Şimdi Ara

Gebze Teknik Üniversitesi düşünen arkadaşlara yardım edebilirim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
15
Favori
63.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam dil ingilizce mi ? İngilizce hazırlık sınıfı zorunlu mu ? Benim ingilizcem zayıf ingilizce hazırlık okur muyum ? Ben istemiyorum.
  • 1-Ben olsam 12k dan ytü yazardım . Hem istanbulun içinde hem sosyal olanaklar konusunda oldukça iyidir diye düşünüyorum .
    2-Arkadaşlar bu üniversitede bölümler arası geçiş çok ama çok zor ne yazık ki . Malzemede oldukça ağır bir bölüm bilgisayar gibi olmasa da . Hiç güvenmeyin yani :D
    3-Hazırlık zorunlu . Orta-İyi bir ingilizceniz yok ise geçemezsiniz hazırlık muafiyet sınavını .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigEng -- 23 Temmuz 2017; 9:56:9 >
  • Hazirlik zorunlu dersler full ingilizce yapilmaya calisiliyormus, hazirlik sinavini gecebilirsen okumazsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada evet o sıralamadan ilk 3 den kesin girersin diye düşünüyorum . 18-19-20k dan yazacak olacaktır büyük ihtimal ytü ye giremeyenler içinden . Ama bundan aşağısının pek gireceğini sanmam .
  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Çok büyütüyorsunuz gözünüzde tıp diş kontejyanları ve okulda yeni bölümlerin açılması gibi sebeplerden dolayı 2.5k civarı düşmeye uğrar.

• Bende 45 civari kapatacak diye dusunuyorum basa deu yazdim ama bakalim

• Kreutz kullanıcısına yanıt
    Bende deu türk alman ve gtü yazdım hiçbiri gelmiycek gibime geliyor ama insan bekliyor işte

• Geçen yılda 500 tane tıp kontejyan ı açılmıştı 3 k civarı ilerledi , hayatta düşeceğini sanmam. Tam tersine , gittikçe daha fazla kişi üniversitenin farkına vardığından geçen yıldan bile daha çok düşebilir.
  • Yalmavuz kullanıcısına yanıt
    dün 11 kdan gtü yazan birisi okulu gezmeye gelmişti eğer yazarsan ilk 3 de olursun bence, ayrıca bu yıl 20-35 k aralığından çok kişi var yazan baya artmasını bekliyorum sıralamanın
  • İşletme bölümü nasıl, bir çok üniversite arasından isminden dolayı yazacak gibiyim değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalmavuz

Hocam 12kdan yazayım mı burayı ilk sıralarda girenlere iyi burslar varmış. Bu sıralama ile ilk üçte olur muyum acaba?

Bu sene sıralama baya yükselecek. Bilgisayar/Mimarlık düşünüyorsanız ve okul hoşunuza gidiyorsa yazın derim hiç bir sorun yok gayet kaliteli eğitim alıp iş sahibi olacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mberatsanli

İşletme bölümü nasıl, bir çok üniversite arasından isminden dolayı yazacak gibiyim değer mi?

İşletme bölümünün yeni binası yapıldı geçen sene bu sene yeni yerinde eğitime başlayacaklar niye değmesin.

Sosyallik ve etkinliklere katılmanız lazım tabi iş bulmak/çevre edinmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kreutz

Bende 45 civari kapatacak diye dusunuyorum basa deu yazdim ama bakalim

45K'da kapatma olasılıgı yok biraz imkansız
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriploitMezun

Hocam dil ingilizce mi ? İngilizce hazırlık sınıfı zorunlu mu ? Benim ingilizcem zayıf ingilizce hazırlık okur muyum ? Ben istemiyorum.

Böyle soruları soruyorsunuz ama ne yazdığınız belli değil arkadaşlar

hangi bölüm istiyorsun nasıl anlayalım?

hazırlık zorunlu sınav var sınavı geçerseniz okumuyorsunuz.

Eğer ingilizcen kötüyse niye okumak istemiyorsunuz anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scofıelld

Gebze teknik ünisi çok istiyorum fakat elektrik ve bilgisayar mühendisliklerine sıralamam yetmiyor.Üniye malzeme mühendisliğinden giriş yapsam ilerleyen yıllarda üni içinde bölüm değiştirmem çok zor mudur ? yüzde verebilir misiniz ?

Değiştirebilirsiniz benim Genetikten tanıdığım 2 kişi 3.sınıfta bilgisayara geçti fakat ortalamanızın iyi olması lazım ve eğer öyle bir hisle giriyorsanız bölümü sevmeden ortalama yapmanız zor ayrıca eğer geçemezseniz o bölümü okuyacaksınız o hisle girip tamam derseniz sorun yok

Malzeme kötü bölüm değil arkadaşlar gayet iyi bölüm bizim okul çevresinde staj yapma olanakları en rahat mesleklerden biri ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Ferrum.

