Şimdi Ara

GE70 aşırı ısınıyor 96 dereceyi gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BF3 oynarken fanın turbo da açık olmasına rağmen 96 dereceyi gördü LoL de bi sıkıntı yok daha pek oyunda denemedim çünkü yeni ama cidden sorun yaratıyor açıkcası.Elimi Esc nin sol tarafına 5 sn den fazla koyamıyorum yanıyo. fiyat/performans ürünüdür diye 3bin tl ye aldığım laptopun buna yapmaması gerekirdi yardımlarınızı bekliyorum. Tam modeli GE70 2OE-266XTR

• Selam MSI GE70 2OE-049XTR modelini kullanıyorum fotoğrafta ekran kartın çıkmamış. Bazen program bende de öyle yapıyordu bi kaç kere kapatıp açınca (programı) GPU'yu görüyor. Isılara gelecek olursak benim GE70 de aynı şekilde BF3 de 90-98 dercelere çıkıyor GPU ise 80-90 lara dayanıyor. Bu durum gerçekten çok can sıkıcı, genel bir problem veya doğası böyle

Ama ısıyı illa düşürmek istiyorum diyorsan performansdan ödün vermen gerekiyor. Yöntem şu şekilde ;

1) Sağ alttaki pile tıkla
    2) Diğer güç seçenekleri
    3) Dengeli > Plan ayarlarını değiştir
    4) Gelişmiş Güç ayarları
    5) İşlemci güç yönetimi > en yüksek işlemci durumu

Bunu %70'lere düşürürsen ısıda o derece de düşer. Bak ben %90 da kullandığım halde senin değerlerini alıyormuşum yeni farkettim. Tam felaket

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    ayrıca fanfı turbo modunda yani esc nin üstündeki tuşa basılı modunda çalıştırınca inanılmaz bir ses bir gürültü ile çalışıyor bunu engellemenin bir yolu var mı?BIOS güncellemesinden felan bahsetmişler ama onlar önceki ge70 ler için sanırım ve bu daha çok yazılımsal değil fiziksel bir problem bence
    @XanthiN
  • quote:

Orijinalden alıntı: turshusuyu

ayrıca fanfı turbo modunda yani esc nin üstündeki tuşa basılı modunda çalıştırınca inanılmaz bir ses bir gürültü ile çalışıyor bunu engellemenin bir yolu var mı?BIOS güncellemesinden felan bahsetmişler ama onlar önceki ge70 ler için sanırım ve bu daha çok yazılımsal değil fiziksel bir problem bence
    @XanthiN

Öyle bendede
  • quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

quote:

@XanthiN

Öyle bendede

Alıntıları Göster
    3.nesil i5 ge 60 da aynı ısıları görüyor. servise fazla ısınıyor diye yollayın. kapatıyor kendini fln diye. macunu değiştirsinler. 15 derece değişim olan arkadaş olmuştu 3. nesil i7 olan birinde

• quote:

Orijinalden alıntı: tns1

3.nesil i5 ge 60 da aynı ısıları görüyor. servise fazla ısınıyor diye yollayın. kapatıyor kendini fln diye. macunu değiştirsinler. 15 derece değişim olan arkadaş olmuştu 3. nesil i7 olan birinde

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler.2 ay sonra felan antalyaya gidicem sanalmarketimin merkezi de orada laptopu alalı 1 hafta olmadı daha.şimdi mi götürmeliyim 2 ay sonra götürsem de olur mu?
  • quote:

çok teşekkürler.2 ay sonra felan antalyaya gidicem sanalmarketimin merkezi de orada laptopu alalı 1 hafta olmadı daha.şimdi mi götürmeliyim 2 ay sonra götürsem de olur mu?

Alıntıları Göster
    Yani o makine guzel bi makinedir. Fakat kendinize ve makinanınıza bi iyilik yapın ve gidip buyuk fanlı bi tane notebook
    sogutucusu alın. 10 dereceye yakın bi fark atması lazım. O kasa ince dizayn edilmis. Bosuna her yerde gidin GX 70 alın die bagırmadım.
    Bu dedigimi yaptıktan sonra gelip burda tekrar yorum yapın bidaha.

• jubeii kullanıcısına yanıt
    Selam yaklaşık 4 fan denedim deviri yüksek olan. En kalitelisi 3 derece fark ettirdi malesef fan lazım değil.

İyi forumlar
  • quote:

Selam yaklaşık 4 fan denedim deviri yüksek olan. En kalitelisi 3 derece fark ettirdi malesef fan lazım değil.

