan araçlar
- soyadı değişikliği araç ruhsat yenileme ücreti
- km düşürülmüş araç aldım nasıl satabilirim
- 2023 en çok satan arabalar
- alpine araba
- fiat egea 2024 fiyat listesi
- citroen ami özellikleri
- honda civic 2024 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X