![](https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/643127/db8717fb92c5cd3db3548600927c7190E.jpg)
![vefalı](/Static/forum/img/rozet/vefali.png)
![gececi](/Static/forum/img/rozet/gececi.png)
![geek](/Static/forum/img/rozet/geek.png)
![yüzbaşı](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Windows 11 CPU bypass sorunsalı
Merhaba değerli forum üyeleri.Yıllar önce yine buradan sistemimi güncellemiştim daha dün gibi aklımda fakat zaman ve teknoloji çabuk ilerliyor.Win 8.1 home 64bit kutulu lisanslı almıştım sonra 10 home 64 bit e upgrade ettim şimdi de 11 home 64 bit yapıp oradan pro ya geçirmek istiyorum.Fakat sistem uyumluluğunda sadece cpu ya takılanlardanım.Anakartım Tpm 2.0 destekliyor açtım.Tpm 8.nesillerden sonra cpu da destekleniyor galiba.Bu yüzden Win11 i bypass edip kursam sonra dan tpm aktif edeblirmiyim?Bu eski yayın yaptığım pc di.Tekrardan Valorant Face it Cs go servar larında sorun olur mu?Konuma baktım toplamadan önce 7 yıl olmuş vay be duygulandım :)
İyi forumlar.
Sistemim
Intel - i5-6600K
Mobo - Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 (rev. 1.0)
GPU - ASUS GTX 970 STRIX OC Edition
Samsung - SSD 860 EVO 250GB.
CASE - Xigmatek Midgard Midi Tower
COOLING -:ZALMAN CNPS10X OPTİMA
GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 2800MHz CL15 1.25V Dual Kit Ram
PSU - ZALMAN ZM700-GLX SERİSİ 80PLUS 700W
os- Windows 10 Home Sürüm 22H2
Merhaba iyi forumlar herkese.Bu foruma taklıyorsanız,muhakkak siz de teknoloji meraklısısınızdır.Çıktığı günden beridir 6s 32gb Model: N71AP cpu lu modeli 13.4.1 sürümüyle kullanmaktayım pil %83.
Uzun olacak biraz umarım sıkılmazsınız.Öncesin de;nokia lumia 820, gm 9 , huawei ideos x5 sonyericsson p990 daha eskilerde soyericsson t300,sony cmd j5,nokia 7110/5110 vs ve ara da nice sayamadığım cihazlar oldu.Neyse bu kadar nostaljiden sonra :) artık ios iyice sıkmaya başladı ve klasik pil sorunları da yormaya devam ediyor.
Malum kur yüzünden fiyatlar pahalı ve artık yüksek fiyat yüzünden düzgün cihazlar bulamıyoruz.Pazara çinli üreticilerin gelmesiyle daha da hareketlenmesinden ötürü f/p cihazları son kullanıcı bizlere yarar sağladığı çok açık.Bu kadar fazla model içinden bize uyacak olanı bulmak için iyi araştırıp gözlemlemek gerekiyor.Bayadır uzak kalmıştım ama telefon kanadın da neredyse her gün telefon çıkmış ve markalar kendi bünyesinde birçok modeli pazara sunuyor.Aslında bu kadar model olması hem iyi hem kötü bence.İyi yanı;seçenekler artıkça fiyatlar rekabet için biraz da olsa sabitleniyor.kötü yanı mid range (orta sınıf)cihazların kimi büyük markaların desteklerini erken kesmesi ya da verdiği sözleri pek tutmamasına yol açıyor.Şu an yaptığım kendi araştırmalarıma göre (belki birilerine yararı olur);
2500-3600k +/- arası cihaz olarak:redmi note 9s 128/9pro 64/128.Realme7 64 Realme 7pro 128. Pocox3 nfc 64/128.Huawei p40 lite 128.Oppo Reno4 128(Özel inidirimde şu an) Reno4lite 128.Benim radarıma girenler oldu.
