Şimdi Ara

Gaming Mouse Öneri ve Görüş...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle daha öncede böyle bir konu açtım ama halen bazı konularda kafam hala karışık biraz uzun uzadıya oldu derdim ama şimdiden kusura bakmayın .

(Detaya inmek yerine ne demek istiyor bu düdük makarnası derseniz kısa açıklama mouselerin artıları eksileri önerilerinizi yorumlarınız merak ediyorum vs vs.)

Derdimi maddeler halinde sizlere sunayım;
    1-Piyasada belli başlı üretim yapan mouse firmaları var,mesela logitech,A4 Tech(bloody zaten a4 tech için üretim yapıyor sadece örnek sapphire'nin amd'ye özel ekran kartı ürettiği gibi),razer,steelseries(zaten razer,steelseries kullanıcı dostu değil maddi anlamda tabi aral dr vs işin içine girince kar elde etmek için fiyatı 1 iken 5'e çekiyor),asus vs markalar zaten pek yaygın değil TÜRKİYE pazarında (Teknoloji marketlerini baz alarak yazdım çeşit azlığından online işin içine dahil değil tabi bu benim düşüncem sizi bilemem ben gidip yerinde test edip denemeyi seven bir insanım.) yani anlıcanız kullanıcılarında taktirini kazanmış belli başlı 1-2 marka var seçenek olarak (logitech,bloody).

2-Şimdi ben logiteech'in mouselerini genel olarak beğenmeyen bir kullanıcıyım.Nedeni ise yazılım anlamında ve ergonomi bakımından pek kullanışlı değil tabi bu benim görüşüm veya cahilliğim olabilir affınıza sığınaraktan.Bir yandan da a4 tech var ki ben yaklaşık 5-6 yıldır x2 clicli piyasa değeri 12-13 tl olan bir mouse ile çok iyi netice alabiliyordum ki ömrünü doldurana kadar.Tabi ucuz etin tiridi yenmez ama şimdi x7 serisi sonrası bloody ile ortak yürüttükleri bu çalışmanın neticesinde güzel mouseler ortaya çıktı A4 Tech tarafında.logitechde eleştirdiğim eksi yönler bloody serisinde hem var hem yok.Yani güzel kalite sağlamlık hissi uyandıran v serisini göz önünde bulundurursak(v2,v3,v5,v7,v8 gibi ergonomi el büyüklüklerine göre model seçebilme v2,v3 yanlış hatırlamyorsam orta el ve üstü için tutuş hissi olarak iyi bir seçenek tabi bana göre siz değerli arkadaşları bilemem).

3-Zurnanın zırt.. dediği yerde bu bloody serisinde yazılım tarafı.Bu konuda bloodyi hem eleştiriyorum hemde bir yandan takdir ediyorum(Fan boyluk olarak anlamayın birazdan bloodyin de ipini çekeceğim).Çok güzel bir ürün ortaya koyup nasıl sonra mahvedebiliyor bir firma anlamış değilim.Açıklamak gerekirse sen bir ürün yapıyorsun ve yazılımdan da parayı götürmek istiyorsun iyi hoş güzel ama bir konu var ki oda mouselerin ortalama fiyatları.Teknoloji mağazalarının kendi web sitelerine bakıyorum da sadece yazlımla değil birde cihazla adamları düzüyorlar.Uzun lafın kısası bloodyde bir cuval incirin içine edebiliyor ne kadar beğensemde sonuçta TÜRKİYE şartlarında 150 tl çok iyi bir para bana göre.

Sizce logitech mi yoksa A4 Tech (bloody) mi almam benim yararıma oluyor.Gönlüm bloody v7-v8 den yana logeitech de yenilir yutulur cinsten bir firma değil onunda kendine göre bloodye denk mouseleri var(bloody mouse+yazılım parası 150+ geçebiliyor modele göre).

Yorumlarınızı bekliyorum ve inanın hepsini tek bir kelime atlamadan okuyabilirim bundan hiç şüpheniz olmasın(Bloody v3-v7-v8 kullananları ekstra 2 kez okuyacağım, logitech iyi hoşdir ama biğene demeyeceğim logitech g302 ye de sıcak bakıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum).

