Şimdi Ara

Garmin Cihazları Yanlış Rota Çizimleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
13.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bayrampasa'da verimizde olmayan bir gross market islenmis..ama Bayrampasa'da Metro Grossmarket te yok. Gunesli'de var. Gunesli'deki veri de elemanlarimiz sahada veriyi girerken Gross'un Slerinden birini eksik yazmis ama, Gunesli'deki Metro verilerimizde var. Uyari icin tesekkurler, olmayan veriyi cikartiyoruz.

Yine de bir hatamiz varsa duzeltelim, fakat sabah 2 saat Metro'nun kendi web sayfalarinda bile aradim, hani bizim bilmedigimiz bir yer daha acmislar mi diye??? Ogrendim ki Buyukcekmece'de acmislar yeni.. onu da daha web sitelerine bile girmemisler.. biz de yakinda guncelleriz.

Ayrica Metro'larin adi yeniden degismis ve METRO Cash&Carry olmuslar.. onu da guncelleyecegiz.

Saygilar.

Alim K.

quote:

Orjinalden alıntı: Enistgok

Böyle hataları gündeme getirerek üreticiyi zorlamak tüketicilerin görevidir. O yüzden devam ..

İstanbul Metro Gross Market... POI içinde aratın bakalım ..Avrupa yakasında ve Anadolu yakasında birer tane var diye gösterir..

Şimdi çoluğu çocuğu arabaya doldurup, Avrupa yakasındaki Metro Gross Market'e doğru yola çıkın( Bir yandan da "Ulan bu tarafta yok bu meret ama nal gibi yazmış Navigasyon cihazı METRO GROSS MARKET BAYRAMPAŞA" diyerek terddüt edin.) ..O trafikde dünyanın yolunu yapın. Yapın ... yapın da sizi cihaz nereye getirmiş görün!! .. Kuru Sebze Meyve Hali'nin sonunda bir deponun önüne.

Çocuklar ağlarken ve Anadolu yakasındaki Metro Gross Market'e doğru yapacağınız 1- 1,5 saatlik yolculuğunuza başlarken bakalım benim kadar çok çeşitli küfür üretebilecekmisiniz ..!!!

IGO 2006 - GARMIN 2008/10- IGO 2008/10 haritalarında mevcut .. Halen de duruyor ha ..!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akucukpehlivan -- 22 Haziran 2009; 10:49:25 >

• Hem yukarı çıkaralım hemde 2009.06 için bilgi soralım,igo için birşeyler yazılıp çiziliyor Garmin için bakalım yeni versiyon nezaman çıkacak,mevcut hatalar düzelebilecekmi ?
    Bu arada benim Sn.Küçükpehlivan'dan öğrenmek istediğim bir husus var;Önce düşüncemi söyeleyim,iki haritanın databasesi aynı olduğuna farklı şekilde işleme tabi tutulduklarını ve igo ve garmin için harita databasesine dönüştüğünü düşündüğümüzde.İgodak, sorunsuzluk neden garminde yok ,bunun nedeni Garminin rota oluşturma motorumu ? Garmin 200 güncelleme çıkartmayan eski bir cihaz ,ancak yeni versiyonlarda da bahsi geçen hatalar varmı ?
    Teşekkürlerimle..
  • Selamlar Bilgecik,

esasen 2009.6 yine Garmin'de daha once cikacak. Ama bu kez ara cok acilmayacak.

iki haritanin database'inin ayni olmasi aslinda bazen iyi bazen kotu sonuclar verebiliyor. Sonuct yazilimlarin rota hesaplamakta kullandigi 3-4 ana kolon bilgisi var, bunlar yolun tipi, onceligi, hiz limiti, gibi bilgilerden olusuyor. bazi yazilimlar hiz limitini dikkate alirken, bazi yazilimlar ortalama hiza bakabiliyor.

Fakat yinede cok buyuk farklar olmamasi lazim. Simdi 2009.6 surumunde ilk kez her iki haritayi da tam olarak karsilikli sekilde inceleyecegiz. Nuvi200'de mesela istanbul'dan antalya'ya giderken simdi de Eskisehir'e ugratan alternatifler cikti.. simdi bu yuzden cok daha detayli bir karsilastirma ve testler yapmadan datalari release etmeyecegiz..

Yeni versiyonda bu major hatalari gormeyeceksiniz diyebilirim.

Saygilar.

Alim K.
    quote:

Orjinalden alıntı: bilgecik

Hem yukarı çıkaralım hemde 2009.06 için bilgi soralım,igo için birşeyler yazılıp çiziliyor Garmin için bakalım yeni versiyon nezaman çıkacak,mevcut hatalar düzelebilecekmi ?
    Bu arada benim Sn.Küçükpehlivan'dan öğrenmek istediğim bir husus var;Önce düşüncemi söyeleyim,iki haritanın databasesi aynı olduğuna farklı şekilde işleme tabi tutulduklarını ve igo ve garmin için harita databasesine dönüştüğünü düşündüğümüzde.İgodak, sorunsuzluk neden garminde yok ,bunun nedeni Garminin rota oluşturma motorumu ? Garmin 200 güncelleme çıkartmayan eski bir cihaz ,ancak yeni versiyonlarda da bahsi geçen hatalar varmı ?
    Teşekkürlerimle..

• Teşekkürler ederiz,ümitle bekliyoruz iyi çalışmalar dilerim.
  • ben izmirdeyim istanbula git dediğimde bandırmadan feribotla geçmemi gösteriyor.bütün seçenekler için aynı sonuç verdi.(sakınmalarda feribot işareli).sakın ha yola çıkarken direkt bu cihaza güvenmeyin ilk önce haritadan kendi gideceğiniz yola bakın sonra gps den yardım alın sakın haa!
  • Garmin 3.60 firmware çıkardı. Acaba bir faydası olur mu?

Asıl olarak 7X5 ve başka birkaç seride çeşitli hatalara sebep olan bir durum için çıkarılmıştı. Belki bir etkisi olabilir.

Ümit kesmemek lazım.
  • rota hesaplamalarının tam olarak yerl yerine oturması türkiye şartlarında bayaa zor olacak. bu nedenle sanırım tüm kullanıcılar yolu önce bir bilene sorup, navigasyonu yolu kaybetmemek için kullanmak zorunda.

Hem igo da hem garminde başar haritaları, tomtom da ise tele atlas, ndrive da yine teleatlas, sygic de yine teleatlas vezirhandan Ankaraya rota çizdiğimde beni sakarya dan bolu ankara yoluna gönderiyor, halbuki rota bilecik eskişehir ankara alternatifsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 3 Temmuz 2009; 10:22:18 >
  • Aslında Yanlış rota çizimi ile ilgili söylenmesi gereken 2 şey var:

BİRİNİCİSİ Garmin içinde kullanılan Başarsoft firma yetkilisi Alim Bey'e. Bilyorsunuz yabancı dillere çeviri yapan programlarda kalıp cümleler kullanılıyor ve bu database, tecrüme işleminde çok iyi sonuçların alınmasını sağlıyor. Buradan yola çıkarak, harita programına da hazır olarak iller arasında hangi yolları kullanacağına dair veriler girilse problemin giderileceğine inanıyorum. Örneğin İstanbul-Fethiye güzergahı olarak, İstanbul - İzmit - Kütahya - Afyon - Burdur datası hazır olarak girilebilir, ve bu 81 ilin kendi aralarındaki kombinasyonları için de girilse, toplamda 6480 adet güzergah eder. Bu güzergah bilgileri de şehirler arası otobüs şirketlerinden temin edilebilir.

İKİNCİSİ biz kullanıcılar 15-20 saat sürecek böyle uzun yolculuklarda GPS cihazına çok güvenmememiz gerekiyor. Çünkü sonuçta bu bir eletronik alet. Küçük bir araştırma ile güzergahı öğrenmek ve buna göre seyahat etmekte fayda var.

• Selamlar,

2009.6 haritamizda, karayollari genel mudurlugunun trafik yogunluk haritasi'ndan faydalanarak bazi duzenlemeler yaptik. Bu duzenlemeler, yollarin gorunen agirligi (yani yol kalitesi ve devlet yolu statusu) esit bile olsa, eger ustunden akan trafik birinde daha fazla digerinde daha az ise, arada fark girilecek sekilde yapildi. Yani daha cok trafigin aktigi yolu artik daha fazla tercih edecek sistemler.

Bununla birlikte, bilmeniz gereken bir baska sey de, yazilimlarinda genel anlamda gelistirildigi ve her ulke icin ayni yazilim kalibinin calismayacagi. MEsela tum almanya'da guclu bir otoban agi var. Yazilimlar sizi hizli bir sekilde otobanlara yonlendiriyor. Turkiye'de ise boyle degil, cok az otobanimiz var, ve cogu da ucretli.. dolayisi ile bunu ayirt ettirmek gerekiyor yazilimlara ve donanimlara. bu da ciddi bir calisma gerektiriyor ve hemen olamiyor. Basta bu tur sorunlar gorerek optimize etmek durumunda kliyoruz.

ve yine sizinde belirttiginiz gibi, 8-10 saatlik bir yola hele ki ilk kez cikiyorsaniz navigasyona guvenerek cikmaniz pek mantikli olmayacaktir. iyi bir asistan olarak kullanabilirsiniz, ama ana rehberiniz olmasin. Bir yandan, bu yaza yetismedi, ama yaz sonuna koy yollari da ciddi anlamda elden gecmis olacak, boylece macera aramak isteyenlere koy yollarina da girebilirsiniz diyecegiz. !!!

Saygilar.

Alim K.
    quote:

Orjinalden alıntı: huseyin10

Aslında Yanlış rota çizimi ile ilgili söylenmesi gereken 2 şey var:

BİRİNİCİSİ Garmin içinde kullanılan Başarsoft firma yetkilisi Alim Bey'e. Bilyorsunuz yabancı dillere çeviri yapan programlarda kalıp cümleler kullanılıyor ve bu database, tecrüme işleminde çok iyi sonuçların alınmasını sağlıyor. Buradan yola çıkarak, harita programına da hazır olarak iller arasında hangi yolları kullanacağına dair veriler girilse problemin giderileceğine inanıyorum. Örneğin İstanbul-Fethiye güzergahı olarak, İstanbul - İzmit - Kütahya - Afyon - Burdur datası hazır olarak girilebilir, ve bu 81 ilin kendi aralarındaki kombinasyonları için de girilse, toplamda 6480 adet güzergah eder. Bu güzergah bilgileri de şehirler arası otobüs şirketlerinden temin edilebilir.

İKİNCİSİ biz kullanıcılar 15-20 saat sürecek böyle uzun yolculuklarda GPS cihazına çok güvenmememiz gerekiyor. Çünkü sonuçta bu bir eletronik alet. Küçük bir araştırma ile güzergahı öğrenmek ve buna göre seyahat etmekte fayda var.

• harikas1n1z ama tek sorun malesef sizi daha fazla gelişmeye yöneltecek rakipleriniz yok yada cok zayıf kimse dar1lmas1n
    quote:

Orjinalden al1nt1: akucukpehlivan

Selamlar,

2009.6 haritamizda, karayollari genel mudurlugunun trafik yogunluk haritasi'ndan faydalanarak bazi duzenlemeler yaptik. Bu duzenlemeler, yollarin gorunen agirligi (yani yol kalitesi ve devlet yolu statusu) esit bile olsa, eger ustunden akan trafik birinde daha fazla digerinde daha az ise, arada fark girilecek sekilde yapildi. Yani daha cok trafigin aktigi yolu artik daha fazla tercih edecek sistemler.

