Şimdi Ara

Gamer kasa upgrade vol2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cybersoft

quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe
    Malesef sıkıntılı. Veya 83xx serisi alıp oc yapacaksınız ucuza kapatmak isterseniz ancak diğer türlü i5 4460 + h81 ile de yolunuza devam edebilirsiniz. İ5 daha bir hoş olur, tabi bu ikinci tavsiyem anakart değişimine giderseniz dikkate alın yoksa fx8000 serisi alıp yine yola devam edilebilir birazda hız aşırtma ile.

Üstad yarın tekrar görüeşecğim hızlı al ile.Uymuyorsa 9590 ı iptal edip intel bi sisteme geçerim.Tekrardan 990fx chipset almak heleki formula z 900kusur tl değmez gibi.

iNtel olursa hazwel yongasetini mi öneriyorsun yada başka?

Gerçekten sıkıntılı bir işlemci ve süreç kimi anakarttan çalışsa bile tam performans vermiyor riske gerek yok. Yarın görüşün zaten 9590 fiyatına i5 4460 ve h81 alınabiliyor ufak bir farkla. hem daha az güç tüketimi ve daha az ısı. Ama @tcalpha nın dediği gibi 8350 ve r9 390 da olur hali hazırda güzel bir Anakartınız var zaten. Siz düşünün intel mi amd mi ona göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

keşke intel toplasaydınız o fiyatlara çpk güzel intel toplanırdı amd

daha toplamadım bu elimdeki sistem yukarı da da belirttim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybersoft

quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

keşke intel toplasaydınız o fiyatlara çpk güzel intel toplanırdı amd

daha toplamadım bu elimdeki sistem yukarı da da belirttim.

gözden kaçırmışım pardon intele yönelin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe
    Gerçekten sıkıntılı bir işlemci ve süreç kimi anakarttan çalışsa bile tam performans vermiyor riske gerek yok. Yarın görüşün zaten 9590 fiyatına i5 4460 ve h81 alınabiliyor ufak bir farkla. hem daha az güç tüketimi ve daha az ısı. Ama @tcalpha nın dediği gibi 8350 ve r9 390 da olur hali hazırda güzel bir Anakartınız var zaten. Siz düşünün intel mi amd mi ona göre.

9590 ın ankart seçtiğini bilmiyordum.Şimdi zaten bunun parası ödendi yani 750tl.Sence buna uygun ankart mı alayım yoksa intele mi geçeyim?Bunun fiyatı ödendi 750tl +2000 lere daha ekleyebilirim.

Yani değecek mi intel sisteme geçersem fark olarak demek istediğim güncel şartlarda gamer kasa olarak (net ,surf,dota cs global bf4 vs rpg vs)

• cybersoft kullanıcısına yanıt
    Bu saatten sonra işlemci için amd yatırım yapmak yanlış olur.İ5 4690K + Gigabyte z97x gaming 3 + gtx 970 alarak yoluna devam etmen en iyisi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 21 Ekim 2015; 23:50:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Bu saatten sonra işlemci için amd yatırım yapmak yanlış olur.İ5 4690K + Gigabyte z97x gaming 3 + gtx 970 alarak yoluna devam etmen en iyisi olacaktır.

Üstad teşekkür ederim cevabın için öncelikle,siparişi iptal ettim.

Şimdi nasipse İntele yıllar sonra dönceğim :) biraz garip bi sevinc oluştu bende bakalım kaç yıl olmuş unutmuşum valla.

Güncel tercih bu o zaman :
    İ5 4690K + Gigabyte z97x gaming 3 + gtx 970

peki elimdeki CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 1600Mhz kit i bu anakarta uyar mı?Yani uyarmı derken anakrt seçme yaparmı performans vs.Anakrt ve yonga seti için başka alternatif 1151 ya da x99 lara , i54690k uyar mı peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 22 Ekim 2015; 23:13:49 >
    bu anakarta piyasadaki tüm ddr3 ramleri uyar sorun olmaz.Ram uyum listesinde ramini işaretledim.
     Gamer kasa upgrade vol2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 22 Ekim 2015; 0:11:03 >
  • quote:

bu anakarta piyasadaki tüm ddr3 ramleri uyar sorun olmaz.Ram uyum listesinde ramini işaretledim.
     Gamer kasa upgrade vol2

Emeğine teşekkürler.Yani uyarmı derken anakart seçme yaparmı performans vs.Anakart ve yonga seti için başka alternatif 1151 ya da x99 lara , i54690k uyar mı peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 22 Ekim 2015; 23:16:00 >

i5 4690k 1150 soket hocam uymaz ama elinde ram zaten var birde ram almaya gerek yok onun için dediğim size fazlası ile yeterli gelecektir.
  • quote:

i5 4690k 1150 soket hocam uymaz ama elinde ram zaten var birde ram almaya gerek yok onun için dediğim size fazlası ile yeterli gelecektir.

Anladımelimdeki remleri kullanmış olurum .Bu 1150 soket eskiden beridir var herhalde 4-5 yıldır amd de olunca unuttum paltformları.Yani önü açık mı yatırma değer mi üstad ondan soruyorum örneğin şu anki gibi kısır kalmasın sistem upgrade zamanı (990x) ondan bu kadar üstüne düşüyürum birde iyi birşey olsun istiyorum artık.Kısaca ilk posttaki donanımların üzerine 3000 tl lik upgrade yapacağım maximum
    valla 2010 yılında çıkan i5 2500k 4 yıl gittiyse hatta hala gidiyorsa bunun da bir o kadar zaman gideri var eğer yetmezse i5 4690k oc yaparsın 4.5ghz kadar çok iyi bir şekilde çıkabiliyor eğerki oclu bile yetmezse i7 4790k alırsınız yolunuza devam edersiniz.
  • quote:

valla 2010 yılında çıkan i5 2500k 4 yıl gittiyse hatta hala gidiyorsa bunun da bir o kadar zaman gideri var eğer yetmezse i5 4690k oc yaparsın 4.5ghz kadar çok iyi bir şekilde çıkabiliyor eğerki oclu bile yetmezse i7 4790k alırsınız yolunuza devam edersiniz.

Bilgiler için çok teşekkür edrim üstad.Son olarak anakart için başka amrka alternatif bu da olur diyeceğin varmı söylermisin?Netten online oyun çok oynamak için daha çok ping yemeyen ethernet kontrolcüsü iyi olan uzun süre nette stabil kalabilen(kablo ile bağlanıyorum)yine gaming platformunda başka marka ve model ne olur?Yoksa Gigabyte z97x gaming 3 karar vereceğim
    GIGABYTE Z97X-Gaming 7 ile Gigabyte z97x gaming 3 kıyaslarsak değer mi farka?

Cpu:İ5 4690k
    Gpu:R9 390
    Mobo:Gigabyte z97x gaming 3 yada ? daha üst seviye olabilir ses kartı ethernet kontrolcüsü vs olan.

Diğer donanımlar zaten var elimde (ilk post bknz;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 23 Ekim 2015; 4:33:48 >

gaming 3 de hepsi mevcuttur sorun olmaz.
  • quote:

gaming 3 de hepsi mevcuttur sorun olmaz.

Üstad sistemin son hali bu oldu hafta sonu alabilirim.

Cpu:İ5 4690k

Gpu:Sapphire R9 390 NITRO 8GB

Mobo:Gigabyte z97x gaming 3

Rem:CORSAIR VENGEANCE LP DDR3@1866MHZ 4GB*2 (var)

Ssd:kingston hyper x 240 (var)

Hdd:1tb samsung sata (var)

Kasa:xgmateg midgurad pure black gamer 600w 80+ (var)

fare:logitech g502 proteus core (var)

Klavye:x7 g 800v (var)

Monitör:PHILIPS 21.5" 227E3LHSU /00 (var)

win 8.1 oem box 64bit (var)

Ama anakart san ki çok giriş seviyesi oldu gibi ya içime sinmiyor nedense ?
    Parçalar uyumlu mudur?Var mı başka önerisi olan?

Edit:İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 23 Ekim 2015; 21:24:08 >
    z97x- gaming serileri giriş seviyesi olduğunu ilk kez sizden duyuyorum.
    Sistem güzel ama o psu'nun yeterli olacağını sanmıyorum Corsair VS650 80 Plus Psu alırsan iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 22 Ekim 2015; 22:52:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    o psu r9 390 için yetmez ,gtx 970 den başka alamazsın.
  • quote:

z97x- gaming serileri giriş seviyesi olduğunu ilk kez sizden duyuyorum.

Giriş seviyesi demedim ,giriş seviyesi gibi geldi dedim yani;3-5 gt - g1 diye gidiyor ya o bakımdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

Sistem güzel ama o psu'nun yeterli olacağını sanmıyorum Corsair VS650 80 Plus Psu alırsan iyi olur.

Psu la netten baktımdğımda r9 390 sorunsuz kullanan gördüm ama yinede alırım;bu nasıl
    XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS 1050W SİLVER
  • quote:

o psu r9 390 için yetmez ,gtx 970 den başka alamazsın.

970 de düşündüm ama o fiyata değdiğini sanmıyorum r9 390 varken , netten baktımdğımda r9 390 sorunsuz kullanan var benim stock supply la ama olmadı bunu düşündüm;XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS 1050W SİLVER

Aga yoksa sistemi Skylake mi yapsak z97 yerine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 23 Ekim 2015; 23:52:58 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.