Şimdi Ara

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TANITIM GÜNCEL 2016 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
9
Favori
21.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karakaleli

quote:

Orijinalden alıntı: h1377h

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Naples

Bilgi muh düşünüyorum. Gtu de okunur mu? Yurtlar nasıl yurt çıkmazsa ne yapacağım? Ve aylık ne kadar harcanır gtu de ?

Bilgisayar mühendisliğini ve acıyı sevenler gtü'de okursa ikisinden de bolca tadacaktır.Bölüm bilgisayarcı arkadaşların dediklerine göre çok zor ve bu yüzden de öğretici.4 senede bitiren az kişi var.Yani ister istemez bölüm uzuyor.Ama mezun olduktan sonra da kaliteli işler bulabiliyorlar.Bilgisayarcı arkadaşlar daha ayrıntılı cevap verebilir sana.
    Yurt çıkabilir mi, büyük olasılıkla çıkıyor çünkü okul mevcuduna göre yurt oda sayısı oranı iyi bir oran gtü'de.Ama tabi çıkmayadabilir tabi.O zaman özel yurtlar ve kiralık evler sizi bekliyor demektir.Devlet yurdu fiyatlarını kyk sitesinden öğrenebilirsin ama özel yurt ve ev kiralama durumlarında(arkadaşlarınızla) 750-800 lira sizi gayet yeter.

peki mimarlık bölümü nasıl ?

sığ sorulara kolay cevap verilmiyor, hatta cevap verilemiyor.Daha ayrıntılı bilmek istediklerinizi sorunuz.

:((

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgi muh düşünüyorum. Gtu de okunur mu? Yurtlar nasıl yurt çıkmazsa ne yapacağım? Ve aylık ne kadar harcanır gtu de ?

Bilgisayar mühendisliğini ve acıyı sevenler gtü'de okursa ikisinden de bolca tadacaktır.Bölüm bilgisayarcı arkadaşların dediklerine göre çok zor ve bu yüzden de öğretici.4 senede bitiren az kişi var.Yani ister istemez bölüm uzuyor.Ama mezun olduktan sonra da kaliteli işler bulabiliyorlar.Bilgisayarcı arkadaşlar daha ayrıntılı cevap verebilir sana.
    Yurt çıkabilir mi, büyük olasılıkla çıkıyor çünkü okul mevcuduna göre yurt oda sayısı oranı iyi bir oran gtü'de.Ama tabi çıkmayadabilir tabi.O zaman özel yurtlar ve kiralık evler sizi bekliyor demektir.Devlet yurdu fiyatlarını kyk sitesinden öğrenebilirsin ama özel yurt ve ev kiralama durumlarında(arkadaşlarınızla) 750-800 lira sizi gayet yeter.

sığ sorulara kolay cevap verilmiyor, hatta cevap verilemiyor.Daha ayrıntılı bilmek istediklerinizi sorunuz.

:((

GTü de kantin yok diolar hocam

• quote:

quote:

quote:

quote:

gtü de kantin yok diolar hocam

• Gtu bilgisayar tercihi yapabilirim . Kampusun fotograflari , okuldaki sosyal hayat ve okul fotograflari hakkinda bilgi alabilecegim bi link var mi

Edit . Ne cumle kurmusum be .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLloyd is real -- 26 Mart 2016; 0:28:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • h1377h kullanıcısına yanıt
    Okuldaki kantinler kantin sahiplerinin vergi vs. kaçırmasından dolayı 1 haftalığına mühürlendi şimdi okuldaki bütün kantin yönetileri özelde değilde okul kendi üstüne aldı.Okulda bir tane büyük kafedar adında ana kantin var her bölümünde kendi binasında ekstradan kantinleri var.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterHero -- 27 Mart 2016; 13:51:16 >
  • İsim değişikliği ve yeni rektörden sonra bu okul uçacak gibi duruyor. Son bi iki yıldaki çalışmalar takdire şayan
  • sizce gazi bilgisayar mı gtü bilgisayar mı
  • karakaleli kullanıcısına yanıt
    Kaç yilinda kuruldu ve teknik okul olmasina ragmen puanlar nicin cok dusuk is imkanlari nedir sorularimi cevaplarsaniz cok mutlu olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo -da Vinci

Kaç yilinda kuruldu ve teknik okul olmasina ragmen puanlar nicin cok dusuk is imkanlari nedir sorularimi cevaplarsaniz cok mutlu olurum

google yazmak çok mu zor kaç yılında kuruldu?

