Şimdi Ara

Galiba İnsanları Kendimden Soğutuyorum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
8
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Normalde felsefeciyim ama psikoloji ile de az çok aram var.

Kızı özlemenin sebebi yine ilgi istemen. Biraz da pişmansın tabi.
    Benim bildiğim samimi kuzen birbirlerine sevgili falan ayarlarlar. Mesela kendi kuzenimden örnek vereyim. Ben senin gibi hiçbir zaman bir beklenti içine girmedim. Hatta konuşmak bile istemem. Çünkü kafalarımız uyuşmuyor. Ona bunu söylememe rağmen hala boş boş konuşup duruyor. Bu benim kuzenimle durumumdu. Benimki eh işte denebilecek bir durumda. Ama seninkinin durdurulması gerek. Sadece bir de olaylara kuzenin açısından bakmayı dene.

Benim hayatım hep kendime ayırdığım zamanlar ile geçiyor. Öyle hayatımda birisi yok. Anlayamadığım kankan yok mu ? Bir insanın kankası olmaması için hiç kimseyle konuşmaması gerekir. Bunu da yapmak imkansız gibi bir şey. Bak ben kimsenin hayatına girmedim. Tamam belki bir kaç kişinin girmiş olabilirim. Beni seven insanların olduğunu pek sanmıyorum. Ama sana bunları söyleyebiliyorum değil mi ? Demek ki seni anlayabiliyorum. Senin uğraşacak kafa yorabileceğin şeyler lazım.

Mesela bir arkadaşım bana değer vermese kısaca benle dostluğunu bitirse. Hiç üzülmem. O kaybetti diye düşünürüm. Çünkü o kaybeder. Ben neden kaybedeyim ki değil mi ? Sende bu şekilde düşünmelisin. İnsanların arasına daha fazla katılıp aktif biri olman gerek. Yaptığın tespit güzel ama bu tespiti yapmanın sebebi egoistliğinden kaynaklanıyor.

• Konu sahibi seni yargılayamıyorum çünkü bu elinde değil ayni düşünceler bende de var ama sonuçlar konusunda daha şanslıyım. Adeta kendimi istenmeyen adam gibi hissediyorum. Bu her zaman hissettiğim birşey değil ama hissettiğim zamanlar yüzünden arkadaş kısıtı var bende. Birinin seni yönlendirmesini beklediğini biliyorum ama bu konu aslında önemsiz birşey, Geçmişin molozlari altında kalma üstüne çık zaman geçmeden. Hicbirseye anlam yükleme Dışlanmak seni bağlamaz çünkü bunu yaratan bizleriz niteliği olan bir kişinin iğrenç bir karakteri bile olsa dışlandığını görmedim. Rahat tavır takın ve merhaba demeyi öğren. İlk zamanlar çok konuşmak zorunda değilsin. Onlar seni içine çekecektir. Samimiyet gelince yalancı ciddiyet yerini eksik tarafları görmezden gelme, kapatma olayı gelecektir. Sana fikir veriyorum kendime hayrim yok ama doğru olanı biliyorum. Benim olayım bu problemler yüzünden berbat ettiğim arkadasliklarim yüzünden yalniz kalmam değil ardından farkindalik la beraber yeni doğru iliskiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seninki kadar olmasa da aynı durum bende de var. Cok daha hafif boyutta ve guzel bir cevreye de sahibim, ama lynxou'nun dediği gibi bu durum malesef egoist olmamizdan kaynaklanıyor bence de.
    hep en deger verilen biz olalim istiyoruz, hatta en deger verilmesi gerekenin kendimiz olduğunu düşünüyoruz.

• --------------spoiler----------------

okumayın ensest

--------------spoiler----------------

şaka bi yana aynı şey bende de var galiba mesela şu an üniversite okuyorum. liseden en iyi arkadaşım dediğim bir kaç kişinin facebook ta başka arkadaşlarıysa samimi fotoğraflarını görünce kendimi kötü hissediyorum, en iyi arkadaşı ben olayım en çok benim yanımdayken eğlensin istiyorum heralde içten içe.

ha bide kızlarla konuşamıyorum falan demişsin oda bende var. neden diye sorarsan normalde samimi erkek arkadaşlarımın arasında komik biri olarak tanınırım.gerçek arkadaşımlaysam iyi güldürürüm yani
    genelde şakalarımın yüzde 60'ı falan adult olsa da mizah anlayışıma güvenirim. ama kızlarla iken bir defa samimi olmadığım için şaka yapamıyorum, ayrıca karşımdaki insan kız ondan dolayı adult şakalar
    da yapamıyorum haliyle. ve en belirgin özelliğim olan mizahı kullanamayınca hem ben zevk almıyorum hem karşımdaki kız zevk almıyor soğuk bir ortam işte anladın sen beni.

