Arkadaşlar merhaba. Güncel bir sorunum ile ilgili fikirlerinizi almak istedim. ASUS K53sj notebook'um var. Eski bir makine biliyorum ancak uzun yıllardır sorunsuz çalışıyordu. Geçen yaz ekran gittiği için led ekranı değiştirmek durumunda kaldım. Altı ay makineyi sorunsuz kullandım. Ancak son zamanlarda çalışırken bazen birden bire görüntü gidiyor (siyah ekran) ve ekran çerçevesinin alt orta kısmına parmakla bastırdığımda görüntü yeniden geliyor. Bir süre sonra sorun tekrarlanıyor. Makine bu arada normal çalışıyor başka herhangi bir sorun yok. Şimdi sorun led ekranla mı ilgili sizce ve ekranı aldığım yere gönderip tamrini/yenisini mi isteyeyim. Yoksa sorun flex yani ekran kablosu olabilir mi? Malum kablo da oldukça eski. Karar veremedim sorun kabloda mı yoksa led ekranda mı:(
bence sorun flexte. sökebiliyorsanız söküp bakın, flexe bastırdığınızda geliyorsa flex değişmeli. eğer flex ekrandan çıkmıyorsa ekran değişmeli.
çok teşekkür ederim bilgi için. evet flex kablo çıkarılabiliyor. sanırım çerçevenin alt orta kısmına dokununca flex kabloyu etkiliyor bir biçimde. yoksa led ekrana dokununca görüntü gelmesi herhalde mantıklı bir açıklama değil. flexte iletişim problemi daha mantıklı sanırım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme