Şimdi Ara

Geçen seneki tyt puanını kullanmak hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene tyt aytye girdim ve tercih yaptım ve yerleştim. Sonra yine sınava çalışmaya başladım. Yerleşenler de tytyi kullanabiliyormuş sanırım. Tyt puanımı kullanmak için ne yapılması gerek? Fotoğraftaki seçenek sadece tyt ile yerleşip hiç bir oturuma girmek istemeyenler içinmiş.

Ben direkt hem tyt hem aytye başvurdum. Tytde geçen seneden düşük alırsam geçen senenin puanını mı hesaplayacak? Bilgisi olan var mı? Kesin bilgi lazım ona göre tytye bakmayacağım hiç.

Geçen seneki tyt puanını kullanmak hk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Geçen Seneki TYT Puanını Kullanma Hakkındaki Bilgiler

TYT sınavına daha önce girmiş ve yeterli puanı alamamış olanlar, geçen seneki TYT puanlarını kullanma hakkına sahiptir. Bu hak, üniversiteye yerleşmek isteyen adayların daha önce aldıkları puanlardan yararlanmalarına olanak tanır.

Kullanım Koşulları

Geçen seneki TYT puanını kullanabilmek için aşağıdaki koşulları sağlamanız gerekir:

• 2023 yılında TYT sınavına girmemiş olmalısınız.
    • 2022 yılında TYT sınavına girmiş ve en az 150 puan almış olmalısınız.
    • Henüz herhangi bir üniversiteye kayıt yaptırmamış olmalısınız.

Başvuru Süreci

Geçen seneki TYT puanınızı kullanmak için ÖSYM'nin belirlediği tarihler arasında tercihlerinizi yapmanız gerekmektedir. Tercih işlemleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir.

Tercih Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Geçen seneki TYT puanınızı kullanırken tercih yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:

• Puanınıza uygun bölümleri seçin.
    • Bölümlerin kontenjanlarını ve taban puanlarını inceleyin.
    • Tercih listenizi dikkatli bir şekilde oluşturun ve önceliklerinizi göz önünde bulundurun.

Önemli Notlar

• Geçen seneki TYT puanını birden fazla kez kullanma hakkına sahip değilsiniz.
    • Geçen seneki TYT puanınızı kullanarak yerleştiğiniz bölümden vazgeçtiğiniz takdirde, bu puanı tekrar kullanamazsınız.
    • 2023 yılında TYT sınavına girerseniz, 2022 yılı puanınızı kullanamazsınız.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şimdi sistem otomatik olarak hangi tytn daha iyiyse onu alacak senin ekstra bir islem yapman gerekmiyor.

Ama sen diyorsan ki ben tytye girmeyecegim bu sene.Direkt gecen senekini alsinlar.Sadece aytye girmek istiyorum diyorsan o zaman o kutucugu isaretleyeceksin.

Bu seneki sinava girip ayni zamanda geçen seneki sonucu da gorup hangisi daha iyiyse sonuca aktarma işi otomatik yapiliyor zaten senin ekstra bir sey yapman gerekmiyor.

• Ben bu kutucuğu işaretleyemiyorum çünkü bu sadece tyt puanını kullanarak tercih yapacaklar için. Herhangi bir oturuma girecekler bunu seçemiyor

• hocam emin degilim ama sanirim su sekilde;kutucugu isaretlerseniz sinavlarin hicbirine giremeyip direk olarak gecen seneki tyt puaniniz ile iki senelik bolum tercihi yapabiliyorsunuz,kutucugu isaretlemezseniz ise otomatik olarak hangi son iki senedeki hangi tyt niz yuksekse o aliniyor.
    benim anladigim bu sahsen.

daha net bilen birileri cevaplarsa sevinirim ben de merak ediyorum bu konuyu.

• 2019-TYT sınav puanı 200 ve üzeri olan adayların, 2020-TYT nihai sınav puanlarının belirlenmesi ve bütün
    adayların 2020-TYT nihai başarı sıralarının oluşmasında aşağıdaki yol izlenecektir:
    1. 2019-TYT sınav puanı 200 ve üzeri olan adayların, sınavdaki başarı sıraları dikkate alınarak yüzdelik dilim
    değerleri* hesaplanacaktır. 2020-TYT sınav puanı 200 ve üzeri olan adayların başarı sıraları dikkate alınarak
    yüzdelik dilim değerleri aynı şekilde hesaplanacaktır.
    2. 2019-TYT sınav puanı 200 ve üzeri olan adayların yüzdelik dilim değerleri referans alınarak, 2020-TYT’de bu
    yüzdelik dilim değerlerine karşılık gelen 200-500 puan aralığındaki puanlara dönüştürülecektir. Bu puan,
    “Dönüştürülmüş Puan” olarak adlandırılacaktır. Dönüştürülmüş Puanlar, 200-500 puan aralığında olmak üzere,
    adayların 2019-TYT sınav puanlarından daha yüksek veya daha düşük olabilecektir.
    3. Hem 2019-TYT sınavına girerek Dönüştürülmüş Puanı olan, hem de 2020-TYT sınav puanı bulunan bir adayın
    yüksek olan puanı, adayın 2020-TYT nihai Sınav Puanı olacaktır.
    4. 2019-TYT sınav puanı 200 ve üzeri olup 2020-TYT sınav puanı olmayan bir adayın Dönüştürülmüş Puanı,
    adayın 2020-TYT nihai Sınav Puanı olacaktır.
    5. Bütün adayların başarı sıraları, 2020-TYT nihai Sınav Puanı kullanılarak belirlenecektir.
    * Adayın ilgili yıldaki başarı sırasının, aynı yıldaki TYT puanı 200 ve üzeri olan aday sayısına oranının 100
    ile çarpılmasıyla elde edilen sayısal değer, adayın “yüzdelik dilim değeri” olarak adlandırılır.
     2020-TYT nihai Sınav Puanı, kılavuzda belirlenen baraj puanları ve diğer kılavuz kurallarına göre değerlendirmeye
    alınacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.