Şimdi Ara

Gece Sinirden Uyuyamadım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslinda serviste olay meydana çikinca bi polis te sen çagiracaktin burada üçkaat yapiyorlar diye.

Heyret bisey
  • Geçmiş olsun arkadaşım.

Göstermiş olduğun samimiyet ve iyi niyet adına ben sana insanlık adına teşekkür ediyorum.

Keşke herkes senin gibi olsa.
  • Sana bişey söyleyeyim, bu dünyada hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor, mutlaka bi yerlerden çıkıyor... Bunu çoğu kez gördüm, o yüzden fazla takmayın, Allaha havale edin... O adamın yaptığı bir gün biryerlerinden mutlaka çıkacaktır...

Sizin kalbiniz temizmiş, bişey dememişsiniz,en iyisini yapmışsınız...

Aslında bu durumda tanıdık bi ekper bulursanız o hemen çözer, orada bi tutanak yazar bu hasar bu kazada olmamıştır diye, sigorta şirketine gönderir olay biter...

Ama o esnada sinirden dolayı bunu yapmak aklınıza bile gelmemiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 23 Ocak 2007; 13:37:20 >
  • Senin derdin degil.

sigortayi ara durumu bildir onlar ugrasir arkadasin dedigi gibi ama yapilacak bisi yok...
  • hoj geldin
    quote:

Orjinalden alıntı: troy mcclure

İşin özü Fransız fransızamı çarptı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

Sana bişey söyleyeyim, bu dünyada hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor, mutlaka bi yerlerden çıkıyor... Bunu çoğu kez gördüm, o yüzden fazla takmayın, Allaha havale edin... O adamın yaptığı bir gün biryerlerinden mutlaka çıkacaktır...

Sizin kalbiniz temizmiş, bişey dememişsiniz,en iyisini yapmışsınız...

Aslında bu durumda tanıdık bi ekper bulursanız o hemen çözer, orada bi tutanak yazar bu hasar bu kazada olmamıştır diye, sigorta şirketine gönderir olay biter...

Ama o esnada sinirden dolayı bunu yapmak aklınıza bile gelmemiştir...

katılıyorum
  • Geçmiş olsun ama sen boşu boşuna kendini kasmışsın madem adam polis çağırmak için tutturdu ve çağırdı rapor tutuldu sen daha niye adamla servise gidersinki sendede hata var aradan çekileceksin rapor tutulduktan sonra senin servise gitmeni gerektiren bir durum yok trafik sigortan devreye girer ve hasar neyse öder . sen kendi kendine problem yaratmışsın bırak sigorta şirketin uğraşsın benimde karıştığım bir zincirleme kaza sonrası karşı tarafın hasarının bir kısmını sigorta ödemeyi kabul etmemiş ve adam telefon açarak benden para istemişti hiç uğraşmadım aradım sigorta şirketini durumu anlattım bir daha adamla muhattap bile olmadım ve sigorta şirketide adamın talep ettiği meblayı ödemedi çünkü oda senin olaydaki gibi bir iş çevirmeye kalkmış
  • Burayada yazmam lazım...

Duramadım, merak ettim, düşündümde aynı olay benim başıma gelseydi ne yapardım acaba...

Biraz önce telefonla bi tanıdık sigortacı arkadaşımı aradım, başıma böyle bi olay gelse ne yapmalıyım dedim. Sağolsun bana uzun uzun anlattı. Bunu sizinle paylaşmak isterim, hem arkadaşada yardımı olur.

Mesela yolda gidiyorsunuz, önünüzdeki araç kırmızıda durdu ve siz ona hafifce dokundunuz. Baktınız hiçbişey yok ve hasarı ödemeyi anlaşmayı kabul ettiniz. Ama adam ısrarla rapor tutturmak istiyor. Bu noktada aranızda anlaşmazlık olduğu için raporunuzu mecburen tutturup cezayı ödeyeceksiniz. İşte esas yapmanız gerekenler bundan sonra başlıyor:

Kaza yerinden ayrıldıkdan sonra bağlı olduğunuz sigortaya telefon ediyorsunuz, durumu açık açık anlatıyorsunuz, olayda karşı tarafın sahtekarlık yapmasından şüphelendiğinizi özellikle belirtiyosunuz.

Merak etmeyin, sigorta şirketi sizi dinleyecektir, hatta bunu yaptığınız için size teşekkür edecektir. çünküburada para sigorta şirketinin cebinden çıkacaktır ve sahtekarlık sonucu sigorta şirketinden daha fazla para çıkacaktır. Bu yüzden sizi dinlerler ve ciddiye alırlar.

Eksperler sigorta şirketlerinin gözükulağı konumundadır. Kaportacı araca işlem yapmadan önce eksper gelir ve aracı inceler. Masrafın ne tutacağını olayda sahtekarlık varmı, hata kimde, alkol durumu nasıl vs gibi... Eksperden onayı alan kapotacı yapılması gerekeni yapar ve masrafı sigorta şirketine bildirip parasını alır.