Şimdiden zahmet edip cevap yazan herkese teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafasizsinekler -- 27 Şubat 2016; 3:42:45 >

• hocam bloody serisinin illegal yöntemlerle aktif hale getirilebildiğini duymuştum. Ancak mesela ben makro vs gibi hiçbir özelliği istemiyorum, sadece ergonomi ve malzeme kalitesi iyi olsun kafi diyenlerdenim. Bu nedenlede extra ücret ödememe gerek yok. a4 gold paket hazırlayıp, bunu kullanıcılara sunabilir. Yani özellikleri ful açık şekilde, intelin çarpan kilidi gibi. Mouse konusu biraz hassas bir konu, en iyi vatan pc yada deneyebileceğin görebileceğin bir firmaya gidip teşhir ürünlerini denemek gerekiyor, bende yarın vatana gidip test edip alacağım kısmetse. bana göre iyi olan sana göre iyi olmayabilir, mouse konusunda benim şahsi fikrim kendin deneyerek test etmen olacak.
  • A4 Tech-Bloody daha çok düşük ve orta segmente hitap eden bir firma..Logitech ise hem türden kullanıcıya hitap eden firma...Logitech'in üst seviye G303 - G502 gibi mouselarına bakarsan malzeme - sensör vs. bakımından ne kadar iyi bir firma olduğunu anlarsın..Yani bloody firması ile karşılaştırmaya pek sıcak bakmıyorum..Logitech vs Corsair dersen anlarım ama bloody olmamış..Zaten mağazaya gidip test edersen az çok hangisinin daha iyi olduğunu ayırt edebilirsin..Yani logitech diyorum ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Loner

A4 Tech-Bloody daha çok düşük ve orta segmente hitap eden bir firma..Logitech ise hem türden kullanıcıya hitap eden firma...Logitech'in üst seviye G303 - G502 gibi mouselarına bakarsan malzeme - sensör vs. bakımından ne kadar iyi bir firma olduğunu anlarsın..Yani bloody firması ile karşılaştırmaya pek sıcak bakmıyorum..Logitech vs Corsair dersen anlarım ama bloody olmamış..Zaten mağazaya gidip test edersen az çok hangisinin daha iyi olduğunu ayırt edebilirsin..Yani logitech diyorum ben..

Haklısınız,sonuçta logitech bir çok kulvarda rekabet eden bir firma ve kaliteli ürünlere sahip benim logitechdeki sıkıntım ergonomisi elim biraz küçük geliyor bloody v3 ve v7ma arasında gidiyorum geliyorum.Gönlüm v7ma'dan yana (metal ayak olması) ama v3 de boyutları bakımında biraz daha iyi bana göre ama onunda sıkıntısı ma olmayışı.Yine de muhataba alıp yorum yazdığın için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafasizsinekler -- 28 Şubat 2016; 21:46:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zagzirus

hocam bloody serisinin illegal yöntemlerle aktif hale getirilebildiğini duymuştum. Ancak mesela ben makro vs gibi hiçbir özelliği istemiyorum, sadece ergonomi ve malzeme kalitesi iyi olsun kafi diyenlerdenim. Bu nedenlede extra ücret ödememe gerek yok. a4 gold paket hazırlayıp, bunu kullanıcılara sunabilir. Yani özellikleri ful açık şekilde, intelin çarpan kilidi gibi. Mouse konusu biraz hassas bir konu, en iyi vatan pc yada deneyebileceğin görebileceğin bir firmaya gidip teşhir ürünlerini denemek gerekiyor, bende yarın vatana gidip test edip alacağım kısmetse. bana göre iyi olan sana göre iyi olmayabilir, mouse konusunda benim şahsi fikrim kendin deneyerek test etmen olacak.

Bloody serisine yakın olmam ergonomi açısından.Bu yüzden v3 ve v7ma'dan yana düşünüyorum v7ma'ya yakın olduğumu yukarıdaki yorumda da belirttim çünkü alttaki ayaklar 1 sene içinde eriyor v3'ün mouse pedle 2 sene en fazla ama v3 e de bu eksisine rağman yakınım boyutları bakımından elime tam oturan bir mouse.Eğer ürünü alma düşüncesindeyseniz veya aldıysanız ürün hakkında kısa bir yorum daha yaparsanız çok makbule geçer.Yorum yapma nezaketinde de bulunduğunuz için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafasizsinekler -- 28 Şubat 2016; 21:49:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kafasizsinekler

quote:

Orijinalden alıntı: The Loner

A4 Tech-Bloody daha çok düşük ve orta segmente hitap eden bir firma..Logitech ise hem türden kullanıcıya hitap eden firma...Logitech'in üst seviye G303 - G502 gibi mouselarına bakarsan malzeme - sensör vs. bakımından ne kadar iyi bir firma olduğunu anlarsın..Yani bloody firması ile karşılaştırmaya pek sıcak bakmıyorum..Logitech vs Corsair dersen anlarım ama bloody olmamış..Zaten mağazaya gidip test edersen az çok hangisinin daha iyi olduğunu ayırt edebilirsin..Yani logitech diyorum ben..

Haklısınız,sonuçta logitech bir çok kulvarda rekabet eden bir firma ve kaliteli ürünlere sahip benim logitechdeki sıkıntım ergonomisi elim biraz küçük geliyor bloody v3 ve v7ma arasında gidiyorum geliyorum.Gönlüm v7ma'dan yana (metal ayak olması) ama v3 de boyutları bakımında biraz daha iyi bana göre ama onunda sıkıntısı ma olmayışı.Yine de muhataba alıp yorum yazdığın için çok teşekkür ederim.

Önemli değil Ayrıca mağazaya bakabilirsen orda incelemeni öneririm..Daha çabuk karar verirsin

• The Loner kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.Şu an deneme fırsatım yok ama en kısa zaman da bakacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye ve Joystick Önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

hocam bloody serisinin illegal yöntemlerle aktif hale getirilebildiğini duymuştum. Ancak mesela ben makro vs gibi hiçbir özelliği istemiyorum, sadece ergonomi ve malzeme kalitesi iyi olsun kafi diyenlerdenim. Bu nedenlede extra ücret ödememe gerek yok. a4 gold paket hazırlayıp, bunu kullanıcılara sunabilir. Yani özellikleri ful açık şekilde, intelin çarpan kilidi gibi. Mouse konusu biraz hassas bir konu, en iyi vatan pc yada deneyebileceğin görebileceğin bir firmaya gidip teşhir ürünlerini denemek gerekiyor, bende yarın vatana gidip test edip alacağım kısmetse. bana göre iyi olan sana göre iyi olmayabilir, mouse konusunda benim şahsi fikrim kendin deneyerek test etmen olacak.

Bloody serisine yakın olmam ergonomi açısından.Bu yüzden v3 ve v7ma'dan yana düşünüyorum v7ma'ya yakın olduğumu yukarıdaki yorumda da belirttim çünkü alttaki ayaklar 1 sene içinde eriyor v3'ün mouse pedle 2 sene en fazla ama v3 e de bu eksisine rağman yakınım boyutları bakımından elime tam oturan bir mouse.Eğer ürünü alma düşüncesindeyseniz veya aldıysanız ürün hakkında kısa bir yorum daha yaparsanız çok makbule geçer.Yorum yapma nezaketinde de bulunduğunuz için çok teşekkür ederim.

hocam şöyle ilginç birşey söyliyeyim sana, benim bi arkadaşım vardı turnuva seviyesinde iyi bir oyuncu. Adamın kullandığı mouse görsen ağlarsın toplu mouse kullanıyor, optikte kullanıyor. 10 liralık mouselar. yani diyeceğim o ki mouse sen hangisinde rahatsan neye alışırsan o senin için en iyisidir. Tabiki güzel markalar kaliteli malzemeler önemlidir ancak, el alışıyor bir müddetten sonra. A4 boodly serisi güzel, hatta a4ün en kaliteli çıkardığı mouse diyebilirim. Arkadaşımda vardı biraz deneme şansım oldu. Bende onu almayı düşünüyorum, razerlar çok pahalı. Aslında razer istiyorum ama okadar bütce mouse için veremem. İkinci elede pek güvenemiyorum. Yine tavsiyem ürünü test etmeden almayın.

