Şimdi Ara

Garip Fps sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende lenova z500 var pc'yi alalı bir bucuk yıl oldu. Bir ay öncesine kadar en yüksek kalitede sabit 60 fps ile oynuyordum hiç bir sekilde fps düşme yaşamadım.
    1 aydır fps oyunun 5 10 dk sı gectikten sonra fps 40 50 arasına düsüyor. alt tap yapıp tekrar oyuna döndügümde ortalama bir dakikalığına düzeliyor.
    sorunu cok araştırdım hiç birşey bulamadım ekran kartım güncel 1 aydır sorunu cözmek amacı ile 3 4 kere format atmışımdır. Fanı temiz daha dün acıp temizledim hiç toz olmamasına ramen.
    ekran kartım gforce 645m ve oyunu nvdia ayarlardan direk olarak yüksek grafik işlemci ile calıştırıyorum.
    orta ayarlarda 150 fps tf de 80 fps veriyor ama malesef kendi kendine 40 fps ye düsüyor ve alt tap cekene kadar 40 da kalıyor
    yardımcı olursanız sevinirim ve yardımlarınız icin şimdiden teşekkürler

• kardeşim sorunun bana kalırsa ekran kartının driver'ı ile ilgili. muhtemelen ekran kartın otomatik güncelleştirme almış. kartına uygun ekran kartı driverını pc'nin sitesinden bulup indir. şuan kullandığın ekran kartı driverını kaldır ve indirdiğin sürümü kur. muhtemelen düzelecektir.
  • Bu tarz sorunlar bendede mevcut FPS Limitsiz almak yerine 80 yap ayarları da en düşük seviye çek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle ilgilendiginiz icin teşekkür ederim. ekran kartı driver'ı nı silip kendim indirdim. Ayrıca Geforce experience ilede günceleyerek denedim experience ile optimize ettigimde en yüksek kalitede 60 fps olarak calıstırıyor yine sorunda acıkladıgım gibi sonradan kendi 40 fps ye düşüyor...

En düsük seviyeye cekip oynamak geçiştirme yöntemi olur sorunu cözemezsem dediginizi yapacagım ama öncelikle eskisi gibi kaliteli bi görüntü istiyorum
  • Sorununuz %80 ısınmadan kaynaklı bir durum. İsterseniz MSI Afterburner, AIDA 64 tarzı bir program indirin ve ekran kartı sıcaklığınızı kontrol edin. Alt tab yaptığınız anda sıcaklık 15-20 derece düştüğünü göreceksiniz. Laptop'tan skyrim oynarkenki halimi hatırlıyorum da, ekran kartı 10dkda 95 derecelere çıkıyordu. 2sn alt tab yapıyordum 70lere düşürüp tekrar oynuyordum.

Fan temizleme falan da bir yere kadar, laptoplarda ekran kartını tam güçte kullanmaya başladığınızda ısınma sorunu ortaya çıkıyor. Ya teknik servis'e biraz para bayılıp profesyonel bir şekilde temizlettirin, ya soğutucu alın mümkünse

Bir başka ihtimal de RAM. Eğer 2-3GB gibi bir RAM'iniz var ise oyuna girerken görev yöneticisinden lolclient'i kapatmayı deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: CrashBone

Sorununuz %80 ısınmadan kaynaklı bir durum. İsterseniz MSI Afterburner, AIDA 64 tarzı bir program indirin ve ekran kartı sıcaklığınızı kontrol edin. Alt tab yaptığınız anda sıcaklık 15-20 derece düştüğünü göreceksiniz. Laptop'tan skyrim oynarkenki halimi hatırlıyorum da, ekran kartı 10dkda 95 derecelere çıkıyordu. 2sn alt tab yapıyordum 70lere düşürüp tekrar oynuyordum.

Fan temizleme falan da bir yere kadar, laptoplarda ekran kartını tam güçte kullanmaya başladığınızda ısınma sorunu ortaya çıkıyor. Ya teknik servis'e biraz para bayılıp profesyonel bir şekilde temizlettirin, ya soğutucu alın mümkünse

Bir başka ihtimal de RAM. Eğer 2-3GB gibi bir RAM'iniz var ise oyuna girerken görev yöneticisinden lolclient'i kapatmayı deneyin.

Cok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. Simdi siz söleyince ısınmadan olabileceğini denemek istiyorum program indirip. Dün fanımı temizlerken yardımcı olan arkadaşım exper teknik servis elemanı pırıl pırıl oldu fan takarken parladıgını gördüm 1 aydır bu sorun oldugundan beri cok iyi olmasada idarelik bi soğutucu aldım bu sekilde kullanıyorum.
    birazdan programı indirip özel oyunda ısı değerlerini belirtirim

Edit: pc özelliklerim
    Geforce GT 645M
    intel core i5-3210m cpu
    6GB ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoBByBye -- 28 Ağustos 2014; 11:49:34 >

• LoBByBye L kullanıcısına yanıt
    Özel oyunda o kadar sıkıntı olmayabilir. bomboş harita, ARAM falan girin, hem aram biraz daha zorluyor. orada çok efekt var. bir de 5kişi sürekli olduğu için teamfightlar için fps'niz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ekran kartınız çok eski bir karta benzemiyor, eğer ısınma ekran kartında ise ekran kartını underclock yapabilirsiniz.
    İşlemcide ısınma varsa işlemcinin termal macunu erimiş bitmiş olabilir onu yenileyebilirsiniz.

ama yeterli deneyime sahip olmadığınızı düşünüyorsanız termal macun işini profesyonellere bırakın. underclock'u araştırıp kolayca yapabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her şey icin çok çok teşekkür ederim dediklerini yapıcam underclock icin biraz araştırmam gerek daha önce hiç böle bi deneyimim olmadı. artık bu kadar şeyden sonra hala aynı sorun varsa kaldırıp duvara vururum heralde en kısa zamanda bir işe girip yenisini almaya bakıcaz artık
  • LoBByBye L kullanıcısına yanıt
    kardeşim aynısı banada oluyordu kuzenimede oluyordu pc yi aç içine bi fön makinesi ile hava tut fanlara felan direk geçer
  • 4 senedir asus kullanıyorum g73 republic of gamers serisi 60fpsnin altına düşmüyodu highda 4 sene sonra oyunda donmalar oldu sürekli donuyordu açtık içini ısparta halısı çıktı içinden temizledik macununu sürdük canavar şuan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece tozlanma bende temizletmeden önce fps 35civarında oynuyordum şuan içini temizlettim şuan 100-120fps arasında oynuyorum git temizlet hiçbir sıkıntın kalmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.