Şimdi Ara

Gamer kasaya ince ayar vol2.-ekran kartı upgrade (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: .45 ACP

dx12'nin tam olarak ne oldugu ya da olacagi belli degil.eger islemci rahatlatma ozelligi diyorsan amd 7000 ve sonrasi kartlarda olacak ama adamlar derse ki bu yeni bir dx12 efektidir bu durumda 280x bunu destekleyemez.dx12 hazir olmus bu adamlar ona gore mi yapmistir bu maxwell mimarisini yani 900 serisini bilmiyorum.dx12 mevzusuna takilma bence vram olayi daha onemli.

İşte Ati de R9 2XX serisinin dx 12 alıp almayacağı muamma,hatta geçen arkadaşla da bunu konuşmuştuk.Vram olayı benim için daha mühim tabii dx den.Öğlenden beri nette bench lere bakıyorum 960 ti strix -750 ti strix 280 290 bakalım üstad sağol zamanını ayırdığın için ,herkese teşekkür ederim iyi forumlar.Bu arada yakışıklı gtx 560 ti 448 core u ilana koydum :) bakalım kime gidecek.
  • Benim önerim FX8320 + R9 280X veya bütçe var ise FX8350 + R9 290 4.6Ghz FX4100 270'e yeterli olacaktır diye düşünüyorum sorun yaşamazsın gibi ama almışken bir kere al ekran kartını bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Benim önerim FX8320 + R9 280X veya bütçe var ise FX8350 + R9 290 4.6Ghz FX4100 270'e yeterli olacaktır diye düşünüyorum sorun yaşamazsın gibi ama almışken bir kere al ekran kartını bence

Evet Tayfun bey,cpu+gpu upgrade en mantıklısı ama elimdekileri değerlerndirip birşeyler yapabilirim diye düşündüm ve bubağlamda cpu 4.6 ghz de bırakıp yeni bir ekran kartı alacağım.R9 270-80 yada 960-770 düşünüyorum işte buna karar vereceğim.
  • cybersoft kullanıcısına yanıt
    O zaman dediğim gibi 270 iyi seçenek olur en fazla alacağın kart 270X olsun fazlasından tam olarak verim alamazsın oynarsın ama fps takıntın var ise pişman olabilirsin.
  • 270X önerinizi değerlerndireceğim sisteme sağolun.
    Alacağın en yüksek kart bu olsun.
  • quote:

Anladım Tayfun bey bu cpu için limax limitR9 270x fakat az önce bir haber öğrendim bizim kartlar normal de x8 8350 ye kadar destek verdiğiydi ,fakat siteden bir arkadaş x8 95 90 kadar desteklediğini söyledi.Bu sebepten çok sevindim ve işlemcimi 9590 a alacağım ama önce gpu yu yükselteceğim.İşte bu yüz den gelcek olan işlemcimi düşünerek ekran kartını belirleyemedim.9590 düşünerek f/p da en iyi gpu ya karar vereceğim.Yani işin özü kısa sözü önce ekran kartı alacağım ama alırken 9590 a düşünerek bir ekran kartı olmalı şu an da da kurtarsa bu frekansta yeter.x8 9590 da 5-5.5 ghz lere cıkarırım herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 16 Şubat 2015; 22:35:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybersoft

quote:

Anladım Tayfun bey bu cpu için limax limitR9 270x fakat az önce bir haber öğrendim bizim kartlar normal de x8 8350 ye kadar destek verdiğiydi ,fakat siteden bir arkadaş x8 95 90 kadar desteklediğini söyledi.Bu sebepten çok sevindim ve işlemcimi 9590 a alacağım ama önce gpu yu yükselteceğim.İşte bu yüz den gelcek olan işlemcimi düşünerek ekran kartını belirleyemedim.9590 düşünerek f/p da en iyi gpu ya karar vereceğim.Yani işin özü kısa sözü önce ekran kartı alacağım ama alırken 9590 a düşünerek bir ekran kartı olmalı şu an da da kurtarsa bu frekansta yeter.x8 9590 da 5-5.5 ghz lere cıkarırım herhalde.

Hocam bahsettiğim gibi kaliteli bir soğutucu olmadan ve kaliteli bir power suply olmadan o işlemciyi düşünmeyin bile, ama soğutucuyu ve power'i hallederim derseniz o işlemci yer uçağıdır Şu an kullandığım işlemci hiç bir işlemde oyunlarda beni yarı yolda bırakmadı. Sizin seçtiğiniz işlemcide bendekinden ghz olarak yüksek yani sizde memnun kalacaksınızdır.

Anakartın kendi sitesinde destek görülmüyor fakat kullananlar mevcut sanırım bu işlemci gereksiz olur açıkcası işin içinde render tarzı programlar yok ise amaç oyun ise amd tarafında şuan en iyi seçenek FX8350 olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The.ApoLLo
    Hocam bahsettiğim gibi kaliteli bir soğutucu olmadan ve kaliteli bir power suply olmadan o işlemciyi düşünmeyin bile, ama soğutucuyu ve power'i hallederim derseniz o işlemci yer uçağıdır Şu an kullandığım işlemci hiç bir işlemde oyunlarda beni yarı yolda bırakmadı. Sizin seçtiğiniz işlemcide bendekinden ghz olarak yüksek yani sizde memnun kalacaksınızdır.

