Şimdi Ara

gaz yağı arıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
11.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ankara Sincan da aski karşısı petline da pompası var gaz yagının yolunuz düşerse
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

teşekkürler bu gün 3-4 gibi mudanyaya gidip gelicem dönüşte kesin uğrarım dediğiniz yeri biliyorum.

DEdiğim yerde bulamadınız mı?
  • Bu kamyoncu tanıdığınız gazyağı karışımını ısınmak için mi,yoksa ocakta yakıt olarak mı kullanıyor acaba?Isınmak için ise nasıl bir ısıtıcı kullanıyor?Yabancıların yelkenli tekne ile ilgili youtube videolarında, bacalı küçük etanol yakan soba kullanıyorlardı.Onların canları daha tatlı herhalde.Etillalkol yandığında yalnızca CO2(karbondioksit) ve su oluşur.CO2 zehirli değildir ancak oksijenin yerini aldığında boğulursunuz ama en azından kanserojen değildir.Gazyağı yandığında çıkan gazların bukadar masum olmadığı aşikar.(karbonmonoksit,azot oksit vs)
    Başağrısı, oksijensiz kalındığı için olur.Ocak üstünde su kaynatmak ortamo nemlendirir ancak, oksijen miktarına hiçbir katkısı olmaz.Olsaydı ,denizaltılarda bol bol su kaynatırlardı.
    Arkadaşlar eksilemişler ama,ben zarar görmemeniz için vicdanen uyarmak istedim.Hayırlı yolculuklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qnedim

Bu kamyoncu tanıdığınız gazyağı karışımını ısınmak için mi,yoksa ocakta yakıt olarak mı kullanıyor acaba?Isınmak için ise nasıl bir ısıtıcı kullanıyor?Yabancıların yelkenli tekne ile ilgili youtube videolarında, bacalı küçük etanol yakan soba kullanıyorlardı.Onların canları daha tatlı herhalde.Etillalkol yandığında yalnızca CO2(karbondioksit) ve su oluşur.CO2 zehirli değildir ancak oksijenin yerini aldığında boğulursunuz ama en azından kanserojen değildir.Gazyağı yandığında çıkan gazların bukadar masum olmadığı aşikar.(karbonmonoksit,azot oksit vs)
    Başağrısı, oksijensiz kalındığı için olur.Ocak üstünde su kaynatmak ortamo nemlendirir ancak, oksijen miktarına hiçbir katkısı olmaz.Olsaydı ,denizaltılarda bol bol su kaynatırlardı.
    Arkadaşlar eksilemişler ama,ben zarar görmemeniz için vicdanen uyarmak istedim.Hayırlı yolculuklar.

hayır o tanıdığım 10 numara yağ gaz yağı karışımını direk dizel yakıt yerine kullanıyor.
    deneyimlerimi paylaşayım belki birinin işine yarar.
    4-5 aydır uzun yola çıkmıyordum özlemişim. yalovadan sonra hep gazlayarak gittim ona ramen 100 km 7-8 litre civarı yaktı. litresi 3,10 dan mazot almıştım kenarda bi 80-90 litre yakıtım var.
    2 gecedir arabada yatıyorum bu gece 3. gecem. dışarısı şuan -6 derece. ısınmak için çeşitli yakıtlar denedim. ispirto, aseton, ethanol yaktıklarımın içinde en verimsizi bunlar hem dayanmıyor hemde ısıtmıyor. asetonu ayrı bi kapta ısıtıp buhar hale getirip buharını yakınca çok iyi ısıtyor ve hiç koku is v.b yapmıyor. ama çok çabuk tükendiği için pahalıya geliyor 100 ml 1,20 liradan almıştım. tükenmesi 5 dk sürmüyor.
    gazyağı koku ve is yapıyor çok pis birşey. ona karşı çok dayanıyor ve iyi ısıtıyor ama buna daha güzel bi alternatif buldum. elimde birikmiş 15-20 litre kadar atık bitkisel kızartma yağı vardı yakıt olarak kullanmak için biriktiriyordum. onuda yanıma almıştım. fitil sokup yaktığımda daha temiz olduğunu farkettim. patates kızartması gibi kokuyor hemen amatör bi çalışmayla damlama sistemli bi yağ sobası yaptım. bacasını en arka köşe kelebek camdan dışarı verdim. nekadar iyi derseniz acayip dayanıklı ve çok iyi ısıtıyor. günde 1 litre ya yakar ya yakmaz içeride tişörtle oturuyorum şuan.
    şuan dışarsı buz gibi benim içerde beleş elektriğim beleş internetim çayım kahvem yemeğim sıcacık bi yatağım var. otelde kalmaktan her türlü daha iyi durumdayım tek eksiğim banyo onuda hamama giderek çözücem. ek olarak bu yaz arabayı komple soyup ısı ve ses izalasyonu yapmıştım bu yolculuk iyi bi test oldu izalasyonun çok faydasını gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

teşekkürler bu gün 3-4 gibi mudanyaya gidip gelicem dönüşte kesin uğrarım dediğiniz yeri biliyorum.

o gün mudanya çıkışı uğradım oraya ellerinde gaz yağı kalmadığını söylediler.
    ayrıca mudanyadan orhangazi çıkışına kadar uğramadığım benzinlik kalmadı hepsinde 10w 30 motor yağı aradım hiçbirinde yoktu öyle bi yağ olmadığını iddaa ettiler.
    gemlikte terminal arkasındaki yola girin sağa doğru devam edin yolun solunda bi lastikçi var onun hemen yanında yağcı var. orda var shellin yağını satıyor. başka biyerde bulamazsınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qnedim

