Şimdi Ara

Garip bir Mouse takılma sorunu.. [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
65.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sorun 2 hafta önce başladı. Belki daha önce başına gelen olmuştur. Mouse genelde videodaki gibi takılıyor. Bazen hiç takılmadığıda oluyor. Leptopta denedim Mouse'da sorun yok. PC'de başka bir Mouse denedim ve yine aynı sorun var. Farklı USB'lerde denedim yine değişen bir şey olmadı. Donanım parçalarıyla ilgilide bir çok deneme yaptım. BIOS'tan da aynı şekilde. Overclock'lu ya da Overcock'suz değişen bir şey olmadı. Denemediğim yöntem kalmadı. Mouse takılmaya başladığında Başlat'ıda hızlı bir şekilde açıp kapatıyorum. Nadiren o kısımda Mouse ile aynı anda takılıyor. Yeni Power Supply'i taktıktan sonra bir yanık kokusu gelmişti. Eskisi yeterince güç veremediği için değişmek zorunda kaldım(Mavi ekran sorunu). PC'yi açtığımda koku geliyor kapatınca gelmiyordu. Neyse bir süre sonra ne yandıysa bitti ve artık koku geçti. Anakartı ve diğer parçaları tamamen söktüm ve inceledim fakat herhangi bir gariplik göremedim. Sadece kasa fanlarından birinde yanık kokusu vardı. İçini açıp bakmadım. Şuanda o fan kasaya takılı değil zaten. Sanırım emin olmak için fanı sökmem gerekiyor. Sorunun yeni PSU'dan önce mi sonra mı başladığını hatırlayamıyorum malesef. Driver sorunu olabilir mi bilmiyorum. Formatladıktan sonra driver kurmadan denemedim. Şuanda bu yazıyı yazarkende takılyor. Kusura bakmayın yazı uzun oldu. Umarım yazılımsal bir sorundur.. Okuduğunuz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Video:
    http://www.youtube.com/watch?v=D7guubnomNk&feature=plcp

Eklemek istediğim bir kaç şey daha var. Günde bir kaç kez ekran gidiyor ve PC'yi kapatıp açmak zorunda kalıyorum(Az önce olduğu gibi. Hatta müzik dinlerken oldu. Kulaklığı sonradan mikrofona yaklaştırdım.). Onunda videosunu eklicem. Ekran kartıyla ilgili bir sorunda olabilir sanırım. Yoksa sorun anakartta mı? Ben en iyisi Onboard yani işlemcinin(2500k) ekran kartını bi deneyeyim..

Video:
    http://www.youtube.com/watch?v=GMLEAljN7Y0&feature=plcp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 5 Temmuz 2012; 18:54:41 >

• Yazı çok uzun oldu. Videoları izlemeniz yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Yazı çok uzun oldu. Videoları izlemeniz yeterli olacaktır.
    videodan bir şeyin bilgisayarı kastırıp yavaşladığını çıkardım ama saçma olur sanırım.sıcaklık değerleri normal mi? ayrıca onboard ile denediysen yazabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

videodan bir şeyin bilgisayarı kastırıp yavaşladığını çıkardım ama saçma olur sanırım.sıcaklık değerleri normal mi? ayrıca onboard ile denediysen yazabilir misin?

PC boştayken ya da yükteyken farketmiyor. Yeni formatladım ve virüste yok. Sıcaklıklarda normal, hatta bu havaya göre az bile.. Onboard ile henüz denemedim. 2 saattir sorunsuz çalışıyor. Henüz takılmadı, ekran da gitmedi.. Yine olmasını bekleyip onboard ekran kartını deneyeceğim.. Umarım olmaz tabi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

PC boştayken ya da yükteyken farketmiyor. Yeni formatladım ve virüste yok. Sıcaklıklarda normal, hatta bu havaya göre az bile.. Onboard ile henüz denemedim. 2 saattir sorunsuz çalışıyor. Henüz takılmadı, ekran da gitmedi.. Yine olmasını bekleyip onboard ekran kartını deneyeceğim.. Umarım olmaz tabi.

Alıntıları Göster
    Mause donarken sistemdede böyle takılmalar oluyormu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Videoya dikkatli bakarsanız Flash reklamlarda takılma olmuyor. Hareketli resimlerde herhangi bir takılmaya rastlamadım..
  • quote:

quote:

Videoya dikkatli bakarsanız Flash reklamlarda takılma olmuyor. Hareketli resimlerde herhangi bir takılmaya rastlamadım..

Alıntıları Göster
    Farklı birşey sormaya çalışmıştım örnek vermek gerekirse her hangi bir pencere açtığınızda pencerenin açılışı aynı şekilde donarakmı gerçekleşiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Farklı birşey sormaya çalışmıştım örnek vermek gerekirse her hangi bir pencere açtığınızda pencerenin açılışı aynı şekilde donarakmı gerçekleşiyor.

Alıntıları Göster
    böyle garip sorunları yapsa yapsa anakart yapar. bendede olmuştu saçma sapan hatalar ufak ufak donmalar . cpu kullanımı artması felan hep anakartın işi. bios update dene bi.
  • quote:

Hayır, öyle bir şey olmuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

böyle garip sorunları yapsa yapsa anakart yapar. bendede olmuştu saçma sapan hatalar ufak ufak donmalar . cpu kullanımı artması felan hep anakartın işi. bios update dene bi.

