Şimdi Ara

garanti bonus yıllık üyelik ücreti iadesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
465
Cevap
18
Favori
153.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taksitleri ödemeniz için bitene kadar her ay ekstre ile bilgilendirileceksiniz.

Benimde 2 aylık kalan taksitim vardı, bu şekilde ilettiler banada, daha demin kapattırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatarslymn -- 12 Aralık 2018; 12:37:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tatarslymn T kullanıcısına yanıt
    Ne yapsak iade etmezler mi yani :(

• Tok satıcı gibi duruyorlar hiç ısrar etmediler bile, baya yorumları da okudum ve aradım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 134 TL. yıllık aidat geldi aradım 65 TL. bonus yüklemesi teklif ettiler.
  • tatarslymn T kullanıcısına yanıt
    Kapattirinca iade ediyorlar mi peki ?

• Sanmıyorum

• O zaman verdikleri 65 tl bonusu kabul edip 11 ay sonra kapattırmak lazım en iyisi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aidatı 9 yıl sonra ilk kez iade etmediler. Kapatın dedim tamam dediler. 7 gün sonra ben açtırdım 65 bonus karşılığı sonra kapatacağım artık.

• Beyler eşimiz maaşını garanti den alıyoruz. Maaş müşterilerinden de kart ücreti kesiyorlar mı? Bonus a başvurmaya düşünüyoruz da

• 135tl kart aidatı kesmişler. (BonusBusiness) Arayıp ya iade edin yada kartı kapatın dedim. 9 ay kapatmama sözüne iade ettiler. Peşine düşün bunlara para kaptırmayın dostlar.
  • Benimde geçen sene kart aidatı istemede ben onları arayıp kartımı kapatmak istiyorum dedim,onlarda 12 ay daha kullanan kart aidatı almayın demişlerdi bu süre 12 ocakta son buluyormuş o tarihte arayıp kart aidatı talep etmeden kartımı kapattırabilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: antbyotic

135tl kart aidatı kesmişler. (BonusBusiness) Arayıp ya iade edin yada kartı kapatın dedim. 9 ay kapatmama sözüne iade ettiler. Peşine düşün bunlara para kaptırmayın dostlar.
    Siz şanslısınız ağustos ayında bana iade etmediler komik ve küstahça tekliflerde bulundular,ben de 17 yıllık müşterileri olarak tüm irtibatımı kestim.
  • _EngiN_ kullanıcısına yanıt
    Kesiyorlar. Maaş müşterisi olmama ve şirketin ücretsiz EFT anlaşması olmasına rağmen kesmişlerdi bende bu yaz.
  • Benden de 134 TL yıllık üyelik bedeli kesmişler. Güncel durumda bu ücreti veya bir kısmını bonus olarak geri alan var mı?

internet sitelerinde kart yıllık ücreti için şöyle bir açıklama var;

Kredi Kart Yıllık Aidatları İle İlgili Düzenlemeler
    T.C. Merkez Bankası'nın 2006/1 sayılı "Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları ile Kredi İşlemlerinde Faiz Dışında Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Tebliğ'in 4'üncü maddesinde "Bankalarca, reeskont kaynaklı krediler dışındaki kredilere uygulanacak faiz oranları ile faiz dışında sağlanacak diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak tahsis ücretlerinin nitelikleri ve sınırları serbestçe belirlenir." denmek suretiyle Bankalar, müşterilerinden alacakları tahsis ücretlerini belirlemede serbest kılınmışlardır.

Diğer taraftan kart çıkaran kuruluşların kart hamillerinden yıllık ücret alabilecekleri hususu; 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nda ("Kanun") yer almakta olup kart çıkaran kuruluşlara, bu bilgileri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na ("BDDK") bildirme yükümlülüğü getirilmiştir. Kanun'un bu hususu düzenlediği 13'üncü maddesinin ikinci fıkrası, "Kart çıkaran kuruluşlar, kredi kartlarına uyguladıkları faiz, gecikme faizi, yıllık ücret ve her türlü komisyon oranları ile istenilen diğer bilgileri kamuoyuna yayınlanmak üzere aylık olarak Kuruma iletir." şeklindedir ve Bankamızca alınan kart aidatı düzenli olarak BDDK'nin web sitesinde duyurulmaktadır.

Bu konuda adı geçen Kanunda yer alan tek kısıtlama, "Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya tahsis ücreti gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemez ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz" şeklindeki 24/4. madde hükmüdür. Ancak kart aidatı, Bankamız ile kart hamillerimiz arasında imzalanmış olan kredi kartı üyelik sözleşmelerinin tamamında çok açık olarak düzenlenmiştir.

Ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, kart aidatlarına ilişkin şikayetlerin çoğalması üzerine, bu konu hakkında çıkarmış olduğu 12.02.2007 tarih ve 2007/2 sayılı genelgesiyle

Haksız şartın; müzakere edilmeme, iyi niyete aykırılık ve tüketici aleyhine dengesizlik unsurlarının üçünü bir arada taşıması gerektiği,
    Sözleşme ile kararlaştırılmış olması halinde kart aidatının iptaline karar verilemeyeceği hususunu tüm Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerine duyurmuştur.

• Biraz önce 444 0 333 numarasını aradım ve kartımdan yıllık üyelik ücreti olarak 134 TL kesildiğini, bankanın genel uygulaması olarak, 9 ay kart kullanım taahhüdüne karşılık bu ücretin geri iade edildiği bilgisini aldığımı ve bu durumdan faydalanmak istediğimi söyledim. Hiç itiraz etmeden yardımcı oldular ve 134 TL ücret 9 ay kullanım sözüne istinaden kartıma iade edildi.
  • Arkadaşlar iade olayını sistem kendisi teklif ediyormuş. Bana 119 bonusa 51 de money bonus ek karta gelmiş. Aradım ana karta 9 ay kullanma karşılığında 65 tl bonus teklif ettiler. ek karta herhangi bir teklif çıkmadı. Hatta bayan kartı iptal edelim mi diye sordular bende devam dedim. Biraz geniş açıdan bakıyorum senelik kime gidip 34.400 tl ver ama ara sıra kullanabilirim ve paranı yeniden yerine koyarım desem borc verir. Bu yüzden kartı iptal etmek hele ki bu ortamda yemiyor
  • BR9 kullanıcısına yanıt
    dilekçe örneğini internetten buldum levent adresine gönderdim, 2 hafta sonra geldi dilekçe, gelen cevap ile e devletten başvuru yaptım
    1 hafta içerisinde 87,50 geri ödediler, kalan 15 lira içn tüketici heyetinden cevap geldi, 15 tl en alt limitmiş kesilebilirmiş gib bir cevap yazmışlar, bankaların bir hakkıymış gibi, 15 tl için devam etmedim işlemimekartı kapattım enparaya geçtim bir telefonla müşteri hizmmetlerine ulaşabiliyorsun

cevap için kusura bakma geç oldu,
  • Bendende kesildi 110 tl ücret 2 kere aradım 2 side bonus teklif etti, en son gece yarısı aradığımda müşteri temsilcisi sorgusuz direk iade etti tamamen müşteri temsilcileriyle alakalı bir durum iade alasıya kadar her gün yada gün aşırı 3-4 kez farklı temsilcilerle deneyin.Alamayanların bu şekilde alıcağını düşünüyorum.
  • Kart ücreti kesmişler 124 tl, bunun tamamını geri alan yada bonus alan varmı ? Bonus ne kadar teklif ediyorlar acaba ? Geçen sene 102,5 tl kesmişlerdi, 65 tl bonus teklif etmişlerdi kabul etmiştim. Bu sene ne kadar bonus teklif ediyorlar acaba ?

Bu arada 2 ay önce tüketici hakem heyetine kart ücreti adı altında 102,5 tl lik yapılan kesintinin geri iadesini talep ediyorum diyerek ekstre'nin pdf sini internetten ekleyerek başvurmuştum. Bugün tüketici hakem heyetinden posta geldi. Özetle banka ücretsiz kredi kartı türünü tüketiciye sunmak zorundadır hükmüne dayanarak bankanın savunmasında ücretsiz kart ile ilgili bir belge sunmadığı için 102,5 tl nin iadesine karar vermiş. Eğer ücretsiz sunulan kartı bankanız vermediyse kesilen kart ücretini geri alabiliyorsunuz. Verilen bonusu alıp kullandıktan sonra 124 tl içinde tüketici hakem heyetine başvuracağım.
  • Ben 1 ay önceki ekstremde önümüzdeki ay aidat yansıyacağına dair bilgi gördüm. Bunun üzerine hemen müşteri temsilcisini arayıp, aidat yansımadan kapatmak istediğimi söyledim. Dediki, eğer aidat yansıdıktan sonra bizi ararsanız size teklifler sunarız dedi, hatta hemen şimdi teklif sunabilirim dedi. 9 ay kullanma şartına aidat yansıtmayız dedi. Kabul ettim. Aidat yansımasın canımı yesinler. Kullanmaya devam, 9 ay sonra kapatırız
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.