Şimdi Ara

Garanti bonusu olanlar veya alacak olanlar mutlaka okusun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Garanti Bonus Kart Ücretini Yarı Yarıya Düşüren Yöntem

Hayatımızın en önemli parçalarından biri olan ve cüzdanımızda kimlik, ehliyet kadar değerli olup kendisine yer bulan kredi kartları, gerek nakit olmadığı zamanlarda imdadımıza yetişmesi, gerekse yüksek tutarlı hizmet veya ürünlerin taksit seçeneği ile alınmasına olanak tanıması sebebi ile değerini hiçbir zaman kaybetmeyecek gibi duruyor.

Ancak kredi kartı ile alışveriş yapılırken psikolojik olarak o an cebimizden para çıkmadığı için harcamalar rahat yapılmakta, sonrasında biriken borçlar yeri geldiğinde ödenemez duruma gelmektedir. Birde ekstrede kart aidat ücretini gördüğümüzde hepten canımız sıkılmaktadır. Nedeni ise gereksiz ve almadığımız bir hizmetten dolayı ödemek zorunda kaldığımız bir ücret olması.

Peki kart aidat ücreti olmayan kredi kartları yok mu? Tabi ki var ama onların, kart aidat ücreti olan kredi kartlarına göre pekte bir avantajı bulunmamakta. Yani kısacası bankalar maalesef bizi aidat ücreti ödemek zorunda bırakmaktadır.

Yukarıda ki başlıkta da belirttiğimiz gibi eğer ki Garanti Bankasının vermiş olduğu Bonus Kartınız varsa yıllık aidat ücretinin yarısını ödeme şansınız var. Peki ama nasıl olacak kısaca anlatalım;

Bonus kredi kartının yıllık aidat ücreti 82,50 TL’dir.

MC-Miles Smiles kartının yıllık aidat ücreti 108 TL

Amex ( Miles Smiles American Express) kartının yıllık aidat ücreti ise 54 TL

Eğer bonus kartınız varsa bu 82,50 TL yi mecburen ödemek zorundasınız. Ayrıca Bonus kartı olan birisi Miles Smiles kart aldığında yanında otomatik olarak american express kartta gelmektedir.

Kişinin toplam 3 kartı olduğuna göre ödenecek aidat toplamı 244,50 TL olacaktır. Ama kimsenin bilmediği şu nokta var; bir tüketici bonus kartı varken Miles smiles alırsa, bonus kart aidatı otomatik olarak yarı yarıya iner.

Şimdi diyeceksiniz ki tamam yarı yarıya indi ama toplam 3 kart ve dolayısı ile 3 aidat oldu. Onu da hemen açıklayalım;

Bonus kart alıyorsunuz ve yanında 2 kart daha geliyor ve sizin bonus kartın aidatı 41,25 TL oluyor. Ancak miles ve american express kartlara şifre almıyorsunuz, kullanmıyorsunuz, kullanıma açmıyorsunuz ve hatta ekstrenin bile nasıl geleceğini değiştirmiyorsunuz. Yani kartlarınız var olacak ama hiçbir şekilde kullanıma açılmayacak. BDDK ve Bankacılık politikaları gereği kullanıma açılmayan kartlara aidat ücreti ödetilemez. Haliyle ms ve amex kartlar ücretsiz bir kart parçası olarak sistemsel ve cüzdanda var olurken bonus kartınız aidatından da % 50 indirim almış olacaksınız.
    kaynakhttp://www.paylashan.com/garanti-bonus-kart-ucretinin-yarisini-odemek-ister-misiniz/

• boyle birsey var mi acaba ?
  • Şifre eşitleme ile aktif oluyor kartlar eskidendi o iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncbasaran

Şifre eşitleme ile aktif oluyor kartlar eskidendi o iş

Kullanmadığınız kart için aidat ödemezsiniz

Üyelik sözleşmesi imzalamış ve aidat içeren bir kredi kartını kabul etmiş dahi olsanız banka kartınızı kullanmadığınız sürece aidat kesintisi yapamaz. Kartınızı başta kullanmış dahi olsanız 180 gün yani 6 ay süreyle kullanmadığınız zaman "hareketsiz kart" olarak kabul edilir ve bu kartlar hareketsiz kaldığı müddetçe aidat alınamaz. Öte yandan hareketsiz kabul edilmiş olan kartınızı bir kere dahi kullanacak olursanız yeniden aktifleşir ve bankanın ilk kullanımdan hemen sonra aidat yansıtma hakkı oluşur.
  • deneme yanılma yapmak lazım.
    kart ücreti ödeyen arkadaşlar deneyebilir.
  • Ben denedim,sonucu buraya yazarim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

boyle birsey var mi acaba ?

bu denenmiş ve doğrudur hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: systemkruger

quote:

Kartlar cikti bana teslim edilecek. insallah dediginiz gibidir

. Ama ben bi yerde yuzde 50 yapildigini bulamadim
  • Çok kafa yormaya gerek yok, yıllık ücret kesildiğinde arayın müşteri hizmetlerini, iade talep edin iade edilmezse kartı kapattıracağınızı söyleyin. 1 hafta içinde sizi geri arayıp ücreti iade ediyorlar.

5 senelik garanti bonus kredi kartı kullanıcısıyım, hiç yıllık ücret ödemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: systemkruger

quote:

Resim cekip paylasmaniz mumkunmudur hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garantiden ayrılmama neden olan olay...MT birde mil özelliği olan vede ücretsiz kart verdi....Alıp kasaya koydum.Bonusu kullanmaya devam ettim.....3-4 sene sonra 14o TL ücret tahakkuku......

Adios garanti dedim.....

• quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

garantiden ayrılmama neden olan olay...MT birde mil özelliği olan vede ücretsiz kart verdi....Alıp kasaya koydum.Bonusu kullanmaya devam ettim.....3-4 sene sonra 14o TL ücret tahakkuku......

Adios garanti dedim.....

karti kullanmasakta ucret mi kesiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insan gerçekten hayret ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.