Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.672
Cevap
47
Favori
101.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende tamamen kaldırıp tekrar indirip deneyeceğim. Bakalım işe yarayacak mı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

bir şey sormak istiyorum

bende fenix 6 pro var

gps ile yaptığım etkinliklerin başlangıç saatini hep 1 saat geri olarak kaydediyor.stravaya doğru aktarıyor.

ama garmin hesabımdaki bilgilere hep 1 saat geri olarak kaydediyor.

saat ayarlarını manüel olarak ayarlasamda gps ten al diyip ayarlasamda bir türlü olmadı.ama iç mekanda bir kayıt yaparsam onda sorun yok.saati düzgün kaydediyor.

bunun çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

her seferinde elle ayarlamaktan gına geldi :)

• Hakanergul kullanıcısına yanıt

Bende de bu şekilde. Tam olarak sebebini bilmiyorum ama Connect'teki saat dilimleri ile de ilgili olabilir. Çok önemsediğim bir şey değil ama bazı denemeler yapacağım bir ara.

• Bir saatin önemi yok ama stravaya düzgün atmasında çok enteresan.

ben gsrmin hesabıımın profil sayfasından lokasyon değişiklikleri yaptım hiç biri fayda etmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakanergul

merhaba

bir şey sormak istiyorum

bende fenix 6 pro var

gps ile yaptığım etkinliklerin başlangıç saatini hep 1 saat geri olarak kaydediyor.stravaya doğru aktarıyor.

ama garmin hesabımdaki bilgilere hep 1 saat geri olarak kaydediyor.

saat ayarlarını manüel olarak ayarlasamda gps ten al diyip ayarlasamda bir türlü olmadı.ama iç mekanda bir kayıt yaparsam onda sorun yok.saati düzgün kaydediyor.

bunun çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

her seferinde elle ayarlamaktan gına geldi :)

herkeste durum aynı ;) connect saati nereye göre ayarlıysa artık hep öyle nedenini ben de bilmiyorum kurcalamadım da.

Stravaya veya diğer uygulamalara atınca normal gösteriyor. Kendi saati de doğru ama Garmin connectte öyle 1 saat geri gösteriyor

• bisikletrehberi kullanıcısına yanıt
    O zaman genel bir sorun var
    Peki bir şey sorucam bu soruyu ilgilenen tüm arkadaşlara da sormak istiyorum harita olarak default haritaları mı kullanıyorsunuz yoksa telefona başka bir harita yüklediniz mi ben default kullanıyorum ama etkinliklerde yürüdüğüm yeri haritada tam yerinde göstermiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakanergul

O zaman genel bir sorun var
    Peki bir şey sorucam bu soruyu ilgilenen tüm arkadaşlara da sormak istiyorum harita olarak default haritaları mı kullanıyorsunuz yoksa telefona başka bir harita yüklediniz mi ben default kullanıyorum ama etkinliklerde yürüdüğüm yeri haritada tam yerinde göstermiyor

soruyu tama anlamadım. Connectte harita seçebiliyorsunuz incelerken, onun dışında cihaza harita yükleyebilirsunuz openstreetmap falan

• quote:

Orijinalden alıntı: bisikletrehberi

soruyu tama anlamadım. Connectte harita seçebiliyorsunuz incelerken, onun dışında cihaza harita yükleyebilirsunuz openstreetmap falan

Alıntıları Göster

yüklendiğini biliyorum fazla incelemedim.ama telefon bağlayrak bir şekilde yaparım benim sormak istediğim;deneyip iyi bulduğunuz,gittiğiniz yeri tam olarak doğru yerde işaretleyen bir harita varmı

İşaretleme haritadan başka GPS sistemi ile de ilgili. Haritada yol olarak gördüklerimiz haritada çizilmiş ince bir çizgidir. Yolun tam ortasında da dursak haritada sağında ya da solunda görünebiliriz. Ama değişik yerlerde görünmeler vs. GPS ile de ilgili oluyor. Binaların arasında mesela, uyduların hareketine göre sabit durduğumuz yerde görünen konumumuz bile değişebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

İşaretleme haritadan başka GPS sistemi ile de ilgili. Haritada yol olarak gördüklerimiz haritada çizilmiş ince bir çizgidir. Yolun tam ortasında da dursak haritada sağında ya da solunda görünebiliriz. Ama değişik yerlerde görünmeler vs. GPS ile de ilgili oluyor. Binaların arasında mesela, uyduların hareketine göre sabit durduğumuz yerde görünen konumumuz bile değişebiliyor.

