Şimdi Ara

GE70 aşırı ısınıyor 96 dereceyi gördü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 ayı geçtikten sonra tamirat değil değişim istiyorum deme hakkını kaybediyorsunuz.
    onun haricnde kalan 23 aylık garanti süresince servis açısından değişen hiçbirşey olmaz
  • Under full load (stress test with FurMark and Prime95) the Core i7-4700MQ cannot keep its nominal clock. Despite a lowered clock of 900 MHz the temperature rises to 89 °C (192.2 °F) and the GPU reaches 85 °C (185 °F) with a clock of 901 MHz.

Diyorki tam yükte CPU 89, GPU 85 dereceleri görür.

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GE70-i765M287-Notebook.98244.0.html
  • cevaplar için herkese çok teşekkürler soğutucu almayı düşünüyorum umarım işe yarar
  • Dostum durumuna dayanamadım ölü konuyu dirilttim kusura bakılmasın ama ben de bir GE70 kullanıcısıyım. Şimdi ilk önce servise ne zaman götürürsen götür her zaman değiştirme hakkın var. 20 günlük serviste kalma süresi var yasal olarak eğer bu sayıyı geçerse yeni laptop alırsın. Misal ben 3 aylık laptopumun yenisini aldım mart ayında. Yani isterse 2 yıllık laptop olsun garantinin son günü ver, kullanıcı hatası olmasın, 20 günü geçsin yenisini alıyorsun, o kadar. 2.si BF3'ü şu an ben de Antalya'da oynamaktayım (ama sadece akşam 7 - 8 den sonra malum sıcaklar fena ). 1366x720 çözünürlükte orta ayarlarda 70 fps ve GPUmax 72 CPU max 81 derece. Laptop soğutucu işe yaramıyor. 150 tlye cooler master aldım 3 derece bile oynamadı. Son olarak sorununu çözebildin mi çok merak ettim. İyi forumlar.
  • kansoros kullanıcısına yanıt
    sorunu çözdüm gibi gibi.max işlemci gücünü %80 e felan getiriyorum çok ısınmıyo.yani yine ısnıyo da elimi yakmıyo 85 derece felan yani 98 ler olmuyo hiç değilse.servise de yollamıştım bu konuyu açtıkdan sonra bi defa temizlediler termal macun yenilediler çok farketti.ama şimdi eski haline döndü o yüzden bu yaz bir daha yollıycam temizlesinler bakımını yapsınlar felan diye.işlemcisi iyi olsun diye 3000 tl ödediğim laptopumu soğutamıyorum diye işlemciden kısmak da ayrı bir koyuyor bu arada.konuyu hortlattığın için de teşekkürler.bu arada bf4 e ve teso ya da başladım onlarda da işlemci gücünü kısıyorum.daha doğrusu artık ellemiyorum hep max %80-85 felanda işlemci.ama napalım ders almış olduk.
  • Dostum aynen çok haklısın. Isınmadan dolayı performansı kısmak bana da çok koyuyor. Geçen şu yöntemi buldum. Şu an işlemci yüzde 90da sabit fakat masaüstü çözünürlüğü ve oynadığım tüm oyunların çözünürlüğü 1366x768 'de bu sayede de 80 dereceyi hiç görmüyorum artık ultrada bile bazen en fazla 83 oldu o da b3'te malum artık. Bunu da bir dene istersen. Bir de termal macun yeniletmek ne kadar süre gitti?
  • bende gs70 var minecraftta altını çiziyorum minecraftta ilk aldıgımda 81 dereceye çıktı bf3 fln oynadım 2-3 hafta sonra 80- oldu oyna sen alışır ekran kartı ilede alakalı ola bilir
    3. kez gönderiyorum bakım yapsınlar diye.sadece bakımsa 4-5 güne gönderiyorlar geri
  • turshusuyu T kullanıcısına yanıt
    Bir işe yaramıyor mu peki?
  • aynı model benimde arada yazanları okumadım ama işlemcinin standart çalışma sıcaklığı 45 filan ama buna rağmen benim kasa yüzeyü sıcak değil bf3 oynuyorum 1 saat yanıyor ama oyundan çıkıp turbo fan la 5 dk bekleyince gene eski haline dönüyor
    işe pek yaramıyor.ayrıca win 7 de kullandığın için sorun oluyor olabilir dediler servisten(bios ayarlarından dolayı).win 8 yüklemeyi düşünüyorum.
  • Herkese merhaba bende de GE70 2OE var dediğiniz gibi aşırı ısınıyor fakat bunca zaman fps lerimde bir düşüş olmamıştı ama son 1 aydır ısı değerli yine aynı fakat thermal throttling devreye giriyor ve oyunlarda 10 15 dk dan sonra seste cızırtı ve ani kasmalar oluyor.Bunun için napmam lazım en dandik oyunlarda bile yapmaya başladı.Termal macunu yeniledim sorun hiç değişmedi :(.Valla pc nin ömrü 1 yılmış nerdeyse 1 yıl sonra durum budur.

