Şimdi Ara

Gardasil Yan Etkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

30 Haziranda HPV asisi Gardasil yapildim (34 Yasinda Erkek), Herhangi bir HPV semptomu yoktu, sadece korunma amacli yaptirdim.

Ilk gun cok yorgun hissettim. Sonraki günlerde yorgunluk biraz daha arttı. 5. günde acayip bi kafa bulanikligi basladi. Bununla beraber agiz çevresinde ve kafa derisinde karıncalanmalar basladi.

Karincalanmalar daha sonra el ve ayaklarda da basladi. 6 Temmuz Cuma gunu Norologa gittim. Refleksleri kontrol etti, EMG testi yaptirdi. Kan testleri yapildi. Pazartesi gunune tekrar cagirdi doktor.

B12 880(yuksek) ve D3 23(dusuk) disinda olculern diger her sey normal cikti.

Pazartesi gunu neredeyse tum semptomlar ortadan kalkti. Doktora gittim ve neredeyse duzeldigimi soyledim. Doktor, kotu hissedersem tekrar gidebileceğimi söyledi.

Sali gunu malesef kafa bulanikligi tekrar basladi, ani bastiran uyku, sonra geri gitmesi, karincalanmalar agiz ici kulak icine ilerledi, ellerim ve ayaklarimda neredeyse her zaman duran karincalanmalar ve bununla birlikte ayaklarda segirmeler basladi. Segirmeler daha sonra bacak ve diger uzuvlara yayildi.

Baska bir norologa gittim,durumu anlatip segirmeleri de gosterdim. Beyin MR i istedi, temiz cikti. Doktor su durumda yapilacak bir seyin olmadigini ve 15 gun sonra bilgi vermemi istedi.

Ara ara gelip giden diger semptomlar
    -- Kol ve bacakta eklem sizlamalari
    -- Goz kurulugu
    -- Dil ucunda uyusma
    -- Asiri susama
    -- Agiz kurulugu

Arkadaslar Gardasil yeni bir asi ve sanirim yan etklileri Turkiye de henuz bilinmiyor. Sizin bu konuyla alakali bilginiz var mi ? yahut boyle bir durumla ilgi gosterebilecek doktor tanidiginiz ?

Hepinize tesekkurler

(not : ingilizce klavye oldugundan turkce karakterleri yazamadim kusura bakmayin)

• Merhaba,yanetliler ne kdr sürdü acaba?geçti mi ?
  • Merhaba ,yan etkiler ne kde sürdü acaba devam etti mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.