Şimdi Ara

GE70 209XTR yeni alındı bir bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar sanalmarketimden aldım 1 günde kargoya verildi ve ertesi gün elimdeydi :)

Win 7 SP1 64 bit yükledim, henüz Windows güncellemelerini yapmadım. Birkaç sorum olacak:

Driverları sitesinden kurdum fakat firmware ve bios güncellemedim şu an bios sürümü 510 gözüküyor güncelleme kesinlikle gerekli mi fan vs. bir sorun yok gibi.

Metro 2033 oynadım ve en yüksek ayarlarda inanılmaz kastı, high seviyesinde ve dx10 da kasma olmadı. Dirt 2 yine full oynayamadım. GPU da bir sorun var mı nasıl anlayabilirim bunu? Oyunlar sırasında GTX765 devreye giriyor. HD4600'le çalışmıyor yani. Sıcaklıklar normal gibi ekran kartında 80 üstünü, işlemcide 90 üstünü görmedim henüz.

SCM programını bir türlü açamadım. Kuruluyor ama açılmıyor. Sitesinden uygun driver'ı indirdim ama tık yok. Sağ alta geliyor simge ama tıklayınca hiç tepki vermiyor. Ne sorunu olabilir burda acaba? Görev yöneticisini açtığımda programın ismi var yani çalışıyor sonlandır dediğimde resimdeki uyarı çıkıyor. sorun framework'le ilgili sanırımç Güncelledim de halbuki
     GE70 209XTR yeni alındı bir bakar mısınız?

SSD açılışta ve oyunlarda gayet hızlı. Ancak HDD tune'da 10 GB'lık file benchmark yaptım. Okuma hızı 500 mb sabit görünürken, yazma hızı 450-500 arası zikzaklı bir şekilde fakat yazma testinde 3 sefer ani yazma düşüklüğü var. Sadece 1 saniyelik yazma hızı 50'ye düşüyor. Bende arada sırada bilgisayardan bir ses duyduğumdan bir sorunmu var diye düşünmeye başladım. Ses tıkırtı gibi değil. Nasıl desem nadiren geliyor böyle su damlamasıyla tıkırtı karışımı. Ya da kol saatlerinin saniye ilerlerken ince bir sesle tık tık eder ya öyle bir ses. Ama düzenli değil ve nadiren oluyor, olduğunda da 2 ya da 3 sefer en fazla. Bir sorun var mı acaba? Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protego -- 25 Aralık 2013; 0:35:14 >

• Arkadaşlar belkide yüzlerce kişi var bu forumda bu MSI game serisi kullanan, bilgisi olan kimse yok mu?
  • Selamlar ,
    almis oldugunuz scm hatasinin tipkisinin aynisini bende msi gx60'imla almistim ,wiindows 7 'yi temiz bir sekilde tekrardan kurun ,driverlari hic kurmadan butun win7 guncellestirmelerini eksiksiz yukleyin ,ondan sonra butun driverlar ,unitiliesler, firmware ne varsa kurun ,ssd'niz oldugundan bu pekte vaktinizi almaz .Birde win7 ultimate 64 bit kurun en hizli ,guvenli .sorunsuz isletim sistemi o dur.
    ekran karti driverinda gtx 765m i devreye sokun , hatta oyunlarin hepsini tek tek elle o karta entegre edin kontrol panelinden hala bazi oyunlarda hd4600 kullaniyorsada oyunlara sag tiklayip gtx 765m ile acma ozelligide var ayrica ,performansini az buluyorsaniz vermis oldugum linkte gtx 765m testi var ordaki degerlerle asagi yukari ayni sonuclari aliyorsaniz sorun yok demektir
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-765M.92907.0.html
    bircok oyunda entegre benchmark zaten var (hitman absolution, metro last night, grid 2 , tomb raider,....) ayni ayarlari cekip sizde testinizi yapip karsilastirin
    ekran karti surucusunun en guncelini kurmaniz performansida arttirir , nvidia sitesinden indirebilirsiniz
    ses olayina gelirsek msi gaming laptoplar biraz sesli calisir ozellikle turbo fanida actiysaniz cok yuksek bir ses gelir yapcak birsey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: assassinchn47

Selamlar ,
    almis oldugunuz scm hatasinin tipkisinin aynisini bende msi gx60'imla almistim ,wiindows 7 'yi temiz bir sekilde tekrardan kurun ,driverlari hic kurmadan butun win7 guncellestirmelerini eksiksiz yukleyin ,ondan sonra butun driverlar ,unitiliesler, firmware ne varsa kurun ,ssd'niz oldugundan bu pekte vaktinizi almaz .Birde win7 ultimate 64 bit kurun en hizli ,guvenli .sorunsuz isletim sistemi o dur.
    ekran karti driverinda gtx 765m i devreye sokun , hatta oyunlarin hepsini tek tek elle o karta entegre edin kontrol panelinden hala bazi oyunlarda hd4600 kullaniyorsada oyunlara sag tiklayip gtx 765m ile acma ozelligide var ayrica ,performansini az buluyorsaniz vermis oldugum linkte gtx 765m testi var ordaki degerlerle asagi yukari ayni sonuclari aliyorsaniz sorun yok demektir
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-765M.92907.0.html
    bircok oyunda entegre benchmark zaten var (hitman absolution, metro last night, grid 2 , tomb raider,....) ayni ayarlari cekip sizde testinizi yapip karsilastirin
    ekran karti surucusunun en guncelini kurmaniz performansida arttirir , nvidia sitesinden indirebilirsiniz
    ses olayina gelirsek msi gaming laptoplar biraz sesli calisir ozellikle turbo fanida actiysaniz cok yuksek bir ses gelir yapcak birsey yok

Açıkçası tekrar kurulum yapmayı gözüm yemiyor, çünkü aldığımdan beri kesintisiz olarak ayarlamalarla uğraşıyorum. Yazdıklarım hariç herşeyi tamamladım, baştan yüklemek beni çok zorlar. Win 7 Ultimate 64 bit kullanıyorum ve güncellemelerin hepsini yaptım. Eksik olan firmware ile Bios güncellemeleri.

GTX765 devreye giriyor, ışığından belli oluyor zaten, HD4600'la çalışan bazı eski oyunlar oluyor, onlarda hiç kasma yapmıyor. Ekran kartı sürücülerimde güncel. Oyunların güncellemeleri de tamam.

Ses olayını yanlış anlamışsınız galiba. :) Fan sesi benim için hiç sorun değil. Ama bilgisayardan arada bir ses geliyor HDD kafa mı atıyor dicemde ona da benzemiyor meret.

• ses ciddi bir sorunun göstergesi olabilir garantiye yollayıp ürün değişim talebinde bulunun ya da ürünü yaptırın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.