Eğer ortada sahtekarlıkla ilgili ihbar varsa sigorta şirketi bu durumu göndereceği ekspere bildirir ve incelemeyi buna göre yapmasını ister. Eksper inceleme yaparken daha dikkatli inceler.

Zaten çoğu kaportacının ekperlerle arası iyidir, eğer eksper kaportacıya böyle bi sahtekarlık sence varmı diye sorarsa kaportacı bunu mutlaka ekspere söyler. Sigorta şirketleri ile kaportacılar arasında eksperler köprü vazifesini görür. Kaportacı ekpsere yalan söylemek istemez, eğer eksper bunu anlarsa durumu sigorta şirketine bildirirse o kaportacıının anlaşması fesh edilir. Hiçbir sigorta şirketi dürüst olmayan kaportacı ile çalışmak istemez.

Eksper ortada bir sahtekarlık görürse rporunda bunu yazar ve sigorta şirketi önceki kazadan olan hasarı ödemez.

Telefonda biraz önce konuştuğum benim tanıdık sigortacı arkadaş bu tip sahtekarlıkların çok yapıldığını, ihbar edilmesi durumunda mutlaka ilgilenileceğini söylüyor. Hatta dahada ileri gidip sigorta şirketinin genel müdürü olarak bana böyle bi dosya gelse sigorta şirketini sahtekarlık yaparak zarar uğratmakdan dolayı dava açarım adama diyor. Dava neticesinde bişey çıkmasa bile böyle bir düzenbazlık yapan adam korkmuş olur diyor. Anlayacağınız bu olayı duyunca oda çok kızdı...

Biliyorum çok uzun bi yazı oldu ama inanın telefon konuşması daha uzundu... Adamcağız bu sahtekarlığı yapana demediğini bırakmadı. Bazı insanlar yemiyor içmiyor sahtekarlık düşünüyor dedi... Doğru söze de denirki...

• quote:

Orjinalden alıntı: GRANDE

quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

bu adama bide vursan zaten böbrek prostat hepsini aradan çıkartır sana ödetirdi,hatta çoluğunu çocuğunuda yatırırdı hastaneye,tam mezarcıymış şerefsiz,birde kontör yok sen ara diyor ha,bu kontörlü hatlarada ayrı gıcığım ya neyse konumuz o değil... geçmiş olsun dostum Allah sabrını denemiş...

öncelikle ğecmiş olsun kardeş sana helal olsun sabretmişin valla ben olsam sağdan ve soldan olmak üzere
    ucarak dayak manya yapardım tabi adam iri yapılı ve çüsseli değilse

• Baylar bayanlar, biraz sakin olalım ve argo küfür kullanmayalım, konuyu kitletmeyelim... Anlaştıkmı...
  • Arkadaşalr sigorta şirketine mail yazmıştım olay ile ilgili cevap geldi kaza ya karşısan araçların plaka bilgilerini istemekteler bende birazdan yazıp göndericem gerekli incelemeyi başlatacaklarını söylediler herkese teşekkürler.
  • İnş senin dilediğin gibi olur sonuç.Ama yinede herifi bi ara tenhada kıstır sen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: W-O-L-F

Arkadaşalr sigorta şirketine mail yazmıştım olay ile ilgili cevap geldi kaza ya karşısan araçların plaka bilgilerini istemekteler bende birazdan yazıp göndericem gerekli incelemeyi başlatacaklarını söylediler herkese teşekkürler.

Tabi isterler, para bu para, eğer zarar edeceklerse bunun önlemini alırlar...
  • benim anlayamadigim tek nokta var
    deli gibi para falan kazadigimiz yok uc bes bizde gecinir gideriz
    ama aklimiza boyle seyler gelmez
    300 ytl adami zengin mi eder ya
    degermi bu kadar milleti kaziklamak icin
    geceleri rahat uyuyamamak icin
    yazik hakketen yazik
    durustluk dersi vermeye calisandan korkucan zaten
  • böyle insanlar da var hocam takma
    öyle düşündüğü sürece o aynen sana yaptığı gibi başkasının sırtından karşıladığı hakkı olmayan şeyler öbür tarafta nasıl olsa bir bir çıkar
  • quote:

Burayada yazmam lazım...

Duramadım, merak ettim, düşündümde aynı olay benim başıma gelseydi ne yapardım acaba...

Biraz önce telefonla bi tanıdık sigortacı arkadaşımı aradım, başıma böyle bi olay gelse ne yapmalıyım dedim. Sağolsun bana uzun uzun anlattı. Bunu sizinle paylaşmak isterim, hem arkadaşada yardımı olur.

