Şimdi Ara

Geçen forumda tartışırken biri dava edeceğini söylemişti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aydınayhan

3 yıldan başlar.koğuşta ağa ve adamları olur.birisinin karısı olursun.sabah aksam temizlik yapar çay yaparsın
    zaman cabuk geçer..dışarı çıkınca ağanın adamı olur suç işler yine girersin.ömrün orda gecer

işi kadını cocugu unut

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

O bendim, hâlen içeri almadılar mı seni?

1) Şaka bir yana, "dava edeceğim" diyen birini ciddiye almaya pek de gerek yok; zira en fazla şikayette bulunabilir, davayı kendisi açamaz. Buradan çıkan sonuç ise bu kişinin daha önce birisi hakkında bir şikayette bulunmadığı.

2) Şikayette bulunsaydı -bir aksilik çıkmadığı taktirde- sizi çoktan ifade için karakola çağırırlardı.

Aradan geçen süreyi ve hâlen ifadenizin alınmadığı bilgisi ile ilk verdiğim bilgiyi birleştirerek kendisinin büyük ihtimalle blöf yaptığı sonucuna ulaşabiliriz. Yine de size ders olsun diyelim, eleştiri diyorsunuz; fakat öyle olup olmadığından siz de pek emin değilsiniz gibi duruyor. Bir dahaki sefere eleştiri sınırları içerisinde kalmaya dikkat edersiniz.

Eyvallah hocam . Büyük ihtimal bloftu ancak anksiyeteden muzdaripim , gerçekten kötü hissediyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

O bendim, hâlen içeri almadılar mı seni?

1) Şaka bir yana, "dava edeceğim" diyen birini ciddiye almaya pek de gerek yok; zira en fazla şikayette bulunabilir, davayı kendisi açamaz. Buradan çıkan sonuç ise bu kişinin daha önce birisi hakkında bir şikayette bulunmadığı.

2) Şikayette bulunsaydı -bir aksilik çıkmadığı takdirde- sizi çoktan ifade için karakola çağırırlardı.

Aradan geçen süreyi ve hâlen ifadenizin alınmadığı bilgisi ile ilk verdiğim bilgiyi birleştirerek kendisinin büyük ihtimalle blöf yaptığı sonucuna ulaşabiliriz. Yine de size ders olsun diyelim, eleştiri diyorsunuz; fakat öyle olup olmadığından siz de pek emin değilsiniz gibi duruyor. Bir dahaki sefere eleştiri sınırları içerisinde kalmaya dikkat edersiniz.

Alt dönem, korkutmasana çocuğu

• bi tylol hot içer miyiz kullanıcısına yanıt
    Aslında iyi haber vereyim diye yazmıştım ama işin içine ihtimaller girince böyle bir sonuç çıktı.

Senin de ne güzel bu yıl bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 28 Eylül 2017; 3:33:26 >
  • İnşallah kurtulabilirsek kurtulacağız.

Zaman çabuk geçiyor, fakülteye başladığım gün dün gibi aklımda. Bir bakmışsın ben mezun olmuşum sen son sınıf olmuşsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz

İnşallah kurtulabilirsek kurtulacağız.

Zaman çabuk geçiyor, fakülteye başladığım gün dün gibi aklımda. Bir bakmışsın ben mezun olmuşum sen son sınıf olmuşsun.

Kurtulursun kurtulursun, inşallah ben de aksatmadan, sorun yaşamadan kurtulurum.

• Yanlışın var, şikayette bulunmak ile dava açmak farklı şeyler değiller. Şikayet dilekçesiyle ve gerekli şartları yerine getirdikten sonra zaten dava açılmış sayılır. Bu durum, dava edeceğini söyleyen kişinin daha önceden şikayette bulunup bulunmadığı ile ilgili bir bilgi vermez, yanlış bir çıkarımdır. Hatta bir avukatın sitesini kaynak göstererek alıntı da yapayım.

quote:

Dava, yetkili ve görevli mahkemeye verilecek dilekçe ile açılır. Yargılamanın yapılabilmesi için gerekli harç ve gider avansı, Hukuk Muhakemeleri Kanunu hükmünce peşin olarak mahkeme veznesine ödenmek zorundadır. Bu işlemlerin ardından dilekçenin mahkeme esasına kaydedilecek ve davanız açılmış sayılacaktır.
    kaynakhttp://www.erdemakcay.av.tr/soru-dava-nasil-acilir/

• Konu sahibi arkadaş sana diyeceğim şu ki; seninle meselesi olan kişiyle irtibat kurup dava etmemesi için onu ikna edebilirsen sorun kalmayacaktır. Eğer ikna edemezsen ve dava ederse avukat tutman gerekebilir. Tabi bir de söylediğinin ciddi olmadığı ve dava etmeyeceği ihtimali olabilir, yine de her türlü ihtimale karşı hazırlıklı olmak lazım. İlgili şahısın kullanıcı adını hatırlamadığını söylemişsin, hatırlamaya çalış, her kim ise onunla görüşmen ve bu konuyu konuşman lazım.
  • Turbo bunu beğendi

• Suçlu bulunursan dinden atılırsın.