BIOS'u yeni güncelledim. UEFI BIOS yükledim. Bence anakarttan oluyor ama sadeec Mouse'nin donması ilginç. Tabi ara sırada ekran gidiyor. Ekran kartımda garantiden yeni değişti. MSI R6850 OC.
  • quote:

BIOS'u yeni güncelledim. UEFI BIOS yükledim. Bence anakarttan oluyor ama sadeec Mouse'nin donması ilginç. Tabi ara sırada ekran gidiyor. Ekran kartımda garantiden yeni değişti. MSI R6850 OC.

arkadaşındada bilgisayar felan varsa parçalarını test edebilirsin onda ama anakart gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

arkadaşındada bilgisayar felan varsa parçalarını test edebilirsin onda ama anakart gibi duruyor.

Bi arkadaşada aynı sistemi topladım. Ama anakartı denemek baya zahmetli bir iş olacak. Ama dün geceden itibaren herhangi bir sorun çıkarmadı. Daha önce ekran gittiğinde beklemeden PC'yi kapatıyordum. Dün gece bekledim(2. video) ve 5dk sonra tamamen dondu. Sonra kapatıp açtığımda bilgisayar düzelmişti. Belkide aklı başına gelmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 4 Temmuz 2012; 17:40:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Alıntıları Göster
    Sanırım hem fikiriz sorun anakartta gibi görünüyor. CPU veya RAM gibi bileşenlerden meydana gelseydi donma komple sisteme yansırdı diye düşünüyorum. Gerçi Flash reklamlardada donması kafamı karıştırmıyor değil. Alakasız olucak ama kullandığınız ekran kartı driver'ını temiz bir şekilde kaldırarak farklı versiyon kurmayı denedinizmi?

• Peki mouseyi kullandigin zemin yuzunden bu sorun yasaniyor olamazmi? Mousepadle kullannmayi dene birde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sanırım hem fikiriz sorun anakartta gibi görünüyor. CPU veya RAM gibi bileşenlerden meydana gelseydi donma komple sisteme yansırdı diye düşünüyorum. Gerçi Flash reklamlardada donması kafamı karıştırmıyor değil. Alakasız olucak ama kullandığınız ekran kartı driver'ını temiz bir şekilde kaldırarak farklı versiyon kurmayı denedinizmi?

Flashlarda donma olmuyor. Sadece mouse donuyor. Yanlış anlaşıldı sanırım..

Boşta ve yükte herhangi bir sorun yok..

Boşta

Yükte

Driver'in son versiyonunu kullanıyordum. Birde beta son versiyon kullanayım dedim, değişen bir şey olmadı. Ama dünden itibaren halen daha PC de kasma olmadı henüz..

• quote:

Orijinalden alıntı: firebird8

Peki mouseyi kullandigin zemin yuzunden bu sorun yasaniyor olamazmi? Mousepadle kullannmayi dene birde.

Logitech M505 ve RAZER GOLIATHUS Large kullanıyorum. Mouse'yi leptopta denedim sorun çıkarmadı..
  • quote:

quote:

Peki mouseyi kullandigin zemin yuzunden bu sorun yasaniyor olamazmi? Mousepadle kullannmayi dene birde.

Logitech M505 ve RAZER GOLIATHUS Large kullanıyorum. Mouse'yi leptopta denedim sorun çıkarmadı..

Alıntıları Göster
    Şimdi hatırladım arkadaşlar. İşlemci macununu yeniledikten sonra böyle olmuştu.. Vidaları aşırı sıktığımı hatırladım(Xigmatek Gaia). Anakartta kastı tabi. 8 vidayıda normal haline getirdim ve PC'yi açtım. Takılma artık her safhada vardı. Bende işlemci fanını durdurarak AIDA64 ile 5dk stabil testi yaptım. İşlemci 4-4.5dk 87 derecede çalıştı. Tabi anakartın o kısmıda aşırı ısınmış oldu. Bu işlemi 2 kere tekrarladım. Şuanda hiç bir sorun kalmadı.. Sorunun kaynağı benmişim yani..

• quote:

Şimdi hatırladım arkadaşlar. İşlemci macununu yeniledikten sonra böyle olmuştu.. Vidaları aşırı sıktığımı hatırladım(Xigmatek Gaia). Anakartta kastı tabi. 8 vidayıda normal haline getirdim ve PC'yi açtım. Takılma artık her safhada vardı. Bende işlemci fanını durdurarak AIDA64 ile 5dk stabil testi yaptım. İşlemci 4-4.5dk 87 derecede çalıştı. Tabi anakartın o kısmıda aşırı ısınmış oldu. Bu işlemi 2 kere tekrarladım. Şuanda hiç bir sorun kalmadı.. Sorunun kaynağı benmişim yani..

Tam türk işi çözmüşsün hocam :))

• quote:

quote:

Türk olduğumuzdandır. :)

• quote:

quote:

quote:

Türk olduğumuzdandır. :)

Konu garip çözüm garip :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.