Bununla birlikte, bilmeniz gereken bir baska sey de, yazilimlarinda genel anlamda gelistirildigi ve her ulke icin ayni yazilim kalibinin calismayacagi. MEsela tum almanya'da guclu bir otoban agi var. Yazilimlar sizi hizli bir sekilde otobanlara yonlendiriyor. Turkiye'de ise boyle degil, cok az otobanimiz var, ve cogu da ucretli.. dolayisi ile bunu ayirt ettirmek gerekiyor yazilimlara ve donanimlara. bu da ciddi bir calisma gerektiriyor ve hemen olamiyor. Basta bu tur sorunlar gorerek optimize etmek durumunda kliyoruz. ve yine sizinde belirttiginiz gibi, 8-10 saatlik bir yola hele ki ilk kez cikiyorsaniz navigasyona guvenerek cikmaniz pek mantikli olmayacaktir. iyi bir asistan olarak kullanabilirsiniz, ama ana rehberiniz olmasin. Bir yandan, bu yaza yetismedi, ama yaz sonuna koy yollari da ciddi anlamda elden gecmis olacak, boylece macera aramak isteyenlere koy yollarina da girebilirsiniz diyecegiz. !!!

Saygilar.

Alim K.
    quote:

Orjinalden al1nt1: huseyin10

Asl1nda Yanl1_ rota çizimi ile ilgili söylenmesi gereken 2 _ey var:

B0R0N0C0S0 Garmin içinde kullan1lan Ba_arsoft firma yetkilisi Alim Bey'e. Bilyorsunuz yabanc1 dillere çeviri yapan programlarda kal1p cümleler kullan1l1yor ve bu database, tecrüme i_leminde çok iyi sonuçlar1n al1nmas1n1 sal1yor. Buradan yola ç1karak, harita program1na da haz1r olarak iller aras1nda hangi yollar1 kullanaca1na dair veriler girilse problemin giderileceine inan1yorum. Örnein 0stanbul-Fethiye güzergah1 olarak, 0stanbul - 0zmit - Kütahya - Afyon - Burdur datas1 haz1r olarak girilebilir, ve bu 81 ilin kendi aralar1ndaki kombinasyonlar1 için de girilse, toplamda 6480 adet güzergah eder. Bu güzergah bilgileri de _ehirler aras1 otobüs _irketlerinden temin edilebilir.

0K0NC0S0 biz kullan1c1lar 15-20 saat sürecek böyle uzun yolculuklarda GPS cihaz1na çok güvenmememiz gerekiyor. Çünkü sonuçta bu bir eletronik alet. Küçük bir ara_t1rma ile güzergah1 örenmek ve buna göre seyahat etmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 11 Temmuz 2009; 18:40:23 >

• Rakip yoksa, biz müşteriler varız ....

Ürününü kullandığımız firmanın hatalarını bildirip onların geri beseleme yapmasını sağlamak/zorlamak bizlerin görevi olmalı.

Ben Başarsoft firmasından burada harita hatalarının belli bir formatta bildirimi için açılmış bir başlık beklerdim. Mail adresine bildirin gibi yönlendirmeler müşteri tatmini için yetersiz...

"Kol kırılır yen içinde kalır", "aman kimse duymasın, bizim yazılımdan soğur" gibi düşünceler, Başarsoft firmasına bence çok dar gelir ...

Gelin burada böyle bir başlık açılsın ..İnsanlar adabına uygun olmak kaydıyla hata bildirimini yapsın ..
  • Örnek olarak "başka" bir forumda kullanıcılar harita hatalarını tek başlıkta topluyorlar, firma sahibi (aynı zamanda forum sahibi) bu hataları başarsoft'a iletiyor. Ne kadar yardımcı oluyordur bilemiyorum ama eğer Alim Bey: "Ben veya arkadaşlarım bu başlıktan veya sizin oluşturacağınız bir panel ile hataları bize direkt olarak bildirebilir" derse ben bu konuyla şahsen ilgilenebilirim. Firmanın ve kullanıcıların da ortak istekleri çok daha az hatalı bir harita. Bu yöntem bana göre hataların geri dönüşümünü büyük oranda arttırıcaktır.
  • demek istediğim bir yarışta rakibin senden çok gerilerdeyse nekadar kendini zoralarsın başarın alternatifi teleatlas çok zayıf ek özellikleri var levha ve işaretler gibi ama veri derinliği inanılmaz kötü.Birde yeni tomtom diye bir üretici geldi avrupada baya ilerlerdeler ama Türkiyede ne yaparlar soru işareti.Aslında başarıda suçlamak ne derece doğru forumlarda daha resmi sürümü yayınlanmadan okadar emek verilip hazırlanan haritaları bedavadan yayınlanırsa bu iş ne kadar ileri gider bilemem.Gerçi bu dünya çapında bir sorun her yazılımda ama ülkemizde iyice suyu çıktı yani adamlar hayır için bizim gideceğimiz yerleri çizmiyolar sonuçta.Ama şuda varki başarın haritalarına istediğimiz proğram mesela igo ile yasalda olsa ulaşılamaması ( yüklü makina almadan )bu illegal yolu tetikliyor olsada sonuçta yanlış.
    quote:

Rakip yoksa, biz müşteriler varız ....

Ürününü kullandığımız firmanın hatalarını bildirip onların geri beseleme yapmasını sağlamak/zorlamak bizlerin görevi olmalı.

Ben Başarsoft firmasından burada harita hatalarının belli bir formatta bildirimi için açılmış bir başlık beklerdim. Mail adresine bildirin gibi yönlendirmeler müşteri tatmini için yetersiz...

"Kol kırılır yen içinde kalır", "aman kimse duymasın, bizim yazılımdan soğur" gibi düşünceler, Başarsoft firmasına bence çok dar gelir ...

Gelin burada böyle bir başlık açılsın ..İnsanlar adabına uygun olmak kaydıyla hata bildirimini yapsın ..

• quote:

Orjinalden alıntı: tnrskr
    Aslında başarıda suçlamak ne derece doğru forumlarda daha resmi sürümü yayınlanmadan okadar emek verilip hazırlanan haritaları bedavadan yayınlanırsa bu iş ne kadar ileri gider bilemem

Bu cümleniz dışında her kelimesine imza atarım ..

"Neden bu cümle?" derseniz: Bence bu kırık yazılım işinde başka hesaplar var... Bu arada, kırık yazılımla başlayanların çoğu lisanslı yazılıma dönüyor bir süre sonra (Örnek ben).

Tabii ki iyi birşey demiyorum ..Ticari olarak kullananların haksız kazanç elde ettiği, emek hırsızlığı yaptıkları bir gerçek. Ama bu yolla birçok kişinin navigasyon işine girip bir süre sonra lisanslı yazılım veya cihaz aldığı da bir gerçek .

Sonuç olarak; "para verme korsana döner gelir kor sana".

Selamlar.

• ewt ama sorunda orda mesela ben navigo diye bir cihaz aldım orjinal sygic + başarsoft vardı benim bunu igo8 + başarsoft yapmam için yeni cihaz almam gerekti pek çok arkadaşa bu konuda tavsiyemle orjinal igolu cihazlar aldırdım igo8 ide denedim benim cihazda denemedim değil menunda kaldım ama orjinal olması için benim cihazı bir arkadaşa sattım şu anda piranha aldım igo8 ve başarsoftlu şimdi alnım dik Ama şuda bir gerçekki her yazılım için ayrı nvigasyon cihazı almakta zor.Güncelleme hakkım bittiğinde makul olduğu sürece severek parayla güncelleme yaparım mesela yıllık 50 tl gibi bir fiyat makul burdan alim beye duyurulur çünkü abartılı fiyatlarda orjinali zorlaştırıyo.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tnrskr
    Aslında başarıda suçlamak ne derece doğru forumlarda daha resmi sürümü yayınlanmadan okadar emek verilip hazırlanan haritaları bedavadan yayınlanırsa bu iş ne kadar ileri gider bilemem

Bu cümleniz dışında her kelimesine imza atarım ..

"Neden bu cümle?" derseniz: Bence bu kırık yazılım işinde başka hesaplar var... Bu arada, kırık yazılımla başlayanların çoğu lisanslı yazılıma dönüyor bir süre sonra (Örnek ben).

Tabii ki iyi birşey demiyorum ..Ticari olarak kullananların haksız kazanç elde ettiği, emek hırsızlığı yaptıkları bir gerçek. Ama bu yolla birçok kişinin navigasyon işine girip bir süre sonra lisanslı yazılım veya cihaz aldığı da bir gerçek .

