Şimdi Ara

Geç tebliğ edilen ve eve gelmeyen trafik cezası hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
91.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende araştırdım ama maalesef yok öyle bir itiraz. ödeyeceğiz. adamın canı sıkıla sıkıla ödeyeceğiz işte...
  • Bazı şerefli muhtarlar gelen cezaları biriktiriyorlar, bizlere vahiy gelecekte muhtara gidip alacağız cezamızı...
    Ceza muhtara tebliğ edildiyse sana edilmiş sayılıyor.. Ama o şerefli olan muhtarlar her hafta o cezaları haber vermiyorlar.
    Birde şerefli postacılar var !!! Evlere 3 kat merdiven çıkmaya veya kapı çalmaya üşenip , daha kolay olan yolu seçip elindeki 5 - 10 tane cezayı tek tek evlere dağıtmadan işini çabuk bitirmek için toptan bütün cezaları o şerefli muhtara verip şereflice kurtuluyor hepsinden..
    Benim derdim itirazım hak ettiğim ceza zamanında elime ulaşsın da bende hemen indirimli olarak ödeyeyim .. !!!
    Şerefli postacı ve şerefli muhtarlar sayesinde cezaya kalıyoruz.. !!
  • Hak arama imkanları hiçbir zaman bitmez. Ama aldığın abdest ürküttüğün kurbağaya değmiyor bu işte. Avukatlar her gün adliyelerde olduğu için onlara dert değil, evraklarını verirken bir dilekçe de bunun için veriyor. O yüzden avukatlar çok ödemiyorlar ceza falan. Bu bir talan, rant, haraç, bir çeşit rüşvet, deli dumrul yöntemidir. Her şey dört dörtlük işleyip tüm hataların lüzumunca icabına bakılsa başımız gözümüz üstüne. Ama piyango gibi kime ne zaman ne vurursa. Kendim için söylüyorum, şu noktada ya ödeyeceğim, ya uğraşıp kanser olacağım, ya da uğraşmayıp katil olacağım. Bence doğru cevap ufak bir sakinleştirici alıp ödeme yapmak...
  • Bu gün muayenemin geçtiğine dair bir mesaj aldım.
    muayene günü almak isterken ceza yada kaça k geçiş hatası aldım :)
    şimdide geçen yılın kasım ayından bir tane 1 liralık bir tanede son iki ayda aynı konktada bir kez yaya geçidi bit kezde ışık ihlalinden ceza 162 liralık cezam olduğunu öğrendim.
    fakat bu makbuz bana ulaşmadı hiç bir şekilde.
    daha bu ay iki tane ceza yatırdım elime geçse neden ödemeyim :S
    kaldıki elimde evrak olmadığı için neye ceza yediğimi de bilmiyorum.

itiraz hakkımızda sanırım ortadan kalkmış mahkeme vs uğraşmakta yorumları okuduktan sonra boş gibi görünüyor.
    şikayet vara yazdım ondan gelecek sonuca göre bir yol çizeceğim.
    yada direk ödeyip geçsem mi sizce ?
  • Evet arkadaşlar yine aynı manzara. Aracın muayenesi geldi. Randevu almak için tuvtürk ün sitesine girdiğimde randevu alamayacağımı aracın borcu olduğunu yazdı. Ben de mtv olduğunu düşündüm iki gün sonra ödeyecektim sallamadım. Dün mtv ödemek için girdiğimde ceza bilgilerine bakayım dedim. Yine eve gelmeyen bir ceza var. Tutanak tarihi 19.03.2014 tebliğ tarihi 27.02.2015 aradan 11 ay geçmiş anca tebliğ edilmiş. Neyse o tarihte nerede olduğuma baktım swarm falan yer bildirimi yapardım. Bu arada ceza 172 tl üstüne 30 tl faiz binmiş. 172 olsa olsa hız cezası olur diye düşünüyorum. onu da tünelde yemişimdir. Neyse yine aynı olayı yaşadım ki geçen ay bakmama rağmen görememiştim cezayı belki gözümden kaçtı bilmiyorum. Yine mağdur olduk. Ödediğmizle kaldık. Ben şimdi öğrenmek istiyorum. Bu cezayı nerede nasıl yemişim diye. Nasıl öğrenebilirim? Gib.gov.tr de tahakkuk fiş no ve seri numaralı bir numara var. Bilgisi olan paylaşabilir mi?