Hocam sağol ya mutlu haberi verdin valla gece gece diyordum yaw bu anakart neden desteklemiyor falan :)Şimdi cpu benchlerine baktım ve tükettiği düşük güç ve avg.fps de çoklu olsun oyun olsun arada %10 luk gibi fark payı var.Sistemimde psu 650 w yeter güçlü bir gpu la fakat aradaki paraya değmez en güzeli 8350 alıp hız aşırtmak tabii önce konun en başındaki sorun olan ekran kartını seçip almam :)

• quote:

Anakartın kendi sitesinde destek görülmüyor fakat kullananlar mevcut sanırım bu işlemci gereksiz olur açıkcası işin içinde render tarzı programlar yok ise amaç oyun ise amd tarafında şuan en iyi seçenek FX8350 olur bence.

Evet Tayfun bey,bende baktım hatta arkadaşın kullandığı sistemi görünce şaşırdım ama son bious rev lerini kurduktan sonra çekirdekleri sıkıntısız görüyormuş:)
    Kararım sondan başa doğru söylersem ; 8350cpu ama öncesinde bunu beklerken beni üzmeyecek güzel bir gpu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 16 Şubat 2015; 23:07:31 >
    FX8350 için R9 290 diyorum ben ilk tercihin bu olmalı olmadı 280X
  • quote:

FX8350 için R9 290 diyorum ben ilk tercihin bu olmalı olmadı 280X

Düz R9 290 mı yoksa r9 290 X mi?Nvidia da 970 mi dersin?Atinin sürücüleri düzgün güncelliyor değil mi eskiden almıştım başım ağrımıştı çokta :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 16 Şubat 2015; 23:09:57 >
    R9 290 her türlü yeterli gelecektir bence bütçen uygun ise 290X düşünebilirsin tabi Gtx 970 sorunlu bir kart bu ara alınan kartların çoğu ya CW sorunlu yada 3.5gb vram sorunu var bu yüzden bulaşma derim bu seriye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybersoft

quote:

Orijinalden alıntı: The.ApoLLo

Hocam sağol ya mutlu haberi verdin valla gece gece diyordum yaw bu anakart neden desteklemiyor falan :)Şimdi cpu benchlerine baktım ve tükettiği düşük güç ve avg.fps de çoklu olsun oyun olsun arada %10 luk gibi fark payı var.Sistemimde psu 650 w yeter güçlü bir gpu la fakat aradaki paraya değmez en güzeli 8350 alıp hız aşırtmak tabii önce konun en başındaki sorun olan ekran kartını seçip almam :)

• Arkadaşın makineye işlemciyi 8320ye alıp oc yapıp 780 gtx 2. el alınsa güzel olmaz mı?
  • Dostum bence de FX 8320+ R9 280X uygun olur ama eğer bütçem müsait dersen FX 8350 + R9 290 almalısın. Günümüz oyunları artık çok fazla Vram tüketmeye başladılar, ileriye yönelik sağlam yatırım yapmak istiyorsan en az 3 Gb olan bir model seçmelisin.
  • quote:

R9 290 her türlü yeterli gelecektir bence bütçen uygun ise 290X düşünebilirsin tabi Gtx 970 sorunlu bir kart bu ara alınan kartların çoğu ya CW sorunlu yada 3.5gb vram sorunu var bu yüzden bulaşma derim bu seriye.

Evet biliyorum Tayfun ama nvidia cephesinde alınabilitesi onlar var.Ben gtx960 evga superclock modeline baktım 960 larda en çok hız aşırtılan o fiyatı da daha alınır olmuş vatanda ne dersin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Arkadaşın makineye işlemciyi 8320ye alıp oc yapıp 780 gtx 2. el alınsa güzel olmaz mı?

Buda çok uygun ve performanslı olur gerçekten üstad ama ben 8320-50 kartıda 960 evga superclock düşündüm şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroTürk

Dostum bence de FX 8320+ R9 280X uygun olur ama eğer bütçem müsait dersen FX 8350 + R9 290 almalısın. Günümüz oyunları artık çok fazla Vram tüketmeye başladılar, ileriye yönelik sağlam yatırım yapmak istiyorsan en az 3 Gb olan bir model seçmelisin.

Dostum 8320+ R9 280X çok güzel yada kartı gtx960 superclock evga diyorum:Eskiden ati almıştım driverlarıdan dilim yanmıştı çok çektirdi.Şimdi düzelmiş gibi ama ar-ge yaptım bayağı son kuulanıcı incelemeleri ,editörlerin incelemeleri olsun kafam karıştı.3-4 gb vram lıati ler uzun vade de şişer performansı kalmaz vs gibi şeyler duydum.Cpu tamam belli de gpu ya R9 280X ya da gtx960 superclock evga arasındayım.İlk önce ekran kartı sonra cpu upgrade yapacağım ama dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 17 Şubat 2015; 20:51:14 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.