Sonuç olarak; "para verme korsana döner gelir kor sana".

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 12 Temmuz 2009; 12:07:24 >

• Teşekkürler Alim Bey,

Detaylı cevabınız için saolun, aslında benim önerdiğim yola siz başka türlü bir çözüm getirmişsiniz. Cevabınıza göre 2009/06 haritasında konu problem kısmen çözülecek.

Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

Selamlar,

Bununla birlikte, bilmeniz gereken bir baska sey de, yazilimlarinda genel anlamda gelistirildigi ve her ulke icin ayni yazilim kalibinin calismayacagi. MEsela tum almanya'da guclu bir otoban agi var. Yazilimlar sizi hizli bir sekilde otobanlara yonlendiriyor. Turkiye'de ise boyle degil, cok az otobanimiz var, ve cogu da ucretli.. dolayisi ile bunu ayirt ettirmek gerekiyor yazilimlara ve donanimlara. bu da ciddi bir calisma gerektiriyor ve hemen olamiyor. Basta bu tur sorunlar gorerek optimize etmek durumunda kliyoruz.

ve yine sizinde belirttiginiz gibi, 8-10 saatlik bir yola hele ki ilk kez cikiyorsaniz navigasyona guvenerek cikmaniz pek mantikli olmayacaktir. iyi bir asistan olarak kullanabilirsiniz, ama ana rehberiniz olmasin. Bir yandan, bu yaza yetismedi, ama yaz sonuna koy yollari da ciddi anlamda elden gecmis olacak, boylece macera aramak isteyenlere koy yollarina da girebilirsiniz diyecegiz. !!!

Saygilar.

Alim K.

• bizde bugün arkadaşımla garmin 265w modelini aldık ama eve dönüş yolunu taaa istanbulun sonunda şaçma biryerden gösteriyor (harita kısmından sadece başarsoftun haritası aktif diğer harita işaretli değil) bu sorunun çaresini bilen varmı acaba yazılımı 2009.02 ama gördüğüm kadarıyla galiba herkez aynı sorunla uğraşıyor.
  • Merhabalar,

Hepinizin malumu Nüvi 200 cihazı ile gittiğiniz yolları kaydedebiliyorsunuz. Hatta bu kayıt işlemi sınırsız olup her saniyede bir nokta kayıt edilmektedir. Ancak bu iz kayıt özelliği gizlenmiş olup, bu özelliği aktif hale getirmek için yapılması gerekenlerin anlatıldığı Garmin nüvi 200 ile iz kaydı / rota kaydı / track logging isimli konu başlığını açtım. Bilgilerinize...

http://forum.donanimhaber.com/m_33233940/tm.htm
  • Başlığı yukarda tutualım, 2009.06 bekleyenler çoğaldı. büyük çoğunluk da lisanslı kullanıcı. Bende lisanssız başlayıp iki adet lisanslı igo yu almış durumdayım birisini bir yakınıma verdim.
  • Selamlar dmc 12,

bulundugunuz yerin neresi oldugu, gitmek istediginiz yerin neresi oldugu, verilen rotanın hangi metoda gore hesaplandigi (kisa-hizli) gibi bilgileri vermezseniz size yardim edilmesi sanirim imkansiz.

Mesela bir arkadasim bisiklet modunda birakmis cihazini, bu sistem niye bu kadar yanlis calisiyor diye telefon acmisti.. nereden baktiginiz ve nerede oldugunuz durumu cok degistirmekte.

Saygilar.

Alim K.
    quote:

Orijinalden alıntı: dmc 12

bizde bugün arkadaşımla garmin 265w modelini aldık ama eve dönüş yolunu taaa istanbulun sonunda şaçma biryerden gösteriyor (harita kısmından sadece başarsoftun haritası aktif diğer harita işaretli değil) bu sorunun çaresini bilen varmı acaba yazılımı 2009.02 ama gördüğüm kadarıyla galiba herkez aynı sorunla uğraşıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.