Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.671
Cevap
47
Favori
101.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın. Gps’ye çok ihtiyacım olacağını sanmıyorum. Evet 6x pro modellerde safir cam yok. Solar olduğu için mi kullanmıyorlar onu pek çözemedim. Tissot connect titanyum ve casionun wear işletim sistemli modelli gsw-h1000 arasında kaldım. Ben koşu, yüzme ve fitness antrenmanları yapan biriyim. Garmin’in özellikleri ve ölçümleri bana daha tutarlı gibi geliyor. Bir de bu kadar para bayıldıktan sonra düşük çözünürlüklü ekran ve dandik saat arayüzlerinle karşılaşmak istemiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • burakay27 kullanıcısına yanıt

Hocam, mesajınızda Solar kısmı biraz kafa karıştırmış gibi diye yazdım. Pro Solar güneş pili bulunduran modeldir ve Solar olmayan Pro modellerde bu özellik yoktur. Sapphire modellerde cam safirdir ve daha pahalıdır. Pro model safir cama para vermek istemeyenler için olan bir modeldir ve daha uygundur fiyatı. Safir ışığı çok iyi geçirmez, ekran biraz daha karanlık ve açıya göre mavimsi görünür. Pro Solar modellerde ışığı iyi geçirebilmesi için Power Glass diye bir cam kullanılır. Bu da Gorilla Dlass DX idi sanırım ama tam emin değilim şimdi.

Bence bir yerde görmeden almayın bu cihazları. Çünkü Fenix'ler ekran kalitesi için alınacak saat değillerdir. Şuanki en babası Fenix 6X serisi bile 280x280 ekran çözünürlüğüne sahip. Garmin Venu 2 modelinde bile 415 x 415 ekran var. Bu saatlerin özelliği güneş altındaki aktivitelerde çok iyi görünürlük sağlamaları. Ekrandaki her şeyi çok rahat görüyorsun. Ama yüksek çözünürlük bir görüntü vermiyor öyle. Kişisel bir şey hani. Ben çözünürlüğü biraz daha iyi diye şuanda yüksek çözünürlük AMOLED ekrana geçmeyi düşünmem, ama bazısı da karanlıkta ışık saçmayan böyle bir ekrana geçmek istemez.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam, solar safir olayını çok güzel açıklamışsınız. Şimdi netleşti her şey... Şu çözünürlük olayını da şöyle açıklayayım; Xiaomi’nin amazfit modellerinde amoled ekran olsa da, renklerde sanki böyle ucuz atari görüntüsü var. (digital göstergeler) Ben bu tip görüntü kirliliğini sevmiyorum. Mesela Tag heuer connected’in ekranı amoled mi bilmiyorum ama saat, göstergelerdeki renk dağılım kalitesiyle bile ben burdayım diyor. Garmin’de bu ambiyansı alabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: burakay27

Hocam, solar safir olayını çok güzel açıklamışsınız. Şimdi netleşti her şey... Şu çözünürlük olayını da şöyle açıklayayım; Xiaomi’nin amazfit modellerinde amoled ekran olsa da, renklerde sanki böyle ucuz atari görüntüsü var. (digital göstergeler) Ben bu tip görüntü kirliliğini sevmiyorum. Mesela Tag heuer connected’in ekranı amoled mi bilmiyorum ama saat, göstergelerdeki renk dağılım kalitesiyle bile ben burdayım diyor. Garmin’de bu ambiyansı alabilir miyim?

Hayır bulamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakay27 kullanıcısına yanıt

Garmin öncelikle AMOLED ekran kullanmaz. MIP kısaltmalı, Memory In Pixel (bellekte piksel) denen bir sistem kullanan, ekrandaki görüntünün sadece güncellenmesi için enerji harcanan bir ekran tipi kullanır. Bu modellerin ekranlarında da renk sayısı genelde 64'tür. Daha eski ya da ucuz cihazlarda 16 veya 8 renk de kullanılabilir. Aşağıdaki görselde renk paletindeki renkleri görebilirsiniz.

Garmin Akıllı Saat

Bu ekranlar güzel görüntü amacıyla saat alacaklara pek hitap eden ekranlar değil. Bu yüzden, dediğim gibi kendiniz bir cihazı görmeden almayın.

Bu tip ekranlar kullanan Garmin cihazlarının ekranlarını görebileceğiniz videolar ekleyeyim.

Bu da karanlıkta aydınlatmalı görünüm.

...

Burada neredeyse Fenix 3'ün desteklediği renkler de görünüyor.

...