evet amerikalılar güvenlik sebebiyle gps i zaten bilerek tam konumlandırmıyorlar. 20-25 mt fark edebiliyor.ama buna uygun haritalarda vardır diye düşünüyorum..gps konumu bazen yansıyan bir yüzeyin yakınında olduğunda bile sapıtabilyormuş.ama stravada bazı fenix 5x kullanan arkadaşların bile haritasına bakıorum.benimkine göre daha düz bir satıhta görünüyor.benim sürüşlerimde düz sürüş yapsamda sanki yılan şeklinde sürüş yapmışım gibi göseriyor. bazende belirgin zikzaklar oluşuyor.yani düz bir hatta sürüş göstermiyor.ama benim saat gps ve galileo u şimdi gps glonasa aldım şuanda daha iyi sanki

Haritalardaki yol vs. öğelerin ölçü verilerine bağlı. Genelde Garmin için yayınlananlarda aralarda çok fark yok, daha ziyade renk tonu ile ayırılıyor yollar. Ve farklı zoom seviyelerinden görünebilirlik ile.

Fenix 5X ile GPS > Galileo çok iyi mesafe ve hız doğruluğu veriyordu bende. GPS + Glonass ile 400 metre döngüde 10 - 15 metreye kadar kayma olurken GPS + Galileo seçeneğinde 10 KM sonrası bile başladığım yere çok yakın yerlerde turu atlıyordu.

Haritadaki izleri karşılaştırırken aynı ortamda yapılmış etkinlikleri karşılaştırmak gerekli. Açık tarla yolunda yapılan bir koşu ile şehir içinde bina koridorları arasındaki bir koşu arasında her türlü fark olacaktır. Bu yüzden aynı ortamda karşılaştırma yapmak uygun. Ha yavaş yürüme vs. etkinliklerde de daha fazla zikzak olması normal. İlle doğru çizgilere önem veriliyorsa GPS modu Smart olarak değiştirilebilir, ama bu durumda kaydedilen veriler de saniyelik kaydedilmiyor olacak.

• quote:

Haritalardaki yol vs. öğelerin ölçü verilerine bağlı. Genelde Garmin için yayınlananlarda aralarda çok fark yok, daha ziyade renk tonu ile ayırılıyor yollar. Ve farklı zoom seviyelerinden görünebilirlik ile.

Fenix 5X ile GPS > Galileo çok iyi mesafe ve hız doğruluğu veriyordu bende. GPS + Glonass ile 400 metre döngüde 10 - 15 metreye kadar kayma olurken GPS + Galileo seçeneğinde 10 KM sonrası bile başladığım yere çok yakın yerlerde turu atlıyordu.

Haritadaki izleri karşılaştırırken aynı ortamda yapılmış etkinlikleri karşılaştırmak gerekli. Açık tarla yolunda yapılan bir koşu ile şehir içinde bina koridorları arasındaki bir koşu arasında her türlü fark olacaktır. Bu yüzden aynı ortamda karşılaştırma yapmak uygun. Ha yavaş yürüme vs. etkinliklerde de daha fazla zikzak olması normal. İlle doğru çizgilere önem veriliyorsa GPS modu Smart olarak değiştirilebilir, ama bu durumda kaydedilen veriler de saniyelik kaydedilmiyor olacak.

ben de şöyle bir durum oldu...uzun süredir hep gps+galileo olarak ayarlamıştım.bisikletimde km saati var.bir tura çıktığmda mesela 60-70km yaptığımda illaki 500-600mt garmin daha az ölöüm yapıyordu.ama son yaptığım turda bu sefer garmini gps +glonass yaptım ve uzun süredir elde edemediğim bir sonucu elde ettim aralarındaki fark 63km de sadece 60mt oldu.yani binde bir hata payı oldu.tabi bu kadar iyi bir oran olması devamlı sahilde sürmemde kaynaklanıyor diye düşünülebilir.çünkü bina aralarında gitmek ile açık alanda gitmek illaki farklı ölçebilir.ama yinede bu farkın çok iyi olduğunu düşünüyorum.çümkü daha öncede sahil sürüşlerim olmuştu bu kadar düşük hata payı olmamıştı.

• Dostlar, garmin fenix 6x pro solar titanyum almak istiyorum. Önerir misiniz? Ya da tavsiye ettiğiniz bir model var mı?

Bisiklette zaten genel olarak sıkıntı olmaz pek. Çünkü hızlı bir hareket var ve sabit bir noktada duruyor cihaz, yürüyüş ya da koşu gibi ileri geri yukarı aşağı sallanıp sinyali aldığı açı sürekli değişmiyor. Bisikletin kilometre saatini neyle kalibre ettiniz?