Xiaomi Redmi serisi için güzel donanımları yazılımları yüzünden yeterli kullanamadığı ve bug lara yol açtığı yönün de.
Realme için Oppo nun alt markası olarak aynı arayüzle daha soft ve sorunsuz olarak son kullanıcı yorumlarını görmekteyim.Piyasa da yeniler ve iyi bir intiba bırakmak istedikleri açık,gerek sitelerinde cihazların demolarında ve spec lerindeki görsellerde kullandıkları sensörlerin adına kadar gösterip tüv belgesi onayını almaları keza artı yönleri.
Hemen Oppo için zaten daha eski ve büyük bir firma olması yine onlarında iyi bir marka algısı oluşturma istemeleri benzer şeklide,arayüz olarak Realme ile aynılar.Yine son kullanıcı yorumları gayet olumlu.
Poco ise bildiğim kadarıyla Xiaomi markasının alt grubu ve onlarda Realme gibi stratejiyle hareket ediyor.Arayüz genel olarak Xiaomi ye göre daha sade ve bug lar daha az deniyor.
Oppo Reno4 hakkında araştırma yapamadım ayrıca Huawei p40 lite hakkında da.
Gelelim okuduğum sorunlara;
Xiaomi için arayüz ve sensör sorunları,Oppo Realme 7 için pek bir kayda değer sorun göremedim illa ki bilen vardır.Realme7 pro için video modunda ki karakrtma ki bu son güncellemeyle giderilmiş dendi,ses kaydının sorunlu olması sesi ya alıyor ya da tamamen noise olarak görüp almaması oldu.X3 için kamera toz alma ve ekran sararma (eski panel kullandığı söyleniyor) ayrıca 120hz in o.c. ile yazılımla sağlandığı yönünde.
Ben Oppo Reno4 Realme 7 ile Huawei p40Lite arasında kaldım.Google servislerinin olmaması sorun değil.
Tecrübe eden ya da bilgisi olan arkadaşlar ne düşünür acaba bu üç model arasından?Yarın almayı düşünüyorum.Daha fazlasını da alabilrim lakin artık yüksek fiyatlar vermek istemyorum cihazlara.Genel olarak bluetooth müzik dinlerim spor yaparken,navigasyon çok kullanırım ios ta Google harita favorim.Sosyalmedya klasik;Twitter Instagram Facebook Reddit burası vs.Twitch kullanırm Discord Youtube.Mail alışverişi de oluyor.Konferans görüşmeleri de oluyor yine ara da oyun olabilir.
Not:Samsung düşünmüyorum arayüz ve yine yazılım bug larından ötürü.Ayrıca fiyat politikası olarak bana biraz yüksek gelmekte cihazların verdiği performans olarak genel olarak.
Edit:İmla.
cs go açılmıyor
|
Gamer kasa upgrade vol2
|
chrome Sürüm 46.0.2490.71 m (64-bit) sorun
|
Gamer kasaya ince ayar vol2.-ekran kartı upgrade
|
Gamer kasaya ince ayar sistem güncelleme
|
superonline bağlantı sorunu
|
04 Today R
İp 5S arama sorunu
|
İlgi Alanları: cars,tuning&modify,electronics systems,art.
![]() AMDFX4100@4,6GHZ- XigmatekHDT S1283-M5A99X EVO R2.0AMD 2501Bios-ASUSGTX560Ti 448 CORE -CORSAIR VENGEANCE LP DDR3@1866MHZ 4GB*2-120Gb HyperX 3K SSD/1TB SEAGATE BARRACUDA-XIGMATEK MIDGARD PURE BLACK EDITION-PHILIPS 21.5" 227E3LHSU /00-A4TECH X7/GAMER LOGITECH G502 Proteus Core |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 400
İkinci El Bölümü Mesajları: 85
Konularının görüntülenme sayısı: 11.153 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 20 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)