Bir oyun bu da ama lamba ışığında bu:

Ekranda harita görünümü ile ilgili görüntüler görebileceğiniz bir video. Harici yüklenmiş haritalar tabi bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Garmin öncelikle AMOLED ekran kullanmaz. MIP kısaltmalı, Memory In Pixel (bellekte piksel) denen bir sistem kullanan, ekrandaki görüntünün sadece güncellenmesi için enerji harcanan bir ekran tipi kullanır. Bu modellerin ekranlarında da renk sayısı genelde 64'tür. Daha eski ya da ucuz cihazlarda 16 veya 8 renk de kullanılabilir. Aşağıdaki görselde renk paletindeki renkleri görebilirsiniz.

Bu ekranlar güzel görüntü amacıyla saat alacaklara pek hitap eden ekranlar değil. Bu yüzden, dediğim gibi kendiniz bir cihazı görmeden almayın.

Bu tip ekranlar kullanan Garmin cihazlarının ekranlarını görebileceğiniz videolar ekleyeyim.

Bu da karanlıkta aydınlatmalı görünüm.

...

Burada neredeyse Fenix 3'ün desteklediği renkler de görünüyor.

...

Bir oyun bu da ama lamba ışığında bu:

Ekranda harita görünümü ile ilgili görüntüler görebileceğiniz bir video. Harici yüklenmiş haritalar tabi bunlar.

Üstat merhaba, türk bayraklı arayüz çok güzel olmuş elinize sağlık .. forerunner 245 ile de uyumlu mu, hemen indirip kullanmak isterim 😃

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam bayağı faydalı görüntüler olmuş, teşekkür ediyorum.

• Sa arkadaşlar saat dondu kaldı böyle PC ye takınca da tepki yok sadece ışığı yakma tuşu çalışıyor . Garmin iq dan Widget indirmeye çalışıyordum . Ne yapmam lazım ne açılıyor ne kapanıyor

• Bu şekilde

• Garmin Akıllı Saat

• quote:

Kullanılan lastik modeli ve hava basıncına göre bile bu ölçümler değişebiliyor. Arada ciddi farklar olmadığından önemsemeye çok gerek yok tabi.

evet milimlik farklar çok önem arz etmiyor.ama daha büyük farklarda uun mesefalerde biraz farkedebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakay27

Hocam teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın. Gps’ye çok ihtiyacım olacağını sanmıyorum. Evet 6x pro modellerde safir cam yok. Solar olduğu için mi kullanmıyorlar onu pek çözemedim. Tissot connect titanyum ve casionun wear işletim sistemli modelli gsw-h1000 arasında kaldım. Ben koşu, yüzme ve fitness antrenmanları yapan biriyim. Garmin’in özellikleri ve ölçümleri bana daha tutarlı gibi geliyor. Bir de bu kadar para bayıldıktan sonra düşük çözünürlüklü ekran ve dandik saat arayüzlerinle karşılaşmak istemiyorum.

sis651 arkadaşım bu konuda çok güzel açıklamalr yapmış bende onu üstüne belki aynı belkide biraz benzeri açıklama ekleme ihtiyacı duydum

bir kere garmin fenix saatleri tamamen aktivite üstüne kurulu bir saat.yani pilden yana çok verilmli kullanım yapabilmen için görüntüden taviz verilmiş.saatte dokunmatik özellik bile yoktur.ama vernu gibi iwacha benzeyen dokunmatik modelelri de var.ama onlarında kullanım amacı farklı.fenix modelleri garminin multisport grubunda yer alır yani aklına gelebilcek bir çok sporları bu saat ile yapabilrsin.ama senin istediğin ekranı daha güzel bir saatse garminin venu modellei bunu sana verebilir.görünüm olark iwatcha benziyor o saatte de bir çok spor aktivitesini yapabilrsin.fiyatıda fenixlere göre çok daha uygundur.üstelik dokunmatik.

normalde spor yapanlar ve bu saatler ile aktivitelerini ölçenler saatin görselliğinden çok aktivite istatistiklerinin doğruluna,ayrıntısına ve plin uzun süre gitmesine önem verir.en azından ben buna daha çok önem veriyorum.benim gibi düşünen garmin kullanıcılarım eminimki oldukça fazladır.bir de saate sadece aktivitelerinin kaydetmesi olarak bakma.bir garmin hesabı açıp aktivitelerini buraya attığında istediğin zaman bu aktiviteleri raporlarını belli bir zaman aralığında ayrıntılı olarak alabiliyorsun.ben yüzme yapmadım ne tür istatistik vereceğini bilmiyorum

