Şimdi Ara

gece çekiminde en iyi makina ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktanda anlaşılabileceği üzere gece çekiminde en iyi çeken ,noise yapmayan , objeleri ,binaları ,köprüleri falan vs. leri net gösteren makina + lens hangisidir önerebileceğiniz?

• 'makina+lens' dediğine göre DSLR bir makina düşünüyorsun demektir.
    Özellikle gece çekimlerinde başarı makinanın İSO performansı ile doğrudan alakalı bir konu ve şu anda en başarılı İSO performansına sahip makinalar üzerinde CMOS sensör bulunanlardır.Özellikle CANON un 30D ve 40D modelleri bu konuda gayet başarılı sanırım.Birde geçenlerde SONY ALFA 700 ün yüksek İSO da çekilmiş fotoğraflarını gördüm.3200 ve 6400 isoda çekilmiş olmalarına rağmen bana fazlasıyla başarılı geldi.Google dan aratıp bu fotoğrafları bulabilirsin.
    Fiyat vermediğin için yorumumda önerdiğim modellerde biraz rahat davranmış olabilirim
  • Canon 5D, Nikon D300\3, Canon 1Ds Mark II\III vs vs vs.... ne kadar ekmek o kadar köfte
  • ben gece çekimi yapmak istiorum da genel olarak makina da D80 yada EOS 400D düşünüom zaten forumda böyle bi başlığım vardı eğer bu modeller dışında yüksek olmamak üzere düşük bi model varsa veya lens, onlar üzerinde düşüneceğim maksimum durumum şu an 1,650 civarı
  • Spot D80 + Tamron 17-50 o zaman

• @PlutosDaddy
    sen ne kullanıosun peki
  • hem tamron 17-50 çok pahalı deilmi D80 body ile off 2,000 falan tutar biterim ben
  • D80 + 24-85 2.8-4 + 70-300APO + 50 1.8 + sb-600

EDIT:

D80 gövde 950$ Tamron 490$ = 1450$ desek 1800 CİVARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 26 Ekim 2007; 18:25:33 >
  • seninki kaça patladı ki hem daha düşük bişey yokmu ya :D 17-50 haricinde
  • Benimki toplamda sıfır fiyatları toplamı 4-4,5 kaada patladı herşeyiyle Çanta vs de dahil.

Hepsini bi anda almaya gerek yok tabii

Canon\Nikon takıntın yoksa 400D + 17-50 de yapabilirsin. Veya 100$ daha ucuz olan Sigma 17-70
  • Canon 400D + tamron 17-50 diosun he peki nikon gibi gece çekimi iyimidir yeni net falan , birde araba çekimleri ,manzara çekimleri, portre,bunları bana verebilcekmi makroyla pek işim yok sayılır

Edit:

canon nikon kadar net çekmiomuş birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mad_tuning -- 26 Ekim 2007; 19:10:06 >
  • DSLR sınıfı cihazlar bunlar; neyle kıyaslayıp neye göre net çekmiyo dediğini bilmediğim için sadece düşünceleriin boş olduğunu söyleyebilirim

Canon nikon'a göre daha yumuşak hatlara sahiptir doğru ama bunu marka birikimi olmayan biri ayırt edemez Cann da iso performansında Nikonun önüne geçer; yani nam-ı diğer gece çekimi

Bu arada DLSR segmentine hazır olduğunu düşünüyor musun?

• evet hemde çok her ne kadar bilgim olmasada bilenler yardımcı olur ben kurcalarım falan küçükten başlamak istemedim çünkü ben iki üç senedir minton marka foto makinem le (digital) değşik çekimler yaptım işte uzun süre oldu .. DSLR alınca gene tekrar istek gelceni düşünüorum sırf onun için para biriktirdim :) meyvasını yicem inşallah sağlam bişey gelir elime
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.