Şimdi Ara

GECE de ders çalışmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İstersen dene, 2. gün 2. yarım saate yattığında geri uyanamazsın Gece çalışırsan sabah geç kalkarsın, en güzeli erken yatıp 5-6 gibi uyanarak güne başlamak. Çok verimli oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof. Dr.

Geceleri çalışmak size tam olarak başarıyı getirmeyecektir ama tam olarak başarısızlık da getirmeyecektir. Daha önce de birçok kez dediğim gibi bu dünyadaki her şey multifaktoriyeldir. Yani dünyadaki her şey birden fazla faktöre bağlıdır ve dalgalıdır. Kimi şartlarda gece çalışmanız verimli olabilecekken kimi zaman verimsiz olacaktır. Hiçbir konuda net bir cevap bekleyemeyiz. "Gece çalışmak daha verimlidir" şeklinde verilen cevabın doğru olmayacağı gibi "Gece çalışmak daha verimsizdir" şeklinde verilen cevap da doğru olmayacaktır.

mesaj-nick

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -yarım saat uyuyayım

-akşam olmuş hay ben böyle işin

• mhmtaygn M kullanıcısına yanıt
    bu feragat değil intihar olur bu dandik sınav sağlığından önemli değil
  • Daha yeni basliyosun calismaya ve heveslisin sanirim ama biraz gercekci dusunerek plan yaparsan hem sagligini bozmaz hem de iyi bir calisma elde edersin 2 saat uyku nedir ?? Cok abartmamak lazim bu sinavi . Sinav esnasinda her sey degisebilir . Rahat ol gercekci bi plan yap gunde en az 5 6 saat uyu bence. Onceki seneler calistinmi temelin var mi

• Hocam gece çalışmak şu zamanlarda daha iyi . Hem serin hem daha sessiz oluyor. Ama 2 saat uykuyla sittin sene idare edemezsin . En fazla 2 gün öyle yaparsın 3.gün öğle vakti uyur kalırsın.Ek olarak zararlı çıkarsın sağlık yönündende .
  • Hasta mısınız kardeşim ? Yazın zaten boşsun günlük 8 saat çalışsan , deli gibi yeter o süre sanaa. Dönem başlayınca da günlük 3-4 saat yeter .

Gece hiç ders çalışmam . 1-2 Kere denedim verimsiz oluyor . Zaten gece çalışcam diye sabah geç kalkıyorsun. Onun yerine erkek kalk sabah çalış daha iyi . 2 Saat uykuyu unut zaten , 5 güne kalmaz helvanı yerler.
  • günde 2 saat değilde 22-00-4:00 arası uyursan 6 saat,çok dinç olursun
  • hocam bu taktikle 2 güne kalmazssınız
  • İnsanın en verimli uyku saatleri 1 ile 3 arası hormanlar bu saatler arasında çok fazla salgılanıyomuş.
    Ders çalışacaksan akşam 11 de uyuyup sabah saat 5.30 / 6 da uyanacaksın ki ben öyle yapıyorum, yapmaya başladığımdan beri hayattan aşırı zevk almaya başladım gün içinde asla yorgun hissetmiyorum, sürekli mutluyum ders çalışmak daha verimli geçiyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Ki zaten 6 da uyandınız diyelim normal uyanma saatiniz 11 12 olucak eğer gece çalışıp geç uyursanız, siz 6 da uyandığınız için 12 ye 6 saat olucak bu altı saat günün en verimli çalışma saatleri siz 6 da uyanıp 12 ye kadar adam akıllı verimli bir şekilde çalışsanız günün geri kalanında istediğinizi yapabilirsiniz.
  • xxZuPExx kullanıcısına yanıt
    sorun bu zaten temel yok lise boş geçti şu ana kadar takdir teşekkür yok.sen çıkar payı işte. lise puanın desen 274 anlayacağınız b*ktan bir hal aldı iş. ta ki aklım başıma gelene kadar(en azından 12 de ). bu açığı kapatmam gerek. ne gerekirse yapmam lazım.
  • Ortalama uyku süren 6 nin altina düşmese iyi olur.

