Şimdi Ara

Garmin Cihazları Yanlış Rota Çizimleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
13.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Açıklamalarınızı okumuş olmaktan dolayı duyduğum memnuniyetimi size söylemek isterim . Köy yolları ve topografik haritalar konusunda yazdıklarınız beni aydınlattı yalnız hala basarsoft haritanızın Garmin yazılımı altında bazı şehirlerarası rota çizimlerinde yaptığı hatalar,basemap 'i kaldırmış olmama rağmen devam ediyor.Yukarda ogoksel arkadaşın aldığı aynı sonuçları bende aldığımdan buraya birkez daha görüntüsünü koymadım.Bu sorunun en kısa zamanda çözümünü sizlerden rica ediyoruz.İnsan başka ülkelerde gördüğü başarılı ürünleri çalışmaları kendi ülkesinde de görmek istiyor. Bu nedenle sizlere olan güvenimi belirtir ,çalışmalarınızda başarılar dilerim.
  • Selamlar Arkadaslar,

Bu rota cizimleri icin detayli incelemeleri ekibimiz yapmakta. Bunun sebebini buluncaya kadar da bakacagiz. Bu arada kullandigimiz yazilim, Garmin'in kendi orijinal calismalari icin degil, dis kullanicilari icin olusturdugu bir yazilim. Dolayisi ile cok net bir sekilde en ciddi destegi alabildigimiz urun diyebilmemiz kolay degil. Bununla birlikte eger bu tur hatalari olusturuyorsa, bunlari duzelteceklerinden ve bizimde bunu takip edecegimizden emin olabilirsiniz. Sonucta IGO'da duzgun calisiyorsa, Garmin'de de calismali.

ilginize ve detayli takibiniz icin siz duyarli kullanicilara da tesekkurler.

Saygilar.

Alim K.
  • Bu konuda bir gelişme oldumu merak ettim, sorun yazılımdan mı, haritadan mı kaynaklanıyor.
  • Ogoksel bey,
    Bu konuda herhangi bir gelişme yok.Zaman alıcı bir çalışma olduğunu düşünüyorum eğer üzerinde çalışılıyorsa tabii.Ama bir daha ki sürümde de yine aynı hatalar devam ederse bir daha Basarsoft haritası satın almayacağım ve Türkiyenin gerek alt yapısının gerekse harita dataları derleme ,toplama çalışmalarının yetersiz olduğuna bu nedenle de Türkiye de navigasyon için daha erken olduğu kanaatine varacağım.Bakınızwww.mymapindia.com adresinde Hintliler 1.200.000.000 luk Hindistanın nüfusları yüzbinleri ,milyonları geçen 202 kentini içeren Garmin-İndia haritası yapmışlar,biz daha nerelerdeyiz ,Hindistan kadar bile olamıyoruz.Boşuna bu gidişle Türkiye 'de navigasyon sistemleri yaygınlaşamaz.Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 25 Mayıs 2009; 16:50:25 >

• Hindistan dünyadaki en büyük yazılım gücüne sahiptir Microsoft'un çalışanlarının %30'u hintlidir,dip not ekliyim
  • Selamlar,

Bu sorunun iki tür sebebi oldugunu gorduk;

1. MPC'nin sürümü. Yeni sürümle denediğimizde rota düzgün çizmekte.

2. Cihazin Tipi ve/veya ROM versiyonu.

Bu sorunu arkadasim 6 mayista bana cevap olarak iletmis, ben sizlerle paylasmayi unutmusum. Kusura bakmayin. Hala farkli bir rota beklentiniz olabilir. Farkli cihazlarda farkli cizimler yapiyor, bu cizim bizdeki Garmin Nuvi 310 üzerinde.

Sevgili Cunkurd, siz hintlilerle calismamissiniz sanirim.. Biz sorunu bulmakla ugrasirken onlar genelde patronu nasil oyalarim diye dusunurler... En azindan cogu.. bizde de oyledir belki.. bilemiyorum...

Saygilarimla

Alim K.
    quote:

Orjinalden alıntı: ogoksel

Bu konuda bir gelişme oldumu merak ettim, sorun yazılımdan mı, haritadan mı kaynaklanıyor.

