Şimdi Ara

Geç tebliğ edilen ve eve gelmeyen trafik cezası hk. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
91.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kadircan_78

ödediğim cezalar haram zıkkım olsun.kimin boğazına giriyorsa...

Alıntıları Göster
    Geçen hafta baktım güncel trafik cezalarıma yoktu. Bugün açıp baktım 189tl + 94 lira gecikme zammı yazıyor. Gib.gov.tr'den bakıyorum ceza tarihi temmuz 2015 tebliğ tarihi 8 gün sonrası. Ne gelen bir tebligat var, ne posta uyarısı ki eylülde bir ceza daha yemiştim o geldi ve muhtara gidip tebligatımı alıp hemen ödemiştim.

Tebliğ edilmediği halde tebliğ edildi deniyor. Üstelik edevlet'e ve gib'e tam 10 AY sonra çıkıyor.. Boşu boşuna 95 lira gecikme zammı + 2 hafta içinde ödemediğim için kaybettiğim indirimi ödeyeceğim. Yazıklar olsun. 1 kuruş hakkımı HELAL ETMİYORUM.

• quote:

Orijinalden alıntı: 10ore

Geçen hafta baktım güncel trafik cezalarıma yoktu. Bugün açıp baktım 189tl + 94 lira gecikme zammı yazıyor. Gib.gov.tr'den bakıyorum ceza tarihi temmuz 2015 tebliğ tarihi 8 gün sonrası. Ne gelen bir tebligat var, ne posta uyarısı ki eylülde bir ceza daha yemiştim o geldi ve muhtara gidip tebligatımı alıp hemen ödemiştim.

Tebliğ edilmediği halde tebliğ edildi deniyor. Üstelik edevlet'e ve gib'e tam 10 AY sonra çıkıyor.. Boşu boşuna 95 lira gecikme zammı + 2 hafta içinde ödemediğim için kaybettiğim indirimi ödeyeceğim. Yazıklar olsun. 1 kuruş hakkımı HELAL ETMİYORUM.

13 Temmuz 2015'de ceza kesilmiş ve ben bu cezayı bugün görüyorum. Tebliğ edilmediği yüzde yüz. Çünkü aracımı 21 Nisan 2016'da muayeneye soktum. Madem cezam vardı neden aracımı muayeneye soktunuz. Yarın gidip emniyette kavgamı yapacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: meyster

quote:

Orijinalden alıntı: 10ore

13 Temmuz 2015'de ceza kesilmiş ve ben bu cezayı bugün görüyorum. Tebliğ edilmediği yüzde yüz. Çünkü aracımı 21 Nisan 2016'da muayeneye soktum. Madem cezam vardı neden aracımı muayeneye soktunuz. Yarın gidip emniyette kavgamı yapacağım.

Alıntıları Göster
    cezanın tutanak tarihi 12 şubat 2015
    sisteme girilme tarihi 01 haziran 2016

tutar 189 TL
    Faiz 141.75

gelen herhangi bir tebliğ falan yok. haram zıkkım olsun.

Geç tebliğ edilen ve eve gelmeyen trafik cezası hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsdkmc -- 20 Haziran 2016; 15:15:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drsdkmc

cezanın tutanak tarihi 12 şubat 2015
    sisteme girilme tarihi 01 haziran 2016

tutar 189 TL
    Faiz 141.75

gelen herhangi bir tebliğ falan yok. haram zıkkım olsun.

Alıntıları Göster
    Konun üstünden bayağı zaman geçmiş,yukarıdaki mesajıma istinaden ben emniyeti mahkemeye verdim itiraz ettim.Çok ta güzel bir savunma hazırlamıştım ama benim yaptığım savunmadan ziyade emniyetin yaptığı saçma sapan 2 kelimelik savunma daha çok kaale alınmış ve yine ben haksız oldum,neymiş efendim emniyetin askısına bakmam lazımmış,muhtara bırakıldıktan sonra tebligatı almış sayılıyormuşuz,üstüne bir de tebligat masrafı ödedim.Bunun adı haraçtan başka bir şey değil.