ama pek utanma falan yok mesela tembel bi insanım ben çok devamsızlık yaparım üniversitede sınavdan önceki hafta bi kızın yanına gidip " defterinizin fotoğrafını çekebilir miyim" tarzı şeyler söylemişliğim var yani(sanki çok bir şeymiş gibi anlatıyorum :D). yada sana şeyi tavsiye edebilirim mesela yola bir kız gördün güzel adres sor bilip bilmemen önemli değil yabanci gibi davran en azından konuşmuş olursun.
    korkunu yenersin öyle söyleyim kabuğunu kırmış olursun. yani kızları ütopya olarak görme bir defa tamam 250 gram etleri ile beynimizi kontrol edebiliyorlar lakin sen onlardan çok daha zekisin
    ve üstünsün aşağılık kompleksinden kurtul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusesss -- 6 Şubat 2015; 3:20:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Epsilon

quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

İlgi budalalığı var, iki insan samimiyet gösterince popon kalkıyor durum bundan ibaret

Herşeyi kendinle ilgili sanıyorsun.Biraz laflarını tartıpta söyle evet insanlar senden uzaklaşıyor ve de uzaklaşacak.

Her samimi olan insanla sevgili olacaksın diye bir kaide yok,belki herkese aynı davranıyordur.

Ne güzel kuzenin sana ilgi gösteriyor, fotoğraflarınızı kullanıyor sen kendini kurup kurup millete saldırıyorsun

Egolarından ve takıntılarından arın,herşeyi çok düşünme olanları pozitif tarafta tart.İlgi gösteren insana ilgi göster abuk sabuk konuşma.Birde kıza diyorsun gereksiz samimiyete gerek yok diye.

Kendini insanlardan üstün sanıyorsun aslında

Ayrıca kafama uygun birisini arıyorum lafıda bunun için çözüm değil.Asla kendine uygun insan bulamazsın elbette bir hareketi sözü gıcığına gider ama sineye çekersin çünkü karşındaki insanlarda emin ol aynısını yapıyor.İnsanlar birbirlerinin açıklarını kapatmak için arkadaş oluyorlar.

Nitelikli.biri derken Teslanın oğluyla Hawkingin kızeniyle falan arkadaş olmayı bahsettin sanırım? Nitelikli biriyle arkadaş olsanda değişen birşey olmaz ayrıca nitelikten kastın nedir anlamadım? Fizik deneyleri yapan tipler falan mı?

Mesela çevremdeki insanların hhepsi nitelikli ve birbirimize birşeyler katıyoruz.Kimisi avrupa gönüllülük hizmetleriyle ilgileniyor kimisinin sinema kültürü geniş kimisi çok fazla kitap okuyor kimisi sportif aktiviteleri.takip ediyor vs.

Her insanın değişik özelliği vardır o yüzden herkesle arkadaş olmaya çalış mutlaka faydasını görürsün.

nitelikliden kastım basit aslında hocam, şimdi yine egoist diyceksiniz ama durum şu ki bence ülkedeki insanların %90'ı boş insanlar. kızların kezban olduğunu belirtmeme gerek dahi yok. işin aslına bakarsan kuzenim bile o gruba dahil. ama bana ilgi gösterdiği için sevindim işte yine de. çünkü bunu başka biri yapmamıştı bana hayatım boyunca.

erkekler de aynı şekil, kezbanların erkek versiyonunu düşünün işte. mesela kızlar sabahtan akşama kadar saçma sapan aşk-meşk muhabbeti, dedikodu falan yapıyorsa; erkekler de ya spor konuşuyor, ya araba..veya ne bilim offff şu kıza bak tarzı muhabbetler hep. dershaneden dinliyorum ve konuştukları şeyler çok saçma. kafa yapımız uyuşmuyor işte hiç.
    diyceksin bana, sen ne istiyorsun, adamlarla beethoven, mozart falan mı tartışmak istiyorsun diye. aslında öyle bir şey de yok. bunu sadece örnek olarak verdim ben. insanı sevdikten sonra edicek muhabbet rahat bulunuyor zaten. ben bu adamların kişiliklerini sevmiyorum. yaptığı her kötü hareketi görüyorum, içten içe not alıyorum resmen. ve her seferinde daha da soğuyorum onlardan. o yüzden günaydın bile dememeye başladım mesela dersanedekilere. umrumda değiller çünkü.