İyi forumlar
    bence o ısılar o oyuna gore normal cpu+gpu kullanan bi oyun
    bilgisayar ısıdan kapanmıyorsa devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Benim bilgisayarım aldığımın 3.günü BF3 oynarken kapandı bir daha açılmadı. Servise verdim ilk haftada bozulduğu için tamir edilmeden yenisiyle değişti. Sanırım bu bilgisayarlar kendini yakmadan kapanmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachenkov

quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Benim bilgisayarım aldığımın 3.günü BF3 oynarken kapandı bir daha açılmadı. Servise verdim ilk haftada bozulduğu için tamir edilmeden yenisiyle değişti. Sanırım bu bilgisayarlar kendini yakmadan kapanmıyor

hocam cpu-gpu yanmaz,belirli bi ısıdan sonra kendini kapatır,sizin pcde farklı bir sorun vardır
    benim eski acer film izlerken bile kapanıyordu
    yanılmıyorsam işlemci 110dereceye kadar stabil calısıyor.

• quote:

Selam MSI GE70 2OE-049XTR modelini kullanıyorum fotoğrafta ekran kartın çıkmamış. Bazen program bende de öyle yapıyordu bi kaç kere kapatıp açınca (programı) GPU'yu görüyor. Isılara gelecek olursak benim GE70 de aynı şekilde BF3 de 90-98 dercelere çıkıyor GPU ise 80-90 lara dayanıyor. Bu durum gerçekten çok can sıkıcı, genel bir problem veya doğası böyle

Ama ısıyı illa düşürmek istiyorum diyorsan performansdan ödün vermen gerekiyor. Yöntem şu şekilde ;

1) Sağ alttaki pile tıkla
    2) Diğer güç seçenekleri
    3) Dengeli > Plan ayarlarını değiştir
    4) Gelişmiş Güç ayarları
    5) İşlemci güç yönetimi > en yüksek işlemci durumu

Bunu %70'lere düşürürsen ısıda o derece de düşer. Bak ben %90 da kullandığım halde senin değerlerini alıyormuşum yeni farkettim. Tam felaket

dediğinizi yaptım ama ısısı düşmedi yine aynı.servise yollasam onlar ne yapacak ki?yokmudur bir çözüm yolu fan da turbo modunda çok ses çıkarıyor oda arkadaşım rahatsız oluyor.bunlar cidden çok kötü ge70 gibi 3bin tl ödenmiş bir bilgisayar için bence.

• turshusuyu T kullanıcısına yanıt
    %yi düşürdüyseniz ısınında düşmesi gerekli. Doğru yeri yaptığınıza emin misiniz ? %100 yazan yeri %70 seviyelerine çekin.

Bu işlemden sonra işlemci (CPU) nin belli oranda daha az ısınması gerekir.

Normal laptoplardan fazla ses çıkardığı doğru. Çoğu oyun turbo fan gerektiriyor o da epey gürültü yapıyor headset ile oynamıyorsak bir süre sonra işkence olmaya başlıyor. Gerçekten bu bir sorun ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 28 Kasım 2013; 9:50:22 >
  • Cok cok zor durumda kalmadikca servise asla gondermeyin rezalet
  • quote:

Orijinalden alıntı: zBrave

Cok cok zor durumda kalmadikca servise asla gondermeyin rezalet
    Servise götürüp termal macunu değiştirin. 96 derece az buz bir sıcaklık değil. Söylediğinize göre klavye de ısınıyormuş. Eğer servise göndermeyi düşünmüyorsanız arkadaşların önerdiği gibi işlemciyi düşürebilirseniz. Ben olsam hızı düşüreceğime servise gönderirdim. Spor arabanız var basmıyorsunuz
  • turshusuyu T kullanıcısına yanıt
    sanalmarketim kendi bakmıyor. servise yönlendiriyor... (ben bu yazın sonunda y500 aldım oradan. yaşadım ondan biliyorum. servispoint var istanbulda o bakıyor msı ın servis işlerine)
  • quote:

sanalmarketim kendi bakmıyor. servise yönlendiriyor... (ben bu yazın sonunda y500 aldım oradan. yaşadım ondan biliyorum. servispoint var istanbulda o bakıyor msı ın servis işlerine)
    not: msı ın ge-gt-gx tüm serilerinde turbo fanı açarsanız uçak kalkar gibi ses yapar...

arkadaşın 3.nesil i5 ge60 var . bende de tek kartlı hd ekranlı y500.

ikimiz de aynı oyunu açıyoruz.. onun i5 benim i7 den çok ısınıyor ve çooooooooooookkkkkk daha fazla ses yapıyor. msı fandan ve macundan çalıyor birazcık...
  • quote:

not: msı ın ge-gt-gx tüm serilerinde turbo fanı açarsanız uçak kalkar gibi ses yapar...

arkadaşın 3.nesil i5 ge60 var . bende de tek kartlı hd ekranlı y500.

ikimiz de aynı oyunu açıyoruz.. onun i5 benim i7 den çok ısınıyor ve çooooooooooookkkkkk daha fazla ses yapıyor. msı fandan ve macundan çalıyor birazcık...