• hiz yap, ters yonden git, kirmizi isikta gec, hatali sollama yap, emniyet seritini kullan, uyari ve ikazlara uyma sonra da vay benim haberim yoktu nolcak bu ceza deyip acik aramaya bak... eee nolacakti madalya mi takacaklardi. once kurallara uyalim kurallara, allahtan kazaya belaya karisip milletin canini yakmamissiniz...
  • En ufak bi elektrik faturasında bile elektriğiniz kesilecek diye kaç tane yazı fatura vs geliyor. Arkadaş gayet se haklı bence. Madem cezası var Zamanında haberi olsun da %25 az ödesin. Sen konuyu anlamamışsın ki daha saçma sapan ceza ödüyoruz bare indirimden yararlanalım diyoruz biz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raiser34

En ufak bi elektrik faturasında bile elektriğiniz kesilecek diye kaç tane yazı fatura vs geliyor. Arkadaş gayet se haklı bence. Madem cezası var Zamanında haberi olsun da %25 az ödesin. Sen konuyu anlamamışsın ki daha saçma sapan ceza ödüyoruz bare indirimden yararlanalım diyoruz biz.

bana elektriginiz kesilecek diye yazi bile gelmedi geciktirmisim diye tak kestiler haber vermeden, simdi hic unutmuyorum artik, konuya donecek olursak kural ihlali yapmazsak bu tip durumlarla karsilasmayiz zaten. indirim mindirim derdine dusmeyiz. kurallar bosuna konulmuyor. en son 391 tl hizdan ceza yemisim onu da kayinbirader yemis plakama yazmislar gidip mahkemeye mi verseydim ben surmuyordum diye gerek yok arada bir kontrol ediyorum, son not kurallara uyalim uymayanlari uyaralim... sonra bu sekilde acik arayip cezayi iptal ettirmek icin kirk takla atmaya gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 26 Temmuz 2016; 17:49:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yolBUDUR

quote:

Orijinalden alıntı: raiser34

En ufak bi elektrik faturasında bile elektriğiniz kesilecek diye kaç tane yazı fatura vs geliyor. Arkadaş gayet se haklı bence. Madem cezası var Zamanında haberi olsun da %25 az ödesin. Sen konuyu anlamamışsın ki daha saçma sapan ceza ödüyoruz bare indirimden yararlanalım diyoruz biz.

bana elektriginiz kesilecek diye yazi bile gelmedi geciktirmisim diye tak kestiler haber vermeden, simdi hic unutmuyorum artik, konuya donecek olursak kural ihlali yapmazsak bu tip durumlarla karsilasmayiz zaten. indirim mindirim derdine dusmeyiz. kurallar bosuna konulmuyor. en son 391 tl hizdan ceza yemisim onu da kayinbirader yemis plakama yazmislar gidip mahkemeye mi verseydim ben surmuyordum diye gerek yok arada bir kontrol ediyorum, son not kurallara uyalim uymayanlari uyaralim... sonra bu sekilde acik arayip cezayi iptal ettirmek icin kirk takla atmaya gerek kalmaz.

Alıntıları Göster
    Üzerine 3 ay gibi bir süre geçmiş yeni görüyorum. Benim gibi mağdur olan bir çok insanla dışarda da burada da karşılaştım.

Olayın özetini geçiyorum arkadaşlar sizlere de başlarına gelecek olanlara da girip okunursa öğrenilsin diye.

Olay tamamen muhteşem kanunumuzdan kaynaklı. Bu kanun trafik vs değil TEBLİGAT KANUNU.

Evde olmadığınız bir gün size tebligat geldi. Ptt görevlisi kapıya muhtardan almanız için bilgilendirme kağıdını yapıştırmadı/yapıştırdı ancak birisi gelip kıllığına söktü. Sizin hiçbirşeyden DOĞAL OLARAK haberiniz olamıyor. Hayatınıza devam ederken 1-3 ay sonra muhtar alınmayan tebligatları imha ediyor. Araştırdığım 3 muhtardan 2'si 3 ay biri 1 ay saklayıp imha ediyor. Ve bunu TEBLİGAT KANUNUna dayanarak yapıyor. Siz ise 1 sene sonra ya da daha fazla/az bir süre sonra faizleriyle beraber ödemek zorunda kalıyorsunuz.

Önüne geçebilmek için yapabilecek hiçbir şey yok arkadaşlar. Tek çareniz var Muhtarınıza numaranızı bırakacaksınız. Muhtar size ait bir tebligat vs. gelirse sizi arayacak ki çoğu muhtar gelen tebligatlardan habersiz. Gidip ptt görevlisi orada bir kutuya bırakıyor (gördüklerim böyleydi).

Kesin çözüm;

Muhitinizden sorumlu PTT görevlisi postacı arkadaş ile tanışmak ve adınıza gelen bir tebligat olduğu zaman sizi ya da muhtarınızı bilgilendirmesini istemeniz. Başka yolu yok.

Bu arada umarım yaz aylarında yazan arkadaşlar gidip ödememiştir cezalarını çünkü malumunuz 6736 sayılı yeniden yapılandırma kanununa 30 haziran'dan önceki tüm cezalar dahil oldu. Ben inat edip ödemedim ve yapılandırmak için başvurdum. 18 taksitte sadece ceza aslını ödicem inşallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10ore -- 23 Eylül 2016; 16:44:05 >

• 21.06.2016 ihlal tespiti 50 ile gidilecek okda 91km ile gitmişiz 410tl ceza, işlem döküm zamanı 21.10.2016 yani 4 ay sonra
    bana postacı 10.11.2016 tarihinde getirdi vergi dairesinde sorguladığımda ceza borç felan görülmüyor şimdi ne yapmam gerekli bundan sıyrılmanın bir yolu varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersingun

21.06.2016 ihlal tespiti 50 ile gidilecek okda 91km ile gitmişiz 410tl ceza, işlem döküm zamanı 21.10.2016 yani 4 ay sonra
    bana postacı 10.11.2016 tarihinde getirdi vergi dairesinde sorguladığımda ceza borç felan görülmüyor şimdi ne yapmam gerekli bundan sıyrılmanın bir yolu varmı

Osmancıktan mı gelmiş o ceza banada benzer bir ceza geldi bugün, o lanet yerden 91km hız ile 412tl'lik ceza yerleştirmişler. işlem tarihi 11.07.16 aradan 5 ay geçmiş. mecbur ödeyeceğiz yapacak bişey yok gibi zira devlet itirazların önünün kapatmak için yıl sonuna kadar tebliğ edilebilir gibi bir düzenleme yapmış. hükümete para lazım heralde.

• A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    hafta dolmadan araştırdım polis bir abimede danştım bir netice çıkmayacağını anladım erken ödeme ile sanırım 309tl ödedim.

50 ile gitmem gereken yerin şehir ile alakası yok resmen bakın siz karar verin allah bin belalarını versin buna sebep olanların. zaten haberde yapmışlar aynı yerin onuda izleyin.

ceza yediğim tahini yer:https://www.youtube.com/watch?v=Uy4icC6jyQo

bunuda izleyin millet vekilimize aynen katılıyorum:https://www.youtube.com/watch?v=5zL06fU3N-o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersingun -- 11 Aralık 2016; 3:6:25 >

• Ben osmancık ismini duyunca sövüyorum belediyesinden trafiğine bu kadar aç gözlü bir il/ilçe olamaz kaç kişinin canını yaktılar böyle kurnazlikla, ALLAH Belalarini versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Bozoğlu -- 21 Aralık 2016; 22:19:29 >
  • Banada tebliğ ulaşmadı baktım ceza yazılmış ve faizde işlemiş tebligat elime ulaşmış olsaydı indirimli öderdim.
  • aynı yerden bana da ceza geldi 50 lik yerde 62 ile geçmişim 199 TL
  • 412 Tl yi yeni gördüm. Bu işin hukuki yolu yok mu acaba bu ne ya böyle saçmalık mı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

