Şimdi Ara

gaz yağı arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
11.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yarın bursadan şehir dışına çıkmam gerekecek. yaklaşık 1000 km yol yapıcam. gittiğim yerde arabada kalmayı planlıyorum koltukları söküp içine yatak yorgan yastık v.b attım. gideceğim yer soğuk olacağı için hem yemek yaparım hemde ısınırım düşüncesiyle bi ocak yaptım. sıvı yakıtla çalışıyor. etil alkol ve ispirto ile denedim ancak bulması zor. aslında etil alkol satan biyer biliyorum ama adam satmalarının yasak olduğunu söyledi zorla 1 litre alabildim fazlası yok. elimdede 2 koli ispirto stoğu var bunuda harcamak istemiyorum başka yerde lazım olacak çünkü.
    (araç 12+1 ford transit.)
    benzinliklerde gaz yağı satıldığını duydum. hepsinde varmıdır hangilerinde satılır. fiyatı nedir. özellikle bursa içi lazım yardımcı olursanız sevinirim.

• Her istasyonda olmayabilir gaz yağı sorarsınız.
  • Tietze kullanıcısına yanıt
    burdaki listeyi gördüm ancak bu gün tekine gidip sordum yoktu.
  • Neredesiniz bilmiyorum ama nilüfer Esentepe mah totalde gaz yağı satıyorlar bazı mahalle aralarında da var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Neredesiniz bilmiyorum ama nilüfer Esentepe mah totalde gaz yağı satıyorlar bazı mahalle aralarında da var

teşekkürler bu gün 3-4 gibi mudanyaya gidip gelicem dönüşte kesin uğrarım dediğiniz yeri biliyorum.
  • piknik tüpü diye birşey var

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    aslında ilk aklıma gelen fikir buydu ama kapalı ve küçük bi alanda yakacağım için ben uyurken olurda pilot ateşi sönerse salınan gaz beni kesin öldüreceğinden böyle bi riske girmek istemedim. risk almaktansa üşümeyi tercih ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şanzıman Yağ önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Carrefoursa da vardı. Uculukçular da da olabiliyor bir de reşo yakıtını da düşünebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 12 Kasım 2015; 9:07:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anılarım canlandı.

Zamanında Eskişehir'de neredeyse tüm şehri dolaşmıştım gaz yağı için.

Koca şehirde sadece çok eski bir petrol ofisinde bulabilmiştim. Yani öyleki eski otogarın karşısındaki şehirdeki ilk petrol ofisiydi sanırım.

Bu yüzden bulacağım diye çok güvenmeyin derim. Artık eskisi gibi talep olmadığından bulunması neredeyse imkansız hale geldi gazyağının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphys -- 12 Kasım 2015; 9:37:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Neredesiniz bilmiyorum ama nilüfer Esentepe mah totalde gaz yağı satıyorlar bazı mahalle aralarında da var

teşekkürler bu gün 3-4 gibi mudanyaya gidip gelicem dönüşte kesin uğrarım dediğiniz yeri biliyorum.

Bulmuşken biraz fazla alın çok iyi zift çıkarır
    Tüm arabayı silin[araba güneş altında kalsın ısınsın birazda] sonrada guzelcene yıkatın cillop gibi parlar

• gazyağını petrollerde bulamazsınız, sanayideki yağcılara gidin hepsinde vardır. litresi 4 ila 5 lira arasında...
  • zibro gaz ya da zibrokamin gaz diye aratın guugılda
  • kamyoncuların kullandığı mazot ile çalışan alet vardı. Webosta mı ne ondan edinseniz. Motordan bağımsız