puanın sebebi=yeri cehennemin dibinde , sosyal imkanlar -lerde geziyor. iş imkanı ne demek anlamadım o okuduğun bölüme göre değişir.
  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım cevap vermeseydin daha makbul geçerdi dövseydin
  • Okulun teknik üniversite adını alması 2 yıl önce oldu. Önceden gebze yüksek teknoloji enstitüsüydü (yani demek oluyor ki lisans üstü eğitim için kurulmuş bir üniversite ama tabikide lisans bölümleride aynı kalitede bulunmakta.) Şöyle söyleyeyim puaların düşük olması üniversitenin eski adından dolayı fark edilmemesi, istanbul dışında olması ile alakalı (merkezde değil). ama ulaşım sanırım bu yıl açılacak olan marmaray ile çok kolay olacak. yani puanların eğitimle hiç alakası yok. Aksine eğitim konusunda çok zorluyor. Bilmiyorum hangi bölüm için sordun ama bilgisayar mühendisi arkadaşlarım var, onları ödevler konusunda aşırı zorluyorlar. diğer bölümlerde aynı sayılır. en büyük sıkıntı sosyal konu, hem okul içi hemde okul çevresinde takılmalık pek yer yok...

iş konusunda da okul tübitak destekli bir üniversite ve iş verenler tarafından biliniyor. ama Kendini geliştirmezsen hiç bir işe yaramaz.

umarım yararlı olmuşumdur..:)

• darkmystery D kullanıcısına yanıt
    Valla cok tesekkur ederim cok aydinlattiniz ufak tefek sorular gitti kafamdan

• Bu devlet üniversitesini tercih eden herkese burs
    Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Türkiye'de ilk defa bir devlet üniversitesi olarak bu sene üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere burs vereceğiz." dedi.
    20 Temmuz 2016 15:14
    Bu devlet üniversitesini tercih eden herkese burs

Prof. Dr. Görgün, üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimini kınayarak, üniversitelerinde 4 dekanın istifasını verdiğini ifade etti.

Türkiye'nin en iyi akademik kadrosu ve donanımına sahip üniversitelerinden biri olduklarını belirten Görgün, "Burada okuyacak öğrenciler çok avantajlı olacak. Başarılı öğrencileri üniversitemize çekmek için vakfımız aracılığıyla her öğrenciye burs vereceğiz. Bölgedeki kurumlar, kuruluşlar, organize saniye bölgeleri yöneticilerinin de yer aldığı GTÜ Eğitim ve Araştırma Vakfını kuruyoruz." ifadesini kullandı.

Görgün, vakfın öğrenci ile öğretim elemanlarına akademik ve eğitim çalışmalarında destek olacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ilk defa bir devlet üniversitesi olarak bu sene üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere burs vereceğiz. Bütün öğrencilere istisnasız. GTÜ'yü sıralamada yazan tüm öğrenciler burslu okuyacaklar ilk seneyi ama bunu da ifade etmek gerekiyor. İlk bine girenler, ilk 5 bine girenler, 5 bin-10 bin arasında olanlar, 10 bin-20 bin arasında olanlar ve daha sonrası ayrı kategorilerde burs alacaklar. Başarı bursu da olacak. Sınavda ilk 5 binlik dilimde olan öğrencilere aylık bin lira, 5-10 bin arasındakilere 750 lira, 10-20 bin arasındakilere 500 lira, 20-30 bin arasındakilere 400 lira, 30-50 bin arasındakilere 300 lira ve 50 bin üzeri öğrencilere de aylık 200 lira burs vereceğiz."

• Buranın Elektronik bölümünü yazacağım bölüm geçen sene 76k ile kapatmış benim sıralama 60 k ama burs imkanı ve ulaşım sorunu çözülmesiyle sıralamanın düşeceğini düşünüyorum ama 60 k altına düşer mi?Bide burada okuyanlar varsa yorumlarını merak ediyorum teşekkürler..

• DM den bir arkadaşın sorduğu sorulara verdiğim cevaplar umarım sizlere de yardımcı olur.

Sorular
    hocam gebze elektronik mühendisliği hakkında bilgi verebilir misiniz acaba
    1-Diğer okullarda Elektrik ve Elektronik Mühendisliği olarak geçiyor Neden Gebzede sadece Elektronik Mühendisliği? Bir dezavantajı olur mu?
    2- Dersler vs diğer okullardan farklı mı?
    3- Elektronik Mühendisi ünvanı mı alıyoruz, telekominikasyonda çalışma ihtimalimiz nedir?
    4-İstanbula ulaşım kolay mı?
    5-Eğitim nasıl?

