Şimdi Ara

GEBZE ÇAYIROVA CİVARI YARDIMA MUHTAÇ AİLEYE DESTEK KONUSU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çayırovada yaşayan Suriyeli bir aile sobası halısı olmayan bir evde yaşamaya çalışıyor. Gıda malzemesi, kıyafet, yakacak ve bilimum mutfak eşyası ihtiyaçları var.
    Gebze, Çayırova, Tuzla civarı ikamet eden ve evinde fazla eşyası yada kıyafeti olan, yada ALLAH rızası için 2 paket makarna, un vb gıda malzemesi alabilirim ve o civarda oturuyorum diyen forumdaşlar beraberce el atalım da bir aile aç, susuz, soğukta yatmasın.

İletişim için o bölgede oturan bir arkadaşımla görüşebilirsiniz. Yardım etmek isteyenler Pmle telefon numarası alabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailsss -- 12 Aralık 2014; 12:53:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kocaelide oturuyorum istesem yardim edebilirim fakat yakinimda bir sürü TURK VATANDASLARIM yardima muhtacken gidip suriyelilere yardım edemem kusura bakma.

• Kusurluk bir durum yok kardeşim, herkes istediği kişiye yada kişilere yardımda bulunabilir.
    Bir zorundalık yok bu işlerin içinde neticede hayır işi. Bir kaç ay öncesine kadar bende senin gibi düşünüyordum ama geçen ay Suriyeli bir ailenin evine gidip nasıl yaşadıklarını görünce fikrim değişti.

Bebeğinin altına bez yerine bim poşetinin içine çaput koyarak bağlayıp buz gibi bir evin içinde sadece tek bir halı üzerinde titreyerek oturuyorlardı.
    Adam (derdini anlatacak kadar) türkçe bilmez, eşide aynı şekilde türkçe bilmez, savaştan kaçıp gelmişler.
    Bir iş bulmuş çalışıp para kazanayım diye ama patronunun para vermek gibi bir huyu yok.
    Bunu gördükten sonra nasıl yardım etmeyeyim.

Bizim yardıma muhtaç insanlarımız derdini anlatabiliyor hiç değilse. Birde bu yandan bakmak lazım.

Sen yardım yap ta, ama türk olur ama suriyeli olur farketmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailsss -- 12 Aralık 2014; 12:54:57 >

• Bakis aaçısı dostum.ben onceligimi Türk vatandasima veriyorum. Ayrica iyi niyetinden dolayi tebrik ediyorum.umarım yardım eden cikar

• quote:

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

Bakis aaçısı dostum.ben onceligimi Türk vatandasima veriyorum. Ayrica iyi niyetinden dolayi tebrik ediyorum.umarım yardım eden cikar

Rica ederim hocam. Peki size bir yardım kampanyasından daha bahsedeyim o zaman. :-)
    Gebze ve çayırova civarı köy ilkokullarında okuyan,okul yöneticilerinden isimler alınarak belirlenmiş yetim öğrenciler var. Bunlara pantolon, mont, bot ve kazak giydireceğiz kısmet olursa. Bu ayın sonunda olur büyük ihtimal. 100 çocuk giydireceğiz ve çocuk başı giyim bedeli 150 Tl. 60 çocuk için para toparladık. 40 çocuk için giysi parası eksiğimiz var. Bu konuda yardımcı olabilirsiniz isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailsss -- 12 Aralık 2014; 17:47:20 >
  • Uplayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

Bakis aaçısı dostum.ben onceligimi Türk vatandasima veriyorum. Ayrica iyi niyetinden dolayi tebrik ediyorum.umarım yardım eden cikar

Hocam Türk vatandaşıma yardım ederim diyordun HEM TÜRK HEM YETİM İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ VAR. Üst mesajda da belirtmiştim.

Çevrende de varsa hayır yapmak isteyen onlarada söyleyebilirsin. Hatta çocukların giyindirileceği gün gelip sende o ortamda bulunabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuraya abuk subuk bir konu açsam elli tane cevap gelir. Yardım konusu açtım. Gelen giden yok. Ne duyarlı milletiz. Lafa gelince mangalda kül bırakmayız. İcraata gelince tık yok.

• Sayın hocam çayırova nereye bglı

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailsss

Şuraya abuk subuk bir konu açsam elli tane cevap gelir. Yardım konusu açtım. Gelen giden yok. Ne duyarlı milletiz. Lafa gelince mangalda kül bırakmayız. İcraata gelince tık yok.

iyi güzel düşünmüşsün de savaştan kacanları ben vatan haini olarak görüyorum ben şahsen savaşırdım senin böyle ucuz yardımseverlik ayaklarına sözüm yok ama devlet madem sınırdan içeri almış benim vergilerimle zaten suriyelilere gidiyor extradan niye yardım edeyim ki ayrıca bu suriyeliler neden kamptan ayrılıp sizin oturduğunuz yere konaklamaya gidiyor söylermisiniz?
    suriyelilere ülkeye girişini sağlayan her kim karar verdiyse onun kapısına yığmak gerekir diye düşünüyorum
    savaş olabilir siyasi tercihler yüzünden verdikleri oy başlarına gelen kaderdir bunu unutma
    yardımseverliği çok seviyorsan git kaymakamlığa onlara makarna ve kömür verilmesini talep et bir hayrın olsun bari yapacak bir şey yok
    isterseniz tam adres yerini belirtin de ihbar edip toplattırayım suriyelileri doooğru kamplara...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 14 Aralık 2014; 2:18:44 >