• Cidden korkdunmu yoksa bana dava acmasin ya bu korku bana yetti havasimi veriyorsun

• Denyonun biriside beni sikayet etmisti. 1 seneye yaklastik bir sey yok hala.

• Bir sebepten dolayı adamın birine ağır küfürler etmiştim. Dava edicem dedi 7-8 ay geçti üstünden. Bekliyorum hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F E K E L İ -- 28 Eylül 2017; 7:58:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Zorla müslüman yapılmasına"

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo ya dediysen donuna kadar alır

• İnşallah. Bu sene Medeni Usul'e Alper Hoca gelmiyormuş hem avantaj hem dezavantaj. Bunun dışında Cumhur Hoca'ya dikkat et. Ticaret çok detaylı ve zor bir alan. Zor olmasının sebebi detaylı olması başka bir şey değil.

• Forumda biri şikayet edip konu açmıştı. Belli olmaz yani bu işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

Yanlışın var, şikayette bulunmak ile dava açmak farklı şeyler değiller. Şikayet dilekçesiyle ve gerekli şartları yerine getirdikten sonra zaten dava açılmış sayılır. Bu durum, dava edeceğini söyleyen kişinin daha önceden şikayette bulunup bulunmadığı ile ilgili bir bilgi vermez, yanlış bir çıkarımdır. Hatta bir avukatın sitesini kaynak göstererek alıntı da yapayım.

quote:

Dava, yetkili ve görevli mahkemeye verilecek dilekçe ile açılır. Yargılamanın yapılabilmesi için gerekli harç ve gider avansı, Hukuk Muhakemeleri Kanunu hükmünce peşin olarak mahkeme veznesine ödenmek zorundadır. Bu işlemlerin ardından dilekçenin mahkeme esasına kaydedilecek ve davanız açılmış sayılacaktır.
    kaynakhttp://www.erdemakcay.av.tr/soru-dava-nasil-acilir/

Savcılığa şikayette bulunmak soruşturma aşamasını başlatır. Savcı iddianameyi hazırlar, gerekli görürse iddianameyi mahkemeye sunar. Hakimin iddianameyi kabulü ile kovuşturma aşamasına geçilir ve dava açılmış olur. Soruşturma ve kovuşturma aşaması bambaşka şeylerdir, iyi araştırın lütfen.

Ayrıca, bu gibi durumlarda halktan herhangi biri de şikayetçi olabilir; zira bahsi geçen konu tüm halkı indirdiği için şikayet hakkı bu sebeple münhasıran şahsa bağlı bir hak olmaktan çıkar. Özür dileme de işe yaramaz; zira bu suç, takibi şikayete bağlı bir suç değildir, soruşturma yahut kovuşturma aşamasında müşteki çekilse dahi yargılama re'sen devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 28 Eylül 2017; 14:39:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz

İnşallah. Bu sene Medeni Usul'e Alper Hoca gelmiyormuş hem avantaj hem dezavantaj. Bunun dışında Cumhur Hoca'ya dikkat et. Ticaret çok detaylı ve zor bir alan. Zor olmasının sebebi detaylı olması başka bir şey değil.

Özel Hukuk'u normalde severim ben, umarım bu dersler yüzünden soğumam. Tavsiyeler için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: Rookie PG

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Ne yazdığına bağlı yaz buraya ona göre ya tavsiye verelim yada bir davada biz açalım.

Hocam küfür hakaret vs. Hiç bir şey yoktu sadece igeneleme yaptım. Bu anksiyete çok kötü bir şey. Büyük ihtimal altından hiç bir şey çıkmayacak ancak stresten beynim zonkluyor

Senin sadece iğneleme dediğin acaba gerçekten igneleme olarak görülebilecek bir şey mi o önemli. Kanun ama ben sadece ignelemek istemiştim gibisinden bir bahaneyi umursamaz.

Dahası inanç meselelerinden mahkemelik olmak özellikle bu dönemde çok tehlike arz ediyor.

İyi bir para cezası yeme ihtimalin var.

9 9 9
    41 41 41
    orphan
    adopted
    wifed

aç dava.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.