Aynı cezadan bana da yazmışlar.Şubat 2015 tarihinde yazılmış ceza ama tesadüfen haberim oldu.Hadi onu da geçtik aradan 6 ay geçmiş evime tebligat falan gelmedi,muhtara falan bırakmamışlar.MTV ödemek için girince orada farkettim.189 TL olan ceza faiziyle 240 küsür olmuş.Daha öncede aynı şeyi yapmışlardı emniyetteki arkadaşımla konuştum o da postacıların suçu bizim yapacak birşeyimiz yok dedi.2015 yılına gelmişiz böyle saçmalık mı olur ALLAH aşkına.Ben cezanın yazıldığı tarihte evimdeydim,evde olmasak bile posta kutusu denen bir şey var adamlar icat etmişler belki lazım olur diye.Babam PTT emeklisi bu işler nasıl olur biliyorum.Eğer bir yazı taahhütlü ise o yazının eve getirildiğinden mutlaka haberdar edilmeniz lazım.Bunu genelde ya kapıya ya da posta kutusuna yapıştırmaları lazım.Emniyetin savunması daha komik,yok efendim PTT eve getirimiştir sizi bulamayınca uğraşmak istemeyip dönüp gitmiştir,ulaştırılamayan tebligatlar emniyette askıya asılırmış gidip ordan bakmam lazımmış.İşim gücüm yok her hafta Emniyetin askısına mı bakacam ceza varmı diye.Böyle bir basitlik olabilirmi yav.PTT mensubu arkadaş bana ulaştıramadıysa kağıdını kapıyaya yapıştırır,tebligatı muhtara bırakır,muhtar da arar tebligat geldi der gider alırsın paşa paşa ödersin.Ama şimdi niye biz faiz ödeyelim,trafik-postacı ve muhtar üçlüsünün hatası neden bize patlıyor.Emniyette 7 sülalemize kadar bilgi var işlerine gelince istedikleri dakika eliyle koymuş gibi buluyorlar,ceza tebliğ edilince de bir zahmet mesajla haber versinler bu kadar mı zor bu acaba.Diğer sefer boşver diyip geçmiştim ama bu sefer mahkeme yoluna gideceğim.Gördüm ki benim gibi bir sürü mağdur insan var.İşin sonucundan bir şey elde edersem buradan paylaşırım.Siz de sessiz kalmayın arkadaşlar.

Bir netice alabildiniz mi?

edit: Sonraki mesajınızı şimdi okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 18 Mayıs 2017; 16:36:9 >

• Postacının insafına kalmış bir durum,ceza tutatnağını muhtarlığa bırakır,kapıya yapıştırmaşı gereken ihbar kağıdını (notu) buruşturup çöpe atar,olan bizlere olur,indim yerine zamlı ve katlanmış bir ceza öderiz. Çözümü söyle olabilir; muhtar bey ve personeli sizi arayıp adınıza bir ceza bize getirildi derse olur,gidip cezayı alıp indirimli ödersiniz. E devlet üzerinden görünen cezalar tebliğ edilmeden ödenirmi bilmiyorum,tutanak teslim tarihi yerine baktığınız günün tarihini girip yatırılsa🤔 bilemedim
  • Bakayım vergiler ne olmuş derken şurdan bide ceza var mı yok mu derken o da ne cezayı yemişim tamam kabul 29 Ekim 2017 Pazar günü de Tebliğ edilmişmiş..Faiz işlenmiş...Bakmasak haberimiz olmayacak...E devlette her şey güncelliyoruz ki birşey olursa kolayca ulaşsın beyefendiler ama yok.Yıllardır aynı adresteyim. Düzen bozuk düzen...Cezayı ödeyip Bimerden yazacağım...
  • Şimdi 23.12.2015' de yediğim cezayı mükemmel posta hizmetlerimiz sayesinde yaklaşık 2,5 sene sonra yani bu gün 07.04.2018' de bana tebliğ ettiler. E-devletten baktığımda 88 TL ceza olmuş 211 TL!

Tebliğ kağıdında kesinleşen gecikme zammı "0" TL yazıyor ama e-devletten bakınca 123 TL faiz uygulanmış görünüyor. Şimdi burada baz almam gereken 211 TL mi oluyor? Yoksa ceza bana yeni tebliğ edildiği için 88 TL mi oluyor anlayamadım. Bu durumla ilgili ne yapmam gerekir bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

Alternatif olarak gecikme zammı affını beklemeli miyim? Açıkçası 88 TL olan cezayı geç tebliğ edilmesi yüzünden 211 TL olarak ödemek beni ruhen yıpratır : )) ...
  • Muhtemelen bu ceza geçmiş cezanızın güncel rayiç ile bedelidir. Hemen öderseniz %25 indirimi var bildiğiniz gibi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.