Şimdi Ara

Gaz Açımı Ayrıca Mı Gerçekleştirilir? (Lütfen Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kombimi aldım. Taktırdım. Fakat oturduğum bina sıfır olduğu için ne doğalgaz projesi var ne de doğalgaz sayacı.

Bunun için proje çizimi, onaylatımı, gaz açımı ve sayaç montajını hepsini yapacak bir firma için verilebilecek makul ücret ne kadardır?

Not: İstanbul'da oturuyorum. Sözleşme bedeli olan 372 TL'yi İGDAŞ'a ödedim.

Bu konularda da tahmin edebileceğiniz gibi çok bilgili değilim.

• Proje ücreti 300 TL kadar

Kolon tesisatını yapan firma veya kombiyi aldığınız firmaya yaptırabilirsiniz.

proje onaylanınca 360 TL teminat ödeyip sayaç alıyorsunuz sonra projeyi veren firma montajını yapıyor ve gaz açılışı için randevu alıyor bir kaç gün içinde gazınız açılıyor.

Fakat kombiyi aldığınız firma ile anlaşsaydınız daha kolay olurdu proje işi şimdi sadece proje için firma bulmak zor olur. Bazı müteahitler anlaştığı firmalara projeyi yaptırıyor inşaat firmasını devreye sokun yardımcı olsunlar.
  • Yazılana göre binada tesisat var.
    İyi de normalde zaten tesisatı yapan firmanın igdaştan proje onayı alması gerekiyor
    SOnrasında gelip tesisata bakıp onay veriyorlar

Ben de aynı durumdayım ama müteahhit proje onaylatmak için çabalıyor.
    370 TL 3 taksit abone oldum
    Sayaç ve bağlantı sözleşmesi için de 315 gibi bir meblağ ödenecek faturaya yansıyor
    int şubesinden sözleşme imzalanıyor ama
    Sayacı ne zaman alacağımı ben de bilmiyorum
    igdası arayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noax

Kombimi aldım. Taktırdım. Fakat oturduğum bina sıfır olduğu için ne doğalgaz projesi var ne de doğalgaz sayacı.

Bunun için proje çizimi, onaylatımı, gaz açımı ve sayaç montajını hepsini yapacak bir firma için verilebilecek makul ücret ne kadardır?

Proje çizimi için istebilecek en makul ücret 150 tl ila 200 tl arasında olmalı (buna gaz açımı ve sayaç montajı dahil). Fazlasını isteyen tesisatçılardan uzak durun. piyasaya bakın, bu makul ücret aralığında bir tesisatçı bulabilirsiniz.

Güvence bedeli ise tamamen ayrı bir durum. Muhattab İGDAŞ ve ödenecek tutar belli ama ödeme şeklinin nasıl olacağı size bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gestalt -- 19 Kasım 2012; 1:45:27 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gestalt

quote:

Kombimi aldım. Taktırdım. Fakat oturduğum bina sıfır olduğu için ne doğalgaz projesi var ne de doğalgaz sayacı.

Proje çizimi için istebilecek en makul ücret 150 tl ila 200 tl arasında olmalı (buna gaz açımı ve sayaç montajı dahil). Fazlasını isteyen tesisatçılardan uzak durun. piyasaya bakın, bu makul ücret aralığında bir tesisatçı bulabilirsiniz.

Güvence bedeli ise tamamen ayrı bir durum. Muhattab İGDAŞ ve ödenecek tutar belli ama ödeme şeklinin nasıl olacağı size bağlı.

Haklısın şu yukarıdaki arkadaş 300 TL diyerek uçmuş. Ben 200 TL'ye projeci buldum. Çizdi onaylattı hafta içi de sayacı taktırıp gaz açma randevusu alacak.

DH'de yorum yazanlara dikkat etmek gerekiyor. Piyasa bilgisi ve tecrübesi olmayan arkadaşları yanlış yönlendirebiliyorlar.
    Kiminin maksadı ise belli gibi. Belli meslek gruplarında olanlar, piyasa yapmak için yazıyor olabilir.
    İş, her zaman, kendi piyasasına ait fiyatları bulabilmek. Yorumlara pek güvenmemek gerekir.

• igdaş proje gaz açımı =250 tl
  • TOKİ'den daire alan 650.000 kişiyi ilgilendiren emsal yargı kararı. Daire içi doğalgaz proje çizimi ve gaz açımı ücreti ile ilgili.

Bu mesaja eklenen görseller:

Gaz Açımı Ayrıca Mı Gerçekleştirilir? (Lütfen Acil)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar, Firma olarak Burda, Doğalgaz Projeleri hazırlıyoruz size yardımcı olmak isteriz iletisim için lütfen sitemizi ziyaret ederek bize destek talebi oluşturabilirsiniz https://www.dogalgazprojesibursa.net/ iç ve dış tesisat ve projelendirmek bizim işimiz, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yan_kee -- 25 Ağustos 2017; 15:39:18 >
  • Doğalgaz açtırma ve proje çizimi ya da doğalgaz projesi hakkında detaylı bilgi alabilmek için lütfen web sitemizi ziyaret edin!

Detaylar için:https://www.dogalgazprojesi.com.tr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karavelioglu K kullanıcısına yanıt

Hocam bu işten anlıyor ve o sebeple dosyayı eklediyseniz bir sorum olacak.

Bir daire alıyorum ve sözleşmede kombi hariç anahtar teslim yazıyor. Bu durumda proje ücretinin müteahhit tarafından ödenmesi gerektiğini düşünüyorum ancak emin olmadan adamların üstüne de gitmek istemiyorum. Bu konudaki görüşünüzü alabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.