Neden oldu bilmiyorum ama çok güzel çalışan Win XP SP3 Perfect kurulu bi sistemim vardı birden klasörler arası geçişlerde, 2.ci bir işlem yaptığımda, nette gezerken hatta winampta müzik dinlerken bile kasmaya şarkıyı kesik kkesik duraksayarak çalmaya başadı.Format attım, Orjinal MEB iin üretilen Xplerden yükledim. Sorun hala devam ediyor.
Sistemim: phonix award bios 6.0 P4 2.8 GHz 1 GB Ram 500x2 ( Şuan 1536 MB 1000+500 Arkadaştan denemek için aldım ) Ge Force Fx 5500 Ekran Kartı 80Gb harrdisk
Lütfen yardım edermisiniz? Ne oldu da bu hale geldi sizce ?
Bir çok neden sıralana bilir ısınma sorunu yada soğutucu tam oturmuyor yada termel macun işlevini yitirdi, yada toz, hdd yavaş okumaya başlamış olabilir, daha çok sayıla bilir ama ben bu 2 olasılık üzerinde duruyorum.
İşlemcinin sıcaklığı 30-40 arasında değişiyor. termal macununu daha yeni sürdüm ondan kasıyodur belki diye
Hocam hdd yi söküp başka bir kasaya 2. hdd olarak bağlayabilirmisiniz bi veri transferi yapın sorun verecekmi.
Bu dediğini yapabilceğim bir pc yok harici hdd var ama şuan ?
öncelikle bios ayarlarınızı kontrol etmenizi öneririm daha sonra eğer problem giderilmezse aygıt yöneticisinden hdd nizin özelliğine bi bakarmısınız okuma ve yazma önbelleği etkin haldemi değilmi etkin olması gerekiyor.. birde transfer modunu biosun kendi seçmesi gerekiyor eğer bu yaptıklarınız işe yaramazsa transfer modlarını kendiniz elle değiştirip deneyin
enson ihtimalde chkdsk yapın belki badsector falan vardır.
Hocam biosu bi resetleyin çünki start ile hoşgeldinize kadar bios arabirimi devrededir, resleyin tarih saat ayarlarını yapıp save y çıkın.
Biosa standart ayarlarına döndürdüm,hdd yi kontrol ettim ( Performans için en iyi durum > diskte yazma ön belleğini enkinleştir işaretli ) sorun devam ediyor
dediğim ayar sizin baktığınız yerde değil
aygıt yöneticisine gelin - IDE ATAPI Controllers olması lazım
onun altında =>SATA controllers
olması lazım SATA controllers a çift tıklayın çıkan menuden ayarları bi kontrol edin yazma ve okuma önbelleği etkinmi değilmi PIO modu bios tarafındanmı kontrol ediliyor yoksa ellemi ayarlanmış..
Aygıt Yöneticisi >IDE Ata/ATAPI Denetleyiciler >>>>>> Birincil IDE Kanalı >>>>>> İkincil IDE Kanalı >>>>>>Via Bus Master IDE Controller - 0571
var sadece bunlardan başka birşey yok
ben hdd nizi sata sanıyordum anladığım kadarıyla ide hdd kullanıyorsunuz ide hdd lerde yavaşlığın sebebi "ultra dma yada udma modunun kapalı olmasından olabilir ama format atıp yeni işletim sistemide yüklemişsiniz bu olasılık zayıf görünüyor.
bilgisayarınızda 1 hdd 1 cdrom varsa ikisininde ayrı ayrı kablolarla bağlamanızı öneririm tek kablo üzerinden bağlarsanız cdromun yavaşlığından dolayı hdd performansınız da düşecektir. kasayı açıp bi kontrol edin hdd ve cdrom aynı kablo üzerinden mi bağlanmış, aynı kablo üzerinden bağlıysa cdromu bağlamayın birde cdromsuz sistemi kullanın aynı yavaşlık devam ediyor mu? kasayı açmışken kabloyuda bi gözle kontrol edin sağlam görünüyormu..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme