Şimdi Ara

Galeriden Mercedes almak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • galeriden alirsan cok fazla risk var.sahibinden alirsan kesinlikle daha hayirli olur.ilk sahibi olmasi cok daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

Daha bugün sektördeki bir arkadaşımla aynı muhabbeti yaptık.

Aracı bomboş gösterip minimum ÖTV ödeniyormuş araçlara.Piyasada iki aracın sıfır fiyatı arasında 50 bin euro oynuyor bazen dedi,biri opsiyonları gösteriyor,biri göstermiyor,ikisi de aynı araba halbuki dedi.

2 sene sonra maliyeden çağırmasınlar dedim de yok olmaz öyle bişey dedi.

Gerçi iş araca plaka takılmasına geldikten sonra maliye nerden farkedecek arabadaki ekstra donanımları.

maliye bu foruma girip biraz vakit geçirse ülke iyiye gideceh :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

en son bu karara vardım: galeriden lüks araç almak risk. dertsiz başa dert aramak gibi bir şey. sonuçta bu araçlar vergi kaçırılarak ülkeye sokuluyor.

almayın galeriden hiçbirşey

ben spreyle araba boyayan galeri gördüm . çok cls lazımsa bizm burda duruo onu yollayayım ben size :P
  • yorumlar için teşekkürler.
    durumu ben riskli görüyorum.

ama yukarıda yazdığım gibi: ancak aracı satan galeri sahibi ile notere gidip tasdik edilerek ileride maliye/devlet ile meydana gelecek tüm yasal ve maddi sorumluluklardan ben sorumluyum, el konulması durumunda aracın şu an piyasa fiyatını alıcıya ödemekle yükümlüyüm... şeklinde bir garanti verirse ben alırım.
  • Anladığım kadarı ile çocuğunuz yeni doğmuş yada yaşı çok küçük Allah analaı babalı büyütsün.

Bu durumda zaten 2+2 olan mevcut aracınız fazlası ile yetecekken neden cls yada başka bir araca bakıp hem mevcut aracınızdan tonla zarar edeceksiniz hem de bir sürü ek masrafa gireceksiniz anlayamadım.

Gerek motor özellikleri gerek kalite işcilik yada güvenlik açısından aracınız ile cls arasında da bir fark zaten yok iken , bu işi gerçekten anlayamıyorum. Çocuğunuz olabilir , dersiniz 3 çocuğum var o zaman tamam ancak benimde 13 ve 9 yaşlarında iki çocuğum varken E92 320d fazlası ile bana yetiyor ve değiştirmeyi düşünmüyorum.

Ayrıca sırf cls sevdanız yüzünden ne idüğü belirsiz işlerle araçları kaçak kuçak yurda sokan bu kadar piyasada firma varken ve ortada söz konusu geçen miktar 300.000 tl -350.000 tl civarlarındayken bu kadar para sizce riske edilir mi? Sırf 20-30.000 tl ucuza almak için.

Bana sorarsanız evet para kolay kazanılmıyor evet, fakat ticarette ve alışverirşte en önemli şey güvenli oluşu sahtekarlık olmayışıdır, bu kadar olay varken şüpheler varken kalkıp ta cls ye bineceğim diye kusura bakmayın üstüne para verseler bayiden gisip o km araç almam. Olay bellidir ne alırsanız alın paranız varsa alınız yoksa almayınız, değişik yollardan (yasal olmayan) almaya tenezzül bile etmeyiniz unut gitsin.

Aracın fiyatını o fiyatlarla karşılaştırmayacaksınız diyeceksiniz ki, hatta bmw mercedes türü araçlarda liste fiyatı bile baz alınmaz, direk opsiyonlarınızı koyacaksınız ortaya fiyatı hesaplattırıp istediğiniz şekilde pazarlığınızı yapıp aracınızı alıp keyifle bineceksiniz.

Fakat hala coupe bir araçta çocuk olmaz, yada 4 kişi binemez , yok aile arabası değildir vb türü efsaneleri bir yana bırakalım lütfen.

Bir tek kapısının eksik oluşu bu kadar sorun olmamalı bence.

Ne derseniz deyin coupe bir araç sedan kullanıcılarının iç acısıdır, yanından geçip giderken için yağlarının erimesine sebep olacak bir ulaşılmaz hayaldir.

Şahsen hayırlısı ile belki bir sonraki aracımda M4 düşünüyorum, çocuklar 3-4 yaş daha büyürler ama inanın coupe araç çocuklar için çok büyük eğlencedir, ve erkek çocuğunuz varsa hele size nasıl coupe gibi bir aracı sedanla değiştirirsin diye başının etini yiyecektir emin olun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 8 Şubat 2013; 14:37:39 >

• Galericilerin elinden kabulku ceviz yenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TBB

Anladığım kadarı ile çocuğunuz yeni doğmuş yada yaşı çok küçük Allah analaı babalı büyütsün.

Bu durumda zaten 2+2 olan mevcut aracınız fazlası ile yetecekken neden cls yada başka bir araca bakıp hem mevcut aracınızdan tonla zarar edeceksiniz hem de bir sürü ek masrafa gireceksiniz anlayamadım.

Gerek motor özellikleri gerek kalite işcilik yada güvenlik açısından aracınız ile cls arasında da bir fark zaten yok iken , bu işi gerçekten anlayamıyorum. Çocuğunuz olabilir , dersiniz 3 çocuğum var o zaman tamam ancak benimde 13 ve 9 yaşlarında iki çocuğum varken E92 320d fazlası ile bana yetiyor ve değiştirmeyi düşünmüyorum.

Ayrıca sırf cls sevdanız yüzünden ne idüğü belirsiz işlerle araçları kaçak kuçak yurda sokan bu kadar piyasada firma varken ve ortada söz konusu geçen miktar 300.000 tl -350.000 tl civarlarındayken bu kadar para sizce riske edilir mi? Sırf 20-30.000 tl ucuza almak için.

Bana sorarsanız evet para kolay kazanılmıyor evet, fakat ticarette ve alışverirşte en önemli şey güvenli oluşu sahtekarlık olmayışıdır, bu kadar olay varken şüpheler varken kalkıp ta cls ye bineceğim diye kusura bakmayın üstüne para verseler bayiden gisip o km araç almam. Olay bellidir ne alırsanız alın paranız varsa alınız yoksa almayınız, değişik yollardan (yasal olmayan) almaya tenezzül bile etmeyiniz unut gitsin.

Aracın fiyatını o fiyatlarla karşılaştırmayacaksınız diyeceksiniz ki, hatta bmw mercedes türü araçlarda liste fiyatı bile baz alınmaz, direk opsiyonlarınızı koyacaksınız ortaya fiyatı hesaplattırıp istediğiniz şekilde pazarlığınızı yapıp aracınızı alıp keyifle bineceksiniz.

Fakat hala coupe bir araçta çocuk olmaz, yada 4 kişi binemez , yok aile arabası değildir vb türü efsaneleri bir yana bırakalım lütfen.

Ne derseniz deyin coupe bir araç sedan kullanıcılarının iç acısıdır, yanından geçip giderken için yağlarının erimesine sebep olacak bir ulaşılmaz hayaldir.

Şahsen hayırlısı ile belki bir sonraki aracımda M4 düşünüyorum, çocuklar 3-4 yaş daha büyürler ama inanın coupe araç çocuklar için çok büyük eğlencedir, ve erkek çocuğunuz varsa hele size nasıl coupe gibi bir aracı sedanla değiştirirsin diye başının etini yiyecektir emin olun :)

puset sıkıntı olur özellikle indirme ve bindirmelerde miniği arka koltuğa yerleştirmek için büyük efor sarf etmek gerekir yani tekkapı bebekli bir aileye uygun değil

• quote:

Orijinalden alıntı: TBB

Anladığım kadarı ile çocuğunuz yeni doğmuş yada yaşı çok küçük Allah analaı babalı büyütsün.

merhaba
    cümlemizin evladını inşallah...

