Şimdi Ara

GeceKuşu Kamp. 00:00-06:00 AKK YOK!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
672
Cevap
3
Favori
43.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • usenet kullanıyorum hızım 50 mbit ile netlimiter ölçülerinde 5,8-6,4mb arası
    100 mbit turbo alırsam 11-13,8 mb
    torrentler ise felaket yavaş diğer evimde 10mbit uydunet var aynı torrent 800-900 kb ile inerken superonline 50-100kb
    50mb fiber 10mbit uydunetin yaklaşık 6 katı hızlı uydunet 10mb maksimum 1180kb

torrentle hiç işim olmadığı için bana farketmiyor ben bunu alırım torrent indiririm diyorsan uzak dur.

GeceKuşu Kamp. 00:00-06:00 AKK YOK!!

• arkadaşlar sabit telefonu taşıyanlara sabit 59 ücretlendirme mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Gece kotaya sayıyor ve bu sorunu çözemiyorlarsa hiç geçmeyelim o zaman nasıl olabiliyor öyle bir şey dicemde bu ülkede olur yalnız bu dolandırıcılığa giriyor şikayet var değil tüketici mahkemesine başvuruda bulunulması lazım kabul edilemez böyle bir şey. 3 defa geçmenin eşiğinden döndüm kota sisteminin düzgün çalışacağına güvenemiyorum. Bende çok eski ilk fiber üyesi olduğum için artık pazarlanmayan 10 mbit gerçek sınırsız internetim var vazgeçmesi zor o nedenle. Oyun oynamıyor olsam hayatta düşünmem ama 1 mbit upload'ta yetmiyor. Resmen köşeye sıkıştırıyorlar adamı hem berbat bir internet kullanıyoruz hem dünyanın en pahalısı tamamen sömürmeye yönelik.

Arkadaşlar başka var mı böyle geceleri kota sayan nadir mi oluyor yoksa fazlasıyla yaygın mı merak ediyorum.

Bi kaç ay sonra 1 yıl olacak, bugüne kadar hiç böyle bi problemle karşılaşmadım. Saat 00.00'ı olunca garanti olsun diye bekliyorum, 10 dakika sonra ne var ne yoksa indirmeye başlıyorum. Uyanıksam eğer 6'ya 10 kala da indirme işlemini bitiriyorum. Kotamı da kontrol ediyorum her ay sonu 20-30 gb'ta hep, yani kotaya kesinlikle yansımamış.

Selamlar, hocam gece kuşu kampanyasını önerir misiniz? Geceleri torrent için istiyorum şuan ki internetimle aylık 150-250GB arası indirme yapıyorum. Gece kullanılan kotaya yansımıyor kesinlikle değil mi? Birde akk dolduğu halde geceleri 50mbit download devam ediyor mu yoksa oda mı 3mbit'e düşüyor?

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    düşüyor şartlarda yazılı:
    quote:

Kampanya kapsamında Gece Kuşu Kampanya aboneleri gece 00:00 - 06.00 aralığında hız alanına takılmazlar. 31 Temmuz’dan sonra sadece 00.00-06.00 aralığında yapılan kullanımlar sayılmayacaktır. 100 GB’lık paketin belirtilen saatler dışında (06.01-23.59) aşılması durumunda tüm müşteriler AKK şartlarına tabi olurlar ve 00.00-06.00 aralığında da download (indirme) hızı 3 Mbps, yükleme (upload) hızı 1 Mbps olarak güncellenir.

bence çok saçma 100 gb kime neye yeter, özellikle youtube, twitch gibi yerlerden video izlerseniz iki gün bile dayanmaz kota.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apespecter

quote:

Kampanya kapsamında Gece Kuşu Kampanya aboneleri gece 00:00 - 06.00 aralığında hız alanına takılmazlar. 31 Temmuz’dan sonra sadece 00.00-06.00 aralığında yapılan kullanımlar sayılmayacaktır. 100 GB’lık paketin belirtilen saatler dışında (06.01-23.59) aşılması durumunda tüm müşteriler AKK şartlarına tabi olurlar ve 00.00-06.00 aralığında da download (indirme) hızı 3 Mbps, yükleme (upload) hızı 1 Mbps olarak güncellenir.

bence çok saçma 100 gb kime neye yeter, özellikle youtube, twitch gibi yerlerden video izlerseniz iki gün bile dayanmaz kota.

3mbit'le internette gezen milletiz doğru kullanıldığı sürece yeterli olacaktır. Download yaptığım için gece 00:00 - 06:00 AKK'yi kapsamadığı için yeterli gelecektir.