• burakay27 kullanıcısına yanıt

Bütçe olarak sıkıntı çıkarmıyorsa alabilirsiniz. Daha üstü bir cihaz yok zaten şuanda. Bu yaz Fenix 7 serisi çıkacaktı normalde ama pandemi nedeniyle vs. gecikir mi ne olur hiç fikrim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakay27

Dostlar, garmin fenix 6x pro solar titanyum almak istiyorum. Önerir misiniz? Ya da tavsiye ettiğiniz bir model var mı?

bende kesinlikle öneririm bende 6 pro var 1 seneye yakın bir zamandır kullanıyorum.daha önce apple wath 4 vardı onu satıp bunu aldım.amazon almayandan bana buradaki fiyatın çok altında geldi.muhtemelen yine daha uyguna gelecektir.yinede araştır.ama solar modeline o kadar fark vermene gerek yok diye düşünüyorum.çünkü zaten 6 pro bile günlük kullanımda yeterliyken ondan daha büyük pile sahip 6x pro günlük ihtiyacını hayli hayli karşılar istediğin kadar yoğun kullan evden %100 le çıkarsan akşama kadar şarjını zaten bitiremezsin.bitse bile zaten yanında power bank taşısan bile 10-15dk şarja koysan sana ekstradan 4-5 saatlik kullanım sağlar.benim para verdiğim elektronik ciazların içinde pişman olmadığım yegane ürünlerden biridir.gerçekten bana 1 senede çok faydası oldu.garmini sadece saat olarak düşünme bir garmin hesabı açıp tüm etkinliklerini oraya attığında sana çok ayrıntılı istatisikler veriyor.ayrıca bir strava hesaba otomatik bağlarsan garmini senronize ettiğinde otomatik olarak etkinliğin strava hesabınada import oluor.istemezsen bu özelliği kapatıp ellede verieri garmin hesabından export edip strava yükleyebilirsin.bir de mesela bisiklet sürüşü mü yaptın sana istediğin aralıkta yada toplam ne kadar sürdüğünü kap atış ortalamanı,kandaki oksijenin ölçümü gibi birçok ayıntılı istatiki bilgileri veriyor.

adım sayı istatisklerini hafta lık aylık ve yıllık olarak görebiliyorsun.yani senin anlayacağın garmin CAN'dır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 28 Haziran 2021; 0:34:58 >

• quote:

Bisiklette zaten genel olarak sıkıntı olmaz pek. Çünkü hızlı bir hareket var ve sabit bir noktada duruyor cihaz, yürüyüş ya da koşu gibi ileri geri yukarı aşağı sallanıp sinyali aldığı açı sürekli değişmiyor. Bisikletin kilometre saatini neyle kalibre ettiniz?

bisikletimin km saati analog yani tekerleğin dönüş hızına göre veriyi hesaplayanlardan ben 28" olarak hesap bile yapmadım.çok doğru olsun diye tekelerğin çapını mezroyla ölçerek manuel girdim.

Kullanılan lastik modeli ve hava basıncına göre bile bu ölçümler değişebiliyor. Arada ciddi farklar olmadığından önemsemeye çok gerek yok tabi.

Dostum yorumların için teşekkürler... Ben bu saati en azından 1-2 hafta şarj etmeden kullanabiliyor muyum o önemli benim için... Ölçümleri doğru mu, bataryası ölünce değiştirilebiliyor mu? 6 pro ile 6x pro arasında tek fark solar mı ya da 6 ile çok fark var mı?

• GPS aktivitesi olmadan birkaç haftalık kullanım mümkün. Tabi tüm gün PulseOx kaydını da kapatmak gerekebilir. Ama GPS aktivitelerinde batarya hızlı tükeniyor, saatte %3 gibi bir tüketim oluyor GPS aktivitesinde. Tabi bunda da kullanılan navigasyon uydusu kümesi ve aktivite ayarlarına göre bu tüketim azaltılabilir. Ama her gün birer saatlik GPS aktivitesi ile X sürümü bir haftayı çıkarır. Rahat çıkarır vs. diyemiyorum, çümkü kullanıma çok bağlı bir şey. Çok komplike saat yüzleri ve uygulama kullanımı ile, yoğun bir bildirim trafiği ile azalabiliyor bu değer.

Solar 6s, 6, 6X tüm saatlerde olan bir model ve güneş pili var bunda. Çok önemli bir ayrıntı değil şuanda ama güneşli havalarda batarya tüketimini çok azaltabiliyor. Solar olmayan modeller daha ucuz. Safir olmayan camlı modeller de biraz daha uygun. Kendim 6X Pro kullanıyorum ve camı safir değil ama bir sıkıntısı yok.

6 ve 6X arasında kasa boyutu farkı olduğu için batarya boyutu farkı da var, 6X'te 420 mAh batarya var. Diğerlerinde daha azdır. Bu da batarya ömrü olarak avantaj veriyor.

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.