• Sen ne zaman imza atıp alırsan o zaman başlar indirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoneey

Sen ne zaman imza atıp alırsan o zaman başlar indirim.

Ben imza falan atmadım. Eve de gelmedi. Kısacası bana tebliğ edilmedi.
  • Benimde aynı derdim var EGM'de ceza gözüküyordu ama bana gelen giden hiç birşey yok ve vergi dairesi sitesindede gözükmüyordu sonrasında aracı sattık satarkende bi borç çıkmadı anlamadım.Yediğim ceza park cezasıydı.
  • postacı ceza tutanağını eve getirir fakat sizi bulamazsa muhtarlığa bırakır. muhtarlığa bıraktığı zaman sisteme tebliğ edildi diye yazar. size tebliğ edilmesi için imza atmanıza gerek yok.
    bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: axeleon

postacı ceza tutanağını eve getirir fakat sizi bulamazsa muhtarlığa bırakır. muhtarlığa bıraktığı zaman sisteme tebliğ edildi diye yazar. size tebliğ edilmesi için imza atmanıza gerek yok.
    bilginiz olsun

Olayın saçmalığı o zaten bazen evde olunmadığı zamanda bir sticker yapıştırıyorlar. Öyle olsa eyvallah ama ne eve gelen giden var ne haber bizim derdimiz bu. Hem erken ceza indirimi gidiyor hem de üstüne faiz biniyor. Çakallıktır bu yani başka bir şey değil.
  • Imza attıkdan sonra Başlıyor cezai işlem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı cezadan bana da yazmışlar.Şubat 2015 tarihinde yazılmış ceza ama tesadüfen haberim oldu.Hadi onu da geçtik aradan 6 ay geçmiş evime tebligat falan gelmedi,muhtara falan bırakmamışlar.MTV ödemek için girince orada farkettim.189 TL olan ceza faiziyle 240 küsür olmuş.Daha öncede aynı şeyi yapmışlardı emniyetteki arkadaşımla konuştum o da postacıların suçu bizim yapacak birşeyimiz yok dedi.2015 yılına gelmişiz böyle saçmalık mı olur ALLAH aşkına.Ben cezanın yazıldığı tarihte evimdeydim,evde olmasak bile posta kutusu denen bir şey var adamlar icat etmişler belki lazım olur diye.Babam PTT emeklisi bu işler nasıl olur biliyorum.Eğer bir yazı taahhütlü ise o yazının eve getirildiğinden mutlaka haberdar edilmeniz lazım.Bunu genelde ya kapıya ya da posta kutusuna yapıştırmaları lazım.Emniyetin savunması daha komik,yok efendim PTT eve getirimiştir sizi bulamayınca uğraşmak istemeyip dönüp gitmiştir,ulaştırılamayan tebligatlar emniyette askıya asılırmış gidip ordan bakmam lazımmış.İşim gücüm yok her hafta Emniyetin askısına mı bakacam ceza varmı diye.Böyle bir basitlik olabilirmi yav.PTT mensubu arkadaş bana ulaştıramadıysa kağıdını kapıyaya yapıştırır,tebligatı muhtara bırakır,muhtar da arar tebligat geldi der gider alırsın paşa paşa ödersin.Ama şimdi niye biz faiz ödeyelim,trafik-postacı ve muhtar üçlüsünün hatası neden bize patlıyor.Emniyette 7 sülalemize kadar bilgi var işlerine gelince istedikleri dakika eliyle koymuş gibi buluyorlar,ceza tebliğ edilince de bir zahmet mesajla haber versinler bu kadar mı zor bu acaba.Diğer sefer boşver diyip geçmiştim ama bu sefer mahkeme yoluna gideceğim.Gördüm ki benim gibi bir sürü mağdur insan var.İşin sonucundan bir şey elde edersem buradan paylaşırım.Siz de sessiz kalmayın arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YSF_023 -- 29 Temmuz 2015; 14:52:52 >

