Bunlar transkript bilgilerim gerçekten hiç sistemden anlamıyorum sadece uzaktan eğitim zamanı girdim desem yanılmam. Gerçekten pişman oldum derslerime calısmadıgım için sizce ben 2. sınıfa geçebilecekmiyim gano 1.80 altı falan dediler ama hiçbiryerde yazmıyor gano 1.80 2.0 vs. sadece 100 üzerinden ortalama yazıyor sizce bu şekilde ben sınıf geçebilirmiyim geçersem kredim yetermi ? geçmezsem 2.senemde ben aynı sınıf arkadaşlarımla derslere girebilecekmiyim gerçekten bilen birisi yazabilirse çok memnun olurum.
Sizin okulun kendi sistemini olup olmadığın araştır, ancak olsa da benzer sonuç olacaktır. Yukarıdaki linkten anlaşılacağı üzere 46.80 puan 1.72'ye denk geliyor.
Üniversitede sınıf geçme yok ders geçme var. Yine okulun sitesinden bölüme bakıp kaç kredi vermen gerektiğini öğrenebilirsiniz. Mesela mezun olmak için 120 AKTS kredisi gerekiyorsa ilgili dersleri alıp o kredi puanını toplaman gerekiyor. Dersi geçmek için genellikle CC üzeri alman gerekiyor. Dönem ortalama yüksek olduğunda DC olan dersin de geçebiliyor, tabi bunlar üniversiteye göre değişebilir. Ondan dolayı üniversitesin sitesine girip bölümünün sayfasından ilgili dokümanları bulman lazım. Dersler, Ders kataloğu, geçme şartları vb. başlıklar altında mevcuttur.