Aynı şekilde onlar da beni iplemeyince böyle unutuldum gitti işte. karşılıklı bi nefret var sanki. ama dediğim gibi, umrumda değil, benim bazı takıntılarım var doğrudur fakat gidip de bu adamlarla arkadaş olamam ben. böyle diye diye 19 yıl geride kaldı işte. hala kanka diyebilceğim 1 arkadaşım yok yanımda. gerçekçi gelmiycek biliyorum fakat bu konuda hala sorunun bende olmadığını düşünüyorum ben.

Kuzenime dönersek de burda kararsızım işte...ya gerçekten sorun bende, aşırı takıntılarım var, kendimi aşağılama psikolojisi falan var hep; ya da gerçekten realist bi insanım. insanların hakkımda ne düşündüğünü hissedebiliyorum. biraz kaba olsa da doğru kararı verdim.

ikisi de olabilir işte. konuda yazmıştım ama yine yazayım, aslında kızın bana karşı yaptığı kötü bişey yok. ama benden başka birileriyle bu kadar ilgilendiğini görünce kıskandım sanırım. ben de en iyi arkadaşı benim sanıyordum...

Öncelikle dostun arkadaşın veya herhangi samimiyette bulunduğun insan sana herşeyini anlatmak zorunda değil , o yüzden onu yargılayamazsın.O kıza anlatması gerekiyorsa ona anlatır bu tür küçük şeyleri büyütüp insanlara laf yapıyorsunuz sonra benden kaçıyor diye.Gün içerisinde sıçmasından içmesine kadar birçok eylemde bulunuyoruz , hepsini bilme söz konusu olamaz.Sen , bugün mastürbasyon yaptım diye anlatıyor musun ? Sen kimsenin hayatının merkezinde değilsin.

Ayrıca kuzenine kezban demekte garip olmuş yani kız geliyor arasına alıyor , yalnız hissetme diye yakın davranıyor sen gereksiz samimiyete gerek yok diyorsun sonra o şunu anlatmadı vs kendini kurup kendince tavır alıyorsun insanlara.

Boş insan kısmına güldüm hocam yani nasıl desem insanlar mutluysa karşıdakine laf yok.Kitap okumak , film izlemek , resim yapmak , bowling oynamak vs birçok aktivite var ve her insan farklı aktivitelerle vakit geçirip mutlu oluyor.Kimi arkadaşına okuduğu kitabı anlatıyor kimisi izlediği filmi anlatıyor.İnsanlar birbiriyle sohbet etmek için var.

Sürekli karı kız dedikodu muhabbetinde uç kutupta olan insanlar kabul edilebilir ama herkesi bu kefeye koyamazsın.İnsanların duyguları ve hormonları var ve her şeyine yansıyor insanın ve bunların hakkında konuşulması normal.Uç kutup olduğunu bende kabul ediyorum sokaktan geçerken sağı solu kesipte uffff köte bak diyen tipler var evet doğru ama insan duygularıyla ve hormonlarıyla hareket eder ve ister istemez bazı şeyleri umursar.

Aslında kendinle çelişiyorsun yani mesajda anlatmak istediğin insanların kızlar hakkında konuşması saçma idi ama sende kızın arkasından mesaj yazmışsın işte.Herşeyi incik kancık sorgulama bu kadar.İnsanlar nasıl mutluluarsa öyle kalmalılar.Kontrolcü tipler insanların yanına katılamazlar dış kapının dış mandalı olurlar.Her insanın farklı bir dnası olduğu gibi farklı farklı davranışlarının yeteneklerinin ilgi alanlarının olmasıda normal.

Bak kendin konu açmışsın kıza nasıl açılmalıyım diye yani her insanda hormon ve duygu vardır sende de var konu açmışsın konuşmuşsun.Öteki insanlarda bunu yapıyor neresi saçma geliyor ki ?

Tamamiyle kafanın uyuştuğu insan bulamazsın çünkü her insan farklıdır arkadaşım.Küçük davranışları sineye çekmek için arkadaşlık vardır ki karşı tarafta aynısını yapar emin olabilirsin.Git sor bi arkadaşına benim beğenmediğin ama sineye çektiğin davranşlarım neler diye o zaman gerçeği anlarsın.Küçük şeyleri kafanda kurup insanlara saldırmakla asla dost bulamazsın çünkü dışarıdan saplantılı kontrolcü ve egoist izlenimi oluşuyor.

