arkadaşlar bunların ne olduğu hakkında detaylı bilginiz var mı? bilginiz yoksa bile sizce hangisini ne kadar artırmak görüntü kalitesi açısından daha iyidir? yani sadece gamma yımı yoksa brightness ımı yada herikisini mi artırmalı yada contrast mı ?
Brightness parlaklığı artırmaktır gamma ise siyah- beyaz geçiş eğimini ve nerde başlayacağını belirten bir ölçüttür e üzeri eksi gamma diye formülde bir oranı vardır arttıkça renkler daha açılır açık renge geçiş daha hızlanır ve koyu renkler daha az görünür eksi gamma yaparsan tam tersi olur
quote:
Orjinalden alıntı: hayalciruh
Brightness parlaklığı artırmaktır gamma ise siyah- beyaz geçiş eğimini ve nerde başlayacağını belirten bir ölçüttür e üzeri eksi gamma diye formülde bir oranı vardır arttıkça renkler daha açılır açık renge geçiş daha hızlanır ve koyu renkler daha az görünür eksi gamma yaparsan tam tersi olur
yani gamma yı artırmak demek filmi asıl renklerinden farklı şekilde izlemek demek oluyor değil mi!asıl oynanılması gereken ışık ve kontrast mı?
aynen öyle ama birde şu durum var nisal film sadece koyu reklerden oluşuyır o zaman gammayı yükseltirsen renkler ve görüntü daha belirgin oluşur kontrast ise renklerin ve tonların daha belirgin gösterilmesi durumudur yani böylece misal turuncu açık kırmızı kontrsat artınca daha kolay farkedilir ama kaliteden ödün vererek
teşekkür ederim.son bir iki cümleni tam anlayamadım ama önemli değil ben anlayacağımı anladım zaten.kal sağlıcakla...
Yani tonlar arasındaki ayrıntı kontrast artınca daha belirgin olur yani farkları daha kolay far edersin ama bu görüntü kalitesi ve tatminini azaltır