merhaba arkadaşlar. az çok bilgisayardan anlayan birisiyim ama bu sorun beni deli etti. masaüstü bilgisayarım sorunsuz çalışıyordu ancak en son açma girişimimde siistemin çöktüğünü fark ettim:
power düğmesine basınca düğmeye ışık geliyor işlemci fanı, hard disk ve sistem fanları bir ufak tur atıyor ama sonra duruyor. sonra pwr tuşuna basmasam da yine fanlar dönüyor, duruyor. yine aynı şeyler devam. psu çöktü dedim herhalde psu'yu değiştim yine olmadı. ram'leri çıkarttım işlemciyi çıkarttım falan sorun düzelmiyor. işlemciyi çıkarttığımda termal macunun (heatsink) kalmadığını gördüm, ben çıkartınca mı öyle oldu yoksa işlemci çok ısınınca otomatikman mı kapanıyor.. bilemiyorum..
sanki power düğmesi takılı kalmış gibi ama o da görünmüyor. sizce sorun nereyle alakalıdır? başka bir kasada deneme imkanım şu an yok. kafam çok karıştı.
cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.
Fişten çekin, tekrar taktığınızda direkt açılmaya mı teşebbüs ediyor ? Eğer öyleyse power tuşunda bir sorun var demektir. Termal macundan kaynaklanabilir bu da bir ihtimal.
fişten çekip takınca açılmaya teşebbüs etmiyor. ama power tuşuna bir kez basınca olaylar tekrarlanıyor.
Bilgisayarı power tuşundan değil de power iğnelerine kısa devre yaptırarak çalıştırmayı deneyin eğer sorun ondaysa çözülecektir.
İşe yaramazsa bios jumperlarını atlatın cmos u sıfırlayın sorun anakartta ise çözülecektir.
Bileşenleri çıkartıp yenisini takmak yerine çıkartıp takmadan deneyin eğer herhangi bir bileşende ise anlaşılacaktır eğer devam ediyorsa anakarttadır.
İşlemci iyice ısınmadan kendini kapatmaz termal macun hiç kullanmasanız bile masaüstüne kadar sizi götürür o konuda bir sorun olmaz
teşekkürler cevaplar için en kısa zamanda hepsini deneyeceğim.
pili çıkarttım sonra denedim bu sefer açıldı ancak şimdi değişik hatalar alıyorum :)
power tuşu çalışıyor ama bazen. ekrana görüntü geliyor hard diskleri ararken kapanıyor bilgisayar pat diye.
ramleri takmayınca ram uyarısını veriyor bekliyor ama bazen de iki saniye sonra kapanıyor. bazen kendisini açmaya çalışıyor yine kapanıyor
kafam şimdi daha da karıştı. en ilginci bazen hiç açılmıyor elektrikteyken. gidiyorum başka prize takıyorum elektrik geliyor. prizde mi bir sorun oldu diye düşünüyorum ama o da imkansız gibi.
bir ara o vaziyette çalışırken bir plastik yanma kokusu aldım gibi ama emin olamadım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme