Şimdi Ara

Garantili araca cam modül ve uzaktan kumanda taktırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim, Hyunda getz aracımın hala garantisi devam ediyor fakat aracımın kapıları için uzaktan kumandası yok bunu taktırmak ve ayrıca cam modül taktırmak istiyorum araç kilitletince açık olan camlar otomatik olarak sırayla kapanıyormuş,

Bunun için bir kaç sorum olacak;

Ben bu işlemleri yetkili servis dışında bir yere yaptırırsam aracımın garantisi bozulur mu?

Yetkili serviste yaptırmam gerekiyorsa hangi model yada marka önerirsiniz daha önce taktıran varsa ortalama fiyat ne kadar olur?

Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• hyundaide öyle şeylere pek takmıyorlardı eskiden

ben eski getzime taktırmıştım 4 camada camm odülü

servisten bişey demediler

pendik sanayide taktırmıştım 60 liraya

4 sene hiçbi sorun yaşamamıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

hyundaide öyle şeylere pek takmıyorlardı eskiden

Cevabın için Teşekkür ederim, bir şey daha sorabilirmiyim cam modül için hangi markayı tercih ettiniz öğrenebilir miyim ve her hangi bir sıkıntı yaşadınız mı, dün bir ustaya sordum bana tavsiye etmiyorum dedi ama başka bir ustaya yönlendiririm dedi, bende merak edip sormadım açıkçası, arkadaşımın tanıdığı bir yeri aradım

cam modul için banada 60 TL dediler uzaktan kumanda içinde 80 istedi,

hyundai yetkili servis cam modul için 150 uzaktan kumada için 175 dedi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krep -- 5 Aralık 2012; 10:51:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: krep

quote:

Cevabın için Teşekkür ederim, bir şey daha sorabilirmiyim cam modül için hangi markayı tercih ettiniz öğrenebilir miyim ve her hangi bir sıkıntı yaşadınız mı, dün bir ustaya sordum bana tavsiye etmiyorum dedi ama başka bir ustaya yönlendiririm dedi, bende merak edip sormadım açıkçası, arkadaşımın tanıdığı bir yeri aradım

bende era var bende alarm ve cam kaldırma modülü taktırdım.
    eğer cam kaldırma düğmelerinde bi sıkıntı yaşarsan garanti problemi çekersin ama başka arızalar için cam kaldırma modülünü bahane edeceklerini sanmıyorum. bende sonradan eps değişmişti garantiden.
    birde cam kaldırma modülünü bağlatırken modülün eksi (-) ucunu yan ve arka camları kilitleyen düğmeye bağlatırsan (kesinlikle tavsiye ederim) o düğme basılıyken cam kaldırma motorlarına boşuna yüklenmemiş olursun. açık camın varsa o düğmeyi açarsın sonra kapılarını kitlersin camların kapanır. yoksa yazın bazen camları açık bırakıp kitlemek istersen yapamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanko78

quote:

Orijinalden alıntı: krep

quote:

bende era var bende alarm ve cam kaldırma modülü taktırdım.
    eğer cam kaldırma düğmelerinde bi sıkıntı yaşarsan garanti problemi çekersin ama başka arızalar için cam kaldırma modülünü bahane edeceklerini sanmıyorum. bende sonradan eps değişmişti garantiden.
    birde cam kaldırma modülünü bağlatırken modülün eksi (-) ucunu yan ve arka camları kilitleyen düğmeye bağlatırsan (kesinlikle tavsiye ederim) o düğme basılıyken cam kaldırma motorlarına boşuna yüklenmemiş olursun. açık camın varsa o düğmeyi açarsın sonra kapılarını kitlersin camların kapanır. yoksa yazın bazen camları açık bırakıp kitlemek istersen yapamazsın.