• Arkadaşlar EGM den baktığımda ceza gözüküyor ama tebliğ tarihi kısmı boş. Bunun tebliğ tarihini nasıl öğrenebilirim ? Parayı nasıl yatıracağım onu bile bilmiyorum çünkü ceza tutanağı elimde yok. Vallahi böyle şerefsizlik olmaz hem borçlu gözüküyoruz devlete ama işine gelmediklerinde ne bir şey ulaştırırlar ne de yardımcı olurlar. Hani ödeyeceğim de "Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı" elimde olmadığı için ödeyemiyorum. :))
  • Aynı hırsızlık yönetimi benim de başıma geldi. Ne tebliğ edilen ceza var ne bilgim. Vergiyi ödemeye gittiğimde öğrendim. Bu kadar büyük bir adilik, böyle alenen hırsızlık dünyanın başka bir ülkesinde olmazdı zaten. Devletle alakalı ne zaman işim olsa o günü ağız dolusu küfürle geçiriyorum. Onun akrabası, bunun yandaşı derken devlet kurumlarını iş bilmez, akıldan yoksun insanlarla doldurdular. Yasa yapıcıların hali zaten ortada. Vatandaşını denk getirmek için türlü oyunlara başvuran devlet yetkililerine ne denir??? Ben biliyorum cevabı ama....

• quote:

Orijinalden alıntı: ROBINSONNN

Bazı şerefli muhtarlar gelen cezaları biriktiriyorlar, bizlere vahiy gelecekte muhtara gidip alacağız cezamızı...
    Ceza muhtara tebliğ edildiyse sana edilmiş sayılıyor.. Ama o şerefli olan muhtarlar her hafta o cezaları haber vermiyorlar.
    Birde şerefli postacılar var !!! Evlere 3 kat merdiven çıkmaya veya kapı çalmaya üşenip , daha kolay olan yolu seçip elindeki 5 - 10 tane cezayı tek tek evlere dağıtmadan işini çabuk bitirmek için toptan bütün cezaları o şerefli muhtara verip şereflice kurtuluyor hepsinden..
    Benim derdim itirazım hak ettiğim ceza zamanında elime ulaşsın da bende hemen indirimli olarak ödeyeyim .. !!!
    Şerefli postacı ve şerefli muhtarlar sayesinde cezaya kalıyoruz.. !!

PTT gerçekten çok şerefli bu konuda.

Bir kaç ay önce yurtdışından gelen kargom için şerefli posta elemanı posta kutusuna etiket yapıştırmış;

"xxx tarihinde uğradık, sizi evde bulamadık!" (evdeydik, buna ek olarak uğradım diye yazdığı tarih de 5 gün sonrasının tarihi, yani arkadaş geleceğe zaman yolculuğu yapmış)
    "telgrafınız var" (gelen şey kargo-koli, fındık kadar beyniyle dalga geçtiğini sanıyor)
    "xxx şubesinden alabilirsiniz" (müşteri hizmetlerini aradım, yazdığı şube de yanlış, kargo bambaşka bir yerde, inanıp da gitsem boşuna yol tepeceğim)

Evde olmama rağmen beni bulamıyor, geleceğe ışınlanıyor, kargo varken dalga geçer gibi telgraf yazıyor, bir de üzerine yanlış şubeye yönlendiriyor. Şimdi bu adam dayak istiyor mu, istemiyor mu. Ne kadar sinirlendim anlatamam, müşteri hizmetlerine ağzıma geleni söyledim. Bu kadar mı laçka, bu kadar mı sorumsuz, lakayıt iş yapılır? Bu terbiyesizliği yapan elemanın adını sanını bulabilseydim sonuna kadar üzerine gidecektim.