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    youtube ve twitch kullanılmaz hale geliyor o 3mbit'le.
  • quote:

youtube ve twitch kullanılmaz hale geliyor o 3mbit'le.

Şuan youtube'dan 720p videoları izliyorum maksimum 8 10dklık videoları Türkiye şartlarında seçeneğimiz çok yok.
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WorldPeace -- 28 Aralık 2014; 22:16:12 >
  • quote:

quote:

Üç ay boyunca 12 ve 6 arası kota dolmuş olmasına rağmen 50MBit hızda kullanmaya devam ettim. Nedense yeni yıla geçince bir gariplik oldu artık kota dolunca geceleri de 50MBit olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: JCB

quote:

quote:

Üç ay boyunca 12 ve 6 arası kota dolmuş olmasına rağmen 50MBit hızda kullanmaya devam ettim. Nedense yeni yıla geçince bir gariplik oldu artık kota dolunca geceleri de 50MBit olmuyor.

+1 az önce kota doldu eskiden kota dolmuş olsa bile gece 00:00'dan sonra hız otomatik 50 Mbps oluyordu saat 6:00'ya kadar. Şuan 3 Mbps ile sürünüyorum.

• Beyler ben bu aralar gecekuşuna geçmeyi düşünüyorum da ben bölge sorumlusunu çağırdım adam kapımıza kadar geldi sağolsun bayağı bi konuştuk kampanya ile ilgili adam üstüne basa basa bana şöyle dedi . Gece 00:00 dan 06:00 a kadar kullandığınız her türlü internet download v.b kotanıza hiçbir şekilde yansımaz onun dışında yaptıklarınız yansır dedi. ve eğer normal gün içerisinde kullandığımız 100 gb kotayı aştığımız takdirde hızımın 3 mb düşeceğini ancak 00:00 ile 06:00 arası akk dolu bile olsa hızımın 50 mb çıkacağını iddaa etti ben bundan emin olup olmadığını 3 4 kez sordum konuşma esnasından cidden bunu iddaa ediyor adam .sizce bu kampanyaya geçmelimiyim ? Binamda altyapı var ve torrent çekmeyi düşünüyorum geceleri şuan taahhütlü ttnet kullanıyorum bundan çıkan borcu ödeyip fakslayınca ilk 2 3 ay fatura ödemezsiniz dedi adam ve hiçbir şekilde kurulum modem v.b para alınamayacağını iddaa etti kullananlar alıntı yoluyla cevap verirse çok teşekkür ederim arkadaşlar.

• bboyerko B kullanıcısına yanıt
    http://www.superonline.net/kampanya-detay?k=64

''Kampanya kapsamında Gece Kuşu Kampanya aboneleri gece 00:00 - 06.00 aralığında hız alanına takılmazlar. 31 Temmuz’dan sonra sadece 00.00-06.00 aralığında yapılan kullanımlar sayılmayacaktır. 100 GB’lık paketin belirtilen saatler dışında (06.01-23.59) aşılması durumunda tüm müşteriler AKK şartlarına tabi olurlar ve 00.00-06.00 aralığında da download (indirme) hızı 3 Mbps, yükleme (upload) hızı 1 Mbps olarak güncellenir.''

Bende bu şartlara göre pakete geçmiştim fakat 3 ay gibi bir süre zarfında neden kotayı doldurmuş olmama rağmen 50 Mbps hızına çıkıyordum 00:00'da onu anlamamıştım ve sizede bahsedildiği gibi bu şekilde kullanıyordum.

Yeni yılın ilk ayı ile bu durum ortadan kalktı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

http://www.superonline.net/kampanya-detay?k=64

''Kampanya kapsamında Gece Kuşu Kampanya aboneleri gece 00:00 - 06.00 aralığında hız alanına takılmazlar. 31 Temmuz’dan sonra sadece 00.00-06.00 aralığında yapılan kullanımlar sayılmayacaktır. 100 GB’lık paketin belirtilen saatler dışında (06.01-23.59) aşılması durumunda tüm müşteriler AKK şartlarına tabi olurlar ve 00.00-06.00 aralığında da download (indirme) hızı 3 Mbps, yükleme (upload) hızı 1 Mbps olarak güncellenir.''

Bende bu şartlara göre pakete geçmiştim fakat 3 ay gibi bir süre zarfında neden kotayı doldurmuş olmama rağmen 50 Mbps hızına çıkıyordum 00:00'da onu anlamamıştım ve sizede bahsedildiği gibi bu şekilde kullanıyordum.

Yeni yılın ilk ayı ile bu durum ortadan kalktı sanırım.