İnsanlar kafa dağıtmak sohbet etmek problemlerini bir nebze unutmak için arkadaşlarıyla görüşüyorlar ama öyle bir arkadaşları olsun ki her ottan bir mesele çıkartan atmosferi süreklii bozan işte bu çevrede fazla bulunamaz bir daha.

Onlarında seni salladığı yok , bolca insan var biriyle konuşmasalar birşeyde kaybetmeyeceklerdir.

Kuzeninin başka arkadaşlarının olması kadar doğal birşey yok, kendini herkes gibi zannetme kız ne güzel samimi olmak istemiş gidip saçma sapan laf etmişsin belkide o yüzden senle paylaşmadı kıza anlatığı şeyi.Birde böyle düşün bakalım.O yüzden gerek duymadı belkide paylaşmayı.

Sendeki kıskançlık değil yalnız kontrol etme hastalığı.Yani nasıl olursa başkasıyla buluşur aa bana şunu anlatmadı , hep böyle kontrol etmek istiyorsun.Bunu kıskançlığın içine koyman ayrı bir mesele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opsss mademoiselle -- 6 Şubat 2015; 6:55:51 >

• Dostoyevski'nin Yeraltindan Notlar romanindaki adam gibisin puhahahahahahah

• cok uzun geldi be

• Birader Madem yazdın Bende yazıyım
    Bende 19 yaşındayım senin gibi bir tipim ama senden biraz farkımız var .Ben üniversite sınavına hazırlanıyorum.O yüzden şu an kendimi insanlardan her şeyde tv den ve tenknolojiden soyutluyorum kafam rahat sadece ders çalışıyorum.Ve namazımı kılıyorum.Arada dayımgile giderim veya arabayla gezerim ha senin yerinde olsam napardım ki yaptım.Lisede 4 yıl yatılı kalmış bir insan olarak kendimi bazen soyutlamışımdır.Çünkü samimiyet bir yere kadardır.İnsan kendiyle başbaşa kalmak ister.Oturup düşünmek ister ama bu demek değildir ki insanlarla samimi değilim gayet samimiyim.Düşüncelerim belli oturup kalkmam belli fikirlerim belli genelde kendimden büyüklerimden bile etkilenen değil etkileyen olurum.Genelde pozitifim yerine göre oturup kalkmasını bilirim.Bunların hepsi 4 yıl yatılı kalmamdan miras kalan şeyler ve bende seninle aynı yaştayım.
    ŞİMDİ ŞUNU DEMEYE GELİCEM.İNSAN İÇİNE KARIŞ AKRABALARINLA ANNENLE BABANLA SOHBET ET.FİKİRLERİN SAĞLAM OLSUN AMA KARŞIDA Kİ İNSANIN DÜŞÜNCELERİNE DEĞER VER.SAKIN AMA SAKIN KARŞINDAKİ İNSAN SANA DEĞER VERİYOR MU VERMİYOR MU DİYE KORKMA ONU ZAMAN GÖSTERİCEKTİR.KONUŞURKEN ELLERİNE KULLAN İNSANLARIN GÖZÜNE BAK ORTAMDAKİ SAMİMİYETE GÖRE DAVRAN ÖYLE HER GÖRDÜĞÜN KIZADA SAMİMİYET KORKMA ELBET SEVECEĞİN BİR KIZ OLUCAKTIR AMA BUNLAR KUZENLERİN OLMASIN İYİ BİR İZLENİM BIRAKMAZSIN.İŞİNE BAK BENCE YALNIZLIK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY FAZLA SOSYALLİK BAŞA BELADIR.AMA SENİN DURUMUNDA TAVSİYELERİMİ DİNLE.PARANOYA OLMA RAHAT OL.FİKİRLERİNDE KENDİNE GÜVEN KARŞINDA Kİ İNSANIN SENİ EZMESİNE İZİN VERME.

• Hocam normalde de çok düşünürmüsünüz birşeyleri kafaya takıyorsunuz ve çok düşünüyorsunuz sizi üzen birşeyler olmuş olmalı yada sevgiye ihtiyacınız var haliyle kıskançlık olabiliyor

Herşeyi düşünüyorsunuz küçük birşey de neden bunu yaptı ki diyorsunuz belkide kuzeninize ilgi göstermeniz yalnızlığınızdan kaynaklı olabilir biraz rahatlayın birkaç dost edinin kendinizi bu kadar yormayın.
  • Ben varım senin gibi olan herkesle samimiyken birden soğuyorum. Ne kadar boş olduklarını görüyorum. Bir ev bile onlardan daha anlamlı geliyor. İlk başta samimi oluyoruz sonra onları tanıdıkça yalnız olmak istiyorum takmıyorum kimseyi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.