Bu iş PTT gibi leş ve kokuşmuş bir kurumun elinde oldukça daha çok yaşanır bu olaylar, faizli faizli öderiz cezalarımızı...

Gerçekten de çok şerefliler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 30 Temmuz 2015; 16:22:07 >

• Benimde 3 adet cezam var hepside aylar sonra tebliğ olmuş gözüküyor ancak hiçbirşey yok tabii,cezanın biri 2014te kesilmiş 2015te tebliğ olmuş. Gidip itiraz edeceğim arkadaşlar her ne kadar alınmıyorsa da faizli ödemek zorunda değiliz. Faizini silsinler tekrar tebliğ etsinler. Bu kadar kansızlık olmaz. Bu şekilde faiz indirimi alan var mı en azından??

• quote:

Orijinalden alıntı: UnchaineD

Herkese merhaba, direkt konuya giriyorum arada sirada gib.gov.tr den ceza var mi diye kontrol ederim haziran sonu gibi yurtdisina çıkmadan önce kontrol etmemiştim. Hiçbir ceza yoktu. Dün bir baktım 187 tl lik ceza gözüküyor. Tutanak tarihi 25.04.2014 tebliğ tarihi 04.07.2014 ceza 2 buçuk ay sonra tebliğ edilmiş ancak eve hiçbir sekilde ceza makbuzu gelmedi. Ve emsal davalarda 10 günü geçen tebliğ sürelerinde iptal ediliyormuş. Sizce nasil bir yol izlemeliyim. Bu arada ceza 172 tl faizle birlikte 187 tl olmuş. Vereceğiniz cevaplar icin simdiden teşekkürler.

hocam önemli olan Ptt'nin tebliğ tarihidir,eğer ki tebligat yapılan adreste ikametgahınız varsa,tebliğ memuru (postacı) sizi evde bulamayıp 21.madde tebliği uygulamıştır (muhtara tebliğ).ama posta kutunuza ya da hane kapınıza 2 nolu tebligat haber kağıdını da yapıştırmış olması ve herhangi bir komşunuza haber bırakması gerekir.Kolay gelsin .. vaktiniz varsa uğraşın,yoksa ödeyin gitsin ..

• arkadaşlar ne diyorsunuz şimdi

bir ay önce fahri müfettiş kırmızı ışık cezası yazmış 10 günlük süre değil 28 günde eve geldi
    sulh cezaya başvursammı başvurmasammı yoksa ödeyip mi başvursam
  • Aradaslar trafik cezalarina ek gelir gözüyle bakiliyor. Tek amac bu. Kabaca ozeylemek gerekirse devlet 5 lira olan kopru ucretinden vazgeçmiyor.butun ulkede kesilen cezalardan hic vazgecmez. Son on yilda 20 milyar dolar a yanin para kazanmis devlet. Halbuki bu para dogru duzgun isaretlendirme, uyari ve bilgilendirme silsilesiyle yari yariya duser. Para kazanmak yerine harcamak ise devletin isine gelmiyor. O yuzden bursada sehir icinde o kadar dikkat etmenize rağmen arkanizdan 80 km ile ceza geliyor. Ustelik postacida sizin gibi calistigi icin evde olma ihtimaliniz sifira yakin. O yapistirdiklari kagitda gorevimiz tehlikedeki gibi 10 sn sonra kendini imha ediyor. Muhtar ise ayip olur diye kendine verilen cezadan kimse ye bahsetmiyor hatta size bile :))

• ödediğim cezalar haram zıkkım olsun.kimin boğazına giriyorsa...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.