benim ikizlerim oldu. şu ana kadar bir sorun yaşamadım. çocuk koltuğu takacak kadar büyümediler henüz. :)
    şu ana kadar zorda olsa idare ettik indi bindi yaparken. bebek arabalarını ve eşyalarını yerleştirirken. bebek arabalarının alt tarafını bagaja üst tarafını ön yada arka koltuğa attım. tabi 1 kişide bize refakat ediyor dışarı çıkarken. zar zor sığışıyoruz yani. o yüzden dedim biraz daha büyük bir araba daha çok işimi görür diye. ama şu an için zaten tam karar vermedim. ben coupe aracımı çok seviyorum ve severek kullanıyorum. sanırım bu şekilde de 1 sene daha idare ederim. ondan sonra bakarız artık duruma göre. zaman ne gösterir bilemem. belki de jeep tarzı bir şey olur. gerçi yüksek araçları da pek sevmiyorum.

galeriden araç almaktan da vaz geçtim. baş ağrıtmaya değmez. ne olacağı belli olmuyor çünkü dediğiniz gibi.

• Hocam ne karar kıldın bilemem ama "Nasyonel" tarzı firmalardan alabilirsin.
  • Cavit Çağların Lüks aracına el konulmuş...

Cavit Çağlar'ın otomobiline el konuldu
    Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın otomobiline el konuldu
    Güncelleme:13 Şubat 2013 20:58

İSTANBUL (İHA) - İstanbul polisinin yaklaşık 4 ay önce bir otomotiv firmasının otomobilleri ABD’den sahte evraklarla düşük beyanda ithal etmesi üzerine başlattığı soruşturma kapsamında eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’a ait lüks araca el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Ekim 2012 tarihinde bir otomobil firmasının otomobilleri ABD’den sahte evraklarla düşük beyanda gösterip ithalat yaptıklarını belirlemişti. Bunun üzerine polisin başlattığı operasyonda birçok ünlü ismin araçlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 arabaya el koymuştu. Kaçak lüks otomobil soruşturması eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’a da uzandı. Yapılan soruşturma kapsamında Cavit Çağlar’a ait, kızı Yasemin Kaya’nın kullandığı arabaya da el konulduğu öğrenildi. Bir diğer mağdur ise Cevahir ailesine mensup Begüm Cevahir’in cipine el konulduğu ortaya çıktı.

İstanbul polisinin derinleştirdiği soruşturmada, firmanın ikinci el otomobilleri sıfırmış gibi gösterdiklerini tespit edildi.

20 Ekim 2012 düzenlenen operasyonda polis, aralarında şarkıcı Sibel Can ve Seren Serengil’in ciplerinin de bulunduğu yaklaşık 300 otomobile el koymuştu. Daha sonra ünlülerden Sibel Can ve Seren Serengil emniyete gelip ifade vermişti.

kaynak: mynet (mynetin dışında da hemen hemen tüm haber sitelerinde haber mevcut.)

• hepimiz senede arac bedelimizin bir kısmı kadar parayı kaskoya veriyoruz. neden ? kafamız rahat etsin diye. şimdi 80 bin verip dert alacağınıza 20 bin daha verin kafanız rahat etsin.
  • 2012 stoktaki araçlarda kampanya varmış. dün konuştum mengerler ile. ben galeride ki fiyata alabiliyorum 2012yi. filo indirimim falan da var. hemen hemen aynı paraya geliyor. arada olsa olsa 3-4bin euro oynar. onun içinde değmez zaten.
  • Galerici Allah bir derse inan,
    onu da kendin inanıyorsan inan.
    Geri kalanını salla gitsin...
  • Büyük ihtimal kazık yersin.

Galericilerin kötüsünden Allah hepimizi korusun.

Bir galerici, eşinin aracından alıyor ikinci el. Bakımı yeni yapılmış.

Bu eni aldığı araçtaki tüm akipmanları; aküye kadar... sökebildiklerini, eşinin aracına geçiriyor, eşinin aracındaki eskileri satacağı araca...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.