Bilgiler için teşekkürler, bugün ustayla görüştüm cam kaldırma modüllerinin sıkıntılı olduğunu söyledi biraz mantıklı gelsede kafamda hala oturmuş değil, şimdi camlara elektirik göndereceği için eğer 8 saniye camların tam açık olan bir camın kapanması için gereken süre ise ve cam 3 saniyede kapanıyorsa (yani tam açık değil ör: yarıya kadar açık ise) geri kalan 5 saniye boşa baskı kurduğunu söyledi ve bazı zararlara yol açtığından bahsetti, ama internette modüllerin özelliklerini okuduğumda bazı markalarda en ufak bir baskıda kendini durdurduğunu gördüm yani şimdi ustanın dediği olsa hadi arada Allah göstermesin elimiz kaldı yada çocuğun eli vs. kaldı modül hala kendini kapamak için zorlayacak mı bu durumda tehlikeli de bir şey oluyor o yüzden belirlenen süre kadar kendini kapatmak için zorlaması saçma geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krep -- 5 Aralık 2012; 16:23:01 >

• valla sanayide bi aksesuarcıda taktırdım

çin malı bişeydi marka hatırlamıyorum

ama dediğim gibi 4 sene hiç bi sıkıntı yaşamadan kullandım
  • termikli olandan alırsan öyle saniyeyle falan çalışmıyor camlar kapalıysa bile tık tık tık tık peş peşe dört camı kaldırmayı denediğini duyuyorsun. ama yine belirteyim şiddetle tavsiye ederim cam kaldırma modülünün eksi ucunu yan ve arka camları kitleme düğmesine bağlatmakta fayda var.

http://www.hepsiburada.com/liste/modacar-ws-44-termikli-4-cam-otomatik-kaldirma-modulu-840296/productDetails.aspx?productId=otm840296&categoryId=20024923

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanko78

termikli olandan alırsan öyle saniyeyle falan çalışmıyor camlar kapalıysa bile tık tık tık tık peş peşe dört camı kaldırmayı denediğini duyuyorsun. ama yine belirteyim şiddetle tavsiye ederim cam kaldırma modülünün eksi ucunu yan ve arka camları kitleme düğmesine bağlatmakta fayda var.

http://www.hepsiburada.com/liste/modacar-ws-44-termikli-4-cam-otomatik-kaldirma-modulu-840296/productDetails.aspx?productId=otm840296&categoryId=20024923

Sanırım bunu yapacak kendine güvenen iyi bir usta bulmak lazım dediğiniz gibi bu termikli olanları okudum daha öncesinde sanırım o yüzden usta saniye vs. deyince çok saçma geldi bana, (-) ucu aklımda önerinizi unutmayacağım.

• Uzaktan kumanda taktırırken ben de cam modulu almıştım
    Takan usta tavsiye etmedi, motor çalışmadığı için hem aküden yer hem de yük bineceği için sigortayı attırırsa camın açık kalır kapatamassın dedi

Ben de taktırmadım öylece duruyor,
    Çok da ihtiyaç hissetmedim açıkcası, arabayı terkederken elimle cam düğmelerine yukarı istikametine basıyorum açık ise kapansın diye
  • Geçen gün Hyundai servisine gidip alarm fiyatı sordum. Orjinal Hyundai'nin kullandığı marka alarm 60 tl + 140 tl işçilik toplamda 200 tl fiyat verdi. 2 adet kumanda veriyorlar. Cam kaldırma modülü ve iç sensörler dahil değil. Ekstra sensör/modül ihtiyacın olursa onu da dışarıdan alıp ekleriz dedi. İç sensörler 15-20 lira civarı tutar dedi. Alarmın garantisi tüm Hyundai yetkili servislerinde geçerliymiş. Ama cam kaldırma modülü düşünmediğim için sormadım.

1999 yılında sıfır Accent'e, garantisi bozulmasın diye yetkili serviste alarm taktırmıştık ve yaklaşık 2 yıl sonra şoför camı takılma yapmaya başladı. Cam modülü termikli değildi. O yıllarda Genesis marka alarm kullanıyorlardı. Yeni cam kaldırma mekanizması alıp değiştirmiştik.

Şimdi de alarmı dışarıda taktırmak istemiyorum. Çünkü aracın kaplamalarını vs. sökerken kırabiliyorlar. Sonra araçta istenmeyen sesler, tıkırtırlar oluşuyor. Elektriği yanlış yerden aldıklarında alarm sapıtabiliyor. Mesela; önceki aracımda, alarmı eski sahibi taktırmış. Elektriği arka silecekten almışlar. Arka silecek her tur attığında, zaten açık olan merkezi kilidi açmaya çalışıyordu vs. vs.

• valla ben geçen şimdiki getzede aynı yeri buldum ve park sensörü taktırdım

gayet güzel çalışıyor yine

montaj önemli çaıkçası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.