*GTÜ'den Sakarya'ya geçen baya bi kişi varmış zorluğu yüzünden öyle duydum doğru mu
    *Bana Saü gelecek ama GTÜ'ye yatay geçişle geçmek istiyorum(ortalama ile) zor mu

GTU'den sakaryaya üni girme puanları ile geçen oluyor zaten kazanmış olduğu için puanı yettiğinden geçebiliyor öbür türlü sakaryadan buraya gelen görmedim

İTÜ'den gelen bir arkadaş vardı
  • Hocam bilgisayar biraz yükselecek de 40k üstüne de çıkmaz değil mi? Sadece burası için mezuna kalabilirim, üniversiteyi çok sevdim.

Ben de Bilgisayar hedeflememe rağmen Çevre'ye girip geçiş yapabilir miyim diye düşünmedim değil ama iş imkanı pek yok galiba Çevre'de hem de geçiş çok zor denmiş.

Bir de konuma bakarsanız sevinirim:https://forum.donanimhaber.com/bil-muh-icin-mezuna-kalmali-miyim--127874352#127874352

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 23 Temmuz 2017; 13:52:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canki1

quote:

Orijinalden alıntı: canki1

merhaba ben gebze teknik universitesi işletme bölümüne yatay geçiş yapmak istiyorum ama cok uzun suredir istanbulda yasama hayalim var.
    bu hayalimi gercekleştirmek istiyor ve her gün istanbuldan gebzeye gitmeyi göze alıyorum ama ;

1- kyk mevzusu ve iett ögrenci kartı cıkartmasında sorun olur mu diye düşünüyorum ? sizce böyle yapmak mantıklı mı veya böyle yapan arkadşlarınız var mı ?

2- universitenizin makale yayınlama raporlarına bakınca hocalarınızın gayet iyi bir basarısı oldugunu gözlemledim. istanbul devlet universitelerindeki ( marmara ve istanbul ) işletme eğitimimle ne kadar fark olur ve üniversitenin saygınlıkları bir olur mu ?

3- universitenizin reklamında 4. sınıfta iş bulma olasılıgı %36 gibi bir şey mezun olunca iş bulma olasılıgı % 86 demekte
    bu durum gercek olabilir mi ?

4- türkiyede ögrencilerini en cok erasmusa gönderen üniversitenin gtu oldugunu duydum bu ne kadar gercek ?

5- 25 yıldır var olan bir universitenin bu kadar az ögrenci almasının avantajları veya dezavantajları nelerdir ?

6- Bir teknik universite oldugu için burada işletme egitimi almak ne kadar dogru veya ne kadar yanlış acıklarsanız cok sevinirim

şimdiden cok tesekkur ederim ince düşünmeyi seven bir adamım

bir çok arkadaşın sorması gereken soruları ben sordum ama bir türlü cevap alamıyorum. benim merak ettiğim kadar bir çok gtü adayı bu soruların cevaplarını bekliyor olabilir lütfen cevaplar mısınız ? burada onemli bir karar verme aşamasındayız lütfen bu kadar size lütfen demek istemezdim ama mecbur kalınca deniliyor maalesef.

1-kyk mevzusunu kyk ile konuşun ben pek bilmiyorum ama kolaylık sağlıyorlar başka okula geçince sanırım.
    iett sorun cıkmaz niye cıksın

2-işletme eğitimini tam bilemiyorum işletmede okuyan arkadaşlarım var fakat. Girişimcilik ve kosgeb konuları üzerine daha çok yönelim var işletme adına okulda

3-Yalan atacak halleri yok

4-Gerçek , lisans sayısı diğer okullara göre baya düşük ve ERASMUSa gitmeyi düşünen neredeyse herkes gidiyor

5-dezavantajı sosyalllik konuları diğer üniversitelere göre yavaş ama düzeliyor gün geçtikçe.

6-facebook sayfamıza yada aday.gtu.edu.tr yazarsan işletmeden arkadaşlar daha iyi yanıt verir

Bugün rektör vey 16.15 trt1 de olacak ilgilenenler izleyebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Hocam bilgisayar biraz yükselecek de 40k üstüne de çıkmaz değil mi? Sadece burası için mezuna kalabilirim, üniversiteyi çok sevdim.

Ben de Bilgisayar hedeflememe rağmen Çevre'ye girip geçiş yapabilir miyim diye düşünmedim değil ama iş imkanı pek yok galiba Çevre'de hem de geçiş çok zor denmiş.

Bir de konuma bakarsanız sevinirim:https://forum.donanimhaber.com/bil-muh-icin-mezuna-kalmali-miyim--127874352#127874352

40K üstüne çıkabilirde çıkmayadabilir benim tahminim 39 38k aralıgında ama belli olmaz bu sene bursları iki katına 3 katına çıkarmış üst sıralamar için rektör bey 20k üstü bilgisayar için 1000 tl veriyor aylık şimdi yazanlar olursa sıralama uçabilir.

Çevre daha bu sene eğitime başlayacak geçen sene açılmıştı (öğrenciler hazırlıkta kaldığı için lisansa geçen olmadı).

Geçiş olanağı çevre için zor olur başka bölüm desen belkide.

• Tercihlerin son 1-2 günü sanırım o yüzden elimden geldiği kadar soru cevaplamaya çalisiyorum

pm atmak yerine buraya yazarsanız hem konu yukarda kalır hem diğer arkadaslar okur
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.