|
Gece Gece Laf Sokmalı Sözler Paylaşıyorum: İnciten Sözlere Karşı Akıllıca Cevaplar
Bazen insanlar düşünmeden konuşur ve sizi incitecek sözler söyler. Ancak, bu sözleri ciddiye almanın ve kendinizi kötü hissetmenin bir anlamı yok. Bunun yerine, akıllıca ve laf sokmalı sözlerle cevap verebilirsiniz.
"Senin yaptığın atara atar, gidere gider benim hayatıma renk katar."
Bu söz, karşı tarafın abartılı davranışlarını küçümseyerek ve bunların sizi etkilemediğini göstererek laf sokmaktadır.
"Senin yaptığın gider benim hoşuma gider."
Bu söz, karşı tarafın olumsuz davranışlarını kabul ederek ama bunların sizi olumlu etkilediğini öne sürerek laf sokmaktadır.
"Senin yaptığın gider benim hoşuma gider lafına cevap:
"Senin hoşuna giden benim, yaptığın gitmelerin değil."
Bu söz, karşı tarafın hoşuna gidenin kendisi değil, davranışları olduğunu vurgulayarak laf sokmaktadır.
"Atara atar gidere gider devamı:
"Sen atarına devam et, ben hayatıma."
Bu söz, karşı tarafın davranışlarının sizi ilgilendirmediğini ve kendi yolunuza devam edeceğinizi göstererek laf sokmaktadır.
"Senin yaptığın atar benim hayatıma renk katar sözleri:
Bu söz, karşı tarafın sözlerinin sizi olumsuz etkilemediğini, aksine hayatınıza eğlence kattığını öne sürerek laf sokmaktadır.
Bu gibi akıllıca ve laf sokmalı sözlerle, sizi incitmek isteyenlere hadlerini bildirebilir ve konuşmalarınızı kendi lehinize çevirebilirsiniz.