ama devamlı bisiklet sürerim.istediğim zaman haftalık aylık yada genel olarak kalp atış ortalamamı,istediğim zaman aralğında yada aylık olarak ne kadr bisiklet sürmüşüm ve yaptığım etkinlikleri haritada izleyebiliyorum.yani alacağın saatin eğer senin içn önemliyse bunları da verebilmesi lazım.tabi bunlar senin için önemliyse. önemli değilse tabiki görsel olarak daha güzel görüntü veren saatlere bakabilirsin.Fenix sana bu görselliği vermeyecektir.piyasada bu konuda daha ucuz ve ekran görüntüsü olarak daha iyi saatler mevcut.bunun sebebinide yukarıda açıkladım.garmin fenix her ne kadar akıllı bir saat gibi görünsede asıl amacı etkinlikleri kaydetmet.görsellik olarak oled ekran olmak gibi bir iddiası yok.muhtemelen fenix 7 de bu şekilde olacak.oled ekran yada dokunmatik ekran olmayacak.fenix alırsan ekranı çok fazla dert etmemen gerekiyor.dediğim gibi benim gibi bir çok insanın bu modeli alma niyeti aktiviteleri düzgün kaydetmesi ve ayrıntılı bir çok ayarının olmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 29 Haziran 2021; 23:19:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aspergersendrom01

Merhaba, bu hangi arayüz, adresi var mı acaba?

• Hakanergul kullanıcısına yanıt

300 KM üstü yaptığımız sürüşler oldu. Farklı Edge modelleri ve Fenix vs. cihazlarda aldığımız sonuçlar genelde birbirine yakın oluyor ki, farklı evlerde oturmamız gibi nedenlerle bile çok irdelemeye gerek görmedim hiç bu tür farkları. Harita üstünde hesaplanan mesafe ile yakın mı yakın, zaten harita mesafesi de yoldaki pozisyonumuza göre anlamını yitirebiliyor.

• İlkerA. İ kullanıcısına yanıt

Saatte yüklü gelen standart arayüzlerden biri bu.

• Hakanergul kullanıcısına yanıt

Piyasada Fenix'ten daha güzeli Garmin Marq serisi saatler var. Siyah ekranlı, kolda bozuk saat gibi duran o saatlerde pek denk geldiğim güzel saat yok. :D Ha ekranlarının görüntüsü geceleri hoş görünüyor tabi.

• quote:

300 KM üstü yaptığımız sürüşler oldu. Farklı Edge modelleri ve Fenix vs. cihazlarda aldığımız sonuçlar genelde birbirine yakın oluyor ki, farklı evlerde oturmamız gibi nedenlerle bile çok irdelemeye gerek görmedim hiç bu tür farkları. Harita üstünde hesaplanan mesafe ile yakın mı yakın, zaten harita mesafesi de yoldaki pozisyonumuza göre anlamını yitirebiliyor.

aslında ben daha çok km saatinin ayarını km saatine elle girerken 1cm lik fark bile uzun sürüşlerde iki farklı ayarlarda bile çok farkediyor demek istemiştim.ama tabiki sürüşün yanında da çok önemsenecek bir fark olmuyor.ama arada şunuda söyliyim.km saatini tam doğru ayarları girili vaziyette ve aşağı yukarı 13 ayda 3250 km bisiklet sürüşü yaptım km saati fenix 6 pro saatimden 30km kadar fazla gösteriyor şuanda gerçi baktığında 32km az değil.ama genel sürüşüm içnde %1 lik bir fark oluşturuyor ki bu da çok önemli değil aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 1 Temmuz 2021; 1:4:25 >

• bir şey sorucam bu yaptığımız etkinlikleri garmine atıyoruz.ama sonra bir sıkıntı olmasın diye bu yaptığımız etkinlikleriin topluca backup'ını alma ayarı varmı ben baktım göremedim.

garmine iyi güzel ama geçen yıl ben saati teslim aldıktan 1 gün sonra garmin hacklenmiş kullanıcıların çoğu bir kaç gün verilerini sekronize edememişti.hesaplarada girilememişti.o yüzden yaptığımız etkinliklerin backupnu bir yerde arşiv olarak tutmakta herzaman fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 2 Temmuz 2021; 12:30:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakanergul

bir şey sorucam bu yaptığımız etkinlikleri garmine atıyoruz.ama sonra bir sıkıntı olmasın diye bu yaptığımız etkinlikleriin topluca backup'ını alma ayarı varmı ben baktım göremedim.

garmine iyi güzel ama geçen yıl ben saati teslim aldıktan 1 gün sonra garmin hacklenmiş kullanıcıların çoğu bir kaç gün verilerini sekronize edememişti.hesaplarada girilememişti.o yüzden yaptığımız etkinliklerin backupnu bir yerde arşiv olarak tutmakta herzaman fayda var.

evet bilgisayara bağlayıp fit dosyalarını kopyalayabilirsiniz. Ayrıca diğer verilerin de dosyası var. yedekleme otomatik dosya olarak yapıyor kurtarma için diye biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.