Garmin Cihazları Yanlış Rota Çizimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akucukpehlivan -- 25 Mayıs 2009; 22:08:06 >

• Yukarıda bahsi geçen Hatalı Antalya rotası için geçen bunca zamanda halen bir cevap gelmedi gördüğüm kadarı ile bu konuya açık net cevap verecek konuyu bilen bir kişi yokmu.Rica etsek artık.Tşk....
  • nasil yani?

ustteki mesajimi okumusmuydunuz?

alim k.
    quote:

Orjinalden alıntı: bilgecik

Yukarıda bahsi geçen Hatalı Antalya rotası için geçen bunca zamanda halen bir cevap gelmedi gördüğüm kadarı ile bu konuya açık net cevap verecek konuyu bilen bir kişi yokmu.Rica etsek artık.Tşk....
  • Gerçi bu hata IGO 2006, IGO8 de de var ..Yani cihaz hatası değil ama yeri gelmişken sunmak isterim, bir an önce düzeltilmesi dileğiyle...

İstanbul Şişli tarafından Haşim İşcan Alt Geçidi üzerinden Aksaray sahiline inmek istediniz diyelim..

Cizilen rota aşağıda .. Fakat şöyle bir problem var: Turgut Özal Caddesi'nden Adnan Menderes Bulvarı'na çıkılan viyadük, 1990'lı yıllarda alınmış bir karara istinaden KAPATILMIŞ...!!

Her seferinde ( IGO 2006 2008/7- IGO8 2008/10- Garmin 2008/10 haritaları ve tamamının bir önceki versiyonları .. hatta ve hatta Streetpilot 510 kullanırken, kimbilir kaç yıl oldu hatırlamıyorum artık ..Hızlı, ekonomik, kısa vs. vs.. hepsinde de denedim..) aynı yere yönlendiriyor ve her seferinde aynı nal gibi tabelanın yanından geçiyorum. ( Bu köprü-yol belediye vs. nin xx/xx/199x tarihli kararında istinaden kapatılmıştır ..!!)

Fonda da hanımefendinin "yeniden hesaplanıyor" vır vırı..

Ben mi yanlış yaptırıyorum cihazlara..? Bir türlü çözemedim ..Mümkün değil sizin gözünüzden kaçması. Çünkü çok ama çok işlek bir yol ..

EDIT: Yol tarifini böyle çizince sanki Atatürk Bulvarı'ndan durduk yere çıkıyormuş gibi gözüküyor.. "Sahil yoluna değil Aksaray Otogarı'na gitmek isteyin" diye düzeltelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enistgok -- 1 Haziran 2009; 22:37:40 >

• Nasıl yani çözüldümü sorun ben şundan bahsettim şimdi gine lisanslı harıtamla kontrol ettim ,aynı hata devam eder Cihaz Nuvi 200 yazılımı 5.0 ayarlar doğru yani en hızlı seçeneğinde (Ama diğer tüm varyasyonlarda da ayrıca denedim) istanbul Antalya için rota verirken Bozüyükten Kütahya yönüne dönmesi gerekirken Sivrihisarı hemen geçince güneye dönerek Bayat-İscehisar üzerinden Afyonun hemen Kuzeyinden doğru rotaya giriyor,Geri kalan yol Sandıklı Dinar Burdur vs doğru,Bodrum rotasında da otabandan sonra söke civarında girmemesi gerekli olan tali yollardan gidiyor,daha kısa seçili olmamasına rağmen ve yol tercihleri hatalı olmamasına rağmen Milasıda tali yol ile Milas'ın hemen ana yolun en yakın batı yönündeki yolu kullanarak hava alanı civarında normal Bodrum yoluna çıkıyor.
    Israrla söylüyorum igoda bu hataların hiç biri yok aynı hamurdan değilmi bu haritalar.Benim düşüncem Garminin rota oluşturma mantığı ,hesaplama motorunda sorun var.Sizden nedenini öğrenmek isterim.
    Syg.iyi çalışmalar.

• Sn.Küçükpehlivan,

Size cevaben yazmıştım ekliyorum;
    Nasıl yani çözüldümü sorun ben şundan bahsettim şimdi gine lisanslı harıtamla kontrol ettim ,aynı hata devam eder Cihaz Nuvi 200 yazılımı 5.0 ayarlar doğru yani en hızlı seçeneğinde (Ama diğer tüm varyasyonlarda da ayrıca denedim) istanbul Antalya için rota verirken Bozüyükten Kütahya yönüne dönmesi gerekirken Sivrihisarı hemen geçince güneye dönerek Bayat-İscehisar üzerinden Afyonun hemen Kuzeyinden doğru rotaya giriyor,Geri kalan yol Sandıklı Dinar Burdur vs doğru,Bodrum rotasında da otabandan sonra söke civarında girmemesi gerekli olan tali yollardan gidiyor,daha kısa seçili olmamasına rağmen ve yol tercihleri hatalı olmamasına rağmen Milasıda tali yol ile Milas'ın hemen ana yolun en yakın batı yönündeki yolu kullanarak hava alanı civarında normal Bodrum yoluna çıkıyor.
    Israrla söylüyorum igoda bu hataların hiç biri yok aynı hamurdan değilmi bu haritalar.Benim düşüncem Garminin rota oluşturma mantığı ,hesaplama motorunda sorun var.Sizden nedenini öğrenmek isterim.
    Syg.iyi çalışmalar.