• kendi halkından yardıma muhtaç okadar insan varken sığınmacılar hiçbir zaman öncelik olamaz.zaten hükümet haddinden fazla yardımda bulundu.daha fazla tepemize çıkarmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: üstadgs

Sayın hocam çayırova nereye bglı

Gebze hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: dephyr

quote:

Şuraya abuk subuk bir konu açsam elli tane cevap gelir. Yardım konusu açtım. Gelen giden yok. Ne duyarlı milletiz. Lafa gelince mangalda kül bırakmayız. İcraata gelince tık yok.

iyi güzel düşünmüşsün de savaştan kacanları ben vatan haini olarak görüyorum ben şahsen savaşırdım senin böyle ucuz yardımseverlik ayaklarına sözüm yok ama devlet madem sınırdan içeri almış benim vergilerimle zaten suriyelilere gidiyor extradan niye yardım edeyim ki ayrıca bu suriyeliler neden kamptan ayrılıp sizin oturduğunuz yere konaklamaya gidiyor söylermisiniz?
    suriyelilere ülkeye girişini sağlayan her kim karar verdiyse onun kapısına yığmak gerekir diye düşünüyorum
    savaş olabilir siyasi tercihler yüzünden verdikleri oy başlarına gelen kaderdir bunu unutma
    yardımseverliği çok seviyorsan git kaymakamlığa onlara makarna ve kömür verilmesini talep et bir hayrın olsun bari yapacak bir şey yok
    isterseniz tam adres yerini belirtin de ihbar edip toplattırayım suriyelileri doooğru kamplara...........

Hacı hiç kimse Türk milleti gibi olamaz bende bırakıp kaçmaz savaşırdım. Türklerden kaçan olacağını bende düşünmüyorum açıkçası.

Ucuz yardım ayağı lafın aynen iade çünkü yaptığım işi şurada 3, 5 kişi konuşsun diye değil ALLAH rızası için yapıyorum, ergen psikolojisinde de değilim. Ticari bir kaygımda yok, şuradan iş kaparım diye bir düşüncemde yok, esnaf değilim.

Suriyeli anne babadan çok bebekleri beni buraya yazmaya itti. Çocuğun var mı bilmiyorum ama Benim için çocuk işin içine girince herşey değişir.

Kaymakamlığa gitmediğimizi yada başka bir girişimde bulunmadığımı nereden biliyorsun.
    Birde hayrın olsun diyorsun, benim nereye yardım yaptığımı, yapacağımı ben biliyor ve ona göre yardım etmeye çalışıyorum. Forumdanda belki bir kaç kişiye vesile olurum diye düşündüğüm için buraya konu açtım.
    Yoksa insanların çok bilmiş bir tavırla klavyeyle ülke kurtarmalarına ayıracak vaktim yok. O bölgede oturmuyorum ayrıca.

Lafı fazla uzatmadan ALLAH hidayet versin diyorum başkada birşey demiyorum sana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Avagadro

kendi halkından yardıma muhtaç okadar insan varken sığınmacılar hiçbir zaman öncelik olamaz.zaten hükümet haddinden fazla yardımda bulundu.daha fazla tepemize çıkarmaya gerek yok

Kendi halkımızada toparlamaya çalışıyoruz. Esas mesele gerçek ihtiyaç sahibini bulabilmek. Sağdan soldan haber geldikçe birşeyler yapmaya çalışıyoruz. ALLAH hayırdan çıkarmasın yapılanları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailsss -- 14 Aralık 2014; 8:42:15 >
  • insani yardım konusunda türk suriyeli ayrımı yapılmamalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

insani yardım konusunda türk suriyeli ayrımı yapılmamalı

Bunu anlatmak mesele
    Çoğu kişi ego tatmini derdinde.
    Kimsenin nefis terbiye etmek gibi bir derdi de yok. Mesaj için teşekkürler.

• Müslümanlıgın Türkü, Kürtü, Suriyelisi olmaz biraz empati. Allah yardımcıları olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: musaonur

Müslümanlıgın Türkü, Kürtü, Suriyelisi olmaz biraz empati. Allah yardımcıları olsun..

Düşünceniz için teşekkürler. Amin, cümle ihtiyaç sahibinin yardımcısı olsun.
    Yakacak, yiyecek, ve diğer acil ihtiyaçlarını karşıladı hayırsever arkadaşlar. İlgi gösteren ve destek veren tüm arkadaşlardan ALLAH razı olsun.
  • quote:

quote:

Gebze hocam.

Kocaeli'ye bağlı Çayırova ilçe Gebze ye bağlı değil

• quote:

Orijinalden alıntı: _PoSEİDoN_

quote:

quote:

Gebze hocam.

Kocaeli'ye bağlı Çayırova ilçe Gebze ye bağlı değil

Doğru hocam. Yanlış Yazmışım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.