Sınava hazırlık zamanları buralarda çok takılan, üniversiteden 3 yıl önce mezun olmuş bir abinizim. Merak ettiğiniz şeyler varsa alabilirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 16 Temmuz 2022; 12:52:31 > |
Bilkent ve EE hakkında sorusu olan varsa alabilirim
-
-
up
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beymen müdavimi -- 16 Temmuz 2022; 12:52:13 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eski konum sandim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu an ne yapıyorsunuz? Ee’den çıktıktan sonra iş alanları nasıl gömülü sistemler alanının şu anı ve geleceği parlak mı?
Öğrencilik hayatım boyunca abd'de master doktora yapmak için çabaladım, güzel yerlerden de kabuller aldım fakat son sınıfın ortalarında radikal bir karar alıp yönetim danışmanlığı sektöründe öncü bir firmanın türkiye ofisinde işe başladım. Mühendislik yapmıyorum.
EE'nin iş alanları kısıtlı, genelde cs veya eecs alanlarına yöneliyorlar, keza ben ee ile olan ilişkimi kesmeseydim de yapay zeka üzerine eğitimimi sürdürecektim. EE ciddi anlamda zor bir bölüm, eğer yazılım veya cs taraflarına kaymayı düşünüyorsanız o kadar ağır derslerle cebelleşmenize gerek yok, başka bir bölüm bakmak daha mantıklı. benim zamanımda açık ara en popüler mühendislik bölümü ee olduğu ve derece yaptığım için yazmıştım. Pişman da değilim, çok kaliteli hocalardan eğitim aldım, bilkent'in en çok önem verdiği bölüm idi.
Gömülü sistemlerin iş alanı kısıtlı, bu alanda türkiye'de kayda değer işler yapan birkaç firma var, onlara girmek de kolay değil.
-
Merhaba Hocam, ben de boğaziçi işletmedeyim. Yönetim danışmanlığı için kendinizi nasıl hazırladınız ? Kabul almanızı sağlayan artılarınız nelerdi biraz o süreçten bahsedebilir misiniz işiniz ve öncesi hakkında
son sınıftaydım, bir gün iki ders arasında boşluğum çoktu, şu an çalıştığım firmadan biri konuşma yapmaya gelmişti, boş boş oturacağıma gidip dinleyeyim dedim. o firma benim daha önce dikkatimi çekmemişti fakat bilkent, boğaziçi, koç işletme ve endüstri müh öğrencilerinin en çok girmek istediği firmaymış. anlatılanlar hoşuma gitmişti. Ama orada kaldı ben abd'ye gitmeye odaklanmıştım. Bizim bilkent ee'nin birincilerini inceliyordum hemen hepsi stanford veya mit'ye gitmişti. Biri hariç, 4.00 ortalamalı ee mezununun orada ne işi var dedim. Az buçuk tanıdığım biriydi aynı liseden de mezunduk, konuştuk biraz. Sunduğu argümanlara hak verdim. Para kazanma hevesi bilim aşkının önüne geçti. okulda sırf bu tarz şirketlerin mülakatlarına hazırlanan kişiler topluluklar vardı onlara katıldım, internetteki eğitimleri aldım, study case hazırlıkları yaptım. başvurduğumda mülakata hak kazandım. Uzun ve zorlu bir mülakat sürecinden sonra iş teklifi edildi. Tabii kolay değildi, birçok kalifiye aday elendi, sanırım biraz da şanslıydım. Orası olmasa berkeley'den kabul almıştım, abd'ye gidecektim zaten. Kafam da rahattı, açıkçası stres yapmadım. Beni öne çıkaran bilkent ee gibi bir bölümü yüksek ortalama ile bitirmek oldu. Mülakatta da güzel bir performans gösterdim. Çalışma arkadaşlarımın hemen hepsi yüksek ortalamalı kişiler. Şirket buna önem veriyor.
Boğaziçi işletme öğrencisi olduğuna göre işimizi az çok biliyorsun zaten. Yüksek ortalaman varsa şansını kesimlikle bu alanda denemelisin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 16 Temmuz 2022; 14:19:23 >
-
Bilkent’te bir EA bölümü okumuş olmayı tercih eder miydiniz? Öyle olsaydı şu anki işiniz için ne farklı olurdu sizin adınıza?
Hayır, istemezdim, her ne kadar işletme veya endüstri mühendisinin işlerini yapsam da işletme ve iktisat gibi bölümlere ilgim yoktu. İlla okuyacak olsam bu bölümleri boğaziçi üniversitesinde okumayı tercih ederdim. Fakat üniversite sınavına tekrar girsem yine bilkent ee yazardım.
İş hayatı açısından bir farkı da olmazdı. Girebileceğim en iyi yere girdim.
-
Sağolun hocam cevap için.
Çok teşekkürler hocam ben daha 1. Sınıfa geçtim ama yine de merak ediyorum araştırmayı seviyorum teşekkürler cevabınız için.
peki iş hayatınız nasıl work life balance olsun, maddi imkanları zaten ünlü, günleriniz nasıl geçiyor, teknolojiden vs. Yararlanıyor musunuz ? Sunumlarda vs siz mi konuşuyorsunuz ? Genç yaşta şirketlerin üst düzeyleriyle projede bulunmak nasıl bir his ?
Hocam makine mezunu bizim çok yakın bir akraba yakın zamanda bu şirketlerden birine girdi şuan için sunumda konuşmuyor dediğine göre günler zaten çok yoğun ama detaylı cevabı tabi konuyu açan hocamız verecektir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
McKinsey falan mı hocam
-
sosyal hayat yok denecek kadar az, çoğu zaman eve gece yarısı geliyorum. iş temposu çok yoğun. Evet danışmanlık verdiğimiz şirketlerin üst düzeylerine sunum yapıyorum, proje müdürlerine şunu bunu bunu yapın vs. diyorum genç yaşta bu tarz işler yapmak mesleki tatminlik açısından güzel bir şey 3 yıllık mezun olmama rağmen çoğu şirketi orta düzey yöneticisinden iyi kazanıyorum. Yakında terfi aldım, sorumluk ve kazanç da bir tık arttı.
Akademik kariyer hedefin yoksa ortalamaya önem vereceksen bu sektörü bir boğaziçi işletme öğrencisine önerebilirim.
-
Hocam 2 sene sonra size MIT'de doktora ypacak kadar para verirler zaten
-
bizim şirkette makine mühendisliği çıkışlı kimse yok. boğaziçi, bilkent, koç, odtü, sabancı işletme, endüstri müh ve ee mezunları var. ilk senemde sunumlara başlamıştım, her şirketin dinamikleri farklı. o sebeple diğerleri hakkında yorum yapamayacağım.
-
eğitim süresinin 2 katı kadar çalışma karşılığında harvard, columbia tarzı yerlerde mba yapmak için sponsor oluyorlar zaten. ben de bu sene gidecektim, özel sebeplerden dolayı erteledim.
-
Ben sadece 2 sene sponsor oluyorlar diye biliyordum. Aynı zamanda mba dönüşü 2 katı kadar çalışma şartı değil mi? :D.
-
evet, sence karşılıksız sponsor olurlar mı? :D
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Eski konum sandim
|
Benzer içerikler
- dişte uzmanlık okurken maaş
- aselsan hangi mühendisleri alıyor
- 80 tyt 50 ayt kaç bin
- paraf yayınları zorluk derecesi
- hız ve renk problemler zorluk derecesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X