• Tüpgazdan zehirleneceğinizi düşünüyorsunuz ama bir gazyağı ocağı yakıp risk almayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Çoğu kişi şofbenden ölenlerin LPG gazının sızması ve bunu soludukları için öldüğünü zanneder.Halbuki bu kişiler çoğunluk olarak ,ya yanan gazların düzgün bir baca ile uzaklaştırılamamasından, ya da yanan gazın içerideki oksijeni bitirip kişilerin önce bayılması ve devamında oksijensizlikten ölmelerine sebep olmuştur.Küçük bir alanda ocak yakmak,hem atık gazların birikmesine ve oksijeni de tüketmesine neden olacağı için risk teşkil eder.Ölmezseniz bile en iyi ihtimalle kötü bir baş ağrısı ile uyanırsnız.(not etil alkol gazyağından daha temiz yanar.Hiç olmazsa karbonmonoksit çıkarmaz.)
  • Avcılık malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz.. Ayrıca oto sanayilerde illaki bir tane satan yer bulunuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

Avcılık malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz.. Ayrıca oto sanayilerde illaki bir tane satan yer bulunuyor..

Yazdıklarımı okumadınız mı?Yanlış bir iş yapmaya çalışıyor.Adam kendini asmak için halat arasa yine yer gösterirmisiniz?
  • qnedim Q kullanıcısına yanıt
    eskiden yıllarca kapalı alanda gaz yağı yaktık bi zararını ne gördüm ne duydum. kaldıki araç tamamen kapalı olmayacak hava alacak yer bırakıcam. özellikle gazyağı tercih etmemin sebebi az yakıtla uzun süreli yanması ve kalörisinin yüksek olmasıdır. etil alkol hem kalöri olarak düşük hemde bulması zor ayrıca pahalı. baş ağrısı yapmaması içinde üzerinde su kaynatmayı düşünüyorum.

bu gün 8-9 tane daha benzinlik gezdim bulamadım. fomaradaki öğretmen evinin altında av malzemesi satan bi dükkan var orda buldum litresi 4 liradan 10 litre aldım. deneyip görücez bu akşam yola çıkıyorum.
  • quote:

eskiden yıllarca kapalı alanda gaz yağı yaktık bi zararını ne gördüm ne duydum. kaldıki araç tamamen kapalı olmayacak hava alacak yer bırakıcam. özellikle gazyağı tercih etmemin sebebi az yakıtla uzun süreli yanması ve kalörisinin yüksek olmasıdır. etil alkol hem kalöri olarak düşük hemde bulması zor ayrıca pahalı. baş ağrısı yapmaması içinde üzerinde su kaynatmayı düşünüyorum.

bu gün 8-9 tane daha benzinlik gezdim bulamadım. fomaradaki öğretmen evinin altında av malzemesi satan bi dükkan var orda buldum litresi 4 liradan 10 litre aldım. deneyip görücez bu akşam yola çıkıyorum.

Fomara derken zafer plazanın arkasındaki öğretmen evi değil mi ? Bi ara banada lazım oldu hiç bir yerde bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

quote:

Fomara derken zafer plazanın arkasındaki öğretmen evi değil mi ? Bi ara banada lazım oldu hiç bir yerde bulamadım

evet ordan fomara meydanına (şehreküstü) doğru inerken sağ tarafta av malzemeleri satan bi dükkan var orda bulabilirsiniz. ayrıca heykelde çakır hamam taksi durağının ordan üçkurnalar çeşmesi altına doğru çıkarken o yolda tıbbi cihaz, kimyasal madde satan dükkanlar var. onlardada az miktarda bulunuyor 1-2 litre verirler belki ama onlar biraz kazıkçı ama ne ararsanız var ispirto hegzan ethanol v.b... bide benim kamyoncu bi tanıdık var 10 numara yağ ile karıştırarak gaz yağı kullanıyor sürekli. ankara yolu kestel tarafındaki petrol ofisinde varmış litresi 3 liraymış. sürekli ordan aldığını söyledi. gidip bakmadım ama muhtemelen ordada vardır.

• Etil alkol yerine izopropilalkol (ipa) kullanabilirsiniz, 2 lira litresi matbaa malzemesi satanlarda bulabilirsin kolaylıkla. İzmir'de iakmet ediyorsanız şayet 10-20 litre verebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.