Şimdi doneleri bende vereyim en kısa ve en hızlı seçenekleri ilede denedim yukardaki bahsi geçtiği gibi Avrupa haritası vardı onuda çıkararak denedim sonuç değişmedi ""Basemapı çıkarmadım" o cihazla geldiği için bu hatadan ari olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum.
    Hoş avrupa haritası ilede aynı şeyi düşünüyorum ama harita tahmininiz gibi lisanssız bir harita bu nedenle çıkararak denedim.ama sonuç yukarıdaki ile aynı.cihaz Nüvi 200 yazılım 5.0 şimdı konuya açıklık getirmenizi bu doneler ışığında da rica edebilirmiyim.
    Tekrar teşekkürlerimle..

quote:

Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

Selamlar,

Bu sorunun iki tür sebebi oldugunu gorduk;

1. MPC'nin sürümü. Yeni sürümle denediğimizde rota düzgün çizmekte.

2. Cihazin Tipi ve/veya ROM versiyonu.

Bu sorunu arkadasim 6 mayista bana cevap olarak iletmis, ben sizlerle paylasmayi unutmusum. Kusura bakmayin. Hala farkli bir rota beklentiniz olabilir. Farkli cihazlarda farkli cizimler yapiyor, bu cizim bizdeki Garmin Nuvi 310 üzerinde.

Sevgili Cunkurd, siz hintlilerle calismamissiniz sanirim.. Biz sorunu bulmakla ugrasirken onlar genelde patronu nasil oyalarim diye dusunurler... En azindan cogu.. bizde de oyledir belki.. bilemiyorum...

Saygilarimla

Alim K.
    quote:

Orjinalden alıntı: ogoksel

Bu konuda bir gelişme oldumu merak ettim, sorun yazılımdan mı, haritadan mı kaynaklanıyor.

• Bu başlık bence haritaların geliştirilmesi ve kullanıcılar için önemli ..
  • Mobile xt ye yüklemeden Garmin mapsource ile rota denemesi yaptığımda yine aynı hatalı rotayı verdi, mapsource versiyon kontrolü yapıp eski olduğunu görünce güncelledim ama yine sonuç değişmedi.

• Selamlar,

arkadaslar 2009/6 yi paketlemekle cok mesgul.. bitirsinler, onun uzerinden tekrar bakacagiz.

saygilar.

Alim K.
  • Güncel Tutalım önemli bir konu
  • Böyle hataları gündeme getirerek üreticiyi zorlamak tüketicilerin görevidir. O yüzden devam ..

İstanbul Metro Gross Market... POI içinde aratın bakalım ..Avrupa yakasında ve Anadolu yakasında birer tane var diye gösterir..

Şimdi çoluğu çocuğu arabaya doldurup, Avrupa yakasındaki Metro Gross Market'e doğru yola çıkın( Bir yandan da "Ulan bu tarafta yok bu meret ama nal gibi yazmış Navigasyon cihazı METRO GROSS MARKET BAYRAMPAŞA" diyerek terddüt edin.) ..O trafikde dünyanın yolunu yapın. Yapın ... yapın da sizi cihaz nereye getirmiş görün!! .. Kuru Sebze Meyve Hali'nin sonunda bir deponun önüne.

Çocuklar ağlarken ve Anadolu yakasındaki Metro Gross Market'e doğru yapacağınız 1- 1,5 saatlik yolculuğunuza başlarken bakalım benim kadar çok çeşitli küfür üretebilecekmisiniz ..!!!

IGO 2006 - GARMIN 2008/10- IGO 2008/10 haritalarında mevcut .. Halen de duruyor ha ..!!!!

• Merhabalar geçen sene agustos başında aldım garmin Nüviyi bende bir bakıma vicdan muhasebesi igo 6 lisansız kullanırken Başarsofta hiç değilse bu yönden destek olabilirsek diye ,o zaman Diamond kullandığım için almadan sordum kart harici ana hafızadan çalışmaya çözüm varmı diye.O anlık çözüm getirememişlerdi bende ismine inanarak Garmini aldım yoksa 100 TL ye igo 6 yazılım ve haritayı kart içinde alacaktım sorunum kökten çözülecekti.Evet dediğiniz gibi bırakın NavNGo 2008 İgo 6 Plus bile malesef garminden çok daha iyi bunu bence firmanın bir an önce düşünmesi kendi yararına...Bu arada başlık konusu sorunumuza elbette hep beraber cevap bekliyoruz.Herkese iyi hafta sonları dilerim....

quote:

Orjinalden alıntı: Enistgok

Böyle hataları gündeme getirerek üreticiyi zorlamak tüketicilerin görevidir. O yüzden devam ..

