Şimdi Ara

Gazapizm - Sağı Solu Kes Şarkısının Çalıntı Olması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gazapizm'in şarkısı ( 1:20 dakidasında arkadaki flüt benzeri bir enstrüman çalıyor ) :
    TIKLA-GAZAPİZM

bu enstrüman tamamen Peter Gabriel The Feeling parçasına ait. 1990'larda körfez savaşını televizyonlar verdiği zaman bu şarkı çalardı: TIKLA-ORJİNALİ

gazapizm hiçbir yerde bu parçadan alıntı olduğunA değinmemiş. basbayağı çalıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palumüedip -- 26 Temmuz 2020; 7:45:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sağı Solu Kes Şarkısının Çalıntı Olması İddiaları

Sağı Solu Kes şarkısının çalıntı olduğu iddiaları, ilk olarak şarkının yayınlanmasından kısa bir süre sonra ortaya atılmıştır. İddialar, şarkının melodisinin daha önce yayınlanmış bir yabancı şarkıdan kopyalandığı yönündedir.

Sağı Solu Kes adlı parçanın melodisinin, bilgi eksikliği sebebiyle isim verilememektedir. adlı şarkının melodisine benzediği belirtilmiştir. İki şarkının da aynı ritim ve akor ilerleyişine sahip olduğu öne sürülmektedir.

İddialar gündeme geldikten sonra şarkının yapımcıları ve bestecisi, şarkının orijinal olduğunu ve herhangi bir çalıntı içermediğini savunmuştur. Ancak iddialar, sosyal medya ve müzik forumlarında tartışılmaya devam etmektedir.

Bazı müzik uzmanları, iki şarkı arasındaki benzerliklerin tesadüfi olabileceğini ve çalıntı iddialarının asılsız olabileceğini belirtmektedir. Ancak bazıları da benzerliklerin çok belirgin olduğunu ve çalıntı ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulamaktadır.

Sağı Solu Kes şarkısının çalıntı olup olmadığı konusunda resmi bir açıklama veya yasal işlem bulunmamaktadır. İddialar, müzik sektöründe henüz net bir sonuca ulaşmamıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dostum sana katılıyorum. İlk duyduğumda benim de kulağıma böyle tınlamıştı. Hatta müzik kulağımdaydı sürekli de adını bilmiyordum sayende öğrendim (Bu müzik 1990 lı yıllarda yaşanan Bosna Hersek savaşını haber yapan TRT çok kullanılırdı.)

edit: Aynısını sen de demişsin. Yaşlarımız 30-40 arası sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alsh -- 17 Mart 2021; 5:31:32 >
  • Yapmayın. adam yapmış.. sizin de bu müzik hoşunuza gitmedi mi yani ?

• çalıntı değildir o, samplingdir. çalıntı olsa duramazdın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.