Bu kamyoncu tanıdığınız gazyağı karışımını ısınmak için mi,yoksa ocakta yakıt olarak mı kullanıyor acaba?Isınmak için ise nasıl bir ısıtıcı kullanıyor?Yabancıların yelkenli tekne ile ilgili youtube videolarında, bacalı küçük etanol yakan soba kullanıyorlardı.Onların canları daha tatlı herhalde.Etillalkol yandığında yalnızca CO2(karbondioksit) ve su oluşur.CO2 zehirli değildir ancak oksijenin yerini aldığında boğulursunuz ama en azından kanserojen değildir.Gazyağı yandığında çıkan gazların bukadar masum olmadığı aşikar.(karbonmonoksit,azot oksit vs)

hayır o tanıdığım 10 numara yağ gaz yağı karışımını direk dizel yakıt yerine kullanıyor.
    deneyimlerimi paylaşayım belki birinin işine yarar.
    4-5 aydır uzun yola çıkmıyordum özlemişim. yalovadan sonra hep gazlayarak gittim ona ramen 100 km 7-8 litre civarı yaktı. litresi 3,10 dan mazot almıştım kenarda bi 80-90 litre yakıtım var.
    2 gecedir arabada yatıyorum bu gece 3. gecem. dışarısı şuan -6 derece. ısınmak için çeşitli yakıtlar denedim. ispirto, aseton, ethanol yaktıklarımın içinde en verimsizi bunlar hem dayanmıyor hemde ısıtmıyor. asetonu ayrı bi kapta ısıtıp buhar hale getirip buharını yakınca çok iyi ısıtyor ve hiç koku is v.b yapmıyor. ama çok çabuk tükendiği için pahalıya geliyor 100 ml 1,20 liradan almıştım. tükenmesi 5 dk sürmüyor.
    gazyağı koku ve is yapıyor çok pis birşey. ona karşı çok dayanıyor ve iyi ısıtıyor ama buna daha güzel bi alternatif buldum. elimde birikmiş 15-20 litre kadar atık bitkisel kızartma yağı vardı yakıt olarak kullanmak için biriktiriyordum. onuda yanıma almıştım. fitil sokup yaktığımda daha temiz olduğunu farkettim. patates kızartması gibi kokuyor hemen amatör bi çalışmayla damlama sistemli bi yağ sobası yaptım. bacasını en arka köşe kelebek camdan dışarı verdim. nekadar iyi derseniz acayip dayanıklı ve çok iyi ısıtıyor. günde 1 litre ya yakar ya yakmaz içeride tişörtle oturuyorum şuan.
    şuan dışarsı buz gibi benim içerde beleş elektriğim beleş internetim çayım kahvem yemeğim sıcacık bi yatağım var. otelde kalmaktan her türlü daha iyi durumdayım tek eksiğim banyo onuda hamama giderek çözücem. ek olarak bu yaz arabayı komple soyup ısı ve ses izalasyonu yapmıştım bu yolculuk iyi bi test oldu izalasyonun çok faydasını gördüm.

Baca yapmanız çok çok iyi olmuş.Bir de youtube dan aşağıdaki linke tıklarsanız ,oradaki ısıtıcının içinde helezon şeklinde bir tel göreceksiniz.Kalınca bir bakır tel de işinizi görür.Yakıtın içine batırdığınız bu tel aynı zamanda ateşin üzerine gelecek şekilde yerleştirilip kızması sağlanmalı.Böylece yakıtı buharlaştırıp daha verimli yanmasını sağlıyormuş.Sobayı yaktıktan sonra telin kızması için biraz beklemek gerekiyor.
    Sail Lifeyoutube
    Sail Life - Sailboat Q&A #1 - The cost of heating my boat
    https://www.youtube.com/watch?v=Py3_XBxy-ms

• Kayseri'de sorsan yerini biliyorum, bir tane var. Arabada zift lekesi vardı, çıkarmak için almaya gitmiştim. Kamyoncunun teki "abi araba dizel mi?" diye sormuştu. Araç 99 model mondeo.
    Satılan yer Endirlik Shell, Anbar
  • Uyku tulumu al üstünede bir yorgan örttün mü o iş tamam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

o gün mudanya çıkışı uğradım oraya ellerinde gaz yağı kalmadığını söylediler.
    ayrıca mudanyadan orhangazi çıkışına kadar uğramadığım benzinlik kalmadı hepsinde 10w 30 motor yağı aradım hiçbirinde yoktu öyle bi yağ olmadığını iddaa ettiler.
    gemlikte terminal arkasındaki yola girin sağa doğru devam edin yolun solunda bi lastikçi var onun hemen yanında yağcı var. orda var shellin yağını satıyor. başka biyerde bulamazsınız

Tabelada koskoca gazyağı 3.07 yazıyor
    Yoksa tabeladan kaldırsınlar Esentepe mah total istasyonu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gazyağı bende biraz var ama gaz yagı koku yapmaz mı hocam ya yemek yapmak açısından ??
  • gecen hafta bende bayagi baktim benzinlikte yoktu. sanayide var dediler ama pazar gun oldugi icin gitmedim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehirde özel ticarette var sanayide küçük bir dükkan.

Eskişehir gaz yağı
    Eskişehirde gaz yağı
    Gaz yağı eskişehir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.