İstanbul Metro Gross Market... POI içinde aratın bakalım ..Avrupa yakasında ve Anadolu yakasında birer tane var diye gösterir..

Şimdi çoluğu çocuğu arabaya doldurup, Avrupa yakasındaki Metro Gross Market'e doğru yola çıkın( Bir yandan da "Ulan bu tarafta yok bu meret ama nal gibi yazmış Navigasyon cihazı METRO GROSS MARKET BAYRAMPAŞA" diyerek terddüt edin.) ..O trafikde dünyanın yolunu yapın. Yapın ... yapın da sizi cihaz nereye getirmiş görün!! .. Kuru Sebze Meyve Hali'nin sonunda bir deponun önüne.

Çocuklar ağlarken ve Anadolu yakasındaki Metro Gross Market'e doğru yapacağınız 1- 1,5 saatlik yolculuğunuza başlarken bakalım benim kadar çok çeşitli küfür üretebilecekmisiniz ..!!!

IGO 2006 - GARMIN 2008/10- IGO 2008/10 haritalarında mevcut .. Halen de duruyor ha ..!!!!

• Sayin Bilgecik,

2009/6 haritasinin derlemesi biter bitmez bu konu uzerinde detayli bir calisma yapilacak.
    Sonuc sizlerle ve baytekin'in sitesinden de bildirilecek.
    Onerim bu sorunu forum disinda, Baytekin'in yetkililerine bildirmeniz. Bu sayede eger sorun donanim veya firmware sorunu ise, onlar da katkida bulunabilirler.

Saygilarimla,

alim K.
    quote:

Orjinalden alıntı: bilgecik

Merhabalar geçen sene agustos başında aldım garmin Nüviyi bende bir bakıma vicdan muhasebesi igo 6 lisansız kullanırken Başarsofta hiç değilse bu yönden destek olabilirsek diye ,o zaman Diamond kullandığım için almadan sordum kart harici ana hafızadan çalışmaya çözüm varmı diye.O anlık çözüm getirememişlerdi bende ismine inanarak Garmini aldım yoksa 100 TL ye igo 6 yazılım ve haritayı kart içinde alacaktım sorunum kökten çözülecekti.Evet dediğiniz gibi bırakın NavNGo 2008 İgo 6 Plus bile malesef garminden çok daha iyi bunu bence firmanın bir an önce düşünmesi kendi yararına...Bu arada başlık konusu sorunumuza elbette hep beraber cevap bekliyoruz.Herkese iyi hafta sonları dilerim....

quote:

Orjinalden alıntı: Enistgok

Böyle hataları gündeme getirerek üreticiyi zorlamak tüketicilerin görevidir. O yüzden devam ..

• Sayın Alim Bey,
    Bizlerin beklentisi Basarsoft 2009.6 Türkiye haritasının Garmin formatında derlenip ,düzeltilip ,kontrolü yapılarak yani yanlış rota çizimlerinden arınmış bir şekilde Baytekin firmasına teslim edilmesidir.Baytekin firması sonuçta bir ithalatçı firma ,gerek bilgi gerek deneyim açısından bu soruna bir katkı sunamadılar.Ben defalarca yazıştım kendilerinle ,hatta bir sorun yokmuş ,sorun kullanıcı hatasıymış gibi bakıyorlar.Ama,bakalım, birde diğer arkadaşlar Baytekin firmasına bu sorunun önemini bildiren bir yazışmada bulunsunlar.Sorunun firmware sorunu olabileceğini de yazmışsınız ancak ,firmwareleri bildiğiniz gibi Garmin firması yazıyor ve sitesinden yayınlıyor, ülkemizde çok satılan 200 ve 300 serisi Garmin cihazlarının çok uzun zamandan beri firmware güncellemesi yapılmıyor,hem Garmin Basarsoft haritasıyla uyumlu bir firmware nasıl çıkarabilir onu da anlamış değilim.Kısacası sorunun çözümü ,sizinle Baytekin firmasının işbirliği içinde çalışmasında yatıyor.Baytekinden isteğimiz hemen aceleci bir şekilde sizden bu haritayı alıp ,düzeltmeden ,kontrolü yapılmadan yayınlamamasıdır.İyi çalışmalar dileğimle.

• Açıkcası burada sürekli belirttiğim gibi ..Harita hatası bunların büyük bir kısmı .. Çünkü diğer cihazlarda da aynı hatalar çıkıyor bende ...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.