Cevaplarım

1-2-3 ün cevabı
    Bölümdeki hocaların bir çoğu haberleşmeci. Elektrik dersi verebilecek hocalar mevcut değil. Hali hazırda bölümün Elektrik ve Elektronik olması düşünülüyor. Yalnız söylediğim gibi hocaların çoğunluğunun Haberleşmeci olmasından dolayı bölümümüzde zaten Elektronik Haberleşme ile aynı dersler gösterilmektedir. Yani Telekominikasyon ve diğer Elektronik Haberleşme üzerine olan şirketlerde çalışabilirsin.
    Mezun olduğunda Elektronik Mühendisliği Bölümünü okuduğuna dair diploma alıyorsun.
    Dezavantaj: Bölüm Elektrik ve Elektronik Mühendisliği olmadığından "Elektrik 1 kV Altı ve Üstü SMM Belgesi" alamıyoruz. Fakat "Asansör SMM belgesi" ve "Elektrik 1 kV Altı Tesisler için SMM Belgesi" belgesi alabiliyoruz. Detaylı olarak incelemek istersen bu linkten bakabilirsin.

http://www.emo.org.tr/g...bu=%DDMZA%20YETK%DDS%DD

4-İstanbul a ulaşım gayet rahat. Zaten Okulun hemen önünden 17b hat numaralı İETT otobüsleri geçmektedir ve bu hattı okulumuz öğrencileri yoğun bir şekilde kullanmaktadır. Okul Tuzla nın hemen bitiminde İstanbul un çıkışında bulunmaktadır. Tuzla Şifa Mahallesinden de sürekli iett otobüsleri kalkmaktadır. Özellikle Meşhur 500T..
    Ayrıyeten Gebze-Harem arası minibüsler ile ulaşım mevcuttur. Son olarak yerleşkenin içerisinde Marmaray Hattına bağlı Fatih durağı bulunmaktadır. Marmaray projesi bittiği takdirde ulaşım çok daha rahat olacaktır.

5-Eğitim açısından alanında çok iyi hocalar mevcut. Tabii her üniversitede olacağı üzre beğenmediğimiz hocalarda var. Kendi projelerin üzerine çalışabileceğin uygun ortamlar ve laboratuvarlar mevcut. Ayrıyeten hocalar ve asistanlar herhangi bir projede veya bir durumun olduğunda sana yardımcı olacaklardır.

6-Şunu da eklemek isterim. Okulun puanlarının düşük olmasının en büyük nedeni yeterli reklamının geçen seneye kadar yapılamamış olması. Geçen sene okula atanan rektörümüzle beraber okulun gelişimi yüksek bir ivme kazanmıştır.

Başka sorularınız olursa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmetcanartuk

Buranın Elektronik bölümünü yazacağım bölüm geçen sene 76k ile kapatmış benim sıralama 60 k ama burs imkanı ve ulaşım sorunu çözülmesiyle sıralamanın düşeceğini düşünüyorum ama 60 k altına düşer mi?Bide burada okuyanlar varsa yorumlarını merak ediyorum teşekkürler..

ben de yükseleceğini düşünüyorum ama 16k birden yükselmez rahat ol :)

hazırlığı yeni bitirdiğim için bölümle ilgili yorum yapamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yandexleyandexle -- 21 Temmuz 2016; 10:49:14 >
  • bilgisayar yazıcak varsa yazmasın boşuna ilk seneden kanser olursunuz
  • malzeme bilimi ve mühendisliği okuyan arkadaş varmı burda ?
  • GTÜ mimarlık hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

Ben 32bindeyim aklımda Galatasaray Üni. Matematik bölümü vardı(35k)...Bugün dershane hocamla konustum Gebzede mimar ol dedi bi arastır konusalım dedi. Sanırım yeni bir üniversite ve halihazırda bilgi alabileceğimiz yazılar yok. Tek çare forumumuz. Teşekkürler

• oguz735 kullanıcısına yanıt
    mimarlıkta okumuyorum ama bu sene okulun en havalı binası onlara tahsis edildi. mimar öğrencilerin hiç elleri boş gezdiğini görmedim sürekli maket filan yapıyorlar. genel olarak da çok yoğun olduklarını söylüyorlar. Eğitimi hakkında pek bilgim yok eğer varsa forumda gtü mimar arkadaşlar varsa daha iyi açıklarlar. Gtü kalitedir kötü olacağını düşünmüyorum.

matematikten mimarlığa dönüş ilginç olmuş çünkü el yatkınlığın pek yoksa çokta çekilir bir bölüm olmaz...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.