Hocam ilk önce cevap verdiğiniz için teşekkürler. Ben bölge yetkilisiyle daha iki gün önce konuştum yani yeni yila çoktan girdik eğer bu uygulama yeni yil itibari ile kalkti ise bu adam neden israrla böyle birşey olduğundan bahsediyor ki ben adamdan killandim zaten bizim binadan ciktiktan sonra balkondan baktigimda bina ismini aldi yan binanin Önune gidip bi 10 dakika telefon konuştu daha sonra 20 dk içinde ben konustugum adama aboneligimiz hemen olmayacak demistim aradilar sizi kayit ediyoruz falan dediler ben itiraz ettim suanlik düşünmüyorum diye erteledim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bboyerko B kullanıcısına yanıt
    kampanya detayları yazılı olarak yukarıdaki gibi, değişim gösterir mi sizde bilemem ve kesin bir şey söyleyemem. ihtimalleri göz önünde bulundurmanızı önerebilirim sadece.

Türkiye'de internet işi biraz şans işi, kimi akk'yi geçse bile hızı düşmüyor... bazı servis sağlayıcılarında MTU ile akk'ye takılmadan kullanımın olduğu konuşuluyor sözde adil olan kullanım senaryosunun adil olmakla uzaktan yakında alakası olmadığı bir gerçek.

birkaç mesaj önce bir arkadaşında dediği gibi Türkiye şartlarında kötünün iyisi gene bu paket bana kalırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

kampanya detayları yazılı olarak yukarıdaki gibi, değişim gösterir mi sizde bilemem ve kesin bir şey söyleyemem. ihtimalleri göz önünde bulundurmanızı önerebilirim sadece.

Türkiye'de internet işi biraz şans işi, kimi akk'yi geçse bile hızı düşmüyor... bazı servis sağlayıcılarında MTU ile akk'ye takılmadan kullanımın olduğu konuşuluyor sözde adil olan kullanım senaryosunun adil olmakla uzaktan yakında alakası olmadığı bir gerçek.

birkaç mesaj önce bir arkadaşında dediği gibi Türkiye şartlarında kötünün iyisi gene bu paket bana kalırsa.

Kesinlikle katılıyorum hocam ülkemizde internet kötü yapacak birşey yok bari kötünün de iyisini kullanalım . Kampanya detaylarını okumuştum zaten onun için adama ısrarla sormuştum adam öyle demişti işte bakalım bağlatmadan önce birdaha konuşayım da yinede bağlatacağım güzel kampanya . Yorumlarınız için teşekkürler.

• Saat 00:00'dan önce başlayan download saat 00:00'dan sonra da kotayı harcıyor mu, bilgisi olan var mı?
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Kağıt üstünde 00'dan önce başlayan download 00'ı geçtikten sonra kotayı etkilemiyor olmalı ama teknik açıdan durum böyle olmayabilir. Bağlantı saati 00'dan önce olduğu için kotanızı etkileyebilir. O yüzden işi garantiye almak adına saat 00'ı birkaç dakika geçtikten sonra (Superonline'ın sistem saatinin bizimkinden farklı olabileceğini de hesaba katarak) modemi resetlerseniz sıkıntı olmaz. Aynı şekilde saat 6'dan birkaç dakika önce yine reset atarsanız işi garantiye almış olursunuz. Sürekli aç kapa yapmamak adına yapı marketlerde satılan zaman ayarlı prizlerden alabilirsiniz :) Mekanik olanlar ucuzdur diye tahmin ediyorum.
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    TTnette calisirken server saati 15 dk ilerdeydi. Sonra Belediyede bilgi islemde calisirkende 15 dakika ilerideydi. Sanirim 15 dk genel olarak kullanilan bir tabir. Dolayisiyla 15 dk'yi baz alirdim ben olsam...(Gece kusu kullanmiyorum)

00:15 ile 05:45 arasi...
  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, riske atmamakta fayda var :)

Fakat ben birkaç kez 00'ı 4-5 dakika kadar geçtikten sonra reset atıp 70-80'er gb dosya indirdim, kotama yansımadı. Yine de 15 dakika beklemekten zarar gelmez elbet.
  • Zaman ayarlı prizi 23:55'te kapanıp, 00:05'te açılacak şekilde programladım (Prizin saatini cep telefonun şebekeden aldığı saat bilgisine göre ayarladım). İşlem merkezinden gördüğüm kadarıyla, bağlantıyı 23:56:36'ta kesmiş. Demek ki, Superonline'ın saati 1-1,5 dk. kadar ileri. Ya da hattan düşmeyi ancak algıladı. 5 dk. fark yeterli gibi görünüyor. Ama sağlama almak adına 10 dk. yapmak daha iyi olur sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 5 Şubat 2015; 11:42:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.