Mesela yolda gidiyorsunuz, önünüzdeki araç kırmızıda durdu ve siz ona hafifce dokundunuz. Baktınız hiçbişey yok ve hasarı ödemeyi anlaşmayı kabul ettiniz. Ama adam ısrarla rapor tutturmak istiyor. Bu noktada aranızda anlaşmazlık olduğu için raporunuzu mecburen tutturup cezayı ödeyeceksiniz. İşte esas yapmanız gerekenler bundan sonra başlıyor:

Kaza yerinden ayrıldıkdan sonra bağlı olduğunuz sigortaya telefon ediyorsunuz, durumu açık açık anlatıyorsunuz, olayda karşı tarafın sahtekarlık yapmasından şüphelendiğinizi özellikle belirtiyosunuz.

Merak etmeyin, sigorta şirketi sizi dinleyecektir, hatta bunu yaptığınız için size teşekkür edecektir. çünküburada para sigorta şirketinin cebinden çıkacaktır ve sahtekarlık sonucu sigorta şirketinden daha fazla para çıkacaktır. Bu yüzden sizi dinlerler ve ciddiye alırlar.

Eksperler sigorta şirketlerinin gözükulağı konumundadır. Kaportacı araca işlem yapmadan önce eksper gelir ve aracı inceler. Masrafın ne tutacağını olayda sahtekarlık varmı, hata kimde, alkol durumu nasıl vs gibi... Eksperden onayı alan kapotacı yapılması gerekeni yapar ve masrafı sigorta şirketine bildirip parasını alır.

Eğer ortada sahtekarlıkla ilgili ihbar varsa sigorta şirketi bu durumu göndereceği ekspere bildirir ve incelemeyi buna göre yapmasını ister. Eksper inceleme yaparken daha dikkatli inceler.

Zaten çoğu kaportacının ekperlerle arası iyidir, eğer eksper kaportacıya böyle bi sahtekarlık sence varmı diye sorarsa kaportacı bunu mutlaka ekspere söyler. Sigorta şirketleri ile kaportacılar arasında eksperler köprü vazifesini görür. Kaportacı ekpsere yalan söylemek istemez, eğer eksper bunu anlarsa durumu sigorta şirketine bildirirse o kaportacıının anlaşması fesh edilir. Hiçbir sigorta şirketi dürüst olmayan kaportacı ile çalışmak istemez.

Eksper ortada bir sahtekarlık görürse rporunda bunu yazar ve sigorta şirketi önceki kazadan olan hasarı ödemez.

Telefonda biraz önce konuştuğum benim tanıdık sigortacı arkadaş bu tip sahtekarlıkların çok yapıldığını, ihbar edilmesi durumunda mutlaka ilgilenileceğini söylüyor. Hatta dahada ileri gidip sigorta şirketinin genel müdürü olarak bana böyle bi dosya gelse sigorta şirketini sahtekarlık yaparak zarar uğratmakdan dolayı dava açarım adama diyor. Dava neticesinde bişey çıkmasa bile böyle bir düzenbazlık yapan adam korkmuş olur diyor. Anlayacağınız bu olayı duyunca oda çok kızdı...

Biliyorum çok uzun bi yazı oldu ama inanın telefon konuşması daha uzundu... Adamcağız bu sahtekarlığı yapana demediğini bırakmadı. Bazı insanlar yemiyor içmiyor sahtekarlık düşünüyor dedi... Doğru söze de denirki...

Teşekkürler paylaşımın için ...

• Kardeş geçmiş olsun umarım sigorta şirketi gerekeni yapar...
  • quote:

Burayada yazmam lazım...

Teşekkürler set faydalı olacaktır muhakkak

onur geçmiş olsun kardeşim

• quote:

Orjinalden alıntı: troy mcclure

İşin özü Fransız fransızamı çarptı ?

baba sen enrdesın yaaa unuttun galıba ben soylım troy dan alıntıdır
    ''FRANSIZLARDAN UZAK DUR''
    saka bı yana gecmıs olsun kardes
  • benim bildiğim kadarıyla hasarı ona ödetmek için şunları yapman gerekir

eğer hasarı sen ödediysen (ki hasarı trafik poliçesi ödemiş diyorsun) ona dava açman lazım dolandırıcılıktan.(bu arada iyi bir avukatın olması lazım)
    dava kabul edilirse olayın araştırılması için mahkeme bilirkişi atayacaktır
    ve bu bilirkişi makine mühendisi olacaktır ve raporunda hasarın kazadan önce olduğunu yazacaktır. bu sayede davayı kazanırsın ve senin ödediğin tamir parasını ve mahkeme masraflarını adamdam geri alabilirsin.

eğer hasarı kasko şirketi karşıladıysa onlara söylersen onlar senin yerine bu işlemleri yapacaktır hiç merak etme:)

bu arada çok geçmiş olsun böyle insanlar yüzünden türkiye bu hale geliyor zaten...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.