• quote:

quote:

quote:

hocam şöyle ilginç birşey söyliyeyim sana, benim bi arkadaşım vardı turnuva seviyesinde iyi bir oyuncu. Adamın kullandığı mouse görsen ağlarsın toplu mouse kullanıyor, optikte kullanıyor. 10 liralık mouselar. yani diyeceğim o ki mouse sen hangisinde rahatsan neye alışırsan o senin için en iyisidir. Tabiki güzel markalar kaliteli malzemeler önemlidir ancak, el alışıyor bir müddetten sonra. A4 boodly serisi güzel, hatta a4ün en kaliteli çıkardığı mouse diyebilirim. Arkadaşımda vardı biraz deneme şansım oldu. Bende onu almayı düşünüyorum, razerlar çok pahalı. Aslında razer istiyorum ama okadar bütce mouse için veremem. İkinci elede pek güvenemiyorum. Yine tavsiyem ürünü test etmeden almayın.

Haklısınız hocam bende razer almak isterim ama konuda belirtiğim gibi bu aral dr vs oldukça biz alıcıların işi zor.Bende v7ma dan yana kullanacağım şansımı yarın satın almayı düşünüyorum sizede tavsiyem metal ayaklı modellerine yönelin sonuçta uzun ömürlü olmasında yararı olacaktır metal ayakların ama elektronik sonuçta şanş işi.Bu arada yorumların için teşekkür ederim.

• uzun zamandır logitech g700s kullanıyorum daha önce everest x7 den tutta logitech g300s - a4tech x7 kullandım ama logitechteki yazılım kalitesini arayüz kalitesini başka bir firmada göremedim malesef ben pişmanım g700s aldığıma keşke 50tl daha verip razer ourobos falan alsaydım diye kafamı taşlara vuruyorum ama razer de bana uzay kasa uçuk geliyor çok en ideali logitech g300s de olsa g700s de olsa kalite-performans'tan ödün vermeyen tek firma saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre.akman.93

uzun zamandır logitech g700s kullanıyorum daha önce everest x7 den tutta logitech g300s - a4tech x7 kullandım ama logitechteki yazılım kalitesini arayüz kalitesini başka bir firmada göremedim malesef ben pişmanım g700s aldığıma keşke 50tl daha verip razer ourobos falan alsaydım diye kafamı taşlara vuruyorum ama razer de bana uzay kasa uçuk geliyor çok en ideali logitech g300s de olsa g700s de olsa kalite-performans'tan ödün vermeyen tek firma saygılar....

Haklısınız.Benim asıl sıkıntım logitechde yazılım da değil ergonomisi ellerim ortalama büyüklükte ve macro tuşları bana sıkıntı çıkartıyor.Bu yüzden bloody (a4 tech) bir mouse almayı düşünüyorum ve yorumunuza saygı duyuyorum bende de wireless mousesi var logitech'in leptop için güzel başarılı ürünler çıkartıyorlar wireless li ama gamingdeki ürünler bana ergonomi olarak hitap etmiyor(ele oturması macro tuşlarına tıklamada zorlanma vs.).

• Evet herkezin bir zevki bir el yapisi var tesekkur ederim anlayisiniz icin bende bazen makro kullanirken zorlaniyorum ileride logitechin daha iyi herkeze hitap eden urunler cikaricagina inaniyorum mesela g300s hem sol hem sag elini kullananlar icin cok ideal bir maus ama cok ufak boyut olarak saygilar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre.akman.93 E kullanıcısına yanıt
    Umarım dediğiniz gibi logitech daha fazla f/p ürünü ile piyasayı alternatif olarak arttırıp ürün yelpazesini çoğaltır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.