Alıntıları Göster
    Gençler , msi ge60/70 , razer blade pro , msi gs70 ,acer aspire gibi oyun notebookları normalden çok fazla ısınıyor ,sebebi ise oyun laptopların doğası gereği kalın kasalı olması gerekmesinden ve o laptopların fazla ince olmasından. gtx 765m yüksek watt tüketen bir ekran kartı ve o kasada çok fazla ısınır doğal olarak. Bir arkadaş cpu-gpu gibi parçalar 110 dereceyi bulmadıgı sürece sorun yok , zaten bu parçalar yüksek ısıya ulaştığında kendini resetliyor demiş ,evet haklı ancak uzun süre oyun oynanınca ,sürekli laptopu 90 derecenin üstünde yorarsanız daha 1 yılını doldurmadan 6-7 yıllık bilgisayarlarımızda görmeye alısık oldugumuz ,sık sık mavi ekran yeme ,oyunlarda bi donup kalma daha sonra reset atmadıgın sürece kendine gelememe ve bircok sac bas yoldurcak seylerle ugrascaksınız ,mesela 2 yılını doldurduktan sonra cpu-gpu ya da anakart illaki arızalancak o zaman servisler fiyatları şişirerek tamir etmek istiyecekler ,yani her türlü sıkıntı ,bir oyun laptopu 15 inc 'te 3.4 ,17 inc'te 3.7 kg'den hafifse bilinki o sakattır ve unutmayın notebookcheck gibi bir site var ve tüm favori oyun laptoplarının a'dan z'ye incelemesi mevcut.
    msi ge60 'lar 2900 tl ancak ,monster 'in 15 inc ekranlı ve gtx765m'li modelleri 3200 tl ,ancak monster gtx765m ekran kartını kullandığı laptopdaki kasa ,clevonun ödül almış soğutmada en iyi 4 laptop kasasından birisidir(asus rog,clevo,msi gt,alienware), hem gpu hem cpu için ayrı fanları vardır ve ızgaralar arkadadır (yanlarda olmaması ,sizin elinizin terlememesini ve kızarmamasını saglar) , aynı kasayı kullanan bir laptopun testini size atcam , birde msi ge602ın testini atcam siz kıyaslayın
    MONSTER® Q47P150SM02 15.6" 'ın kasası olan ve hemen hemen aynı oem parçaları içeren laptopun testi;
    http://www.notebookcheck.net/Review-Schenker-W503-Clevo-P150SM-Notebook.92973.0.html
    msi ge60'ın testi;
    http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GE60H-i765M2811B-Notebook.104693.0.html

gördüğünüz gibi clevo kasalı üründe gpu stress testinde 61 derece!!! (bu kasaya özelleştirmeyler gtx780m konuluyor onu bile taşıyor ,ondan dolayı gtx765m bu kasada buz gibi resmen ,bundaki i7 4800mq yani daha yüksek güç tüketiyor 4700mq 'dan yani monsterın sıcaklıklarını siz tahmin edin
    msi gt60 /70 alınır ama ge serisinden uzak durun derim ,yinede siz bilirsiniz ,önceden ikinci rakamı 6 olan ekran kartları msi gt kasasında olurdu ilk defa gtx660m 'i tutupp o ezme kasaya koydular ve olan oldu ,gtx560m'ler gt60 /70 lerdeydi.
    msi gx70 alırsanızda ilerde bi oyundan ultrada 12 fps alırsınız ,highda 15 mediumda 17 lowda 20 fps alırsınız benden söylemesi ,o laptopdaki işlemci müthiş darboğaz yapıyor ,elimden gx60 'da ge70'de geçti ikisindende kurtuldum çok şükür :D :D
    bu arada lenovo y510p'ler ge serisinden de beter ısı konusunda notebookcheck'te inceleyebilirsiniz ,cihaz resmen yanıyor ,vatanda gittim baktım google'a girince bile cihaz baya sıcaktı düşünün ürün daha yepyeni 1 yıllık falanda değil ,klavyede ısı hissediliyordu , çıkardım 32 'lik flashımı icindeki oyunumla testimide yaptım ,performansına diyecek yok ,çift 750m ,gtx675mx'den hızlı ,gtx770m'den yavaş o denli bi gpu var ancak cihaz tost olcak sandım tırstım oyunu kapattım ,yoksa ürün elimizde patlar mazallah :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assassinchn47 -- 29 Kasım 2013; 18:54:46 >

• assassinchn47 kullanıcısına yanıt
    yeni alacaklar için yazdıklarınız çok güzel ama benim gibi almış olanlar için farklı tavsiyeleriniz yok mu acaba?
    @assassinchn47
  • tns1 kullanıcısına yanıt
    laptopun kolisi kartonu felan hep antalyada kaldı ve ben şu an ankaradayım.6 hafta sonra dönücem o zaman yollasam servise sorun olur mu acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.