Edit:Bu arada işlemcinin normal çalışma sıcaklığı (chrome falan açıkken) 60 ile 75 arası oynuyor vallaha kafayı yicem bu nedir ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glorious -- 25 Eylül 2014; 12:12:13 >
  • glorious G kullanıcısına yanıt
    msi ge70 2pc kullanıyorum dostum açıkcası sistemin boştaki sıcaklığı bile çok yüksek. benim 45-58 arası değişiyor internette. ben Intel(R) Extreme Tuning Utility programını kullanarak işlemcinin maksimum saat hızını 3.5 den 1.7 ye düşürdüm (i7 4710HQ) sistem tam yük altındayken işlemci 98 dereceleri görüyordu şu an 92 görüyor en fazla. bendede fps düşüşü olmuyor ama masaüstü pc de düşük sıcaklıklara alıştığım için bu sıcaklıklar bana çok fazla geliyor. dostum eğer gönderebilirsen garantiye gönder içine temizlesinler yada sen yapabiliyorsan yap. ama termal macun yenileyip fanlar tozdan arındırılmış ise muhtemelen fan verimliliğini yitirmiştir. dediğim gibi Intel(R) Extreme Tuning Utility bu programla dene halada takılmalar yaşıyorsan Nvidia Inspector diye bir yazılım var onu indir örneğin oyunda 80 fps alıyorsan bu program ile o fps yi 50 ye kilitle gözle görülür derecede ısı düşmesi olacaktır. bf4 de 92 derece , inspector açıkken (50 fps ye kilitliyorum) 79 derece. istersen özelden bana ulaş yardımcı olayım bu konuyu çok araştırdım.

• me262 kullanıcısına yanıt
    Başlarda hep 98 falan oluyordu hiçbi kasma yoktu sadece ısnısıyordu ama işte son zamanlarda çok ani takılmalar seste cızırtılar olmaya başladı.Termal macunuda fanıda güzelce temizledim sonuç değişmedi.İntelin programıyla Ghz düşürdüm fakat bu seferde şaka gibi yani 1.7 işlemcimi kaldı oyun zaten açıldığında kasılıyor bu kadar yetersiz işlemciyle valla napacağımı şaşrıdım

Edit:Şimdi 1.7 ye çektim Oyunlarda kasmjyor kasmasına ama sıcaklıkta hiçbir değişiklik olmadı şaka gibi 3.2 den 1.7 ye düşürdüm aynı.Ayrıca yine dereye girdi thermal throttling ve işlemciyi 1.40 a kadar düşürdü.Düşürünce kasmalar seste cızırtılar oluyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glorious -- 25 Eylül 2014; 19:32:20 >
    dostum o zaman sol alttaki güç seçeneklerine gir , diğer güç seçeneklerine tıkla güç planı önerilende kalsın. önerilen güç planın yanındaki plan ayarını değiştire tıkla. sonra altta gelişmiş güç ayarlarını değiştir yazısına tıkla. oradaki menüden işlemci güç yönetimini bul. en düşük işlemci durumunu pilde ve prize takılı ikisinide %1 yap. sonra en yüksek işlemci durumu menüsünü aç. pilde vs prize takılı %75 yap . sorun halada devam ediyorsa garantiye göndermende fayda var. birde bada CPUID HWMONITOR programını açıp sistem sıcaklıkların fotoğrafını atar mısın.
    Şimdi test etme imkanım olmadığı için atamıcam ama yaklaşık 1 2 saat önce gözlemedim söyliyeyim işlemci sıcaklığı 97 98 arası ekran kartı 75 80 arası
    anakart sıcaklığını merak etmiştim de neyse. dostum dediğim gibi son yazdığımı yap halada sorun devam ediyorsa servise gidecek laptop başka çaresi yok. hatta bu yazdığımı denemeden gönder servise ne kadar erken o kadar iyi
    Servis napacakki yaklaşık 1 ay önce gitti anakart çipini yakmıştım biosla oynarken :) Anakart değişti sorun hala devam ediyor öncesinde de vardı aynı yani

Edit:Pc mi garantiye veremem çalışıyorum ve hergün çok lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glorious -- 26 Eylül 2014; 22:32:52 >
    dostum başka bir çözüm görünmüyor açıkcası. firmware ve bios güncellemesi yapın yada dediğim gibi oyunlarda fps kitleyin. ama boştaki sıcaklığı bile çok yüksek. garantiye bu başlık altında yollarsanız soğutma sistemini değiştirirler belki
  • Bu arada forumdaki herkesi bi durumdan haberdar etmek istiyorum.Laptopu servise(servispoint) yollamıştım termal macunlarını yenileyip tozunu felan alsınlar diye.Bide bios güncellemesi yapmalarını istedim.Adamlar GE70 2OE olan laptopuma GE70 2OC biosu yüklemiş.Bi gel di usb 3.0 lar çalışmıyor.Öyle farkettim zaten.Şimdi geri gönder doğru biosu yükleyelim diyorlar.Her gidip gelişi 10-15 gün oluyor zaten.Tüketici Hakları Derneğine başvursam biosu onların yüklediğini de ispatlıyamam.Böyle berbat bi durumdayım işte.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.