Şimdi Ara

Geç tebliğ edilen ve eve gelmeyen trafik cezası hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
91.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    29 Nisan’da arabamı çektiler ve 108 lira ceza yedim. Hala bir tebliğ yok. Ancak e-devlet girince “mesajım var” ve seri-sıra numarası ile cezamı görebiliyorum. ntvd.gib.gov internet vergi dairesine girince “plakaya kesilen cezalar” kısmından tebliğ gününü “bugün” seçip; seri-sıra numarası, isim-soyisim, ceza tutanak tarihi, kimlik no girmek suretiyle %25 indirim 81 lira kredi kartımla an için ödeyebiyorum. Postacı falan beklemeye gerek yok sanırım. Ödesem mi, tebliğ mi beklesem bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarveniko -- 1 Haziran 2018; 19:25:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ToTeM kullanıcısına yanıt
    Evrak vergi dairesinden geliyor ise ödeme emridir bu nedenle tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde gecikme zammı ile beraber ödemeniz istenir yoksa haciz yolu ile tahsiline gidilir. Erken ödemeler emniyet müdürlüğü tarafından gönderilen tebligat ile tebliğ tarihinden sonraki gunden saymaya başlayarak 15 gün içinde ödenirse %25 indirimi olur..Ayrıca trafık idari para cezasını en yakın vergı daıresınden yatırabilecegınız gibiwww.gib.gov.tr üzerinden,postanelerden ve bazı bankalardan yatırabılırsınız..Vergi dairesinden gelen evrakta cezanın aslı yazar gecikme zammı ödeme gününde netleşir..ayrıca arkadaslar 7143 sayılı kanundan faydalanarak (31/07/2018 basvuru son)gecikme zammı yerine tefe tüfe oranında güncelleme ile ceza tutarının aslının bıraz üzerinde peşin ödeyebilirsiniz...
    Birde güncel trafik cezalarınızı E-Devlet üzerinden daha saglıklı göruntuleyebılırsınız GİB ekranlarında bunu gordugunuzde ındırım hakkınızı coktan kaybetmiş olursunuz.
    Yine Gib'in sitesinden E-Tebligat kaydı yaparak vergi dairelerinden gelen gelecek olan evraklara hızlı erişim sağlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolBUDUR

hiz yap, ters yonden git, kirmizi isikta gec, hatali sollama yap, emniyet seritini kullan, uyari ve ikazlara uyma sonra da vay benim haberim yoktu nolcak bu ceza deyip acik aramaya bak... eee nolacakti madalya mi takacaklardi. once kurallara uyalim kurallara, allahtan kazaya belaya karisip milletin canini yakmamissiniz...
    Partizan olduğunu bu kadar belli etme vatandaş. Bu kadar kindar, bu kadar önyargılı, bu kadar dar görüşlü, bu kadar .. ne desem bilemediğim şey olmayı nasıl beceriyorsunuz?

Pardon arkadaş, nerenden uydurdun adamın hız yaptığını, ters yönden gittiğini, kırmızı ışıkta geçtiğini? Hayır cezayı sen mi yazdın, yoksa oradan gelen paraları cukkalayanlardan biri misin?

Var sayalım adam cezayı hak etmişse bile, hukuk devleti değil mi burası? Ben kurala uyacağım ama cezayı yazan memur/idare kurala uymayacak. Yok ya? Sende yeteri kadar güven, özveri ve tecrübe var mı kurala uymayan idareye de böyle sallamak için? Diyelim ki adam cezayı hak etmiş, vatandaş kurala uysun. Peki idare de kendi kurallarına uymasın mı? İdare neden kurala uyup da tarihinde göndermiyor tebligatı? Ve hatta neden HİÇ göndermiyor ve hatta oraya YALAN bilgi giriyor! Vatandaşın yalan ifade vermekten ceza alması normal, peki yasal belgeye YALAN bilgi yazan memurun cezası ne olacak?

Adama tebliğ etmediği halde tebliğ ettiğini söyleyen soysuzun cezası ne olacak? Tebliğ edilmeyen ama tebliğ edilmiş gibi gösterilen cezalar yüzünden biriken faizlerin sorumluluğu ne olacak?

Hadi memurun kasıtlı ve hatalı yazdığı cezaları geçtik (örneğin bana DEVLETİN "PARK YERİDİR" diye TABELA ASTIĞI YERE park ettiğim için park cezası yazıldı), hadi bunları geçtik, hadi senin kör gözünle baktığın gibi vatandaş HEP SUÇLU olsun diyelim; sorduğum sorulara cevabın var mı?

Seni araştırsak kesin birinin yancısı veya memur çıkarsın. Ülkede ahlak kalmamış, ülkede adalet kalmamış. Böyle yancılar gelip çirkef bir ağızla vatandaşa laf sokmaya çalışıyor. Ha merak edersen de söyleyeyim, ben de 657'ye tabi memurdum. Senin gibi çirkefler yüzünden istifa ettim.

• cokpisisler C kullanıcısına yanıt

• Bende aynı sorunu yaşıyorum.

Edevletten mail geldi girdim baktım. EGM sorgulamada 4 ay önce 235 lira plakama ceza yazıldığını gördüm. Ancak oradan ödeme yapılmıyor. Bana tebligat falan gelmedi. Muhtarı aradım onada bırakılmamış yani tebliğ edilmemiş. Gibden baktığımda da ceza görünmüyor. Beyan ile ödeme var ancak orada da tebliğ tarihi soruyor fakat edilmediği için öyle bir tarihimde yok. Ben şimdi bu cezayı indirimli nasıl ödeyebilirim?

Bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: floperx

Bende aynı sorunu yaşıyorum.

Edevletten mail geldi girdim baktım. EGM sorgulamada 4 ay önce 235 lira plakama ceza yazıldığını gördüm. Ancak oradan ödeme yapılmıyor. Bana tebligat falan gelmedi. Muhtarı aradım onada bırakılmamış yani tebliğ edilmemiş. Gibden baktığımda da ceza görünmüyor. Beyan ile ödeme var ancak orada da tebliğ tarihi soruyor fakat edilmediği için öyle bir tarihimde yok. Ben şimdi bu cezayı indirimli nasıl ödeyebilirim?

Bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim.
    aynı durumdayım kimse işlem yamadı mı ya? bende haftaya beyanen ödeyeceğim günün tarihini yazarım artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5510gokhan

aynı durumdayım kimse işlem yamadı mı ya? bende haftaya beyanen ödeyeceğim günün tarihini yazarım artık.

Alıntıları Göster
    Eve veya muhtara tebligat geldiği tarih bildirim tarihi. Bu tarihten sonra beyanen ödeme yapabilirsiniz. Ben öyle yaptım bir sorun yaşamadım.
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Geç tebliğ edilen cezanın faizi tebliğ tarihinden başlıyor zaten. Nisan 2018'de arkadaşım ters yöne girmiş, Eylül 2018'de E-devlet'ten bildirim maili geldi, tebligat 1 hafta sonra geldi. Cezayı E-devletten bildirim gelince 2 gün sonra tutanak numarasını kullanarak beyanla ödedim %20 indirimli olarak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.