• olm tesla 2 günde 3 saat uyuyordu herkesin kendi kafasına göre düzen kurması daha makul olur
  • Dostum gece ders çalışmak mantıklıdır . özellikle matematik ve geometri sorusu cozerdim geceleri. Nedendir bilmiyorum bir zaman sonra hoşuma gitmeye başlamıştı . kısık sesli bir slow müzik acardim arkaya. Geçerdim masama . bir fincanda kahve yapardım kendime. 3 e 4 e kadar öyle soru cozerdim . delimiyim bilmiyorum ama bu olay hoşuma gitmeye baslamisti . günde 2.5 maximum 3 saat uykuya alistirmistim kendimi . tabi herkesin bünyesi kaldirmiyor bu durumu . benimde bir sure sonra bünye kaldırmadı . tavsiye istersen PM atabilirsin

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Rica etsem buraya yazarmısın. Belki baskalarinin sorularinada cevap olur, yarari dokunur.
  • "Günde 2 saat uyumayı düşünüyorum (her 6 saatte bir 30 dk.)" nirvanaya hoş geldiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtaygn

Rica etsem buraya yazarmısın. Belki baskalarinin sorularinada cevap olur, yarari dokunur.

Dostum simdi kendini 3 saatlik uykuya alistiracaksan kendine bakacaksın . bu işin sağlık yönüde var . ben yaklaşık 5-6 ay bu uyku düzeniyle devam etmiştim . daha sonra sinava 1 gün kala rahatsizlandim ve fen sinaviydi galiba kolunda serum ile sınava girmek zorunda kaldım . bünye bir sure sonra kaldırmaya biliyor . o yüzden kendini çok yipratmaman lazim . belli bir sure bu uyku düzeninde devam et ama sınava 1 ay kala falan 6 saatlik uyku duzenine geri dönmeni tavsiye ederim . ben yandım siz yanmayin. Sonuçta hayatın size ne getireceğini bilemiyorsunuz.

O donemlerdr kafayı matematik ve geometriye o kadar takmistim ki geceleri matematik sorusu çözmek benim için gibi haline gelmişti . geometride arkadaşlarımın çözemediği sorularin fotoğrafını çekip geceleri deli gibi uğraşıyordum . bildiğin paranoyak olmuştum . artik sorua baktığımda düşünmeden hemen cizebiliyordum . çünkü alismistim artik . bir sure sonra geceleri biyoloji çalışmaya başladım . gece yatmadan önce ve sabah erken saatlerde ezber ağırlıklı dersleri çalışmak hafizanda tutmanı kolaylaştırıyor . özellikle sabahları. Zihnin daha tertemiz olduğu için okuduğunu hemen anlayabiliyorsun.

Rüyamda cozemedigim matematik sorularını gördüğümü biliyorum . şaka değil ciddiyim bu konuda . bir keresinde rüyamda cozdum bir soruyu kalkıp hemen kalem kâğıt aldım . doğru çıkmıştı . arada böyle şeylerde yaşadım açıkçası . ama benim psikolojim bozulmuştu sanırım o sıralar. Kafaya çok takiyordum bu sınav işini . aslında yanlış yapmıştım .biraz daha rahat olmak gerekiyor bu hayatta . seneler geçtikten yavaş yavaş Anlıyorsun artik .

Birde size önerim 3 saat 15 dk uyku peroyorlarini bir arastirin bence . mesela gece 3 de uyudun , sabah 06.15 de uyandin. Vücudun aşırı derecede dinç oluyor . 7 saat uyuşan böyle dinç kalkamazsin . ama zamanlamayı çok iyi yapmak gerek . bi 10 dk geç uyan . kafan o yastiktan kalkmıyor .bizzat denedim bu periyotları . işe yarıyor

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam. İlk paragrafi okudum icim karardı[:) (rahatsizlandiginizdan bahsettiginiz iyi oldu). Açıkçası gözüm korkmadı degil.ben yinede 23:00-4:00/5:00 arasi deniyeyim. Yani normalde 8 saat uyuyorum bu yuzden uykuyu kısıtlamam gerek. Peki bu iyimi ( herkes fikrini yazsın).

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 saatle durursan helal olsun kardeşim sizin yaptığınız şu 2 gün çalışıp bıkacaksınız olacak olan bu. Ya günlük 6 saatini uyu ne olacak önemli olan bunu devam ettirebilmek senin dediğin 2 günlük 3. Gün 12 saat uyku uyursun eline sağlık

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.